6,8 357 tys. ocen
6,8 10 1 357125
6,2 51 krytyków
Spider-Man
powrót do forum filmu Spider-Man

Nie jestem pewna, ale czy to nie powinno być zaklasyfikowane jako parodia, ewentualnie komedia? Przekomiczny plastikowy Zielony Goblin, scenka na balkonie zionąca tandetą i styropianem; reszta "efektów" prześmieszna, na czele ze sztucznym jak guma Spidermanem (te przeloty..;).
Do tego okropny główny bohater - nie znam komiksu, czy tam Parker to też taka ciapowata niemota? No dno zupełne, nudny, nijaki i niemrawy Maguire w ogóle nie potrafi wzbudzić sympatii u widza (co najwyżej zieeew). Filmu nie ratują nawet ciekawe "czarne charaktery", bo nie ma takich. Sam plastik i tandeta.
Szkoda, spodziewałam się czegos lepszego, patrząc po pieniach amerykańskich krytyków. Nawet tradycyjnie mocna strona "komiksów", czyli efekty specjalne, leży i kwiczy żałośnie.
Dałam 4/10.

użytkownik usunięty
shizonek

ten film jest pozbawiony werwy i brak mu zycia. ja nie spodziewam sie po spider-manie ze ma poruszac wazne egzystencjalne brednie amerykanskie tylko mialo byc super lubu-dubu, spider-man kontra nosorożec, jaszczur, oktopus, sęp i reszta tego zwierzynca. a tu mamy nudny poczatek je kanapke, gryzie go pajak i zamienia sie w spider-mana. ale to trwa z godzine. a potem pojawia sie osborn ale go nic nie ukasilo. ale sie zmienia w goblina. no i nawalaja sie, krotko troche i w ogole w takich szerokich odstepach ze zieeeeeeeeeeeew