Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179110
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Najlepszym dowodem na to jest to, że im wyższa jest ocena tego gniota tym bardziej się przekonujemy jak są głupie ;) Pozdrawiam (te mądrzejsze które się znają)

ocenił(a) film na 3
skt84

Chłopy są głupie!
Po wiejskiemu

Wystarczy spojrzeć na ocenę Transporter czy Szybko i Wściekle i tym bardziej się przekonujemy, jak się głupi

ocenił(a) film na 3
sarimatian

*są

ocenił(a) film na 6
sarimatian

Zgadzam się! Wystarczy przyjść do mnie i popatrzyć na zachowanie moich
braci, sąsiada lub kuzyna. Po kilku minutach dochodzi się do wniosku, że
iloraz inteligencji facetów jest bardzo niski ;)

ocenił(a) film na 1
sarimatian

sęk w tym że patrzysz po chłopkach roztropkach twojego kroju ;) Ja to nie ta liga. Patrz nawias ;) I nie pozdrawiam oczywiście ;)

ocenił(a) film na 3
skt84

Chłopki roztropki?
Jakaż to płeć?

U, wywyższamy się, autopromocja nie wskazana z mojej strony

ocenił(a) film na 1
sarimatian

Bo widzisz dla mnie zmierzch można postawić obok szybkich i wściekłych czy high school musical. Dla ciebie to jest niewyraźna granica. Bo dla ciebie ten film to nie gniot, i wiesz.. to jest jak z gównem na patyku. Codziennie oglądasz gnioty (czyli jesz takiego loda na patyku) ale nie wiesz że to jest g****. Grunt, że ci smakuje a każdy kto powie, że jest inaczej jest dla ciebie nie normalny. I mimo tego, że to napisałem to i tak do Ciebie nie dotrze. Tylko do tych własnie w nawiasie ;)

ocenił(a) film na 3
skt84

Właśnie, że nie wiem. Jutro idę w las, biorę patyk, sram pod siebie a potem te gówno na niego nakładam. Zobaczę, jak to z tym jest.

Lody na patyku? Czekoladowe są pyszne, waniliowych nie lubię, ale z gównem ich nie porównuję. Coś dziwne masz skojarzenia.

W nawiasie? Kurczę, no te mądrzejsze.
Nie wiedziałem, że starsze osoby oglądają ten film. Bo mądrość ni jak ma się do młodych.

Do mnie nic nie dociera.

ocenił(a) film na 1
sarimatian

Z pewnością tą wypowiedzią udowodniłaś to ;) No i dziękuję, że jesteś dowodem na to, że w temacie mam rację.

ocenił(a) film na 3
skt84

Ja też dziękuję. Do mądrzejszych kobiet się nie zaliczam, to fakt.

Mądrość jest dla mnie spełnieniem inteligencji, a jej podstawą bogata wiedza, ta wyuczona jak i wynikająca z doświadczenia.
Kurna, podstawy psychologii się kłaniają.

ocenił(a) film na 3
sarimatian

A Zmierzch to arcydzieło światowego kina, jakich mało. I będę bronić go do grobowej deski!

Fanki tłajlajtu, wspomóżcie mnie w walce z tym męskim uzurpatorem!

ocenił(a) film na 1
sarimatian

Oj broń Boże... To pogrąży was w czeluści tej waszej głupoty jak ktoś to mądry przeczyta ;) Zresztą jak mówiłem nawet nie trzeba komentować sama ocena świadczy o tym, że fanki dają dychę a same nie wiedzą za co.

ocenił(a) film na 3
skt84

A po co wiedzieć za co? Ja dałam dychę, bo wiem, że to będzie kolejny świetny film. Wielki przebój kasowy i wielkie wydarzenie artystyczne. Zapewne wejdzie do zestawienia najlepszych filmów dekady!

sarimatian

Zaraz obok Transformersów. Sarimartianko, widzę, że nawiązujesz przyjazne konakty z założycielem tematu, który nawyraźniej ma dziś dobry humor i nic do roboty. (I chyba coś przy okazji ostatnio se odjęłAŚ?) :)

Beyond_Birthday

Sarimatianko* ooo, przepraszam...

ocenił(a) film na 3
Beyond_Birthday

Ja dzięki niemu mam jeszcze lepszy humor i niezły ubaw, ot tak przed snem. Chociaż jeszcze trochę Klęski Prometeusza na mnie czeka.

sarimatian

sk84, uważasz się za takie inteligenta, a nie rozpoznajesz ironii xD toż to twa oponentka jest antyfanką twilight xD

ocenił(a) film na 3
Luelle

Żebym ja jeszcze kobietą był, to by się działooo

użytkownik usunięty
sarimatian

Shit, zanim napisałam to poniżej nie wyświetlało Twojego postu.

użytkownik usunięty
Luelle

Sarimatian? ach gdzież. Dowodem tego jest jej intensywna i niesłabnąca jak rozumiem miłość do Edwarda.

ocenił(a) film na 3

Witaj Bernee

O tak, kocham Edwarda. Bardziej kochała, przecież odszedł, każdy to wie. Ale cóż, miłość jak piękno, też przemija. Ale przywiązanie zostało, od czasu do czasu się spotykamy na szybki numerek. Zdarza się, że Edzio zawstydzi TurboDynamoMena, a głównie z tego powodu, iż nie sypia. Wcześniej moim partnerzy zasypiali po wszystkim raz dwa, a Edzio... diabeł nie człek.

użytkownik usunięty
sarimatian

Wampir ;D Ale nie martw się. Jestem pewna, że w życiu tylko Ciebie tak naprawdę kochał.

Witaj :) Nie było Cię trochę długo.

sarimatian

Matko Boska, arcydzieło? Weź się nie pogrążaj, co złotko?

ocenił(a) film na 1
skt84

"sęk w tym że patrzysz po chłopkach roztropkach twojego kroju ;) Ja to nie ta liga."

To zabrzmiało prawie jak: Boże jaki ja jestem inteligentny.
Nie podoba Ci się film daj niską ocenę, ale nie musisz obrażać odbiorców tego obrazu. Ja równie dobrze mógłbym Ci napisać, skoro jesteś "nie ta liga" to dlaczego oceniasz "Incepcję" na 9/10?

ocenił(a) film na 1
przemyslav07

To nie ten temat by pisać o incepcji. Co ja poradzę, że ten film podobnie jak Avatar ma swoją rzeszę dzieci które błaźnią się na forach, ja z nimi nie piszę a film dostał taką ocenę ode mnie głównie za oryginalny scenariusz jednak gdy patrzę na forum ludzi oceniających ten film myślę, że wyolbrzymiają to, że to był skomplikowany. Żarty na bok nie postawiłbym "incepcji" obok filmu o pseudo-wampirach.

sarimatian

Ja jestem chłopakiem i również czekam na ten film. Już bardzo dawno temu przeczytałem książki. Zmierzch to porażka, bo źle zrealizowany. Wg. nie oddaje charakteru książki.
New Moon, jestem ciekawy czy będzie lepiej.
Tu nie chodzi o miłośc, tu chodzi o te walki z Volturii, nowonarodzonymi i nomadami. Przeczytałem zmierzch, wolę drapieżnych Volturii, od Cullenów.
Nie jestem żadnym gejem.
To takie dziwne, że lubię sagę zmierzch?
-_-.
Wiele chłopaków to przeczytało, jednak się tego wstydzi, bo media zrobili z tego opowieść dla małych dzieczynek, które bujają się w Edwardzie.

skt84

Te, które są mądrzejsze? Od kogo? Bo od ciebie na pewno wiele by się znalazło. A tak na marginesie: bardzo miło,że generalizujesz. Po prostu widać, jak lubisz iść na łatwiznę. Poza tym, to,że komuś podoba się "Zmierzch" i kolejne jego części, nie oznacza,że już mu wszystko spod kopuły wyparowało. Słaba płeć ( i kto w to wierzy?) marzy o romantycznej miłości (tak , tak.. czasem podobnej do tej opisywanej w dziełach z epoki romantyzmu) i to ma oznaczać, że wszyskie mamy IQ poniżej 70 ?? To nuda codziennego życia sprawia, że poszukujemy takich historii, jak ta...więc to może nie nasza wina, a Wasza, Panowie,że zniżamy się do czytnia tego rodzaju powieści, bo
rzeczywistość jest mniej fascynująca.. A dlaczego? Bo macie nas za proste mechanizmy, które dadzą się podrywać banalnymi tekstami i którym na przeprosiny wystarczy dać czekoladki i kwiatki, by wszystko wróciło do "normy", a tą, wg was, jest nasze siedzenie w domu i usługiwanie wam, Panom i Władcom, "bo do tego pragnie każda kobieta"- śmiech na sali.

kraken_a

Kłócicie się która pleć jest mądrzejsza przecież to czysta głupota.To raczej człowiek się dzieli na mądrego lub głupszego bez względu na płeć.Co do filmu widziałem pierwszą część i nie przypadła mi do gustu wiec od tej postaram się trzymać z daleka.Ale to nie znaczy ze innym nie może się podobać trochę tolerancji.Myślę ze ten film jest bardziej skierowany do kobiet jednak kobietą się nie odmawia wiec my faceci pójdziemy z nimi do kina :) pozdrawiam

wilk333

Ja jestem chłopakiem i również czekam na ten film. Już bardzo dawno temu przeczytałem książki. Zmierzch to porażka, bo źle zrealizowany. Wg. nie oddaje charakteru książki.
New Moon, jestem ciekawy czy będzie lepiej.
Tu nie chodzi o miłośc, tu chodzi o te walki z Volturii, nowonarodzonymi i nomadami. Przeczytałem zmierzch, wolę drapieżnych Volturii, od Cullenów.
Nie jestem żadnym gejem.
To takie dziwne, że lubię sagę zmierzch?
-_-.
Wiele chłopaków to przeczytało, jednak się tego wstydzi, bo media zrobili z tego opowieść dla małych dzieczynek, które bujają się w Edwardzie.

ocenił(a) film na 10
blueing

nie to wcale nie jest dziwne ;)
znam kilka chłopaków którzy to przeczytali. ;)

ocenił(a) film na 9
kraken_a

Oto kraken_a w cudowny sposób przedstawiła brzydką prawdę o facetach :) Taka rola kobiety i mężczyzny, że się od siebie różnią, więc stwierdzenie, że "baby są głupie" bo nie oglądają tych filmów co wy jest co najmniej płytkie. Uważam, że każdy w filmie szuka tego, czego brakuje mu w życiu, lubi te filmy, których fabuła przedstawia jego zainteresowania... jedni lubią samochody, inni wampiry, komedie lub horrory. Każdy jest inny i lubi coś innego, co nie znaczy, że jest głupi. Poza tym... forum oczywiście jest od wyrażania swojej opinii, ale to według niektórych wiąże się z obrażaniem siebie nawzajem.
skt84 nie rozumiem czegoś... Skoro obrażasz ten film, nazywając go gniotem czemu masz go w ulubionych?

skt84

Wilk, jeśli nie podoba się Tobie ta historia, to po co masz się męczyć w kinie na drugiej części? To też czysta- głupota zmuszać się do czegoś, czego robić się nie chce, a na dodatek robić tego nie trzeba.

ocenił(a) film na 8
skt84

ja idę 23 listopada i dopiero wtedy mogę jakąkolwiek ocenę wystawić :)

ocenił(a) film na 4
skt84

Najlepszym dowodem na to że Ty masz tik taka w próżni zwaną - głowa, jest fakt że oceniłeś film przed obejrzeniem go.

I tak po za tym, następnym razem poproś kogoś żeby Ci cyknął foto, ręka widniejąca na zdjęciu ukazująca że robisz sobie zdjęcie po słońce jest mało estetyczna :)

ocenił(a) film na 1
Uzalezniona

Zaraz... 2 część jest juz wysoko oceniona przez fanki przed premierą w Polsce więc mów za siebie. A co do fotki.. no rzeczywiście ma z tym filmem dużo wspólnego, że musisz o niej pisać... niech zgadne dałaś temu filmowi 10/10 żeby zawyżyć średnią?

ocenił(a) film na 4
skt84

A co Ty się fanek czepiasz? Przecież już napisałeś że baby są głupie, to się dziwisz? Ale siebie przedstawiasz jako inteligentnego faceta, który zna się na rzeczy a robisz dokładnie to co one. Za wszelką cenę chcesz zaniżyc/zawyżyć średnią żeby pokazać jaki jesteś fan bądź antyfan. Tak oceniłam ten film 11/10 bo stwierdziłam że należy mu się miejsce w TOP 100, pomiędzy Leonem Zawodowcem a Zieloną Milą.

A co do fotki, to była tylko uprzejma uwaga z mojej strony :)

ocenił(a) film na 1
Uzalezniona

jaka by nie była fotka nie jest w temacie :p i tak nie wielu tu ma swoje foty.. anyway z jakiej paki 8-9 czy nawet 10 ocena! zobaczcie same komentarze pierwszej części. Przecież tam nie oceniacie nawet filmu tylko szczacie za głównym bohaterem to nie jest objaw jakiejś głupoty? Zreszta aktora możecie oceniać gdzieindziej. A gdy przyjdzie do oceny filmu każdy chce to porównać z tym że czytał książkę i była extra więc 10 się należy. sęk w tym, że nawet książka nie należy do wybitnych, wręcz przeciwnie

ocenił(a) film na 10
skt84

Wysoka ocena filmu nie wynika z samego filmu, a z oceny książki. Mogę powiedzieć otwarcie babskiej książki. Ludzie nie oceniają tu filmu samego w sobie, a po prostu książkę. Film sam w sobie nie zachwyca. Oglądając po przeczytaniu.. wręcz rozczarowuję. Ale to ekranizacja książki (dla wielu ulubionego niekonwencjonalnego romasidełka) i oceny zawsze będą wyższe.

To samo co tu dzieje się na forum Silent Hill. Tam fani gry (głównie faceci)zabijają się z tymi którzy nigdy w nią nie grali(często kobiety). Co oczywiste dla gracze nie jest oczywiste dla widza. Tam walczy się o grę nie o film, tu walka dotyczy książki.

ocenił(a) film na 1
Iwona011

Są filmy oparte na książkach. Jednak tam potrafią powiedzieć, że film to gniot a książka lepsza. "Ojciec chrzestny" to świetna książka a film jednak mimo że jest gorszy od niej to ekranizacja i tak jest świetna. Czyli dobra książka może się równać dobry film. Z pewnością jednak w przypadku "zmierzchu" tak nie jest a ocena wynika tylko z oceny fanek która IMO wynika czysto z gówniarskiej fantazji za tym młodzianem w roli głównej. Zreszta sam temat "baby są głupie" ma odniesienie do tych fanek bo wątpie żeby podchwyciły to antyfanki bo same wiedzą skąd się wzięła ta ocena.

skt84

czytałeś zmierzch.? jak nie to powiem jedno książka jest 100 razy lepsza, ale i tak by coi mogła nie przypaść do gustu hehe, a tak wgl czytaś coś?

ocenił(a) film na 10
skt84

A możesz powiedzieć kiedy oglądałeś Księżyc w nowiu?? bo widze że juz oceniłeś.
Warto zobaczyć??
Weitz się wykazał, czy nie??
Jak ostatnie sceny (nieco pozmieniane) fajnie wyszły??

Krytykujesz debili dodających wysokie oceny za coś czego nie oglądali..
Czy dodając niską ocenę za coś czego nie oglądałeś czyni cię kimś innym??
(..to pytanie retoryczne)

użytkownik usunięty
skt84

Może byś nie obrażał co ? Nie mówię żebym lubiła "Zmierzch", ale nie chcę żeby tu dyskryminowano kobiety !!! Dlaczego twierdzisz, że kobiety są głupie ? Dlatego, że ten film ma dobrą ocenę ? A może mężczyźni oglądaja same filmy idealne ? Mądre, inteligentne i cudowne ?!!!?!??!?! Naprawdę dziwne wnioski wyciągasz !!!!

ocenił(a) film na 1

Może i oglądają filmy akcji które są tylko dla rozrywki i rozładowania się. Mimo to oceny tych filmów nie biją rekordów no nie? Przecież to gnioty porównując ocene tegoż gniota (zmierzch). BTW dałem 1 z tego samego powodu co wy nie oglądając go. To nie jest równouprawnienie? Zresztą z samego faktu że widziałem 1 część i mi się nie podobała co też tam napisałem i widze że już 2-ka jest tak wysoko oceniona dałem 1 bo to oburzające że tak szybko się wali oceny takim filmom.

ocenił(a) film na 9
skt84

Dla filmu Zmierzch dałeś ocenę 4 - no ok, może oglądałeś i nie przypadł Ci do gustu, chociaż to według mnie nie tak niska ocena, a dla Księżyca w nowiu, którego jeszcze premiery nie wyświetlali w kinie ocenę 1 tylko po to, żeby zniżyć się do poziomu osób oceniających go na 10? Tego nie rozumiem, gdyż ja, gdy nie oglądam filmu, nie oceniam go po prostu.

ocenił(a) film na 1
Shandis

Napisałem tam czemu dałem 4 tej pierwszej części. BTW, sama powiedziałaś "zniżam się" ;) czyli jednak są głupie? :D

skt84

Matko jak Ci tak ten film nie pasuje to po prostu go nie oglądaj i po sprawie...Każdy normalny człowiek wie, że jednemu dany film może się podobać a drugiemu nie, a Ty robisz z tego nie wiadomo co.. zresztą o gustach się nie dyskutuje i jakbyś był mądry to byś to wiedział...

skt84

czyli dałeś 4 zmierzchowi i 1 księżycu w nowiu.? mogłeś dać na odwrót zmierzch jest gorszy od II cz. hehe ale jestem fanka tego filmu i książek

skt84

Chciałam nie odpisywać, tylko czytałam. Ale tym, że dałeś New Moon 1/10, tak mi podniosłeś ciśnienie... Jesteś głupszy niż te wszystkie "baby" ;/ Moim zdaniem wystarczy wyrazić swoją opinię, a nie, do kur*y, wystawić ocenę 1 [!] zanim obejrzało się film, tylko po to, żeby zaniżyć wysoką średnią. Poza tym, zachowujesz się debilnie [o tak, teraz będzie, że obrażam na forum] - ja, jak mnie jakieś filmy nie interesują i uważam, że to gnioty, generalnie tak zażarcie nie dyskutuje z ich fanami... Do czego dążysz? ;/

MisShadowcat

On jestem sam, a wielkich fanek jest mnóstwo. On wystawił 1, żeby obniżyć, a one 10, żeby podwyższyć. Powiedzmy, że sam film tak z czystym sumieniem zasługuje na 5, więc do końca obiektywny nie jest żaden z nich, jednak wystarczy porównać ilość fanek. Nie ma teraz setek antyfanów wystawiających 1 i nie będzie, a będą tysiące fanek wystawiających 10. Ja sam nie lubię tej "słynnej" serii, ale póki nie obejrze, nie ocenię, chociaż na nic wielkiego się nie tu zanosi.

ocenił(a) film na 10

No właśnie. Zgadzam się.
Po pierwsze: Nie wszystkie dziewczyny lubia ten film, to zalezy od gustu.
Po drugie: Nie obrażaj nas. Nie wiesz co akurat nam się podobało w tym filmie. Może dziewczyny mają inne poglądy na niektóre rzeczy. Każdemu podoba sie co innego. Pewnie natknałeś się na forum na dziewczynę która kocha ten film dzięki Edwardowi i piszczy na jego widok, ale to nie znaczy że wszystkie dziewczyny tak o tym myslą. Większość z nas przeczytało także książki, więc jest to kolejny powód dlaczego patrzymy na ten film inaczej.
Po trzecie: Pomyśl co mogłybyśmy powiedzieć o facetach, jeśli zobaczymy takiego, lub dwoch takich co kocha gwiezdne wojny i podnieca sie mieczami Jedi. Rowniez na podstawie pojedyńczych przypadków mozemy oceniac płeć przeciwna, ciekawe co byś wtedy miał do powiedzenia.

Więc na przyszłosć proszę cię przemyśł cos zanim napiszesz.

ocenił(a) film na 10
wampirka_filmweb

To miało byc pod postem vendisweet.