6,8 357 tys. ocen
6,8 10 1 357146
6,2 51 krytyków
Spider-Man
powrót do forum filmu Spider-Man

Twórcy filmu, jeżeli już wzięli na swe spracowane barki ekranizację komiksu o ulubionym superbohaterze świata, mogli zdecydowanie bardziej przyłożyć się do jej strony wizualnej. Efekty specjalne wypadają blado na tle np. X-Men, Daredevil czy nawet Fantastic Four. Zupełnie nie wiem dlaczego uwielbiam filmy na podstawie komiksów (są debilne, ale fajnie się je ogląda) i stwierdzam, że Spider-Man jest najgożej wykonanym z nich wszystkich.

ocenił(a) film na 4
bumboo

Nie najlepiej wykonany to prawda. Ale przedewszystkim słaby jest ten film. Widzieliśmy że można zrobić dobre filmy na podst komiksów (X-Men, V For Vendetta, Sin City, ew. Hulk...) . Ten jest nędzny i wywołuje politoiwanie i śmiech. "zadzierasz ze spidermanem - zadzierasz z całym miastem" :D i inne tępe teksty i typowo durne "amerykańskie" sceny.

Słaby jak zielona herbata którą wczoraj piłem (zielona herbata?:) - 3 lub naciągane 4/10.

bumboo

a green goblin jaki był tandetny .

ocenił(a) film na 8
bumboo

hehehe mowisz ze efekty w tym filmie sa slabe??? twoja wypowiedz mowi sama za siebie:)))) szacuneczek czlowieku:Ppewnie zachwycaja cie efekty w stylu tych z resident evil apokalipsa!? dobry jestes

bumboo

Dla mnie efekty były spoko, a filmy które akurat wymieniłeś były właśnie jednymi z najsłabyszych filmów na podstawie komiksów marvela. Daredevil: kiepa nuda i dupowaty ben affleck, fantastic 4 i hulk efekty faktycznie dobre ale niestety z fabułą już gorzej. Więc jak widać same efekty nie wystarczają - dla mnie to właśnie spider-man jest jednym z najlepszych filmów opartych na komiksie. Bo to nie jest kolejny twardy superbohater z wypasionymi jak superman mocami, ale facet który musi też czasem wykazać się sprytem i inteligencją.

ocenił(a) film na 7
hornet

Spider-Man ...Dobry Film :) ....ale Hulk też ZWŁASZCZA pod względem fabularnej głębi ...także proszę się nie czepiać :P

ocenił(a) film na 7
marobot_2

a dla mnie spider-man to zajebisty film