Roman Barbarzyńca

Ronal barbaren
2011
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30542
4,7 6 krytyków
Roman Barbarzyńca
powrót do forum filmu Roman Barbarzyńca

i jestem oburzony! Nagość, wulgaryzmy i humor dla dorosłych. Czemu ochrona kina nas na to wpuściła? Przecież widzieli, że idę z dzieckiem, nie przemyciłem go w reklamówce! Moja córka chyba się nigdy po tym nie otrząśnie. Już zaczyna pytać o "te" sprawy.

Teraz czytam na forum, że były ukryte wątki satanistyczne i homoseksualne. A jak jej to siądzie na psychice? Od trzech dni nie mogę zasnąć, bo boję się czy Julka nie wyskoczy przez okno albo nie weźmie kuchennego noża i mnie i żony nie pozarzyna, kiedy śpimy. Jestem kłębkiem nerwów!

Kto robi takie filmy ja pytam się?!

użytkownik usunięty
Olus0104

Teraz będę już wiedział...

Olus0104

mnie zabierano

napruto

to współczuje

Olus0104

nie masz co, całkiem świadomie oglądałem filmy

użytkownik usunięty
napruto

Mnie też. Chciałem od małego zrobić z niej kinomankę.

A więc tak, bileter zazwyczaj, kiedy widzi rodzica, który idzie na jakikolwiek film z dzieckiem, nie upomni go, nie zawróci i tak dalej? Dlaczego? Ponieważ widzi, że idzie z rodzicem, a ODPOWIEDZIALNY, powtarzam, ODPOWIEDZIALNY rodzic, wie na co zabiera dziecko. Bez obejrzenia jednego trailera/ przeczytania recenzji nie idę na jakikolwiek film do kina, muszę wiedzieć z czym to się je itkd. No i widać że trolling, albo, za przeproszeniem debil, a z debilami jak wiadomo się nie dyskutuje.

ocenił(a) film na 10
altanaogrodowa

dla kina liczy się tylko kaaaasaaaa !!!! wpuścili by cie z dzieciakiem nawet jak by z sufitu kapała sperma................................

użytkownik usunięty
Reznik

Niestety to prawda..

użytkownik usunięty
altanaogrodowa

Jestem młodym ojcem. Uczę się dopiero - nie musisz od razu wyzywać. Zresztą mała zawsze lubiła takie wypady. Lubi jak coś się dzieje - światełka, wybuchy, zmieniające się kolory - specjalnie pojechałem z nią kilkaset kilometrów do Warszawy na pokaz fontann. Taki błysk w oku u niej widziałem chyba tylko raz - jak ją zabrałem na mecz Jagielonii i się uśmiechała, gdy rzucali racami na boisko. Chcę jej dawać kulturalną rozrywkę od dziecka, żeby tym przesiąkła i wyprzedzała w każdym aspekcie rówieśników. I wreszcie chcę żeby miała ciekawe dzieciństwo i lubiła wypady z tatą.

po tej jagielonni to juz chyba nikt nie powinien miec watpliwosci ze to trolling

użytkownik usunięty
dlugi john

Jakbyś poszedł na mecz, to byś wiedział, że przychodzi dużo ojców z dziećmi. Nawet całymi rodzinami!

użytkownik usunięty

Heh! Wiadomo, że nie zawsze pieniądze idą w parze z talentem, a wytwórnia musi co jakiś czas coś wypuścić. Biorą więc tani, chodliwy temat, bo wiadomo, że ludzie jak się im zareklamuje - łykną szajs..
Wcale ich nie interesuje, że robiąc nędzną bajkę produkują nowe "dzieci emo", bo jeśli już w kaszce (że się tak wyrażę) dziecko ma podawaną gorzką cykutę - nabiera przekonania, że na świecie nie ma słodkich rzeczy. Że wszystko jest wulgarne, brutalne i nie mając wyjścia - dostosowuje się do takiej "rzeczywistości". I to wszystko tylko po to by jakaś beznadziejna wytwórnia trochę dłużej się utrzymała.. ;-)
P.S. Masz śliczną córeczkę.

użytkownik usunięty

Niestety to prawda. Kasa, kasa, kasa. A potem wyprane mózgi! Pięknie to podsumowałaś!

P.S. Dziękuję :))

mam nadzieję, że to tylko lipna prowokacja, bo takich idiotów jak ty powinni wieszać nad wejściem do kina. Kto o zdrowych zmysłach zabiera 3 letnie dziecko do kina. Kij z filmem, bo w tym wieku i tak dziecko nie zrozumie ukrytych wątków, ale bardzo głośna muzyka i siedzenie przez długi czas przed ekranem szkodzą takiemu dziecku. Tak samo na mecz gdzie taka kruszynka może zostać przez przypadek uderzona przez innych kibiców.

użytkownik usunięty
zonk_2

Mój post miał być ostrzeżeniem, żeby inni rodzice się nie nabrali tak jak ja.

Uderzona? Widzę, że masz obraz meczów forsowany przez tvnowskie media. Wcale nie jest tam niebezpiecznie - i byłem na sektorze rodzinnym.

ktoś tu chyba poszedł na stereotyp że jak coś jest animowane to od razu bajka..

użytkownik usunięty
m_k_preis

Przyznaję się do tego błędu.

Przepraszam, ale nie przyszło Ci do głowy że należałoby po prostu wyjść ?

użytkownik usunięty
Gommora

Miałem takie myśli.

Jest prawo, że dziecko można zabrać na każdy film, pod warunkiem, że opiekun bierze odpowiedzialność za jego późniejsze zachowanie. Sprzedawca może więc, ale nie musi, ostrzegać o kategorii wiekowej. Człowiek to człowiek, nie każdy zawsze o wszystkim pamięta.
Widziałem zwiastun, widziałem plakat - oba jakoś nie pozbawiły mnie złudzeń, że to będzie film słaby i przede wszystkim - nie dla dzieci. Nie wiem, czym się kierowałeś idąc na ten film...
Ja, czytając Twoje posty tutaj, odnoszę wrażenie, że to zwykły - i jak to zwykle bywa: mało przemyślany trolling.

użytkownik usunięty
Dimond

"Człowiek to człowiek, nie każdy zawsze o wszystkim pamięta."
No właśnie. A naskakujecie na mnie jakbym był wyrodnym ojcem. Chciałem dla dziecka jak najlepiej. Wyszło źle. Błąd zrozumiałem. Wyraziłem jedynie rozczarowanie, że nie ma na plakatach (które są na mieście i w kinie) - kategorii wiekowej. Zwiastuna nie widziałem - ominąłem, nie planowałem na to iść.

Odnosisz złe wrażenie, ale to częste. Nie można się negatywnie wypowiedzieć o filmie - bo trolling. Ta...

Co za korek chodzi z 3 letnią córką na filmy bez uprzedniego zapoznania się z treścią filmu. Debilni są Ci rodzice

użytkownik usunięty
zell5

Taki, który chce zapewnić córce rozrywkę i szczęśliwe dzieciństwo. Ciebie pewnie do pełnoletności trzymali rodzice w piwnicy, skoro dziwią cię takie rzeczy.

W przeciwieństwie do Ciebie pseudotato, trzeba używać mózgu do podejmowania pewnych decyzji a nie lecieć na pałę i się teraz żalić na forum na swoją nieudolność i zamiast uruchomić swój moralny system i wyjść to przegrał z wolą córki. To jest ojciec? powinni o takich czopkach filmy robić:)

użytkownik usunięty
zell5

Jestem najlepszym ojcem na świecie. Dzisiaj idę z córką na plac zabaw i na lody, a potem do przyjaciela na mecz. Każdy jej dzień wygląda inaczej - w monotonie nie popadnie, ma mnóstwo zabawek, spędzamy czas razem i będzie miała szczęśliwe dzieciństwo. I pewnie dlatego jesteś dla mnie niemiły, bo tego Ci zabrakło - szczęśliwego dzieciństwa. Założę się, że musiałeś zbierać puszki i myć butelki po piwie, żeby zorganizować własną komunię. Przykro mi, ale nie musisz się wyżywać na innych w sieci.

Jasne, najpierw pseudo tata rozpieszcza dziecko a potem oferuje jej jakieś filmy o których nie ma pojęcia bo mu się nie chce obejrzeć zwiastuna. Nie przenoś swoich bolączek życiowych na mnie (Założę się, że musiałeś zbierać puszki i myć butelki po piwie, żeby zorganizować własną komunię.) Dobrze wiemy że próbujesz dać córce to czego sam nie miałeś. Zabieranie dziecka na filmy powyżej 15 roku życia i na mecze do przyjaciela - tak każde dziecko o tym marzy

użytkownik usunięty
zell5

Masz rację z tym, że próbuję jej dać tego, czego sam nie miałem. Nie miałem złego dzieciństwa, ganiało się cały dzień po podwórku za piłką :), ale moja córka ma o wiele lepsze. Zrobię z niej super-robota. Od września zapisujemy ją z żoną do przedszkola z angielskim.
Ona lubi mecze, raz była nawet na stadionie. A co do filmu - każdy może popełnić błąd. Tego nie cofnę, żałuję.

trolling 100% gościu, chcesz żeby była szczęśliwa i siedzisz z nią na filmie, na którym może się poczuć zgorszona? HAHAHAHAH BEKA GRANA GĘSTO.

Trzeba było patrzeć na kategorie wiekowe.Na stronie Heliosa jest kategoria od 15 lat ;)

użytkownik usunięty
tynarus120

Teraz to będzie pierwsze na co będę patrzył :)

ocenił(a) film na 5

Coś mi tu śmierdzi... Ojciec, który praktycznie cały czas siedzi przed kompem i odpisuje na każdą wiadomość... A żona to się o to nie wkurza a dziecka nikt nie bawi, pewnie ogląda jakiś film na polsacie np terminator 2 ;] haha. Czyżby jedna prowokacja...?

użytkownik usunięty
KaeM_4

Rano pisałem z pracy. Teraz żona się relaksuje przed tv, a ja mam Julkę na kolanach. Maluje kolorowanki w sieci :)

Hmm, no nie wiem, powiedz może, że te walki etc. to fikcja (lub inaczej jak dla dziecka: zmyślone sceny), i że ludzie się tak nie zachowują...
Napisz, jakie tam były sceny, postaram się pomóc:)
Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
bmhannahmontana

Od dwóch dni jej wmawiam, że to był tylko zły sen xD
Również pozdrawiam!

A Ona dalej zachowuje się tak, jak mówiłeś???
Mógłbyś mi powiedzieć (napisać ;D), jakie są te sceny o charakterze 'nieodpowiednim' dla 3-latka etc.???

użytkownik usunięty
bmhannahmontana

Właśnie ją położyłem spać - wydawała się normalna. Może jeszcze będą z niej ludzie.

Giglający się po sutkach homoseksualiści, jakiś blondas chciał grać z romanem w "Dwie wieże" (LOL xD), nieustanna przemoc, dziewczyny w bikini, które schwytały bohatera.. Nie pamiętam, tam było na okrągło coś! I dialogi, których nie powtórzę.

ocenił(a) film na 3

Też bym cię nie wpuścił do kina.

użytkownik usunięty
GallSynonim

Teraz to już trochę za późno, ale dzięki za troskę.

człowieku , albo jesteś taki porypany żeby bać się własnej 3 letniej córki albo robisz sobie z nas niezłe głupie jaja :) jestem w 99% przekonany że to drugie :)

użytkownik usunięty
Wilku0904

Jakbyś zobaczył w ostatnią sobotę, jak ją kładłem spać, jej oczy, jej zimne spojrzenie - jakby mnie nie znała. Wlepiła we mnie swoje śliczne, duże oczy, ale one już nie były śliczne jak dawniej. Były puste i kiedy tak mnie hipnotyzowała tym spojrzeniem to z parapetu spadł kwiatek. Doniczka nie pękła, ale wysypała się ziemia. Nigdy nie byłem tak przerażony.

Poruszająca historia. Musisz być silny wewnętrznie!

użytkownik usunięty
kinga_j

Dziękuje za wsparcie. Przyda mi się teraz!

ocenił(a) film na 9

Kolego po to jest opis filmu w kinie, żeby się zorientować, że film jest od 15 lat. Jak ktoś nie umie albo nie chce mu się czytać to już jego wina.

użytkownik usunięty
nailo1

Szczerze mówiąc to widziałem tylko plakat. Zapowiadało się, że się córce spodoba. Myślałem, że to coś w stylu "Asterixa i Obelixa".

ocenił(a) film na 4

Myślę, że najpierw trzeba zobaczyć od ilu lat jest film, a dopiero później pójść na niego z 3 letnią córką.....

użytkownik usunięty
Euphemia_vi_Polonia

Słuszna uwaga! Jak tylko się cofnę w czasie to tak zrobię! :)

Zajmij się kolego żoną, bo tęskni na pewno, jeśli tak ową masz.
To raz, dwa, tak dla przestrogi, raz jeden w pracy chciałem załatwić dzień wolny
i rzuciłem tekst, że babcia zmarła i jest pogrzeb. I tak też się qrwa stało.
Bardzo kochałem tą babcię.
Jeśli będziesz miał córkę kiedykolwiek, nie dawaj jej na imię Julia. Przemyśl to.

o1okti

I jeszcze jedno.
Ja też uwielbiam Jarmuscha i Deepa, i tylko błagam nie zapraszaj mnie do grona swych znajomych.

użytkownik usunięty
o1okti

Nie miałem nawet przez chwilę takiej ochoty.

użytkownik usunięty
o1okti

Mam już córkę i pięknie się chowa. Najładniejsze i najmądrzejsze dziecko na świecie. Nawet imię ma piękne. Życzę Ci, żeby Twoje było choć w połowie takie.