PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491960}

Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 178 tys. ocen
5,5 10 1 178013
2,7 35 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Mam pytanie po oglądnięciu (przeczytaniu) Harrego Pottera i Zmierzchu zdecydujcie się co wam bardziej podobało?

1
filmyitylkoto

niewiem wgl co to za 'porównanie' to proste że Harry Potter,to Rowling wszystko wymyśliła,stworzyła nieznany świat poprostu książki i filmy są cudowne zapierają dech w piersiach,a Zmierzch oglądałam chciałam czytać ale niedałam rady okropne narzekanie Belli w New moon,a no i to wiadomo że Mayer zgapiła od Pamiętników Wampirów które są świetne,wystaczyło nakręcić film z Pattinsonem i już wszyscy oh,ah srają się po kątach. HP RZĄDZI !!

filmyitylkoto

Harry .

filmyitylkoto

Harry Potter zdecydowanie lepszy.

filmyitylkoto

Ogółem muszę się wytłumaczyć z tak idiotycznego tematu stworzonego 3 lata temu, bo przychodzą mi powiadomienia o dodaniu nowych postów i nie mogę na to już patrzeć.
Otóż kiedy zakładałam ten temat, wszędzie mówiło się o Zmierzchu, a Harry wydawał się schodzić na dalszy plan w filmach lubianych przez młodzież, temu też chciałam się dowiedzieć czy społeczność filmweb'owa uległą tej osobliwej "modzie" czy też nie.
Teraz widząc takie zestawienie krew mnie zalewa, bo mimo tego, że przez to mogę się narazić bardzo wielu fanom Sagi, to muszę powiedzieć, że dla mnie Potter jest nieporównywalnie lepszy, pod każdym względem, pod którym w ogóle można je skonfrontować (gry aktorskiej, a nawet wnoszenia czegoś wartościowego do życia).
Także myślę, że wytłumaczyłam się chociaż po części ;)

filmyitylkoto

Ja obejrzałam i przeczytałam Pottera i Zmierzch . Ale jako książkę wolę Pottera a jako film kocham obydwa .;d Uważam , że w Potterze bardziej były w książkach opisywane emocje i wydarzenia niż w zmierzchy . A Rowling jest najlepszą pisarką :)

filmyitylkoto

19:1 dla Pottera

filmyitylkoto

Harry Potter bezapelacyjnie lepszy! Książki uwielbiam. A Zmierzch chciałam przeczytać, ale nie spodobał mi się styl od początlu i skonczyłam na pierwszej stronie...

filmyitylkoto

pewnie , że Potter ! :)

zarówno książki jak i filmy :)

filmyitylkoto

Jeszcze pytasz?! Oczywiście że ♥ZMIERZCH♥
!!!! I książki i filmy są lepsze : )
Zasrany HP nie dorasta Sadze Zmierzch do pięt....
100:0 dla ♥Zmierzchu♥

!!!!!!

widze że orgazm na miejscu...;/

sentia

Z wrażenia zwoje na mózgu jej się chyba rozprostowały.

filmyitylkoto

Oczywiście że Rowling KOCHAM HARREGO POTTERA :)

filmyitylkoto

Hannah Montana ;D

filmyitylkoto

Władca Pierścieni jest najlepszą serią książek na świecie.Harry jest na drugim miejscu.Zmierzch nie jest książką tylko narzędziem tortur...

filmyitylkoto

Bardziej Harry Potter. W Zmierzchu złamano kolejne zasady dotyczące wampirów, świecą w słońcu a powinny płonąć i rozpaść się w popiół.

filmyitylkoto

Książki - HP
Filmy - HP ;).

filmyitylkoto

Jednak Harry :)

filmyitylkoto

HARRY, HARRY, HARRY ... i ... HARRY <3 <3 <3
J.K.Rowling - pisarka potrafiąca stworzyć ze zwyczajnych słów magiczne historię na których, wychowało się tysiące osób :)
HP - pierwszy film jaki obejrzałam zapoczątkował moją miłość do fantasy <3 (s-f doszło później z wiekiem :-p)
Stephenie Meyer - słowa układające się w mdlącą historyjkę małolaty szalejącym za ponad stuletnim pajacem xD
Zmierzch - parodia wampirów i to i tak moim zdaniem wysokie określenie :-p

filmyitylkoto

Harry Potter bez porównania

filmyitylkoto

mi osobiście bardziej podoba się zmierzch