Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179123
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Jeżeli ktoś nie chce psuć sobie wrażenia , niech nie pobiera i nie ściaga tego.W tym linku znajduje się scenariusz do New moon.Zaczełam go czytać i coś czuje ze 2 częsc bedzie tak samo nieudana jak pierwsza
http://www.sendspace.com/file/k1um2e

aneess

Koszmary? To by było za mało powiedziane jakby jakaś piosenka Jonasów albo innej gwaizdki Disneya np. Demi Lovato (pfu! wypluć)znalazła się w New moon. To by była mega porażka!

paulaeve

.....Dlatego tak nie będzie. Nie sądzę że zaryzykowali by takimi chałturami przy produkcji mającej na celu zarobić nawet więcej kasy niż Twilight..

aneess

to była tylko dobitna metafora:D nie powiesiłabym się się, nie, prędzej bym ich nie powiesiła xD
a tak na poważnie, nie sądzę, że skoro po rewelacyjnym OST z pierwszej części, mieli teraz jakiś szmatławiec dać(choćby nie wiem jak wszelkie pekińskie hotele by się starały xD). NM ma z zasady zarobić jeszcze więcej kasy niż Twilight, jak to zauważyłaś:)

ocenił(a) film na 7
Luelle

Wiecie odpukać w drewno (puk puk)bo a nuż jakiś psychopata wpadnie na pomysł,ze Bella bd leczyć rany po rozstaniu z Edwardem Jonas Brother <lol2> ... Masakra aż strach się bać ;]

czarna94

Nie no heh zrozumiałam że to była tylko przenośnia:P No tak takie sobie wymaganie stawiają...mam nadzieje że tak będzie.
Ja osobiście obawiam się 4 części(o ile powstanie). Słyszałam że chcą zrobić 2 części z Breaking Dawn tzn jedną w roli głównej Bella a drugą Jacob.Tak mi sie obiło o oczy xD

ocenił(a) film na 7
aneess

matko co oni już nie wymyślą ;] Ja z kolei słyszałam,ze Robert nie podpisał jeszcze kontraktu na 4 serię ;]

czarna94

na pewno podpisze......musi :)

a ja wczoraj oglodalam go w harrym potrterze i pierwszy raz zwrocilam na niego uwage :D....tylko szkoda ze byl dubbing....

ocenił(a) film na 7
bubinkam10

Hehe ja jak Zmierzch oglądałam to tak się z kumpelą zastanawiałam skąd my go znam ... A potem była eureka . ! "Skubaniec grał w Potterze . !"
Z plakatu to o w ogóle podobny nie był .z resztą Kristen też nie poznałam ;]

czarna94

ja słyszałam (wypowiedz Rosenberg z premiery Twilight), że chciałaby BD podzielić na 2 części - 1 film to 1 księga, a drugi film 2 i 3... może i dobrze, bo za dużo by wycięli i film nie miałby sensu..... ffani byliby wściekli xD

Luelle

heh no a jak:) W BD sporo sie dzieje...i wg mnie nie było by tam co opuszczać.

aneess

Jak dla mnie powinni zrobić 3 cześci - 2 o Belli ,a 1 o Jacobie- ale to by było chyba lekkie przegięcie i za dużo pracy :/

paulaeve

No właśnie...w sumie za duże ryzyko. Zobaczymy jak będzie z NM i E. Jeżeli osiągną jeszcze większy sukces niż zapowiadają,przy BD będą kombinować jak tylko będą chcieli. Najważniejsze żeby chociaż powstała bo przecież nie podpisali jeszcze wszyscy kontraktu na 4-tą część(np Rob - jak by nie było nie wyobrażam sobie nikogo innego w roli Edzia prócz niego,tak na marginesie).

ocenił(a) film na 1
aneess

Kurczę, ale dyskusje beze mnie:P Nie wybaczę Wam tego:P
No więc, spokojnie:) Do BD zostało jeszcze sporo czasu. Jak Robert poczuje kase to podpisze kontrakt nie bójcie się o to:P
Poza tym uważam, że nie podzielą 4 części na części bo faktycznie duże ryzyko i koszty większe, i fani będą się niecierpliwić... jedym słowem nie ma szans.
Gdybym w soundtracku znalazła jakąś Miley Cyrus, Jonas Brothers, Demi Lovato czy coś tym podobnego to bym się niechybnie pochlastała:P Takiego badziewia nie powinni dawać, przecież to odstrasza ludzi:P No nie wszystkich, ale tym zdrowych psychicznie napewno:P
Ogólnie to kiedyś tak prawi zawału dostałam jak przeczytałam, że ta cała Vanessa z HSM chciała dostać rolę w którejść części sagi. OmG, to by była dopiero tragedia :? Aż strach się bać, ale to na szczęście były plotki same:)
Pozdrawiam xD:D

Slipknotka

Też się przeraziłam jak przeczytałam, że Vanessa ubiega się o rolę Leah. Z tym swoim słodkim głosikiem to do musicali niech idzie, a nie do filmów takich jak Zmierzch.

ocenił(a) film na 1
paulaeve

Ona i Leah?! Kurczę, w takim przypadku to też bym się pochlastała :P

Slipknotka

Ja bym raczej w tym przypadku pochlastała nie samą siebię, tylko Vanessę ;)

ocenił(a) film na 1
paulaeve

Dobry pomysł:) Mam nadzieję, że mogłabym liczyć na twoją pomoc? :P

Slipknotka

ja bym ją zachlastała (proszę zwrócić uwagę czasownik w formie dokonanej xD) czerstwą bułką xD

ocenił(a) film na 1
Luelle

Kurczę, następna do pomocy:) Wielkie dziękuję:D
Widzę, że też za nią nie przepadacie :/

Slipknotka

Możesz na mnie liczyć., bo Vanessy i jej całej Haj Skul Mjuzikalowej paczki nienawidzę z całego serca ;)

paulaeve

widzę, że Twilightersi to wielcy antyfani HSM:D tak trzymać!!!!!!:D

ocenił(a) film na 9
Luelle

ja uwielbiam twilight i high school musical tez,chociaz to 2 rozne filmy. Ale Vanessa i Leah????OMG...ona pasuje raczej na jakiegos kopciuszka czy cos...jak cos to ja wam pomoge ja wychlastac:D:D

paulaeve

ehh jeszcze tego by brakowało. Mam nadzieje że nic nie zepsują i nie wpuszczą tej gwiazdeczki na plan:/

aneess

Chris nam tego nie zrobi. Chris nam tego nie mógłby zrobić xD Ma zbyt dobry gust (spójrzcie jak wygląda xD) i na pewno nie dopuści do swego filmu takich miernot jak hudgens:/

ocenił(a) film na 1
Luelle

Ale szczerze Wam powiem, że Vanessa to jest nic, w porównaniu z tym, że Paris Hilotn chciała zagrać w drugiej części filmu xD:D:D
To jest dopiero żałosne... ;/ Ciekawe kogo by grała? :D

Slipknotka

tak, ale jej to na pewno by nie wzięli:D a z hudgens to byłoby możliwe - w końcu TEORETYCZNIE jest aktorką:/

Slipknotka

O, tak, masz rację. Vanessa w roli Leah to by była totalna porażka, ale Paris nawet w roli przechodnia numer 5 to by był totalny, chodzący kataklizm.

paulaeve

na szczęście jest na tyle głupia, ze nikt nie bierze jej na poważnie xD

Luelle

na szczęście....bo statysta ją chyba nie bawi:D xDD

aneess

paris statystką? xD toż to byłaby hańba dla niej xD
hehe, znalazłam śmieszną wypowiedź jednej z fanek o serii i Steph:

"She has dreams and writes whole novels around them, her characters talk to her and tell her what they are going to do, and she writes about a 100 year old creeper who falls in love with a seventeen year old who thinks it's hot that he wants to eat her. Werewolves get naked in front of unsuspecting fathers, sixteen year olds fall in love with todlers, and people try to commit suicide because they think others are commiting suicide, when really they're just having fun, and psychics steal yellow Porsches. How stupid and random is that? I mean, I LOVE the series, but when you really think of it, Meyer seems like a total nut. :D"

Luelle

Heh no a co? źle mówi ;)) Niezły tekst...

aneess

ten tekst jest wybitny xD nigdy nie słyszałam ani nie czytałam tak trafnej wypowiedzi xD a najlepsze jest to, że to prawda!!!:D

Luelle

hehehe no jak by nie patrzeć to prawda:d Trafiła w samo sedno:D

aneess

czyli jednym zdaniem: wszysy w jej książkach są masochistami! xD

Luelle

hehhe tak:D wszyscy wypadli z kołyski w dzieciństwie:)

aneess

tak xD i obgryzali pręty łóżeczka xD

Luelle

yyy.. no tak też można xD :D Czemu nie..:D

aneess

poza tym jestem pewna, że Bella w dzieciństwie wielokrotnie spadła na głowę xD to by wyjaśniało, że Edward nie umie czytać jej w myślach - po prostu jej mózg nie pracuje już jak należy! xD

ocenił(a) film na 1
Luelle

Haha, bardzo prawdopodobna teza:P
Ale obgryzanie prętów łóżeczka też niczego sobie:P

Slipknotka

warto dodać - metalowych prętów łózeczka xD

Luelle

heheh no nie wiem - nie próbowałam:D a dzieciaki w moim towarzystwie raczej są bezpieczne xD Ciekawe tezy:D

aneess

"raczej"? xD zerknij na nie jak będą same w pokoju, to zobaczysz ich prawdziwą naturę xD

Luelle

Oj Luelle nie przesadzaj:P Kiedyś były podłe:P teraz mam spokój,"dzieciaki" już im nie pasuje.Teraz to młodzież bo mają po 16 lat,ahh...

aneess

ciężkie jest życie staruszka:D nie no, żartuję xD
ale z drugiej strony, większość tych "dzieciaków" się praktycznie nie zmieniła:Dchodzi mi oczywiście o płeć brzydką - są nawet jeszcze bardziej dziecinni niż jako 6-latki xD

Luelle

Tak,dokładnie! Starość - nie radość xD
Zawsze uważałam że faceci są niedojrzali;p Ale weź tu takiemu wytłumacz że zachowuje sie jak bachor...

aneess

awykonalne - wielokrotnie próbowałam jak byłam młoda - pięścią i kopniakiem xD w podstawówce byłam pogromem chłopaków xD Jeden rozdrapywał dziewczynom paskudne szczepionki, a ja go przed ośrodkiem zdrowia za fraki, zakręciłam nim i przygwoździłam do sosny xD to był najtrudniejszy przypadek xD niestety, kiedy poszliśmy do gimnazjum i byliśmy w tej samej klasie nikt nie mógł mu dać nauczki, więc został dresiarzem, który kocha kląć i pić wódkę xD no i oczywiście - kocha swój dres xD

Luelle

Wiecie co chyba ten scenarius zjest prawdziwy......
http://www.msnbc.msn.com/id/30690752/

IKnowWhatYouAre

Ejj bo "klinkne" :// Ja pie** :/ No to już...po fajnym filmie.

aneess

myślę, że nie, bo kobieta była na tyle uczciwa, że oddała scenariusz Summit. a w necie krążą fanowskie.

ocenił(a) film na 1
Luelle

Nie bójcie się, bie będzie tak źle:) Poczekamy zobaczymy:)
Teraz wszędzie pełno tych "fanowskich" ludzi ponosi fantazja za bardzo i muszą dać upust swojej "twórczości". Straszne:P