PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491960}

Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 178 tys. ocen
5,5 10 1 178454
2,7 35 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Ten temat na pewno już był ale nie chce mi się sprawdzać ;P

Uważacie że Bella dobrze zrobiła wybierając Edwarda??
Po przeczytaniu KwN i zaćmienia straciłam całą sympatię do Edwarda i uważam że Bella powinna wybrać Jacoba! Edward jest samolubny i zawsze myśli tylko o sobie... troszczy się o Belle bo jest uzależniony od jej zapachu! Bella lepiej by wyszła na związku z Jake'iem

ocenił(a) film na 10
Czarodziejka_z_Ksiezyca

Powiem tak:

Po obejrzeniu filmu wybrałabym Jacoba- Lautner jest przystojniejszy, Pattinson mi się nie podoba :P

Po przeczytaniu książki- Edwarda. Ma fajniejszy charakter i w ogóle wyobrażałam go sobie przystojniejszego Pattinson nie dorównuję moim wyobrażeniom :)

To tylko moje zdanie, więc prosze tu na mnie nie naskakiwać bo wiem że większość z was woli Roberta.

Pozdrawiam, Nikki :*

Nikki_Sanders

Jacob ;)
Edward był zbyt przewidywalny i apodyktyczny, przy Jake'u Bella naprawdę czuła że żyje.
1) oświadczyny i ślub
Edzio wymusił na niej zaręczyny, bo był staromodny i nie rozumiał, że Bella woli poczekać, pozwolił Alice zorganizować mega impreze i wybrał ekskluzywne zaproszenia, podczas gdy Bella wolałaby poczekać ze ślubem, albo chociaż aby była to skromna uroczystość... Miała słaby charakter i nie chciała sprawić Edziowi przykrości, więc się zgodziła na ten cyrk. Niby pod koniec 3tomu Edzio się opamiętał że Bella robi dobrą minę do złej gry, ale z drugiej strony przygotowania już były w toku i Bella już się pogodziła z tą decyzją.

2) motory
Gdy Edzio kupił sobie motor Bella nie była zachwycona bo wiedziała że z Edziem nie ma zabawy! on na nią dmucha i chucha i zawsze ma fajniejsze zabawki. Z Jacobem byli równymi partnerami i musieli wzajemnie się o siebie troszczyć.

Przeczytałam wszystkie tomu do końca bo łudziłam się że z Edziem coś się stanie, ale Bella zginie i na końcu nie będą już razem xD
Postać Edwarda jest zbyt przerysowana żeby ją polubić.
Jacob to prawdziwy facet, który zawsze miał swoje zdanie i Bella wiedziała że może liczyć na jego szczerość, w przeciwieństwie do Edzie który nie traktował Belli poważnie i ukrywał wszystkie poważniejsze problemy.
koniec.

ocenił(a) film na 6
Czarodziejka_z_Ksiezyca

Nie prawda.. to Bella sie zgodzila na to zeby Alice zrobila jej slub, Edward powiedzial ze moga nawet pojechac do Las Vegas a Bella moze byc w starych dzinsach. A Bella zgodzila sie bo kochala Alice.. i Edwarda w zwiazkach idzie sie na kompromis!
A zreszta pod koniec trzeciego tomu Bella zdecydowala ze chce zrobic wszystko po kolei.
A zreszta Edward nie zadal od niej tego slubu
on tylko dal warunek i tyle.

Ale cuz twoje zdanie xD ;)

ocenił(a) film na 10
Sequine

Jedynie i zdecydowanie Jacob jak juz padlo tu okreslenie prawdziwy meżczynzna.
I ma tak promienny uśmiech, ze czytajać książke nawet go widzialam ;d Juz nie wspominajac filmie.
Edward jest dla mnie przereklamowany, sztuczny.

ocenił(a) film na 5
Czarodziejka_z_Ksiezyca

Na pewno nie! To Jacob jest samolubny i egoistyczny. Gdyby tak nie było nie uświadamiałby Belli, że go kocha wiedząc, że jest szczęśliwa z Edwardem. Nie zależało mu na jej szczęściu, robił co chciał, by zadowolić siebie samego. Z kolei Edwardowi zależało tylko na jej szczęściu, dlatego, gdyby Bella zdecydowała się wybrać Jacoba, z pewnością poszedłby inną drogą. Moim zdaniem to dobrze, że Bella jednak wybrała Edwarda, bo Jacob, może to przez swój młody wiek, podporządkowywał świat innych ludzi pod siebie, uważał, że jest w centrum zainteresowania każdego. Lekko żałosne przyznam ..

kasiaka9494

Jaco prawdziwym mężczyzną ?! O kurde, to niektórzy to macie tutaj fajne pojęcie na temat " prawdziwego męzczyzny ". naprawdę, godne pozazdroszczenia.
Bo co Jacob ma klatę ?
Edwrad wygrywa u mnie, przede wszystkim swoją naturalnością.

Jacob to dzieciak, o czym my tu mówimy.

Zależało mu tylko na szczęściu swoim, a nie Belli. Edward myślał cały czas o niej. I wcale nie jestem fanką Roberta P. Więc, ostrożnie.

ocenił(a) film na 10
Anka_53

I bardzo dobrze.. Jak ja kocham samolubów !
Jake rządzi i nikt go nie przebije a juz na pewno nnie ten wstrętny Edzio Ącki :/

kamciaa26

Jake'a nikt nie przebije, bo gra go pan taylor, ktory ma zajebistą klatę ? >.<

wstrętny Edzio Ącki ? Aha, chodzi Ci o Pattinsona.
Chociaż,jak czytałaś całą sagę, to powinnaś mieć swoje wyobrażenie Edwrada, a nie wyrażać opinie na temat aktora.

Przynjamniej tak to powinno wyglądać, a nie że postać jest oceniana po tym, pan pattinson bywa zaniedbany.

Edward jako wampir, ma być " chodzącą petardą" ???!!. Ten człowiek czy no niech to będzie wampir, ma ponad 100 lat, więc o czym my tu mówimy.

Anka_53

eeeeeej!
Filmowy Jake wogóle do mnie nie przemawia, Taylor jest beznadziejnym aktorem i schrzanił rolę Jacoba :/
Uważam że oryginalny (książkowy) Jake jest 100000000 razy fajniejszy od Edzia!
Jest waleczny, nigdy nie odpuszcza i nie użala się nad sobą jak Edward xD

ocenił(a) film na 8
Czarodziejka_z_Ksiezyca

zdecydowanie Edward !!
Bella od samego początku pokochała Edwarda i nie mogla bez niego żyć, Jacob byl tylko 'odskocznia' i Edward był skłonny do prawdziwych poświęceń, nawet te wielkie rozstanie, to ją zraniło, ale on miał nadzieję że jej to wyjdzie na dobre, zrobił to dla jej dobra... a przecież jak była walka z Victoria, to Edward jak Bella go poprosiła to on został z nią w namiocie, nie poszedł na wojnę, choć bardzo chciał, a Jacob co jak Bella go się spytała czy by z nią został gdyby go poprosiła, to powiedział że nie bo nie może opuścić takiej zabawy, i co jak by cokolwiek takiego by był, taka akcja, to by Jacob mówił: Sory Bella, jest wojna, ty rób sobie co chcesz, ja idę walczyć, bo będzie frajda... Edward dużo razy się poświęcał i zdecydowanie jest lepszy dla Belli,
aha jeszcze jeden argument: gdy Bella była w ciąży, Edward mógł zrobić tak jak mówił Jacob: zrobic z Rose puzzle wyjać to zBelli i potem poskładać Rose z powrotem, ale tak nie zrobł bo kochał Bellę, wiedział że jej zależy na dziecku, więc jej tego nie zrobił... no i kto jest lepzy? EDWARD.

ocenił(a) film na 5
urszulankaa

ha ! w 100 % się zgadzam ! EDWARD !

Jacob to jeszcze dziecko.
Jedyne, na co zasłużył to według mnie przyjaźń Belli.

Czarodziejka_z_Ksiezyca

Jasne, że Jakob, mam już dosyć tego idealnego Edwarda to nudziarz zero spontaniczności tylko się martwi żeby Belli nic się nie stało nie wytrzymałabym z takim. Z Jakobem można się zabawić jest spontaniczny i zabawny i Bella zawsze dobrze się czuła w jego towarzystwie;)