Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Dead Poets Society
1989
7,8 326 tys. ocen
7,8 10 1 326093
7,6 60 krytyków
Stowarzyszenie Umarłych Poetów
powrót do forum filmu Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Genialny.

ocenił(a) film na 8

Świetny film. Scena końcowa... po prostu cudowna. Film dużo lepszy od książki. Na końcowej scenie łzy same cisnęły się do oczu.

Świetny.

ocenił(a) film na 10
Mary_Jules

Ta... Ostatnia scena najlepsza. Miałam łzy w oczach, ale sie od płaczu powstrzymałam,bo z polonistką oglądałam...
Ale wzruszająca...

ocenił(a) film na 10
Slayerka

A to przy polonistce nie można łzy uronić? E tam! ;-)

ocenił(a) film na 8
Mary_Jules

znaczy... oczywiście w filmie jest dużo mniej scen niż w książce, ale... ksiązka jakoś tak mnie nie poruszyła.

Mary_Jules

Hihihi... przecież książka została napisana na podstawie scenariusza książki a nie odwrotnie...

Mary_Jules

Zgadzam się, że ten film jest genialny. W drugiej kwestii się nie wypowiem, bo książki nie czytałam. "Na końcowej scenie łzy same cisnęły się do oczu." - tutaj również się zgodzę.

ocenił(a) film na 10
NeutralGin

Pozostaje mi się podpisać pod waszymi opiniami, film niezływkle "dotykający" uderzający w sferę emocjolaną człowieka, ukazujący wartość każdego przeżywanego dnia, podkreślający rzeczy najważniejsze w życiu człowieka. Do tego świetna gra aktorska, szczególnie w tamtym czasie młodych aktorów no i oczywiście Robbiego Williamsa, który nie zwykł zawodzić swoich fanów. Powiem tak : film nie dla wszystkich, ale kto ma go zrozumieć - ten zrozumie. Pozdrawiam. : )

ocenił(a) film na 10
Hirutsugi

zgadzam się, takie filmy nie zdarzają się często

ocenił(a) film na 10
Hirutsugi

Miałem na myśli oczywiście Robina Williamsa a nie Robbiego, hehe wybaczcie :)

ocenił(a) film na 8
Mary_Jules

Tylko ldaczego ma taka niską średnią, skoro jest taki genialny? :D

ocenił(a) film na 10
Mary_Jules

Znakomity... Książki niestety nie czytałem. "Na końcowej scenie łzy same cisnęły się do oczu" - ojjj tak.