Spacer po linie

Walk the Line
2005
7,6 68 tys. ocen
7,6 10 1 67680
7,4 28 krytyków
Spacer po linie
powrót do forum filmu Spacer po linie

Początkowo spodziewałem się, że Johnny, to taki niewinny chłopczyk. A jak widać praktycznie żadna gwiazda nie ma lekko, a już zwłaszcza takie pokroju Casha.

Ale zaciekawiło mnie wiele podobieństw do biografii Elvisa. Cash też był w Niemczech na służbie i też uzależnił się od narkotyków. Poza tym śpiewali w jednym czasie, tyle, że Elvis wcześniej zmarł...

Film mnie pozytywnie zaskoczył, dlatego daję 8,5/10. Na filmwebie dam 8, ze względu na Reese - nie przekonała mnie, choć może się mylę.

ocenił(a) film na 9
Zygfryd666

Jak dla mnie Phoenix wykreował w tym filmie Casha, który na głowę przebija Elvisa. W rzeczywistości chyba nie było tak fajnie. Cash był w sumie spokojny ale miał swój hippisowski epizod i epizody narkotykowe jak wszyscy chyba muzycy. (oprócz dzieci z Arki Noego, Fasolek..)

Powiem szczeże że ta stoickość połączona z dobrymi tekstami bardziej chyba mi odpowiada niż wywijanie brylantynowego Elvisa. Ale może się nie znam bo nie jestem nastolatką lat 50tych.

ocenił(a) film na 7
firstANDlast

Właśnie... Elvis był tu ukazany (choć to nie był film o nim), jakby stał w cieniu - trochę też odniosłem takie wrażenie. Nie wiem do końca jak było (zwłaszcza na początku ich karier), ale jednak to Elvis stał się w końcu dużo bardziej kultową postacią, choć w troszeczkę innym gatunku, bardziej rock & roll czy pop.

Nie oceniam ich dokonań muzycznych, aczkolwiek nie wiem, na ile zostało życie Casha dokładnie odwzorowane w tym filmie, a na ile wykreowane. Po prostu się nie orientuję.