PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33288}

Spirited Away: W krainie Bogów

Sen to Chihiro no Kamikakushi
2001
8,1 152 tys. ocen
8,1 10 1 152424
8,1 71 krytyków
Spirited Away: W krainie Bogów
powrót do forum filmu Spirited Away: W krainie Bogów

4/10 poniżej oczekiwań

użytkownik usunięty

jak dla mnie bajka dla dzieci może dlatego bo mam 28 lat i jestem za stara na to, bajka typu miecz w kamieniu zrobiła na mnie większe wrażenie, może japońskie kreskówki nie są w moim stylu muszę obejrzeć inne ponieważ to jest pierwsza jaką obejrzałam jednak fajnie była zrobiona youbaba w tym filmie

ocenił(a) film na 9
jestemtwoimojcem

hmm... tylko zamiast na mysi odpisałeś na mój post, a ja nie mam z nią nic wspólnego (nie licząc pewnego podobieństwa w nickach) ;) ale w sumie zgadzam się z twoim postem, tyle, że to co piszesz nic nie da, laska sobie coś wkręciła i zapewne trolluje po Filmwebie w imie jakichś wydumanych (w jej mniemaniu yntelygentnych) poglądów :|

ocenił(a) film na 10
skrzydlata_mysz

a to taka idiotka że szkoda gadać...ja już na samą nazw psycholog pedagog mam niezbyt miłe skojarzrenia;/ wkurzają mnie za to że o wszystko obarczają kreskówki...

użytkownik usunięty
jestemtwoimojcem

ach ta zawiść, niezbyt miłe skojarzenia:) pewnie twój przypadek był zbyt trudny do wyleczenia:) a co powiedz masz do pedagogów?? w szkole Ciebie nauczyciele bili??

ocenił(a) film na 10

co mam do pedagogow?Nie znają cię ale potrafią powiedzieć wszystko o tobie twojej rodzinie twoich znajomych a nawet o twoim przyjacielu.To do nich mam.

ocenił(a) film na 9

mysia0316, ty glupia dziuro! film byl swietny, jedno z najlepszy anime w historii. Gratuluję bezndziajnego gustu pseudopsycholożko !

k0zak111

kup sobie słownik

ocenił(a) film na 10

mysia0316 powiem krótko: wypierdalaj stąd na forum z bajkami poprawnymi politycznie;D

ocenił(a) film na 9

Widzę że "mysia" znowu w akcji.

użytkownik usunięty
Tortuga033

Dalibyście w końcu tej dziewuszce spokój. Ale nie. Lepiej bełtać tego shake'a nienawiści w nieskończoność. Skoro tyle SA-entuzjastów ma tyle do powiedzenia to... ludzie... bądźcie odrobinę twórczy załóżcie 10 nowych tematów i upajajcie się dekadowym anime (przynajmniej w Polsce :P - w jakim kraju ja żyje).

ocenił(a) film na 9

Jaka nienawiść, What the.. Ja tylko stwierdziłam fakt. "tyle SA-entuzjastów" a co to jest to tajemnicze SA?

użytkownik usunięty
Tortuga033

SA -> Spirited Away. Ziom, padło na ciebie :) i tyle. No dobra, mam już dość obrażania forumowiczów, którzy mają inne zdanie niż reszta, która jest w większości. Dowodów szukaj powyżej.

ocenił(a) film na 9

Nie spoufalaj się, "Ziom". Ja nikogo nie obrażam, po prostu już raz czytałam wątek założony przez tą babinę i też została zjechana prze okrutnie. W sumie to się nie dziwię.

użytkownik usunięty
Tortuga033

WY WSZYSCY jesteście TACY NAIWNI!!!!!!!! HA że się nie dziwie że w tym kraju jest jak jest!!!!!!! i nie dziwię się że wszystko co usłyszycie w szczególności w mediach w to wierzycie!!! dlatego was tak wszystkich robią w ch..a i dlatego naiwne baranki nigdy nie poznacie prawdy

użytkownik usunięty
Tortuga033

Naród naiwniaków i bezmózgowców:) a co sądzę o tym filmie to moja sprawa i dalej się tu unoście przynosi mi to jedynie przyjemność, bo to jest tylko opinia o głupim filmie, a was to tak denerwuje:) nie macie co z życiem robić:)

ocenił(a) film na 9

Jesus, spokojnie bo eksplodujesz i świat straci jedną z najlepszych psycholożek.

Teraz przesadziłaś, obrażasz cały nasz naród "naiwniaków i bezmózgowców". Teraz napiszesz że to był sarkazm, tak jak za każdym razem gdy brakowało ci argumentów, gdy dostrzegasz w końcu rażące braki w rozumowaniu zawsze można powiedzieć coś na kształt żartowałam. Obrażanie czy jak może wolisz pani "mgr" najeżdżanie na narodowość to rasizm i kompletny brak kultury, chamstwo etc. Jakoś nikt "debilnych" przedmówców nie nazwał cię hamburgerem.
Wydaje mi się że masz poważne problemy emocjonalne, nie potrafisz kontrolować frustracji i napięcia co szczególnie przejawia się w tej polemice, twój najlepszy argument to to że ja skończyłam studia z uwaga psychologii!! i jestem od was bardziej inteligentna czego następstwem jest monopol na wiedzę wszelaką.

Nie wiem jak tam u was z usa ale w "biednym i zacofanym" kraju jakim jest polska o wiele trudniej ukończyć np inżynierie niż twój kierunek ale to może tylko i wyłącznie moje nic nie znaczące zdanie.

Osoby inteligentne cechuje nie narzucanie swojego zdania innym, stonowane wypowiedzi świadczą o kulturze osobistej, uwierz że ja ci tego nie zazdroszcze co ukończyłaś ale gdy piszesz że ty najeżdzasz na innych bo oni na ciebie to zniżasz się do ich poziomu, da się zauważyć że nie tolerujesz zdania innych. Czy nie zastanawia cie fakt że 80 - 90% osób tu piszących stwierdziło że zachowujesz się chamsko, ale to przecież debile.

Teraz tak troszkę na deser, uczepiłem się tej kultury i przy niej pozostanę, powinnaś przeprosić za to rasistowskie stwierdzenie "naiwniaków i bezmózgowców". Uświadom więc nas że skoro media robią nas w ch**a (jest kultura ) to co jest tą prawdą którą było dane ci poznać pewno na finalnym piątym roku elitarnego kierunku psychologii w szkole czarodziejstwa i magii.

Kończąc już (na dziś), pisałaś już parę razy że nie będziesz więcej odpowiadać ale brak opanowania i samokontroli ci nie pozwalają, tak jak kolega wyżej radził zaparz melisę i zakończ w końcu tą farsę bo to aż razi jak czyta się twoje wypociny.

użytkownik usunięty
tourist_a

Nie podniecaj się tak, jaki rasizm? bo co mam inne zdanie na temat filmu a zaraz bezmózgowce na mnie jadą, to mam prawo i ja ich objechać, także nie przeżywaj, co do emocji to chyba ty masz jakieś problemy, napisz sobie to wszystko w pamiętniku, naprawdę szczerze nie interesuje mnie co ty o tym sądzisz, i przestań wciągać te kreski bo wypracowania zaczynasz pisać:P)

użytkownik usunięty
tourist_a

jeżeli dla ciebie nazwanie kogoś naiwnym lub bezmózgowcem jest rasizmem no to sorry o czym my tu w ogóle dyskutujemy, zanim coś napiszesz to pomyśl

Piszesz takim językiem że twoje studia jak i wiek są wielce wątpliwe. Rasizm kobieto bo napisałaś że polacy to "Naród naiwniaków i bezmózgowców" tak właśnie cały naród więc pewno rodzimy się z jakąś skazą której nie dostrzegamy. Bezmózgowce...oj dziewczynko, rzeczowe argumenty zostały przedstawione przez moich przedmówców dziesiątki razy, ale ty na takie argumenty zwykłaś odpowiadać "debilu itd" a chyba najlepsze co napisałaś to włąśnie to że tą uczelnie w warszawie kończą same debile...Powiem ci że masz tak wielce zawyżone mniemanie o sobie że niestety ale nie jesteś w stanie tego dostrzec, a wycieczki osobiste to dno...Poziom twoich wypowiedzi to późna podstawówka ewentualnie wczesne gimnazjum.
Dlaczego nie radzisz sobie z emocjami ? Bo poniżasz tutaj innych, bo nie może dać Ci to spokoju że inni mają inne zdanie niż Ty, ile to razy pisałaś że kończysz już rozmowę ? Nim bliżej końca tym twoj poziom zaniża się jeszcze bardziej.
Powiem Ci że stałaś śię pośmiewiskiem, już trochę czasu temu usłyszałem co ty za głupoty tu wypisujesz ale gdy to zobaczyłem to sam nie wierzyłem że ktoś może być aż takim...ingorantem ? to chyba najlżejsze słowo jakie ciśnie mi się na usta. To jest bardzo widoczne jak drażni Cię zdanie innych.
Czy na prawdę nie daje ci to do myślenia że skoro walczysz z prawie każdym tu piszącym to coś jest nie tak ? Ale jasne ty jesteś naj pani psycho. Może odpowiedz na jeszcze jakieś moje argumenty. Chociaż tak jak umiesz ale spróbuj. A to twoje jechac, objechac staje się powoli epickie, czy na prawdę nie znasz innych słów ? Na psychologii jest na pewno masa długich i skomplikowanych terminów którymi zaszachujesz takich debilów jak ja. Czy ja mam problemy ? Myślę że nie ale znowu odwołam się do przedmówców, nie jeden napisał że nie możesz zapanować nad emocjami. Na twoim przykładzie można pokazać jak zachowuje się typowa tępa, bezmyślna i nie uznająca niczyjego zdania "baba", nie mylić z kobietami.
Teraz napisz następny post w którym pokażesz jaka to nie jesteś lajtowa itd, jednak zawsze mam wielki ubaw jak pokazuje całą tą dyskusje. Ty zaczynasz się robić taką celebrytką :)