Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147669
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Dawno się tak nie uśmiałam. Jak Bella oznajmiła, że coś się w niej rusza, wraz z mężem rechotaliśmy jak opętani. Dobrze, że nie poszliśmy na to do kina, bo wywaliliby nas z sali. Cała akcja ciągnie się jak flaki z olejem... już nie mogłam się doczekać końca. Bella zachodzi w ciążę (sic!) z martwymi plemnikami swojego oblubieńca... albo ja mam coś nie po kolei we łbie - albo może mylnie mi się wydaje, że ktoś na głowę upadł. Do tego wilkołak zakochujący się w niemowlaku!!!!! To zaciąga pedofilią.
Nie, nie i jeszcze raz NIE!
Fatalna akcja, wątki fatalne, nudne i ciągnące się jak gluty...
Ale są plusy!!! Przepiękna scenografia i za to właśnie 3 pkt!!

ocenił(a) film na 1
elciasek4

A skąd wiesz ile mam lat. Poniżej 30 to jest staruch? Gratuluję. Jak będę miała te 30, to co? Eutanazja. A film musiałam oglądać z przyczyn zawodowych... a że durny - to nie ulega wątpliwości.

ocenił(a) film na 10
dee_deee

nie, ale to nie film dla Twojego wieku i tyle. nie musisz najezdzac skoro Ci sie nie podobal... i obrazac kazdego ktoremu sie spodobal.

ocenił(a) film na 1
elciasek4

Skończmy tą dyskusję - równie dobrze mogłabym powiedzieć, że Ty nie musisz najeżdżać na mnie i mój wiek. Nie podobał mi się ten film, bo był fatalny. Tak jak poprzednie części mnie nie powaliły, to w porównaniu z tą, nie dość, że miały jakąś akcję, to jeszcze sens. Tamto dało się oglądać - tego absolutnie nie.

ocenił(a) film na 10
dee_deee

najwidoczniej nie czytalas ksiazek .

ocenił(a) film na 1
elciasek4

Oceniamy film, czy książkę? To tak jakby oceniać film: "Ptasiek" przez pryzmat oryginalnej powieści Whartona... absurd... to jest Filmweb a nie dział książek w Merlinie. Film do d... i książka tego nie zmieni, bo nie ją tu oceniamy.

ocenił(a) film na 10
dee_deee

bla bla , wyswiechtana spiewka...

ocenił(a) film na 1
elciasek4

Oj dziecino... nie kompromituj się brakiem argumentów. Bo na razie, zamiast walić szyderę z filmu, będą szydzić z Ciebie.

ocenił(a) film na 10
dee_deee

ale jestes tepa, nie zamierzam podawac Ci ANI jednego argumentu. nie bede Tobie niczego udowadniac i tyle. mam swoje w glowie i nie musze tutaj niczego pisac ... a skompromitowalas sie Ty sama, idz zadowalaj swojego mezusia a nie tutaj bawisz sie z "gowniarami" zegnam. za grosz godnosci.

ocenił(a) film na 3
elciasek4

sama jesteś tępą dupą... piszę tak bo musiałem się zniżyć do Twojego poziomu. właściwie to musiałem zejść na parter i się położyć żeby dorównać intelektowi. nie będziesz podawać ani jednego argumentu- zgadzam się i wiem dlaczego- bo ich nie masz- przykre ale prawdziwe (i żąl dupę ściska, nie???)...
no i udowodniłaś słowami o zadowalaniu, że masz swoje w głowie- jedną wielką pustkę, frustrację a po kątach porozrzucane stereotypy... cóż- nie pozostaje nic innego tylko pozazdrościć wyjątkowości- nie każdy jest tak wyjątkowy, że ma IQ poniżej średniej krajowej i mózg na wybiegu dla stegozaurów

ocenił(a) film na 10
mbortel

nie wiem jakim prawem mnie oceniasz, ale to raczej świadczy o Twoim intelekcie, a raczej jego braku a nie moim .... dno , dno.. karmie sie taka glupota! :) nie odpisuje juz na te brednie bo szkoda zycia.

ocenił(a) film na 1
elciasek4

No tak... ty oceniasz innych a nikt nie może ciebie. Coś tu chyba nie tak...

elciasek4

Ja przeczytałam wszystkie i nadal uważam,że film to dno ;)) Uważam,że jeśli komuś się nie podoba,to nie należy zarzucać mu,iż jego opinia jest niepoprawna,gdyż nie czytał książek,bo to bzdura .

ocenił(a) film na 2
panienka_2

A ja się pod tym podpisuję. Bo wcale nie uważam, by książki były nie wiadomo jak dobrze napisane. A wręcz przeciwnie :P

ocenił(a) film na 1
panienka_2

Dokładnie, abstrahując od Zmierzchu każda adaptacja musi przede wszystkim być dobrym filmem bo oglądają ją nie tylko fani oryginału. Są w końcu ekranizacje będące luźno oparte na książce lub znacznie zmieniające jej elementy jak chociażby Skazani na Shawshank czy Jurrasic Park a mimo to są świetnymi filmami. Dana produkcja może być również całkowicie nie powiązana lub być alternatywną historią co nie jest ani wadą ani zaletą. Można takie produkcje uważać za złe adaptacje ale jest szansa, że okażą się dla danego widzą po prostu dobrym filmem. Dlatego radzę poszukać sobie lepszego argumentu>.>

ocenił(a) film na 10
Ryuki

dobra, ale po co sie tak czepiac? nie mozna poprostu ogladac filmu i tyle... a nie potem debatowac na ten temat...

ocenił(a) film na 1
elciasek4

Ech, bo to forum i tu się debatuje? Czemu niby nie, rozmawianie krytycznie wobec czegoś co się nie spodobało też jest ciekawą dyskusją tak jak wymienianie się zdaniem. Gdyby się tylko oglądało a potem zatrzymywało opinię jedynie dla siebie istnienie for nie miałoby sensu. Przecież wy fani również debatujecie na temat tego filmu, mam rację? To tak samo jak my tylko strona barykady jest inna. Jeśli cie tak mierżą nasze posty to je ignoruj lub odpisz nie wyzywając kogoś od staruchów-_- może się dyskusja wtedy rozwinie w końcu nie wiem czy wiesz ale da się rozmawiać z osobą o zupełnie innej opinii.

A czepianie się jest po prostu w ludzkiej naturze^^

ocenił(a) film na 10
Ryuki

jakby nie wyjechala z tym "ile masz latek" to bym sie nie czepiala ... co ona sobie mysli,ze tylko ludzie z gimnazjum ogladaja zmierzch? smiesza mnie takie osoby.

ocenił(a) film na 1
elciasek4

Czytam i czytam ten otwierający post na który odpisałaś i tych "ile masz latek" nie widzę.Szczerze to w żadnej odpowiedzi dee_dee-_- nie zauważyłam.

ocenił(a) film na 3
elciasek4

hmmmm. z tego co wiem to fajnie jest po filmie się spotkać i wymienić refleksje na ten temat. od zawsze byłem tego nauczony. tak samo jak do tego, że jeśli ktoś ma odmienne zdanie od naszego trzeba je uszanować i z nim porozmawiać a nie od razu wdawać się w awanturę...
ale widać niektórzy są tutaj tak ograniczeni, że nie przyjmują tego do wiadomości...
i do tego nie mają żądnych argumentów na obronę tylko nie bo nie i foch... emofoch
troszkę mi śmierdzi zacofaniem, frustracją i ślepym wierzeniem w gusła...

ocenił(a) film na 1
Ryuki

cóż czytałam książki, ale w ostatniej części w pewnym momencie odpuściłam. Podpisuję się obiema rękoma pod wypowiedzią deedee. Totalny bezsens, głupota i debilizm. Film o nekrofilii, pedofilii i zoofili. Faktycznie film z przesłaniem dla nastolatek. Podpisano kolejna "starucha" ale tym razem po 30 :P

ocenił(a) film na 1
zojchincu

Eee to ty już jesteś skamielina znaleziona w dnie morza Egejskiego w oczach jednej userki ;)

ocenił(a) film na 10
Ryuki

niestety tak, bo po *uja sie odzywaja osoby z "nie tego pokolenia" to ja nie wiem, ogladajcie sobie filmy na miare swoich czasow, a nie piep*zycie od rzeczy.

ocenił(a) film na 1
elciasek4

http://i2.tinypic.com/x43lon.jpg

ocenił(a) film na 1
elciasek4

na miarę moich czasów??? a jakież to są filmy wg ciebie? myślisz dziecinko, że skoro mam ponad 30 lat to jestem zacofana??? błagam skąd się biorą takie istoty??? każdego kto ma inne zdanie niż zaślepione fanki trzeba zmieszać z błotem. Cholewcia a uczono mnie w domu, że każdy ma prawo do swojego zdania i ma prawo je wyrazić....

ocenił(a) film na 1
zojchincu

Może są tutaj produkowane:
https://lh5.googleusercontent.com/-zhmENRBIFUU/TYitPk72uRI/AAAAAAAADH4/rpNVXyPrB 0k/obama-stupid-factory.jpg ^^ ( usuń sobie spacje po a bo filmweb tego nie chce zrobić-_- )

Wiesz bo jak skończysz jakąś magiczną datę nagle zmieniasz się w mumię, która nie doceni piękna produkcji młodzieżowych ;)( pisze to osoba zaczytująca się w młodzieżówkach i sama tworząca pod między innymi tą demografię ) Czyli jednym słowem sama Meyer jest za stara na swoje własne dzieło.

ocenił(a) film na 1
Ryuki

No tak w "tym wieku" to powinnam śledzić losy bohaterów m jak miłość i modę na sukces :D

ocenił(a) film na 1
Ryuki

dokładnie jeszcze sprzed czasów faraona :D

ocenił(a) film na 1
zojchincu

No coś w ten deseń: http://edukacjadomowa.monomit.pl/files/edudom/travelbooks/20/skamielina-4-amonit .jpg ;)

ocenił(a) film na 1
Ryuki

rozbawiłaś mnie dziewczyno :DDDD

ocenił(a) film na 1
zojchincu

http://thazing.com/wp-content/uploads/2012/06/thazing-154-e1338809132828.jpg :D

ocenił(a) film na 10
zojchincu

dokladnie. pewnie m jak milosci lubicie ogladac... :P akurat do Waszego poziomu. Baj.

ocenił(a) film na 1
elciasek4

http://4.bp.blogspot.com/-Diz6C5NBjbw/TvqcJuWpixI/AAAAAAAAALY/_rO3DFeJ0yI/s1600/ cartman_lame-1046.jpg trzeci raz, serio mała ripostować to ty nie umiesz.

ocenił(a) film na 1
Ryuki

oj nie czepiaj się dziewczyny.... robi co może i jak umie :D

ocenił(a) film na 1
zojchincu

xD No starać się stara ale tylko jedno jej się udało... brzuch aż mnie od śmiechu rozbolał xD

ocenił(a) film na 1
Ryuki

też się uśmiałam dajmy już na luz bo jeszcze w jakieś kompleksy dziecko popadnie ;)

ocenił(a) film na 1
zojchincu

Patrząc się na jej komentarze hmmm, nie sądzę by cokolwiek jej pomogło. Mała nawet w necie odszczekiwać się nie umie xD

ocenił(a) film na 10
zojchincu

dziecko? a ile masz lat? chlopczyku (:

ocenił(a) film na 1
elciasek4

po pierwsze nie jestem chłopcem co już z wcześniejszych moich wypowiedzi dało się wywnioskować, ale co ja oczekuję po amatorce zmierzchu..... czytaj ze zrozumieniem dzieciaku.... tak dzieciaku już wcześniej pisałam ile mam lat

ocenił(a) film na 1
zojchincu

Czyli jednym słowem ma również problem z pamięcią xD

ocenił(a) film na 10
Ryuki

ogladasz takie bajki? omg :D to juz wszystko rozumiem ;)
a ripostowac umiem ale na zywo, bo przez neta to kazdy szczekac umie ;) i to najczesciej gowno warte osoby ;]

ocenił(a) film na 1
elciasek4

Bajki xD haha mówię dziewczyna mnie rozwala xD Jednak na tę odpowiedź muszę zmienić mój obrazek buuu: http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/007/508/watch-out-we-got-a-bada ss-over-here-meme.png
Gówno warte osoby... o to dużo wyjaśnia xD

ocenił(a) film na 10
Ryuki

mowa o Tobie ;]

ocenił(a) film na 1
elciasek4

http://www.myconfinedspace.com/wp-content/uploads/tdomf/64995/otter%20laughs%20a t%20you.jpg xD

ocenił(a) film na 2
Ryuki

świetna ta foka, czy uchatka xD

ocenił(a) film na 1
Moai

Raczej wydra xD

ocenił(a) film na 1
elciasek4

kochaniutka ty nawet do tego poziomu nie sięgasz ....

ocenił(a) film na 10
zojchincu

i to mowi ktos, kto oglada Wladce pierscieni.. bez komentarza.

ocenił(a) film na 1
elciasek4

hmmmm władca pierścieni przy zmierzchu to cud kinematografii. Ty mi tu nie porównuj Tolkiena do jakiejś pisareczki bredni. Za cienka w uszach jesteś maleńka

ocenił(a) film na 1
zojchincu

No patrz nasza oszczekana malutka argumentów już innych nie ma jak grzebanie po profili i czepianie się kogoś preferencji xD

ocenił(a) film na 1
Ryuki

właśnie zauważyłam. Wniosła do tematu tak dużo, że chyba stanę sie wielką fanką tego "arcydziełą".....