6,8 357 tys. ocen
6,8 10 1 357125
6,2 51 krytyków
Spider-Man
powrót do forum filmu Spider-Man

Spider-man to film pełen sprzeczności.Z jednej strony zarąbiste efekty
i wierne oddanie fabuły komiksu(postacie i przeciwnik,miłość)niezła gra aktorów.film jest dość dojrzały jak na ten gatunek.realizm ma hm w miare niezły.Ale Tobey Maguire jako Parker/ spider-man?no coż
a zapożyczenia z matriksa-nagłe spowolnienia akcji hm..I nieco maska kostiumu mi się nie podoba.Po za tym film troche jest naiwny i nie ma happy endu co mnie dziwi.Ale warto ogladnąć dla wyczynów spidera między budynkami.A te skoki też niezłe walki super.Ogólnie to pozytywnie oceniam go i już czekam na drugą częśc.Ciekawe kto będzie przeciwnikiem Spider-mena?????

Darek25

kto w 2?
Ja stawiam na Connorsa, został już wspomniany w tej części.

Jaron

WIEM, KTO W 2
Dobrze typowałem, że wystąpi dr Connors. Jednak oprócz niego pojawi się również Otto Octavius. Takie informacje znalazłem na countingdown.com

użytkownik usunięty
Jaron

miło mi że jest odzew
Wiesz Spider-Man nie był zły.Nawet mi się podobał choć kosium zielonego goblina do końca.efekty fajne choć troche mało.ja w dwójce wolałbym jako wroga venoma(pasożyta z kosmosu) to byłby odlot albo tego z mechanicznymi plecowym kończynami(zapomniałem jak się zwie) Connors coś kojarze ale nie do końca

kto w 2 - rozwikłanie zagadkowych nazwisk :)
Connors zamienił się w Lizarda, czyli wielką jaszczurkę, natomiast Otto Octavius to dr Octopuss, czyli właśnie "ten z mechanicznymi plecowym kończynami". Octavius już pojawia się w polskim Ultimate Spider-Man, na razie jako postać poboczna, pracownik Osborna.

użytkownik usunięty
Jaron

jacy wrogowie w spiderze2
Connors teraz pamiętam,dzięki ale mam nowego wroga.Norton Fisk
łysy boss przestępczego podziemia.On by był niezłym wrogiem.a jeszcze gość z kulą na głowie-wielkie iluzje tworzy(doprawdy nie mam
pamięci do przydomków).Mam nadzieje że w dwójce Peter wyzna miłość Mary Jane Watson.A gdzie Felicija(bogata koleżanka petera) brak mi jej.czekam na odpowiedż

fisk - nie ta bajka
Fisk ma na imie Wilson a nie Norton, zwany jest rowniez Kingpinem a w Spider-Manie raczej nie wystapi, bo to etatowy wrog Daredevila - w tym filmie kreuje go Duncan (tak, wiem, Fisk jest bialy). Goscia z kula na glowie nie kojarze, mozesz go dokladniej opisac? Co do MJ, to zalezy na ile odcinkow planowany jest ten serial ;)
Nic mi nie wiadomo o wystepie Felicji w 2, ale kto wie, nawet jeszcze nie zaczeli zdjec.

użytkownik usunięty
Jaron

Póżna odpowiedż sorry
Na początek przepraszam że dopiero teraz odpowiadam ale po pierszwe 16 lipca na trzy weeki wykechałem i do kompa dostępu nie miałem a potem nie mogłem używać kompa.SOrry.Ale możę dośc spiderze na razie.napisz jakie gat. filmu lubisz.SF może bo ja bardzomoim kultowym filmem jest Obcy:8 pasażer nostromo(co za klimat) i terminator1 a i jeszcze Blade Runner.czekam na odpowiedz.dart22