PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349590}

Strzelec

Shooter
2007
7,4 121 tys. ocen
7,4 10 1 121422
7,2 25 krytyków
Strzelec
powrót do forum filmu Strzelec

7/10

ocenił(a) film na 7

Cóż, akcja i efekty na najwyższym poziomie, ale...
-już od początku film jest paskudnie przewidywalny
-główny bohater. Aktor z niego kiepski, natura nie obdarzyła go też wyrazistością (twarz nijaka). Wolałbym już Damona w tej roli. Też nie ma 'twarzy', ale przynajmniej zagrać jakoś potrafi.
-fatalne zakończenie. Zero pomysłowości.

Z całej stawki najlepiej zagrał Koteas (taki cień De Niro ;)). Reszta marniutko. Peña to już w ogóle porażka totalna. Mazgajowaty agent FBI? To jakiś żart? Glovera zaś cały czas miałem w pamięci jako prezydenta z 2012 i cały czas kłóciło mi się to z jego wizerunkiem w filmie. Ale to akurat moja wina. Kate Mara? Kolejna bezpłciowa aktorka. Ten film to jeden wielki festiwal nijakości!

I tak oglądając 'Strzelca' z początku myślałem, że szykuje się rewelacja, z czasem robiło się coraz słabiej i słabiej i obiektywnie więcej niż 6 się nie należy. No ale mimo wszystko rozrywki było sporo, także ode mnie naciągane 7/10.

ocenił(a) film na 7
navi69ator

Film przewidywalny jak cholera tu się zgodzę.
Co do głównego bohatera, to gdy oglądałem ten film, przez całą pierwszą połowę byłem przekonany, że to Matt Damon.
Zakończenie typowe dla amerykańskich produkcji ani lepsze ani gorsze.
Tego całego Koteasa to nawet nie kojarzę.
Do Peny nic nie mam zagrał ok.
Co do Glovera, to ja oglądając go na ekranie cały czas miałem przed oczami jego rolę pociesznego policjanta z sercem na dłoni z "Zabójczej broni". Za cholerę nie pasował mi do zbrodniarza wojennego.
Kate Mara to prześliczna dziewczyna i jeśli nie jesteś kobietą to nie rozumiem jak możesz twierdzić ,że jest "bezpłciowa".

Film do obejrzenia, ma kilka fajnych scen, a całość trzyma się kupy.

ocenił(a) film na 7
Xavras

"Co do głównego bohatera, to gdy oglądałem ten film, przez całą pierwszą połowę byłem przekonany, że to Matt Damon."
Bo Wahlberg to taka bardziej napakowane wersja Damona ;)
"Tego całego Koteasa to nawet nie kojarzę."
Shame on you!
"Do Peny nic nie mam zagrał ok."
x2!
"Kate Mara to prześliczna dziewczyna i jeśli nie jesteś kobietą to nie rozumiem jak możesz twierdzić ,że jest "bezpłciowa"."
Piękna, niepiękna grała nijak, a i z twarzy taka niewyraźna. Dobry aktor to aktor charakterystyczny. Jak się nie wyróżnia z tłumu to ma przesrane. Nawet jeśli gra dobrze (jak Damon), to i tak zawsze będzie miał pod górkę.

ocenił(a) film na 6
navi69ator

Z pewnością Matt byłby lepszy ale wątpię, czy chciałby w czymś takim zagrać. Zgadzam się z Waszymi opiniami. Pomysł na film niezły ale realizacja w stylu Van Damme'a:))

ocenił(a) film na 8
mensonic

Może i Wahlberg słabo zagrał, ale sam film nie jest aż taką klapą. Co do Damona, podoba mi się jego gra. Wiele filmów z jego udziałem są właśnie do przełknięcia tylko i wyłacznie przez to, że w nich występuje.

ocenił(a) film na 7
qwester1213

Bo to dobry aktor jest. Tylko z twarzy nijaki...

navi69ator

Casting fatalny,pełna zgoda.Scenariusz naiwny i strasznie naciągany.Mimo wszystko jednak całość zgrabnie zmontowana.