Najlepszym dowodem na to jest to, że im wyższa jest ocena tego gniota tym bardziej się przekonujemy jak są głupie ;) Pozdrawiam (te mądrzejsze które się znają)
Przepraszam bardzo w takim razie my - kobiety - mamy się usprawiedliwiać dlaczego "Zmierzch" nam się podoba?;) Trochę to smutne, że NIEKTÓRZY nie potrafią zaakceptować upodobań innych i zamiast tego spróbować wolą obrażać i tworzyć stereotypy. Ale uśmiałam się, fakt, więc dzięki dla założyciela tematu!:)
Sęk w tym że star wars jest oryginalny. Jest film który jest podobny do niego? Zmierzch jest za to kopią wielu już filmów o wampirach. (Właśnie jakoś "zmierzch" o wampirach nie jest przypomina bardziej fantastyczną 4). Dla mnie ten film to marna kopia "wywiadu z wampirem" który szczerze polecam jeśli ktoś go nie widział.
nie wiem naprawdę dlaczego tak Cię obchodzi co lubią, oglądają i czytają głupie baby? daj żyć... każdy ma swoje zdanie, ale nie trzeba od razu się rzucać i obrażać tylu ludzi.
i moim zdaniem jak na poważną osobę poświęcasz za dużo czasu na kłótnie z fanami zmierzchu. film rzeczywiście był beznadziejny, ten prawdopodobnie również będzie, ale jak ktoś słusznie zauważył na to wszyscy patrzą przez pryzmat książki. ona też była daleka od ideału i nie powinna mieć tylu fanów, ale jeszcze raz: co Cię to obchodzi?
Jak już ktoś powiedział. Po to jest forum by wyrazić opinie (pozytywną lub negatywną).. tyle
Zmierz nie jest żadną kopią filmów o wampirach. W tym filmie, a wcześniej książce, sprowadzono je do roli jakiś pomyj. Praktycznie bajka jest napisana od nowa, te dziwolągi nie mają cech wampirów z dawnych filmów czy powieści, i nie wiem skąd przyszedł Ci do głowy "Wywiad z wampirem". Zapewne go nie obejrzałeś a stwierdzasz, iż Zmierzch jest jego kopią. No to już przegięcie, z taką opinią się jeszcze nie spotkałem.
I Zmierzch ni jak nie kojarzy mi się z Fantastyczną Czwórką. No już sam nie wiem, skąd masz takie porównania, ale po chwili wracam do wczorajszych stwierdzeń, że jednak chłopi głupi są.
Gdzie przypomina fantastyczną 4? Ot choćby w momencie jak grali w baseball... :p co to w ogóle miało być. Zresztą szkoda słów na to co piszesz. Trzeba mieć fantazje dziadku. :p
Scena z grą w baseball a Fantastic Four? Trzeba mieć dynię zamiast głowy i pomyje zamiast mózgu, a nie fantazję, aby głosić takie porównania.
No cóż sęk w tym, że nawet nie wiesz jak dynia wygląda. Ty porównań nie potrafisz robić tylko rzucasz jakimiś textami bez sensu. Heh, w sumie pisz co chcesz bo z Tobą nie będe pisać głupolu i na tym poście zakończę. Boje się, że zniżę się do Twojego poziomu a ty pobijesz mnie doświadczeniem ;)
O oświeć mnie o Wielki Mistrzu Ogrodnictwa, i ukaż swą obszerną wiedzę, na temat wyglądu dyni. Bo czyż dynia, będąca okrągłą rośliną, nie jest podobna do ludzkiej głowy?
A dlaczegóż to kończysz? Czyżbyś już wyczerpał swe argumenty i poddał się w tej bezsensownej walce, z której czerpię tyle radości? Nie pozwól na to, aby pogrążył się rozpaczy, wszak ty jedyny ostatnio sprawiasz, że moje usta układają się w kształt ludzkiego uśmiechu.
No i dlaczego jesteś taki okrutny! ...
Myślałem, że bardziej rozwiniesz wątek zawieszenia przez siebie broni, ale cóż, widocznie poddałeś się, a ja jestem coraz bardzie smutniejszy. Jeszcze trochę, a popadnę w depresję, a miałem z ciebie taki ubaw...
Nie rób mi tego, PROSZĘ!!
Chłopaku z każdą kolejną wypowiedzią się pogrążasz... Szkoda cennego miejsca na portalu dla takich wypowiedzi jak twoje... Nie podoba ci się film, nie obrażaj innych którym film się podoba! A na przyszłość proponuje przemyśleć zanim coś napiszesz, "klasy" nie pokazałeś. Narq
Po prostu poczucie estetyki filmowej naszego znawcy nie pozwoliło mu na bezczynnie obserwowanie, jak lichy "Księżyc w nowiu" zdobywa ocenę nieadekwatną do swojej wartości artystycznej. Dzięki Bogu, że są jeszcze tacy ludzie, którzy potrafią przewidzieć reakcję głupich bab i odpowiednio szybko zareagować, wystawiając jedynkę bez oglądania. Pozdrawiam
<ziew> Po co ty to piszesz? Tylko tak dla przyjemności? Zacytuję kogoś: "Nie którym podobają się mordobicia z Seagalem, a innym Zmierzch"
P.S: Nie obrażajcie factów, mój chłopak jest spoko. ;)
a najgłupsza twoja stara a najgłupsza twoja stara a najgłupsza twoja stara a najgłupsza twoja stara a najgłupsza twoja stara a najgłupsza twoja stara a najgłupsza twoja stara a najgłupsza twoja stara a najgłupsza twoja stara
Zastanawiam się co robisz ze swoim życiem... Bo jeśli masz czas na wypisywanie takich bzdur jak "baby są głupie" to znaczy że musisz mieć go ddduuuuużżżżooooo. Życzę powodzenia kiedy znajdziesz dziewczynę, która będzie oglądała twoje gnioty :) Pozdrawiam
A i tak na marginesie to jeśli ten film tak bardzo Ci się nie podoba to po co komentujesz go w ten sposób. Generalnie można wyrazić swoje zdanie bardziej kulturalnie. Ale widać słowo kultura nie wiele dla Ciebie znaczy. I nie bronię tutaj filmu ale samej postawy ludzi kulturalnych. Miłego wieczoru.
No właśnie ze swoją dziewczyną oglądałem 1 część i tylko dlatego że ona obejrzała to do końca dałem 4 :p Zresztą dajcie sobie spokój... Obrażam nie fanów a fanki a po drugie większość z nich to jakieś nastki które o filmach pojęcia nie mają. Obejrzały pare gniotów i już myślą że w ogóle dając dziesięć bez absolutnie żadnej argumentacji są mądre (ta mądrość wychodzi jak w wieku 14-16 lat zachodzą w ciążę po pierwszym razie). No dajcie spokój. Ja dałem to 4 ale napisałem i to nie mało dlaczego tak się stało. Moge was tylko odesłać do tamtego tematu that's all.
Powtórze to co pisali już inni..
Każdy ma swój gust.Jak komuś podobają się<po twojemu>"gnioty" to niech mu się podobają, ale jak komuś się nie podoba to co tobie tak to już powiesz,że jest głupi...
Nie rozumię za bardzo...cię za bardzo.
Albo wiesz mam rade 20 jest premiera idź <pewnie tak powiesz> zmarnuj troche kasy na bilet i napisz nam swoją rencenzję, chętnie przeczytam:):)
Co sądzisz na temat "gniotu":)
__
Ja idę zobaczyć i ocenie go później...
Uch!
A właśnie,żem nie jestem fanką!
Pudło...
Ale z ciekawości pójdę na ten film...
____
Bardziej przekonujące są książki!
Ale ja prosze o recenzję 2 częsci, a nie pierwszej?
'Baby są głupie... Fakt!
Najlepszym dowodem na to jest to, że im wyższa jest ocena tego gniota tym bardziej się przekonujemy jak są głupie ;) '
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
bardziej sensownej składni nigdy nie słyszałam, jak mi Bóg miły :DD i człowiek piszący w ten sposób ma czelność nazywać kogoś głupim... hahahahah! :D:D
Może i szczególnym kunsztem w posługiwaniu się językiem polskim nasz kolega nie przejawia, to jednak prawdę ślepego zapatrzenia w ten pozbawiony ambicji twór naszej popkultury celnie zauważył :D I ja go popieram - baby są głupie... czasem :D Ale najczęściej, oj tak, to najlepsze co Stwórca wymyślił. Rzekłem znów
Dobrze że jestem kobietą , a nie babą.
Nie oglądałam jeszcze tego filmu, nawet nie miałam zamiaru, ale po tych wszystkich "recenzjach" mam wielką ochotę.
Szkoda że tu nie ma ograniczenia wiekowego, byłoby łatwiej rozmawiać, kulturalnie*
Pozdrawiam dorosłych recenzentów.
*dobrze wychowany i odznaczający się kulturą osobistą;
też: właściwy osobie o takich cechach.
zauważyć nie sztuka, wszakże to już istna pandemia, jednakowoż powinien odpuścić sobie ocenianie inteligencji fanów zmierzchu, skoro sam reprezentuje poziom umysłowy dość nędzny... osobiście za zmierzchem nie przepadam, zarówno filmem, jak i książkami, ale cóż... skoro tak gardzi kobietami, niechaj przygotuje pupcię i odda się w ręce panów ; ) przebolejemy taką stratę ; )
ale macie problemy. jednym sie podoba zmierzch, innym wladca pierscieni, transformers czy gran torino. jest to indywidualny wybor i gust. a jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje. pozdrawiam wszystkich glupich i madrych fanow zmierzchu i innych filmow
ja rozumiem panowie, że macie problemy z akceptacją siebie i że po wtargnięciu na salony wyidealizowanego Edwarda straciliście szansę u wszystkich gorących trzynastolatek, ale chyba lepszym rozwiązaniem niż robienie tutaj z siebie żałosnych małych chłopaczków, którzy próbują jakoś sobie zrekompensować małe penisy, jest napisanie listu do bravo...
skoro tak gardzicie fankami zmierzchu, to całe to zamieszanie i szał powinno wam koło ch*ja latać, czyż nie?
uuu, widzę, że formułujesz zdania nie tylko poprawne, ale i na wysokim poziomie kulturalnym ;] oglądałam zmierzch, owszem, po komentarzach łatwo wywnioskować, do czego (a raczej kogo) pijecie, więc wymieniłam imię Edwarda = jestem szaleńczo w nim zakochana, świata poza nim nie widzę, a właściwie to sobie stworzyłam swój świat, z Nim, aaah, love <33 :*** :| głębokie i słuszne są twoje wspaniałe analizy psychologiczne. po raz kolejny zapytam- jak możesz nazywać kogoś głupim, skoro sam jesteś idiotą jakich mało?
btw, mam uczulenie na promieniowanie ; ]
Raczej najazd galerianek... Lachony raczej na imprezkach siedzą, galerianki w remizach, kinach albo w przebieralni hehe :D
Jak sama nazwa wskazuje - galerianki siedzą w galeriach, lachony zaś siedzą na laskach. I trochę podskakują.
Drogi panie skt84 jeśli uważasz ze Zmierzch to głupi film to nie widziałeś Wożonka.Szkoda że nie widać Ciebie całego na tym zdjęci bo pewnie jak jego bohaterowie nosisz dresy i Twoja inteligencja jest na ich poziomie.Pozdrawiam fanów Zmierzchu
Szczerze mówiąc jak zawsze nie przeczytałam całego wątku ale jeżeli lubię Szybko i wściekle (podobnież jak wcześniejsze części) i sagę zmierzchu to do której grupy się zaliczam?;> "chłopów" czy "bab"?;) bądźmy poważni, każdy lubi coś innego ale to nie powód do określania kogoś mianem "głupiego"