PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496917}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 147 tys. ocen
5,7 10 1 147333
2,9 26 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Wiem,są tu osoby,które lofciają Edłorda,Bellę i Dżejkoba,ale muszę wyrazić swoją opinię na temat Tłajlajtu.Nie ma w nim nic oprócz chwilami dobrej muzyki.Sceniariusz to prawie w 100% zrypana książka,dobre aktorsto tak naprawdę tu nie istnieje(wszyscy mają wciąż te same miny),a montaż jakoś nie imponuje.
Wiem tez,że pewnie ten temat był już tu wałkowany milion razy,ale musiałam dołożyć ten milion pierwszy.
I kolejne wiem...Wiem,że za jakiś czas wrócę na tę stronę i znajdę ileś tam komentarzy typu,,Zostaw Edłorda.Tłajlajt wymiata,a ty jesteś pustak"...Dzieci...Jak lubicie ,,prawdziwe"opowiesci o wampirach to poczytajcie Stokera albo Rice.
Pozdrowienia!

Melka124

ale to śmieszne !!!
HAHAHAHAHAHAHAHA

victrish

No,ja też się brechałam z jej ,,żarciku"ponad pół godziny...

Melka124

Bo jesteś głupia?!<ironiczne hahahhah>

ocenił(a) film na 2
Melka124

I kto tutaj się podnieca? Ktoś kto nie ma powodu by tutaj tkwić i szuka zaczepki...

To już nie jest podnieta, to wyższy level. Dewiacja?
Na serio, co ty tutaj dziewczyno robisz?
Bo my jesteśmy antyfanami tej serii- czyli poniekąd fanami ale w innym zakresie, Diablica jest fanką, a ty?
Dałaś już popis swojej inteligencji i obycia, możesz już iść.

Ale nie! Inaczej nie byłoby radochy przy szukaniu zaczepki! X(
Wiesz co Diablica jest przynajmniej zabawny, ty jesteś żenująca.

Melka124

Melka, ty uważaj bo już jedna chowa się na tym forum po tym jak została załatwiona za swoje głupie zaczepki. Poniekąd to sama to sobie zrobiła. Nie popisuj się bo i nie masz czym.

Ofeflia

Ej laski bo w końcu wypłoszymy wszystkie fanki i nie będziemy miały zabawy!

ocenił(a) film na 2
sentia

Ale Melka przecież nie jest fanką! W końcu tyle to razy bidula powtarzała nam prymitywom!
Jednak tkwi tutaj i narzuca nam zasady do których sama się nie stosuje, nie wie jak się zaczęły nasze potyczki z Diablicą- i nawet nie chce ich poznać, a mimo to siedzi i udaje, że wie lepiej, oraz poucza i zwyzywa wszystkich naokoło, bo myśli, że .. nie wiem na serio co ona sobie myśli. Autorytet od siedmiu boleści. Właściwie to dla mnie tacy ludzie już są spaleni i niepoważni.

ocenił(a) film na 6
Ofeflia

Mam dziwne wrażenie, że piszesz o mnie. Mylę się?

elena3

Daj sobie z nią spokój, nie warto marnować klawiatury na wystukiwanie wyrazów które i tak do niej nie dotrą.

ocenił(a) film na 1
sentia

Tam gdzie miłościwa pani ma swój czerep raczej echo stuknięć klawiatury nie dojdzie bo zagłusza je dźwięk pracy układu trawiennego.

sentia

Właśnie skończyłam.Niech się jara w samotnoości,bo nie dorasta nam do pięt.I nie w tym poczucia mojej wyższości,ale to zwyczajne stwierdzenie faktu.

ocenił(a) film na 2
Melka124

Może waćpanna by się do własnych kazań zastosowała co? -_-

Moai

Melka chyba chce połączył swój los z Diablicą.

Diablicaaa

Ile razy użyjesz jeszcze słowa córuś?

Diablicaaa

Aleś ty śmieszna jesteś :)

Diablicaaa

To raczej ty nie chodzisz do technikum dziecko tylko do gimnazjum.A jeśli mówisz prawdę to jesteś bardzo zacofana i infantylna jak na dziewczynę w tym wieku.

ocenił(a) film na 1
elena3

Wiesz tak naprawdę ona trzepnęła się tych Star Warsów jak rzep psiego ogona tylko i wyłącznie przez to, że sporo osób, które z nią dyskutowały w innych tematach jest ich fanami, natomiast anime trzepnęła się z powodu mojego i Moai avatara xD( przy okazji psiocząc nie na film, nie na gatunek a na cały styl animacji ale to przemilczmy xD ). Dlatego ciężko tu za bardzo mówić o opinii skoro nic więcej nie stoi za tym "rzyganiem". Póki mi dziewczyna nie poda co jej tak przeszkadza w SW( może piasek na Tatooine był zbyt żółty ) albo nie wymieni z 20 tytułów anime uznaje to tylko i wyłącznie za próbowanie nam dogryźć. Zresztą widać to po jej dodanych filmach z oceną 1 - czekaj bo ja uwierzę, że One Piece oglądała xD

Ryuki

Jak mi powie,że nie lubi Hana,bo był miał za bardzo gęste włosy to jej naślę ABW na chatę:-)

elena3

Ona pewnie nie oglądała GW więc nie wie kto to Han Solo ^^

panienka_2

To po cholrę zaczyna o nich pisać, jeśli nawet ich nie oglądała?!

ocenił(a) film na 1
elena3

Żeby mielić jęzorem xD i udawać jaka ona nie jest zbuntowana ;)

Melka124

Nie o to mamy pretensje :]

ocenił(a) film na 1
Melka124

Ale z ciebie nudziarz xD Który to już raz powtarzasz? Tak wiemy, że każdy ma swój gust itp. Ale ciągle zapominasz, że kiedy się swoje zdanie wypowiada to należy je czymś poprzeć( przynajmniej w takich dyskusjach ) i o to nam tutaj łazi. Tak Elena nazwała zmierzch gniotem i tak ktoś może uznać to za oszczerstwo( ale serio musi być strasznie wrażliwy ) jednak w przeciwieństwie do Diablicyyy i jej podobnych podała powody dlaczego tak uważa. Dlatego jej opinię dużo łatwiej uszanować bo posiada treść.

Ryuki

Zaiste...

ocenił(a) film na 1
Diablicaaa

Nie wiem jak się rzyga filmami( chyba zbyt piękny to nie jest widok, te rolki taśmy wydostające się z jelit ) i nie ciągnie mnie by tego spróbować. Jednak niesamowicie ciekawi mnie ileś ty tego obejrzała, że aż zaczęłaś je zjadać ze złości? I ile cię ten jakże karkołomny wyczyn kosztował?

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

Myślę, że jestem fajna :> http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/096/044/trollface.jpg?129649411 7

Diablicaaa

Taaa nie wypisujesz...

sentia

Jaaasne :D
ale rozwala mnie ten kontrast, bo popatrz, mówi:
"myślą że są fajni bo nawalają na film do którego są zbyt dziecinni" - a linijkę niżej:
"Ja np. rzygam gwiezdnymi wojnami".
Boże...

JAK MOŻNA BYĆ ZA DZIECINNYM NA ZMIERZCH?
NO I TE GWIEZDNE WOJNY. O LUDU

elena3

zgadzam się z Tobą całkowicie.;) mam 14 lat i naprawdę szczerze wstydzę się za moich rówieśników. nie za wszystkich, ale przynajmniej za te sweetaśne koleżanki chodzące ze mną do szkoły. ostatnio rozwaliły mnie twierdząc, że ''Zmierzch'' to najlepszy film akcji jaki widziały. O_O

isahara

Film akcji,mówisz?Wyjątkowo ciekawa koncepcja.

elena3

a kiedy chciałam je przekonać, że to tandetny romans, powiedziały, że nie odezwą się do mnie więcej... nie wiem jak Was, ale mnie właśnie takie osoby jeszcze bardziej odstraszają od całej sagi.

isahara

My staramy się by)ć wyrozumiali i nie zabijamy fanów Tłajlajta z marszu;-)

elena3

oczywiście, znam normalne fanki ''Zmierzchu''.;) ale tacy ludzie są po prostu irytujący...

isahara

Juz cię lubie:D

sentia

i wzajemnie.;D widzę ''Zieloną Milę'', ''Harry'ego Potter'a'' i ''Władcę Pierścieni''. no to witam w klubie.;)

isahara

Ja też uwielbiam ,,Zieloną milę".Przed wszystkim zaś Quentina Tarantino:-)A z seriali?Ja kocham ,,Dynastię Tudorów",a ostatnio ,,Grę o tron".

elena3

''Zielona Mila'' to arcydzieło. Uwielbiam też ''Ciekawy przypadek Benjamina Buttona'', '' Joe'go Black'a''. właśnie się przymierzam do ''Gry o Tron''. Osobiście lubię ''Jak poznałem waszą matkę'' i ''Glee''. Jest to lekki i przyjemny serial, jednak porusza naprawdę trudne problemy i ma wspaniałą muzykę.;) Pamiętam, że kiedyś oglądałam tylko ''Miodowe lata'' i ''13-sty posterunek'' co wciąż mnie rozśmiesza.;] ''Przepis na życie'' też nie jest zły.;)

isahara

Do Miodowych Lat mam sentyment, a do Gry o Tron też się przymierzam.

ocenił(a) film na 1
isahara

Hehe, uwielbiam filmy akcji gdzie akcji nie widać bo spec od efektów przesadził z rozmyciem a kamera stoi w jednym miejscu. Ogólnie dobrze im odpowiedziałaś, niech sobie obejrzą Blade'a a zobaczą dobre kino akcji z wampirami ;)

Ryuki

szkoda, że nie dadzą się przekonać.;

ocenił(a) film na 1
isahara

Haha ich miny musiały być niesamowite xD Piękny manewr.

Na razie raczej ich nie przekonasz, póki im gorączka na Twilight nie minie. Tak na marginesie, najlepsze jest to, że Jackob nie jest wilkołakiem^^ bo jego zdolności to likantropia ponieważ wilkołak to pół człowiek i pół wilk a nie przemienianie się w wilka i to z własnej woli( ale Meyer tego raczej nie wiedziała ). Edzio natomiast niby wampir ale... no z marmuru xD. Szczerze mówiąc nie wiem co w bryle kamienia bez charakteru i świecącej się w słońcu jest atrakcyjnego ;) W innych wersjach lubię oba te stworzenia bo wprawiona ręka potrafi z nich wiele wyciągnąć, jednak osobiście bardziej przepadam za wilkołakami( vivat Amerykański wilkołak w Londynie - szczerze polecam jeśli jeszcze nie widziałaś ).

Ryuki

Edzio Brokat również dla mnie nie jest wampirem.;] przynajmniej PRAWDZIWYM, on się tylko ładnie błyszczy.xD ''Amerykańskiego wilkołaka...'' nie widziałam, ale chętnie obejrzę, szczególnie, że teraz mam dużo czasu.:) ''Zmierzch'' troszeczkę zniechęcił mnie do wampirów i wilkołaków, o których zrobiło się głośno i większości (oprócz fanek Tłajlaju) się już znudziły. A to wszystko przez jedną, głupia sagę.;//

ocenił(a) film na 1
isahara

Wiem co masz na myśli^^ Niestety ludziom się one zaczęły źle kojarzyć. Ja miałam to szczęście, że za nim zobaczyłam sparklującego Edzia już zdążyłam zapoznać się z tytułami jakie do mnie trafiły. Chociaż do tej pory nie rozumiem jak autorce wampiry się z brokatem skojarzyły. Amerykańskiego wilkołaka poleciłam bo uważam go za najlepszy film o nich, ma dobrą dawkę czarnej komedii, sporo akcji i najlepszą moim zdaniem przemianę w wilkołaka. To film z lat 80 a w kwestii efektów do teraz go nie pobito, dla nich samych warto go zobaczyć. Po czymś takim zwykły komputerowy przeplot ze Zmierzchu jeszcze bardziej poraża>.>.

Ryuki

13 minuta, a już mi się podoba.;) bardzo ciekawa nazwa dla gospody.;D co do wilkołaków, to pierwszego zobaczyłam w teledysku ''Thriller'' Miachael'a Jackson'a (którego uwielbiam) i muszę przyznać, że jak na tamte możliwość, to wydaje mi się, że też było niezłe. Szczerze, to bałam się później przez miesiąc wychodzić z domu kiedy było ciemno.;D teraz wiem, że nigdy nie pójdę w nocy na wrzosowiska.;p

ocenił(a) film na 1
isahara

Hehe to fajnie, że się podoba^^ Ja osobiście nie pamiętam gdzie widziałam pierwszego wilkołaka. Musiałam być jeszcze wtedy naprawdę małym dzieckiem, rodzice horrorów( ani innych gatunków ) nigdy mi nie zabraniali xD trochę się później bałam ale się zahartowałam i polubiłam gatunek. Zresztą sam motyw przemiany w inne stworzenie/rasę jest moim ulubionym używanym w fikcji wątkiem fabularnym odkąd pamiętam. Co zostało mi po dziś dzień.

isahara

Ty,spójrz w mojego avka!Gary Oldman jest cudny!

elena3

Wiem, wiem.;] Boski. *_*

Ryuki

Kocham Blade'a1.Zwłaszcza Frosta.Prawdziwy wampir.

ocenił(a) film na 1
elena3

No ja lubię całą trylogię^^ Z różnych powodów( trójkę głównie np. za humor ) ale 1 najbardziej. A co do tematu: http://superherouniverse.com/art/data/793/Blade_Twilight.jpg http://cdnbakmi.kaltura.com/p/695492/sp/69549200/thumbnail/entry_id/0_uzippf22/w idth/800/height/600 :D

Ryuki

hahaha:D pierwsze mnie rozbraja.;)