6,8 357 tys. ocen
6,8 10 1 357146
6,2 51 krytyków
Spider-Man
powrót do forum filmu Spider-Man

wiele osób pisze, że ucieszyloby ich pojawienie sie w trzeciej częsci filmu VENOMA. kim on jest? cczy ktos mi moze napisac co to za stwór? nigdy wczesniej o nim nie slyszałam :)) coś tam tylko, że on mowił o sobie w liczbie mnogiej... jeśli ktos wie to niech napisze :))

Mantra_2

Jest to alter ego pewnego fotoreportera "Daily Bugle", gazety, w której pracuje Peter Parker. Chce się bardzo zemścić na Parkerze, dlatego, podczas eksperymentu naukowego(chyba u naukowca, który przemienił się w "Jaszczura") symbiot(jakaś dziwna, czarna maź, która posiada komórki, pozwalające na jej życie) dostaje się do ciała i tak oto zmienia się w wielką, ogromną bestię, posiadającej iloraz inteligencji równym zeru, która bardzo pragnie zabić Peter'a

ocenił(a) film na 6
Cerberus

a oprócz tego kostium zna parkera bo wcześniej Peter był jego właścicielem .. Venom ma jeszcze brata którego przysłał mordo... to carneige ( nie wiem czy dobrze ) a na dodatek jest jeszcze opcja że VENOM to kosmita i ma pare możliowści których SPIDI NIE MA :) np : NON STOPA KOSTIUMA :) jedym słowem wielka czarna dziura

ocenił(a) film na 6
Cerberus

NIe czytałeś komiksów o spidermanie, co? Totalne bzdury piszesz.

ocenił(a) film na 10
Mantra_2

Kiedy syn J.J'a poleciał na księżyc to wydrążył tam kawałek skały który nazywał się ''Prometeum X''i poleciał z powrotem na ziemię.Lecz gdy byli prawie na miejscu ze skały wyłoniła się jakaś czarna maz i zaatakowała ich.Następnie wlecieli w ziemską orbitę i spadli na most.Spider-Man próbował im pomóc ale przeszkodził mu Noso który ukradł prometeum lecz Spidey pokonał Noso i uratował załogę kosmiczną.Wzią prometeum ze sobą żeby się domyślić dlaczego Noso go chciał.Nie pamiętam jak to dalej było ale jakoś ten kostium na niego wszedł i stał się silniejszym Spider-Manem,lecz przestał pozytywnie myśleć,chciał zabijać czy coś w tym stylu.Więc poszedł do Doc.Connorsa żeby mu to ściągnąć lecz nagle w telewizji pojawił się J.J który pragną żeby uratował jego syna przed Shockerem i Kingpinem.Spider man poszedł z J.J'em do jakiegoś budynku z dzwonem jekoś tak.Musiała się odbyć tranzakcja prometeum X za syna J.J'a.I udało się Spdier dał prometeum i dostał syna Jemisona,i wtedy zaatakował go Shocker walczył z nim i był tam Edde Brock który uważał Spidera za swojego największego wroga,Spider go uwidział i związał go swą pajęczyną.Shocker uciekł.Nagle zaczą bić dzwon i kostium z niego opadł Peter uciekł lecz zapomniał o Brocku który był oplątany w sieć,czarna maż opadła na niego i Brock stał się Venomem.

ocenił(a) film na 7
Beyond

No niezupełnie. Powyższa wersja pochodzi z serialu animowanego pokazywanego przez Fox Kids, która znacząco różni się od tego co można wyczytać w komiksach.

Kostium który nosi Brock jest obcą formą życia pochodzącą z planety stworzonej przez Beyondera w czasie Tajnych Wojen (Secret Wars) i tam też nabył go Spiderman. Po powrocie na Ziemię zorientował się jednak, że kostium potrafi sam myśleć i z pomocą Reeda Richardsa (Mr Fantastic) z Fantastycznej Czwórki udało mu się go pozbyć. W tym czasie Eddie Brock był reporterem 'The Daily Globe' zajmującym się sprawą Zjadacza Grzechów (Sin-Eater). Eddie w serii artykułów zidnetyfikował Zjadacza. Jednakże kiedy Spiderman złapał prawdziwego złoczyńce i okazało się że Brock popełnił pomyłkę, 'Globe' go zwolnił. Eddie znienawidził Spidermana, którego obwiniał za stratę pracy. Obsesyjna nienawiść oraz rozwijający się nowotwór doprowadziły go na skraj samobójstwa. Gdy Eddie udał się do kościoła aby przeprosić Boga za swoją słabość, natknął się na Kostium, który nim zawładnął (kostium szukał Eddiego ponieważ w wyniku nowotworu jego ciało produkowało nadwyżkę adrenaliny - a tym symbiot się żywił). Od tego momentu Brock i symbiot stali się Venomem.

Venom posiada podobne zdolności co Spiderman (ponieważ symbiot przejął je od Spidermana w czasie gdy był jego kostiumem). Dodatkowo sam produkuje pajęczyne i nie jest wykrywalny przez 'zmysł pająka'.

ocenił(a) film na 10
consigliere

No i zgadzam się całkowicie.
Fajnie by było gdyby w filmach o Spider-manie pojawiła się na. Black Cat,
albo Carnage i Toxin. To by było coś, ale to raczej nie możliwe.

ocenił(a) film na 7
flying_juseppe

Ja tez chetnie zobaczylby Black Cat w filmie, zawsze bylem jej wielki fanem.
Acha, ktos wczesniej napisal, ze Carnage to brat Venoma. To nie prawda, Kostium noszony przez Cleytus Cassydego (na tej samej zasadzie jak Brock) jest POTOMKIEM czarnego kostiumu (tego noszonego przez Eddiego).

_SetH_

W jednym z komiksow bylo wlasnie jak brock trafil za kratki i mial cele z casydym. gdy uciekal z wiezienia kawalek symbiotu (kostiumu) zostal na murze wiezienia i tak przjol go casydy - carnage jest jeszzce bardziej krwiozerczy i jeszcze bardziej psychopatyczny - stanowczo ulubiona psoatc ze spiderka:) - niestety filmu z nim raczej nie bedzie bo to zbyt krwawa postac jak na amerykanska papke dla malych dzieci

Niput

black cat=denise richards. Byłoby super...

radbar3

jezeli ma to byc taki badziew jak poprzednie czesci to ta aktorka bedzie w sam raz. bo nie bedzie niepotrzebnie zawyzala poziomu filmu - ona jest tragiczna aktorka:/

Niput

a jak zagra meryl streep albo nicole kidman (stop jej!) to bedziesz stary pryku zadowolony?

radbar3

nie poniewaz te aktorki nie pasuja do tej roli (ta wymieniona przez Ciebie tez mi ine pasuje). Ale nie spodziewam sie po tym filmie wiele wiecej niz po 2 poprzednich (tandetne efekciarstwo - mimo ze dobrze wykonane)

Niput

co za kulturalna osoba, sorry. Ale wg mnie i tak pasuje. W komiksie gdzie black cat ze spideyem walcza chyba na sali gim. z pająkami bc wyglada dokładnie jak denise. Tandeta nie jest zła (Joker niszczacy obrazy i rzezby w Batmanie),z efekciarstem sie zgodze...ps tandeta jednak jest zła bir, dd...

ocenił(a) film na 10
radbar3

Denise Richards wogule nie pasuje na Black Cat,przeiceż to musi być jakaś laska a nie taka starucha.

ocenił(a) film na 5
Beyond

to ile ty masz lat? 10? skoro Denise Richards uwazasz za staruche...

ocenił(a) film na 7
____16

Jak przeczytałem ten temat to nie mogłem uwierzyć, że ktoś nie wiem kto to jest Venom...