PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

po co w ogóle powstają takie filmy? Otóż drodzy moi dla kasy, nie tylko za sprzedane bilety, ale za rozmaite gadżety, nastolatki kupią wszystko od majtek z Edwardem po sztuczne kły czy inne badziewia. Marzenie każdego producenta, tyle zarobić na filmie z tak (stosunkowo) niskim budżetem, nieznaną (i drewnianą :) ) obsadą i kiepskim scenariuszem.
Najgorszemu wrogowi nie polecam tego filmu, strata czasu i pieniędzy.

Teraz drogie fanki daję wam wolną rękę- możecie mnie ukamienować.

A to dziad a ja chciałam sobie zjeść udka....żabie :F

Limonkaa

ja to czytam! :P

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

Limonka, nie strasz jedzenia :F

Trzeba zmienić taktykę :P

Looney_Kermit

Oj no nóżek nie oddasz,bo ja taka głodna jestem :P

Limonkaa

O_O a kto będzie gary zmywał? Do zlewu nie sięgnę :P

Looney_Kermit

No dobra to zjem jakieś ciacho,dobra ciocia mi przywiozła :D Mniam mniam

Limonkaa

Hej, nic ciekawego. Znów muszę użerać się z kimś w dziale INNE, bo nie potrafi precyzyjnie przenosić na forum myśli, tylko powiewa jak chorągiewka na wietrze. Standard.

Looney_Kermit

Aaaa to masz zajęcie :P Ja tu kurde z dwa dni nie byłam a ile postów naklepali :P
Vampirkowi ktoś kasuje posty :F

Limonkaa

ja tu nie byłem od poniedziałku, dopiero dziś zajrzałem.... :)

Looney_Kermit

Ja dzisiaj spałam z 3 godziny :O Bo wróciłam z imprezki na działce :F Nigdy więcej nie mieszam wódki z piwem!

Limonkaa

Uboty są dobre, załatwiają sprawę w ekspresowym tempie :D

Limonkaa

a te zdjęcie to z imprezy na działce? :P

Looney_Kermit

A nie ,to z poprzedniej imprezy klasowo -pożegnalnej :P
Ale przymuliło mnie na dobre 2 godziny :P
Aaaa znalazł się fan Avatara ,śmieszny gościu :D Jego argumenty mnie rozwalały...

Dafne_

A weźmiesz pod rozwagę, że porażka tego filmu leży po stronie reżysera - faceta, który skopał całkiem ciekawy temat z dużym potencjałem...

użytkownik usunięty
vivian23

Sama autorka tematu go skopała. Feralna ta historia, nikt nie może z niej nic wycisnąć.

ocenił(a) film na 3
vivian23

Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że można było wycisnąć z tego więcej. Przeczytałam sagę, w moim mniemaniu może nie jest to jakieś wybitne dzieło literackie, ale książki są od filmów dużo lepsze (jak z resztą zazwyczaj w przypadku ekranizacji książek).
Niestety nie ma znaczenia kto co sp* jak mówi Donald Tusk, bo mogli by się czegoś nauczyć po 1 czy 2 części, jak widać dalej brną w tandetę i kicz.

ocenił(a) film na 4
Dafne_

AAA to już stare jest. Wszyscy wiemy o tym.

ocenił(a) film na 2
Uzalezniona

To już BYŁO!!!! Chcemy czegoś nowego.

ocenił(a) film na 3
Dafne_

Ja nie lubię tych filmów dlatego,że książką byłam i jestem zachwycona, i wg mnie te filmy obrażają książkę.. Wiem,że trudno coś zekranizować,ale w niektórych momentach to jest kompletna klapa..
Wiem na pewno jedno-gdybym nie czytała książki chyba dziwnie patrzyłabym na fanki Zmierzchu,którą sama jestem ;))
W jednym zdaniu: zawiodłam się mocno ;//
Ale jestem jeszcze niedoświadczona i nie oglądałam jeszcze Zaćmienia,może dopiero wtedy powinnam się tu wypowiadać. ;))
I nie chciałam nikogo obrazić,serio ;)) Moja przyjaciółka szaleje i za filmem i za książką,a nie chciała mieć z tą manią nic do czynienia ;))

ocenił(a) film na 2
Dafne_

Ad Dafne: Wreszcie jakaś rozsądna osoba si,ę wypowiedziała. Przecież ta cała mania to jeden wielki komercyjny pic, nabijający obwisłe brzuchy prezesom/dyrektorom/właścicielom firm produkujących w/w chłam. Dodaj do tego Edłordowe dildo, mieniące się blaskiem psich cojones o kwietniowym poranku.

użytkownik usunięty
Hominus_nocturnus

Edwardo miał dildo?;> Myślałam, że to Bella:P

ocenił(a) film na 2

Bella, ale Edłordowe:

http://allieiswired.com/archives/2009/08/twilight-dildo-sparkles-for-robert-patt inson-fans-video/

A to coś na deser: http://www.youtube.com/watch?v=1glNuQiE77E&feature=player_embedded