PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491960}

Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 178 tys. ocen
5,5 10 1 178227
2,7 35 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

..właśnie widziałam trailer i w życiu nie widziałam tak brzydkiego wilka, a raczej psa husky.. ale no cóż.. autorka nie wiedziała najpierw co to wampiry (stąd też one biegają po słoneczku w najlepsze) i jak widać nie uzupełniła wiedzy i o tych stworzeniach.. wilk, pies.. jeden kij.. szczeka? warczy? no to jazda..

a edłardo ma więcej tapety niż zwykle :> ..

diana6echo

moim zdaniem pies/wilk jest ładny, a co do wampirów to zdania są podzielone jednym sie podoba drugim nie, po za tym Ty jak zwykle szukasz dziury w całym , autorka w następnej książce opisze krecika jako żółtą nornice, i ludzie i tak będą to czytać, żadna sensacja

ocenił(a) film na 5
diana6echo

a tam gadasz! też właśnie obejrzałem i ten wilk podoba mi sie najbardziej z całej tej ekipy pseudo aktorskiej którą tam wcisnęli!! :) jest strasznie bajkowy i dlatego taki fajny! :D auuuuuu! buhahahah

jak by co to jestem zainteresowany tym filmem! ;) w przeciwieństwie do pierwszej części!

Victor_Delacroix

uderz w stół a nożyce się odezwą
za krótki <br/>

użytkownik usunięty
ewuss

Diana ma rację. Wilk jest okropny. Pozostaje tylko nadzieja, że Ci nowi aktorzy, grający Volturi, sforę i resztę hałastry, nie zawalą, tak, jak w pierwszej części zrobili to Kristen i Szparag.

ocenił(a) film na 5

o w morde! idiotka twilightowa sie pojawiła! :D widze że masz monopol na przyznawanie komuś racji!? :D buhahaha

użytkownik usunięty
Victor_Delacroix

Miałam zamiar się tu nie wypowiadać, aż do listopada, lecz nagle zauważyłam Szymka! Przetarłam oczy ze zdziwienia i patrzę jeszcze raz, a tu nadal Szymek! Po prostu musiałam coś napisać! Myślałam, że jesteś jeszcze na wakacjach u babci (?).
Monopolu nie mam, ale świetnie mi to wychodzi, więc korzystam z mego talentu.

ocenił(a) film na 5

Szymek da ci rade: zamilcz idiotko! :D i uwierz mi!! NIC ci świetnie nie wychodzi! a jeśli jeszcze tego nie zauważyłaś idiotko twillighotwa to pierdolnij głową w monitor! i albo sie zabijesz (dając nam wszystkim spokój) albo przejrzysz na oczy (i również dasz nam wszystkim spokój)! :D

użytkownik usunięty
Victor_Delacroix

Chyba wybiorę pierwszą opcję, lecz czy Ty wówczas nie umrzesz z samotności?

ocenił(a) film na 5

wypije za pomyślność realizacji twego zadania! możesz być tego pewna! idiotko! :D

użytkownik usunięty
Victor_Delacroix

A gdzie jest "buhahahahaha"?!

ocenił(a) film na 5

nie ma! idiotko bo dosięgła mnie nostalgia! :) jak sobie pomyśle że nie będzie już drugiej tak głupiej 16 stki jak ty! :D

użytkownik usunięty
Victor_Delacroix

Wysnuj argumenty, na których podstawie twierdzisz, iż jest głupia i ze ma 16 lat.

ocenił(a) film na 5

przeczytaj swoje posty powyżej! 8D idiotko! :)

użytkownik usunięty
Victor_Delacroix

Masz rację.

ocenił(a) film na 5

ja zawsze mam racje! :) a teraz jeb... głową w ten monitor! wreszcie! :D

Victor_Delacroix

po cholere zakładać temat skoro, żeby przyznać racje trzeba mieć monopol?

ocenił(a) film na 5
ewuss

coż niektórzy lubią sie dowartościować po przez popieranie innych! bo sami nie potrafili by tego przedstawić w odpowiedni sposób (a wszystko z powodu ich intelektualnej ułomności ;D to był eufemizm jak by co! :D)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

Mi sie tam brzydki nie wydaje...No i musieli sie na czyms wzorowac lepszy taki wilk niz jakby juz mieli probowac zrobic tego 5m basiora.A Edward wyglada troche marnie bo w ksiazsce niby pisalo ze nic nie jadl od dluzszego czasu w tej Volterze stad te cienie pod oczami...

ocenił(a) film na 2
diana6echo

Moim skromnym zdaniem wilczek wygląda spoko. Mam nadzieje, że druga część będzie o wiele lepsza od pierwszej, bo niestety jedynka nie przypadła mi do gustu. Książka świetna a ekranizacja "Zmierzchu" niestety cienka. Po trailerze widać, że "Księżyc w nowiu" będzie na pewno o wiele ciekawszy.

diana6echo

http://img193.imageshack.us/img193/5396/u1gingersnaps.jpg

Można zrobić porządnego wilkołaka, łudząco podobnego do psa/wilka? Można. Nie wymagam, żeby wilkołaki z New Moon były podobne do klasycznych bestii (vide Ginger Snaps, Dog Soldiers, czy nawet Underworld), ale na litość, niech nie wyglądają jak pluszowe zabawki!

ocenił(a) film na 5
ravensecond

bredzisz najlepsze wilkołaki są w Van Hellsingu!! a o ile mnie pamięć nie myli to ta mormonka ubzdurała sobie nie wilkołaka ale zwykłego wilka choć troszeczke przerośnietego!!

Victor_Delacroix

najlepszy wilkołak jest u mnie przy budzie, duży, czarny i włochaty, wymaganiom książki odpowiada. Wszystkim nigdy nie dogodzisz.

ocenił(a) film na 2
ewuss

Uuu... Ten na zdjęciu mi się podoba! :)

ocenił(a) film na 7
diana6echo

co do wampirów się nie zgadzam wiadć że wielu książek nie czytałaś... np. Siergiej Łukjanienko w swoich książkach również pozwolił wampirom chodzić w dzień po ulicach... a co do wilka coż w książce była wzmianka o tym że ludzie mylili je z gryzli... a ten nasz z trailera mnie rozczarował bo wyobrażałam go sobie zupełnie inaczej

ocenił(a) film na 4
effi_2

Pod koniec 4 części sagi Zmierzchu było napisane że te "wilkołaki" to tak naprawdę zmiennokształtni, więc nie ma co ich porównywać do "prawdziwych" wilkołaków z innych filmów.

diana6echo

Nie wiem po co autorka postu założyła ten temat.Wilk jest jak najbardziej normalny i nie jakiś brzydki.A co do Edwarda to musi mieć tapetę, jeśli ma przypominać bladego wampira, to chyba powinno być oczywiste.

ocenił(a) film na 10
diana6echo

Jezeli mam byc szczera to myslalam ze beda potężne a tu psikus i sa małe

ale spoko, z sympati do Jacoba wybacze im

użytkownik usunięty
Patrysia098

Nigdy nie potrafiłam ich sobie wyobrazić, jako wielkich bestii, lecz mogłyby się troszkę różnić od zwykłych psów.
Czemu na tym forum nie używasz kropek?

ocenił(a) film na 4
diana6echo

przeczytawszy powyższą, jakże stymulującą dyskusję ;) odpowiadam:

ano, wilkołak to we wszelkich kulturach był manifestacją zwierzęcości, dzikości i pierwotnych instynktów jakie drzemią w człowieku

stąd też wniosek jasny iż w swej wilczej postaci powinien być raczej ciut większy, masywniejszy od krewniaków wilków i tak jak ktoś wyżej napisał, nie powinien przypominać pluszowych misiaczków, a dokładnie tak właśnie wyglądał w trailerze

ładny bo ładny, ale kurna, turlać się ze śmiechu można.. zobaczysz takiego w parku to chcesz mu dać ciasteczko, a nie uciekać gdzie pieprz rośnie .

..co do wampirów - tak, zdarzały się w powieściach, nawet u Ann Rice, przypadki chodzące za dnia, ale to były stare lub cholernie potężne wampiry a nie byle stuletnia dziewica

.wracając do wilkołaków - ci chłopcy grający tam są śliczni, w sam raz aby jakiś duży chłopak ich zgwałcił, tak są ładni.. zero charyzmy. znowu.

diana6echo

diana6echo-jeżeli dla ciebie ten wilk przypominał jak zacytowałaś słowa kogoś innego "pluszowego misiaczka" no to się nie zgodzę. No sorry, ale ten wilk wygląda normalnie, ciekawe jak mieli z niego zrobić przerośnięte bydlę?
A jak według ciebie mają wyglądać wampiry i wilkołaki? Chętnie posłucham twoich, jakże mądrych wypowiedzi. Pewnie dla ciebie wampiry muszą mieć stumetrowe kły do nieba i wyłupiaste oczy, a wilkołaki muszą być naprawdę wstrętne, że aż na nie nawet by spojrzeć nie można było. Jeżeli tak to sobie wyobrażasz(mogę tylko przypuszczać)to wierz mi,wiele osób by nie chciało tego filmu oglądać. Podobno ludzkie oczy lubią patrzeć na to, co jest piękne, więc wniosek,że wilkołaki muszą być ładne tak jak i wampiry. Zwłaszcza wampiry,bo w książce było napisane że mają przyciągać urodą i zapachem.

ocenił(a) film na 4
Rose92

o tym jak powinny wyglądać pisałam wyżej a także na forum zmierzchu - poczytaj
i plis nie hiperbolizuj, bo to śmieszne jest

ta, wilkołaki mają być milusie, śliczniusie a najlepiej z kokardeczkom aby słt dzieffcynki mogły się do nich przytulać.. oO.. no come on, ile ty masz lat, że nie znasz kanonu mitów i filmów o wilkołakach? skąd ci się w tej główce ubzdurało, że wszystkie wampiry i wilkołaki mają być słit? przepraszam, a gdzie ostatnie 100 lat kinematografii, w której przedstawiano zgodnie (bardziej lub mniej) z ogólnie przyjętym kanonem, który wykreował się przez setki lat?
do tej pory wampiry i wilkołaki nie istniały? meyer je wymyśliła? bo tak mogę wnioskować z twojej wypowiedzi :|

diana6echo

Nie napisałam, że wilkołaki i wampiry muszą być "słit". Wampiry są ładne bo przecież ten film został nakręcony na podstawie książki, a tam wampiry opisane są jako piękne i dobre. Jakbyś przeczytała książkę albo chociaż ktoś ci o tym powiedział, to byś wiedział, że w tym filmie takie właśnie są.

ocenił(a) film na 5
diana6echo

za przeproszeniem Diano!; do kurw.. nędzy w którym momencie w książce jest mowa że te wilki były straszne?!?? o ile znów mnie pamięć nie myli to ta rąbnięta sekciara wampiry też stworzyła na podobiznę greckich bogów które miały być ( i podobno były nawet w filmie czego nie zauważyłem ;)) ach-e i och-e! w ogóle mam wrażenie że w tej całej serii jest wszystko od „dupy strony” zrobione! ;) co nie zmienia faktu ze wilk jest ekstra! i ciacho ma u mnie za free! ;D

ocenił(a) film na 4
Victor_Delacroix

czytaj ze zrozumieniem

ocenił(a) film na 2
diana6echo

Tobie sie nie podoba bo co?bo naoglądałaś się tandetnych horrorów w których kiedy wampiry wyjdą na słońce to umierają a wilkołaki to wielcy przerośnięci ludzie którzy są prośnięci sierscią z wielkimi przekrwionymi gałami którzy zmieniają się o północy?No na to wygląda

ocenił(a) film na 4
misiaa10

tandetne to są książki które wypociła meyer, dziecko drogie i kochane :)

diana6echo

ja tam popieram Diane ma racje
w ksiazce jest np. o wielkich pasiorach
podobnych do niedziwiedzi a nie o normalnym wilku
ten z filmu jest za milusinski

ocenił(a) film na 2
KristenStewart

Tak ale do filmu nie mogli wszystkiego skopiować coś przeciueż musieli zmienić nie mogli zerżnąć słowo w słowo

ocenił(a) film na 4
misiaa10

lol, ale na tym właśnie polega ekranizacja czyż nie? jak postać non stop nosi żółty prochowiec (przykładowo), bo to jego znak charakterystyczny, to chyba w ekranizacji powinien być taki płaszcz..

ale jeżeli wg reżysera, scenarzystki i tego speca od efektów specjalnych to ma być wilk, a do tego straszny, to ja zapraszam do pierwszego lepszego weterynarza i polecam poczytać sobie o kynologii, bo to coś to nawet przy haśle 'pies' nie leżało..

ocenił(a) film na 2
diana6echo

Bo w książce to wszytsko jest opisane tak jak powinno być ale ci scenarzyści z filmu są do dupy i ten reżyser

misiaa10

mogli sie bardziej postarac ;)
zachowali sie tak jak by nigdy wilkolaga nie widzieli xD

ocenił(a) film na 2
KristenStewart

Wilkołak? Hau, hau!
I ponoć ta część miała być bardziej straszna od Zmierzchu... Pewnie przerazi mnie widok Ędwarda bez koszuli :p

I_am_a_Bad_Girl

Ędwarda (Ąckiego) jeszcze domalowali mu klate xD
he he

ocenił(a) film na 2
KristenStewart

nom albo oslepi nas widok jego skóry która swieci jak bryl;anty :pp

KristenStewart

Wcale nie domalowali mu klaty jak wszędzie piszą. W jednej z gazet przeczytałam, że ćwiczył na siłowni 2 godziny dziennie.

ocenił(a) film na 4
Rose92

łał.. ale poświęcenie
zapewne kolejne 2 godziny ćwiczył mine spode łba =]

diana6echo

jak ci coś się nie podoba dina6echo to już lepiej więcej nie pisz...

ocenił(a) film na 2
Rose92

A niech pisze, jak ma wenę!!! ;p

ocenił(a) film na 7
diana6echo

A ja nie rozumiem, dlaczego się tak wywyższasz jakbyś wszystkie rozumy pozjadała. Każdy ma prawo do własnego zdania, ale bez przesady. Rozumiem książka ci się nie podobała, tylko, po co udzielasz się na tym forum, bo ci się wilk nie podobał wolne żarty. W ten sposób chcesz chyba podbudować swoje ego. Widzisz w tym satysfakcję, że się z Toba nie zgadzamy, bo przykuwasz naszą uwagę. Na takie tematy, za którymi kryje się rozpaczliwe wołanie o zainteresowanie osoby zakładające powinno się w ogóle nie odpowiadać, a ignorować je. Krytyka czegoś, co jest inne idzie w parze z brakiem kreatywności i za sztywnością poglądów. Kto powiedział, że czegoś, co zostało ukazane w jakiś sposób wcześniej nie można zmienić. Gdyby wszystko było takie niezmienne zanudzilibyśmy się na śmierć.

ocenił(a) film na 7
effi_2

powyższa odpowiedzieć odnosi się do diany oczywiście