Jaka jest waszym zdaniem najlepsza ekranizacja komiksu?..Mi najbardziej podobał się "Sin City:Miasto Grzechu"(mroczny świetny klimat,wciągające historie bohaterów)
jakie są wasze ulubione ekranizacje komiksów....?
Według mnie to chyba będzie właśnie Spider-Man, choć musiał bym się dłużej zastanowić sporo ich już było. Spider-Man na pewno znalazł by się u mnie w pierwszej trójce wypada na pewno lepiej niż np. Hulk czy Iron Man na którym się bardzo zawiodłem. Z ekranizacji komiksów podobał mi się jeszcze Ghost Rider i Daredevil, pewnie jeszcze kilka filmów by się znalazło ale nie chce mi się myśleć ;).
Pierwsza i druga część batmana no może jeszcze batman początek, spidermany, ale te pierwsze wydawane na video, gdzie spiderman miał strój uszyty z normalnego materiału. Wojownicze żółwie ninja, SinCity.
Mi się jak narazie najbardziej podobal Iron Man, a ogladalem prawie wszystie ekranizacje komiksów Marvela. Wyjątkiem jest Incredible Hulk do ktorego sie wlasnie przymierzam, choc pierwsza próba - Hulk (2003) - przeniesienia zielonego stwora na duzy ekran średnio mi sie podobala wiec czekam na cos wiecej.
Ostatnio pojawily sie tez informacje o powstaniu 4 i 5 czesci Pajączka, moze wie ktos z kim tym razem bedzie sie borykal/walczyl Piter Parker?
Zdecydowanie "Batman:początek" chociaż podobał mi się również "Spider man" 1 i 2.
zdecydowanie Mroczny rycerz, Batman-Początek, Iron man, Spiderman 1 i 2, X-Men 1 i 2, Sin City. to są najlepsze ekranizacje komiksu
http://www.filmweb.pl/blog/entry/512933/Ranking+najlepszych+adaptacji+komiks%C3% B3w.html
jak ktos chce znać moją listę najlepszych adaptacji filmowych ;)
"Mroczny rycerz" - ze względu na genialną rolę Heatha Ledgera.
"Iron Man" - tu znowuż zasługa świetnego RDJ
"HellBoy" też całkiem niezły.
Iron Man
Dark Knight
Sin City
300
Bardzo podobał mi się też Watchmen. Pozytywne zaskoczenie.