PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496917}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 147 tys. ocen
5,7 10 1 147333
2,9 26 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Wiem,są tu osoby,które lofciają Edłorda,Bellę i Dżejkoba,ale muszę wyrazić swoją opinię na temat Tłajlajtu.Nie ma w nim nic oprócz chwilami dobrej muzyki.Sceniariusz to prawie w 100% zrypana książka,dobre aktorsto tak naprawdę tu nie istnieje(wszyscy mają wciąż te same miny),a montaż jakoś nie imponuje.
Wiem tez,że pewnie ten temat był już tu wałkowany milion razy,ale musiałam dołożyć ten milion pierwszy.
I kolejne wiem...Wiem,że za jakiś czas wrócę na tę stronę i znajdę ileś tam komentarzy typu,,Zostaw Edłorda.Tłajlajt wymiata,a ty jesteś pustak"...Dzieci...Jak lubicie ,,prawdziwe"opowiesci o wampirach to poczytajcie Stokera albo Rice.
Pozdrowienia!

Moai

Czytając prawie zasnęłam, poważnie... Po raz kolejny piszesz farmazony, które pod wpływem emocji i adrenaliny wpadły Ci do głowy, OCHŁOŃ, naprawdę nie obchodzi mnie zanadto Twoje zdanie czy jestem fanką czy nie, bo powiedziałam, że nie jestem i dla mnie możesz nie lubić zmierzchu i mówić, że jest słabe, a mów sobie, bo naprawdę nie jest to ekranizacja wysokich lotów. Nie szukałam zaczepki tylko nie podoba mi się sposób w jaki traktujecie ludzi o trochę odmiennym poglądzie, to wy szukacie zaczepki i skaczecie do oczu i potem się dziwisz, że ktoś nie będzie tego potulnie znosił jak baranek? Proszę Cię nie zachowuj się jak dziecko. A co do nazwania kogoś np.: prymitywem to nie jest to obelga typu: dureń, gdyż jest to słowo bardziej krytyki, mające na celu wytknięcie błędnego zachowania niż obrażenie pod wpływem emocji. Widzę, że zbyt dużego zasobu słów użyłam byś była w stanie to zrozumieć no cóż, od czegoś mamy w końcu słowniki ;). Teraz naprawdę zakończmy tę irracjonalną dyskusję, która nie powiem bawi mnie trochę, ale już zaczyna powoli nudzić...

Melka124

a świstak siedzi i zawija je w te sreberka

ocenił(a) film na 1
Melka124

Ja głupia myślałam, że miłościwa pani jest jedynie istotą co swoją głowę posiada tam gdzie ona być nie powinna. Jednak przepraszam najmocniej, panią o wysokim ilorazie inteligencji i nieskazitelnym sposobie wysławiania. Jednak pani to już inny poziom( gdzieś tak level -20 ) i dostała pani nawą umiejętność, pani głowa już przeszła przez całe ciało i wyszła ustami^^ Dobitniej: jesteś tak pełna siebie, że już dawno w twoim tyłku zabrakło miejsca by tam dalej łeb wpakować. Tak jestem, niedojrzała i wulgarna, z czego czuję dumę^^

Ryuki

Miszczyk xD

ocenił(a) film na 2
Melka124

Dobra przestanę owijać w bawełnę. Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem - Nie dość, że nie zrozumiałaś o czym był mój, post, nie zauważyłaś jak prymitywne są twoje wpisy, oraz obracasz kota ogonem i się plujesz, że zwróciłam ci uwagę, że zachowujesz się jak rodowita fanka. Po to to wszystko zacytowałam by pokazać, że nie masz pojęcia na jaki temat się wypowiadasz, wchodzisz zwyzywasz ludzi od prymitywów, rzucasz się na lewo i na prawo, byle komuś dosrać, a przy tym zero konsekwencji w tym co robisz.
Wzięłam te wszystkie twoje wypowiedzi pod lupę i jak chłop krowie na miedzy pokazałam wręcz palcem, że twoje wypowiedzi są głębokości brodzika, są prostackie a autorka arogancką czepialską, która nie wiadomo skąd się urwała - i po jaką cholerę rości sobie prawo by innych oceniać.
Wiesz co... teraz dla mnie już jest jasne, że jesteś nawet gorsza niż Diablicaaa- ta przynajmniej ma fioła na punkcie Zmierzchu,- więc niby ma jakieś usprawiedliwienie na swoje zachowanie- a ty?
Napisałaś swojego posta i praktycznie mogłaś już iść- ale nie, zostałaś by się szukać zaczepki - i czepiałaś się naprawdę kretyńskich rzeczy.

Wiesz co dla mnie jesteś niepoważna. Naprawdę... Zwróciłam ci uwagę jaką jesteś hipokrytką, ale widzę, że jesteś ślepa na uwagi.
Aż się cisną epitety na takich ludzi, więc raczę ci - idź już sobie.
Zanim się jeszcze bardziej skompromitujesz pseudo-moralizatorko. Prowadź swoją debilną krucjatę gdzie indziej.

ocenił(a) film na 2
Melka124

Poza tym to były CYTATY - jak one mogą być farmazonami?!! TO są twoje słowa!!! Sama ci tych kwestii nie zapisałam. Nawet eufemizmu na takich jak ty nie mogę znaleźć!

Moai

Swoje komentarze nazwać farmazonami... no wymiękam.

Moai

Aha i jeszcze jedno, próbujesz się wylansować na mądrą, kulturalną, ale trochę Ci to nie wychodzi... Jeśli piszesz: ty, ci, tobie - to pisze się to z DUŻEJ LITERY!!! Kto tu jest hipokrytą, eh....

Melka124

Oj już się nie popisuj...

sentia

Tylko na tyle Cię stać? Słabo, oj słabiutko...

Melka124

mniej niż ZEROO
O-O-O-O!

Melka124

Oj słoneczko ja się nie będe z tobą kłócić tylko próbuje Ci delikatnie przekazać że twoje wypociny nie maja najmniejszego sensu. I to tylko świadczy o twoim wychowaniu

sentia

Kłócić? Ależ Ty masz poziom... Dla Ciebie sensu nie mają, bo pewnie nie rozumiesz co tam napisałam, bo sama jak zauważyłam nie masz nic mądrego i sensownego do powiedzenia... Masz racje dobrze, że mnie wychowano i czegoś nauczono nie to co niektórych tutaj. Nie mówię czasem przegnę jak każdy na tym forum, ale generalnie to jestem zadowolona, że mam to wychowanie nie to co wielu tutaj...

Melka124

Oho..

Melka124

sia la la la la
makumba makumba makumba ska

Melka124

jak anioła głoos
usłyszałem jąą
powiedziała paatrz
tak to ooooooooooooon

trum tum tuum

victrish

Nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz, bo nikogo nie bawisz... Mówię poważnie, skończ.

Melka124

a jak mi się znudzi wreszcie
kupię sobie konia w mieście, HEJ
kupię konia i aksamit
i pojadę z Cyganami

HEJ HEJ HEJ

victrish

Dobry bit.

elena3

Victrish zawstydziła bobra bo zna więcej bitów niż on xD

Ofeflia

I to dobrych bitów.Brakuje tylko w tle ,,umcyk,umcyk.umcyk"

ocenił(a) film na 2
Melka124

Na serio nie masz się czego doczepić? Ja tak od zawsze piszę -_-
Wiesz co.. idź już sobie. W końcu się znudziłaś. A ja przyznaję, że twoja arogancja, małostkowość, i obłuda są naprawdę dla mnie żenujące.

Moai

Przyłaczam się do Twojego posta.Użytkowniku Melka124-idź i nie wracaj.

Moai

Ja także.
Użytkowniku Melka124 znikaj stąd i nie wracaj.

ocenił(a) film na 10
Melka124

Odibło tym trollom i tyle, myślą że są fajni bo nawalają na film do którego są zbyt dziecinni.
Ja np. rzygam gwiezdnymi wojnami i anime i jakoś nie wypisuję całymi dniami tych pierdołów.

Diablicaaa

Rzygasz....Tylko,że na całym świecie ,,Gwiezdne wojny" Lucasa uznaje się za klasyk tak jak na przykład ,,Czas Apokalipsy" czy ,,Casablankę"(wiesz co to klasyk chociaż?).Co do twojego ukochanego filmu...Cóż,do miana klasyku to mu bardzoooooo daleka.To zwykły gniot.Lepiej,klasyczny przykład gniota.
Nie sądzisz,że robiąc tak rażące błędy w piśmie nie szanujesz ludzi,którzy to potem czytają?Mnie byłoby wstyd...Dziecinko,daruj sobie i wracaj do gimnazjum,bo tam zapewne tkwisz.

elena3

Po pierwsze uważacie się za nie wiadomo jak kulturalne a wcale nie jesteście, po drugie uważacie się za wielkich znawców filmowych, a wcale nie jesteście... Każdy MA PRAWO mieć swoje zdanie i uważać, że ten film jest dobry, a ten np.: kiepski i czy coś jest klasykiem czy zwykłym filmem nie ma znaczenia, każdy ma różny gust, trudno zrozumieć hm? Ja szanuję i rozumiem, że ten film Ci się nie podobał nie neguję tego, ale krytykuję Twoje zachowanie...

elena3

A i masz do niej pretensje do "diablicy", iż napisała, że rzyga Anime i Gwiezdnymi wojnami, oczywiście nie należy się tak wyrażać, ale sama napisałaś, że Zmierzch to gniot czyli zrobiłaś dokładnie to samo, nie wiem co chciałaś przez to pokazać ale pokazałaś, że jesteś mała...

Melka124

Spoko,ale porównaj sobię ,,Gwiezdne wojny" i Tłajlajt.Inna klasa filmów,prawda?Zresztą,ona napisała,że nimi rzyga,a ja,że uważam je za gnioty.Można więc wywnioskować,że moja opinia była milsza.Ja tam się nie będę jednak usprawiedliwać jak smarkula w podstawówce.

elena3

Prawda, jednak nadal uważam, że jaka klasa by nie była każdy może lubić co innego... "Można więc wywnioskować,że moja opinia była milsza." - a jednak usprawiedliwiasz się jak smarkula i nie wcale nie było to milsze, a zresztą rzygać i gniot? I to i to obelga więc różnicy nie widzę... Sama pewnie jesteś z gimnazjum, tak wnioskuje z wypowiedzi...

Melka124

Dobra,przyznam sie ile mam lat,bo to się żałosne robi.W czerwcu obchodzę 20 urodziny.Jestem na pierwszym roku studiów polonistycznych.Zadowolona?
Ok,każdy lubi to co lubi.Wy Tłajlajta,a ja ,,Gwiezdne wojny".Koniec.
P.S.Wasze błędy ortograficzne i interpunkcyjne są okropne.

ocenił(a) film na 10
elena3

Jeżeli, masz 20 lat chociaż w to bardzo wątpie to taka baba nie powinna się interesować takimi duperelami szczególnie ktoś kto chce mieć pracę związaną z polonistyka. I by miała w 4-literach co kto napisze.
Chcesz tutaj sobie pogadać o twojej przyszłości to że znasz dobrze ortografie to nie czyni ciebie żadnego polonistę, uważam że jeszcze musisz sie wiele nauczyć niż tylko szpanować " tłajlajtem" ( to normalnie wymiata, pokazuje to mojej kolezance i wyśmiewa takie coś ) Narazie myślę że chcesz się jakoś wywyższyć lecz tak jak ktos u góry napisal , ze twoje pisanie jest na etapie gimnazjum i dokladnie się z tym zgodzę.

Diablicaaa

Uważaj,bo zacznę się bać.

Diablicaaa

Wiesz dlaczego piszę Tłajlajt,a inne tytuły biorę w nawias.Widzę,że nie rozumiesz,więc wytłumaczę.To oznaka braku szacunku dla dziełą.
Twoja koleżanka musi być tak samo tępa jak ty,potworku z bagien.
Twoje posty świadczą o rttym,że jesteś zakompleksioną gimnazjalistką z trądzikiem,którą jara błyszczący pseudowampir.Gratuluję.

ocenił(a) film na 10
elena3

Chyba z głupoty i lenistwa.
Nie wiem jak wygląda sytuacja u ciebie w domu ale nie wyżywaj się na internecie i nie truj dupy innym ludziom i się ogarnij córuś.
Teraz mi udowodniłaś ze chodzisz do gimnazjum i cała bajeczka o 20 latkach zmyslona do szpiku kości. :*

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

Nie, ja też piszę specjalnie "Tłajlajt", na Meyer piszę "ałtorka" , a jej czytadło "dzieuo" . Ma to pokazać jak ma się niskie mniemanie o tym wszystkim.

I tak szczerze to ty tutaj trujesz dupę, bo to ty masz problem z tym, że ktoś nie lubi Zmierzchu i dalej i dalej się tego czepiasz i męczysz wszystkich naokoło.
Ba nie wiem czy zauważyłaś - ale na dodatek właśnie jedna fanka przeszła na naszą stronę, - to chyba o czymś świadczy.

Rozumiem, że kochasz Edwarda, ale my na serio nie musimy.

Diablicaaa

Wiesz co,robaczku?Spotkajmy się.Nieważne gdzie.Wtedy przekonasz się,że jestem od ciebie starsza,gimnazjalistko!

ocenił(a) film na 1
elena3

Hehe ciekawe czy jest na tyle odważna xD Znając życie, nie.

Ryuki

Dlaczegoby nie?Co prawda poświęcę swój cenny czas,ale co,nie będzie mi smarkula pisać,ze chodzę do gimnazjum jeśli ten etap edykacji mam juz dawno za sobą.To ona chyba siedzi tam jeszcze...

ocenił(a) film na 1
elena3

Problem jest w tym, że ona się na to nie zgodzi xD Osoby mające tak dużą gębę w internecie najczęściej tylko na tyle mają odwagi, zwłaszcza jeśli kłamią o swoim wieku. Chociaż fajnie by było xD

Ryuki

Ja tam bardzo chętnie ja poznam,żeby zobaczyć jaka pyskata jest w realu.Chce też temu dziecięciu pokazać,że jestem trochę starsza od niej.

ocenił(a) film na 1
elena3

Chciałam bym zobaczyć jej minę jeśli byście się spotkały xD Biedaczka by jej twój obraz gimnazjalistki upadł.

Ryuki

A nasz jej wręcz przeciwnie xD

Ryuki

Cholera,ja nawet nie brzmię jak gimnazjalistka,co nie?Nie chichoczę i nie jaram się Tłajlajtem.Wystarczy przejrzec mój profil,żeby zobaczyć,że nie mam 15 lat.No kufffa, no...

elena3

Tutaj przesadzasz, dochodzi do dyskryminacji moim zdaniem... Nie szukam zaczepki, ale czytając to uważam za niestosowne, gdyż nawet jeśli chodzi do gimnazjum to co? Jest gorsza od Ciebie? Ty masz 20 lat i czujesz się od niej lepsza, czy co? Chcesz przez to pokazać swoją wyższość? To jest nie fair... Tak po prostu by być przyzwoitym...

Melka124

Nie,że czuję się lepsza,bo nawet ja miałam kiedyś 15 lat.Tylko,że jej wypowiedzi świadcza o tak niskim poziomie inteligencji,że naprawdę nie wiem gdzie to dziecko się chowało.Jest przy tym tak ordynarna,że krew mnie zalewa.Zero szacunku dla starszych,

elena3

Hehehehhe właśnie nie wiem czy świadomie czy podświadomie pokazałaś, że uważasz się za lepszą i fakt, iż jesteś strasznie Cię chyba ekscytuje ; D, naprawdę zdumiewające! Zero szacunku dla starszych? Szacunek trzeba mieć do, KAŻDEGO, Ty nie masz go do niej, nie wymagaj od niej, proste i logiczne.

Melka124

...., iż jesteś starsza(umknęło)...

Melka124

Zaczynam się obawiać,że masz jakąś obsesję na punkcie tego,że jestem starsza.

elena3

Hahahaha, skąd wiesz ile ja mam lat? To Ty przepraszam za obsceniczność podniecasz się tym to widać ;), ale mam nadzieję, że minie Ci to, bo nie ma się czym jarać, hahaha...!