PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654406}
6,7 192 tys. ocen
6,7 10 1 192000
5,8 81 krytyków
Spectre
powrót do forum filmu Spectre

Brytyjczyk, przystojny, utalentowany, nadawałby się do tej roli. Zgadzacie się ze mną?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7

DAN STEVENS
("Downton Abbey", "Gość")

Hmmm a czy przypadkiem nowy JB nie mial bys Czarny!!??

użytkownik usunięty
Sabcio1234

Hmmm czarne pantery zawsze na tropie!!?? Ciągle piszesz o Murzynach.
Co do meritum: to jedynie pogłoska (wszystko wskazuje na to, że nieprawdziwa).

ocenił(a) film na 8

Ewan McGregor jest dobrym pomysłem. Ale mam kandydata na przyszłość: Dane DeHaan. Jeśli oczywiście będzie się starzał jak człowiek. Bo na razie wygląda na 20 lat a ma 28 więc. Ale gdyby nabrał trochę masy i nabrał jakichkolwiek zmarszczek czy cokolwiek to byłby świetny. Niestety obawiam się (?) że on będzie jak Depp czyli w wieku 50 lat będzie wyglądał tak jak teraz. Zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
fmuszynski

Za chuderlawy i wygląda jak narkoman. Lepiej Richard Madden, jest w tym samym wieku.

ocenił(a) film na 7

Julian McMahon - był brany pod uwagę wcześniej i jest mega ^^

Martyna_Karonska

Julian - hm, nie jest taki zły, ale obawiam się, że rozpoczynanie przygody z Bondami w okolicach 50tki to nie jest zbyt dobry pomysł.

Co do pytania autorki tematu odpowiem krótko: Błagam, tylko nie on.
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć fenomen p. Cumberbatcha? (wiem, że to jest odpowiednie miejsce, ale naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć "mody" na niego)

czarnewino

Ani ja. Nie mogę patrzeć na tego gościa. I nie pojmuję jak ktokolwiek może uznawać go za atrakcyjnego faceta. jak dla mnie to on jest totalnie bezpłciowy.

W żadnym wypadku. Z całym szacunkiem do Benedicta (doceniam jego rolę w "Imitation Game"), Bond zawsze był męski i nie przypominał Rogera z "American Dad". Ma zbyt dyskusyjną aparycję.

ocenił(a) film na 6
mattbuyek

Josh Holloway !

ocenił(a) film na 6

Cumberbatch ma zbyt charakterystyczną gębę, nie jest klasycznie przystojny(zresztą Craig też nie, wygląda na oprycha), no i zagrał już jedną brytyjską ikonę Holmesa, nie ma szans. Nie wiem skąd to parcie na napakowanych Bondów, ci przed Craigiem byli średniej budowy i przynajmniej dobrze wyglądali w garniturach i smokingach, obecny Bond często wygląda jak przebrany oprych. Oby następny miał więcej lekkości, poczucia humoru, wyglądał jak prawdziwy dżentelmen.

Nieeeeee! Naszła jakaś moda na pana Benedykta... Wszyscy się nim zachwycają. Zbytnie chuchro jak na Bonda. Litości.

ocenił(a) film na 10

gdzieś czytałam że następnym bondem może być Pattinson on w sumie też jest UK

samsusia

Jeszcze lepsze rewelacje... Jeśli miałabym wybierać między złym a gorszym, to wolałabym zrobić dłuższą przerwę i poczekać aż na horyzoncie pojawi się ktoś odpowiedni.

raczej tak.

Wedlug mnie najbardziej w roli Bonda pasowalby Jim Caviezel. Craiga mi zupelnie nie pasuje jako 007

ocenił(a) film na 7
Aretus

Eh, ze wszystkich kandydatów to Clive Owen pasuje idealnie. No, pasowałby gdyby był młodszy. Myślę, że następca Craiga jest jeszcze mało znanym aktorem.

mcklss

Owen rowniez, zgadzam sie, ale zobacz Caviezela np. na tym zdjeciu, idealny Bond http://www.starpulse.com/Actors/Caviezel,_Jim/gallery/LRS-011614/

Aretus

Przecież Bondami zawsze zostawali brytyjscy aktorzy lub pochodzący z okolic (Szkocja, itd.).

Birdlike

Tak, tak.. oczywiscie, i pewnie nie zrobia od tej reguly wyjatku, a szkoda.

ocenił(a) film na 7
Aretus

Caviezel urodził się w tym samym roku co Craig. Raczej odpada.

Może zagrać jedynie lokaja Bonda. :D

Taaaa, za sam wyraz ryja dałbym mu dożywocie w psychiatryku. Sorry, chyba jesteś kobietą i Ci się podoba, skoro typujesz tego drewniaka na agenta jej królewskiej mości. Litości...

użytkownik usunięty
bolec99

Jestem mężczyzną i mi się nie podoba, ale uważam go za świetnego aktora.

ocenił(a) film na 7

Może jako czarny charakter, ale jako Bonda to słabo go widzę.

użytkownik usunięty

nie

ocenił(a) film na 8

Cumberbatch na Bonda?!? Chyba jakiś żart... zupełnie nie ten poziom aparycji. Już bardziej by się nadał na rolę 'Q', choć tam gra już świetny Whishaw.
Na Bonda, po 15 minutach przemyśleń, wytypowałem Jeremego Rennera lub Hemswortha, choć tak naprawdę trudno po samym wyglądzie kogoś wybrać, aktor na Bonda musi mieć pewien rodzaj maniery aktorskiej, której nie odnajduję narazie w żadnym aktorze współczesnym. Craig jest rewelacyjny ale też ma swoje wady. Jedno jest pewne - ciężko będzie kogoś znaleźć na kolejne lata po Craig'u.
Wydaje mi się, że niestety producenci pod naciskiem propagandy politycznej poprawności wybiorą jednak Idrisa Elbę, tak jak mówiły plotki.
I niestety będzie to dla wielu koniec tej świetnej serii filmów z tradycjami, również i dla mnie.

ocenił(a) film na 7
misiekhagis

Raczej go nie wybiorą. Myślę, że to byłby samobój. Poza tym, Craig ma kontakt na jeszcze jeden film po Spectre, który pewnie wyjdzie za jakieś 2-3 lata. Craig odejdzie i zaczną się kolejne poszukiwania Bonda i kolejny film ponownie może wyjśc za jakieś 2-3 lata i wtedy Idris Elba będzie już przed 50, a producentom nie opłacałoby się wybierać kogoś kto za chwilę odejdzie. Poza tym, Bond w książkach Fleminga zawsze był biały. Ludzie nie przeżyli by tego, gdyby nagle GŁÓWNY bohater zmienił kolor skóry. Tak samo byłoby z Batmanem czy innym superhero. Nie widzę szans na takie posunięcie producentów. Prędzej można się spodziewać tego, że kolejny Bond będzie brunetem niż czarnoskórym agentem. :)

Heines

Musisz zrobić update co do superhiroł co zmieniają kolor skóry :)

ocenił(a) film na 7
killuazoldyck

No być może i tak, przytoczyłem tylko przykład najbardziej znanego mi superbohatera, który zachował kolor skóry. :) Tak czy inaczej, nie wierzę w to, że Bond będzie czarnoskóry. :)

Heines

istnieje i czarnoskóry batman, ale batman batmanem....
superhiroł umiera to mogą sobie pozwolic na zmianę mu skóry..

jednak Bond to raczej bylby zbyt wielki szok szczególnie, ze ciagle jest to ta sama osoba mimo ze aktor sie zmienia

ocenił(a) film na 7
killuazoldyck

Nie jestem znawcą komiksów i Batman kojarzył mi się zawsze z Bruce'em Wayne'em który zawsze był biały, no chyba, że coś się zmieniło. :) Poza tym już wcześniej wspominałem, nie ma szans na Idrisa Elbe, bo nawet jakby otrzymał propozycję zagrania to będzie już będzie przed 50tką zanim Craig zakończy swoją przygodę z Bondem. Tak czy inaczej myślę, że następca Craiga będzie osobą po 30tce by ''nowy'' Bond związał się z serią na dłużej. :) Poza tym ludzie coraz częściej narzekają na to, że bohaterowie zmieniają kolor skóry, więc mam nadzieję, że w przypadku Bonda nigdy do tego nie dojdzie. :)

użytkownik usunięty
misiekhagis

jak wybiorom murzyna to sie zabije

ocenił(a) film na 6

Może lepiej odmłodzić jakoś Moore`a?

ocenił(a) film na 5

Zdecydowanie nie :) Jak dla mnie najlepszy byłby Kenneth Branagh, ale musiałby zostać odmłodzony o kilka lat :) W każdym razie miałby najlepszy akcent ze wszystkich odtwórców Bonda! :):):)

ocenił(a) film na 8

Mi jakoś tak nie pasuje do tej roli :/ genialny aktor, ale na Bonda mi się nie widzi.

Trzy razy nie, temu panu już podziękujemy, tylko śliniących się fanek +13 na widok benia na ekranie mi brakuje

killuazoldyck

Cumberbatch jest naprawdę świetny, ale nie widzę go jako Bonda...

ocenił(a) film na 9

On się nie nadaje, Bond ma być zarypiście przystojny i dobrze zbudowany. A do tego nie zwracac na siebie uwagi jako Agent a nie z tak charakterystyczną twarzą jak Bendict

Wg mnie dobrym wyborem byłby Richard Armitage. Pod każdym względem pasuje do roli Bonda.