PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349590}

Strzelec

Shooter
2007
7,4 121 tys. ocen
7,4 10 1 121422
7,2 25 krytyków
Strzelec
powrót do forum filmu Strzelec

Trzyma w napięciu od początku do końca! Strzelaniny i wybuchy jak z najlepszych filmów wojennych! Najlepsze jest to, że nie jest to tylko uczta dla oka! Fani teorii spiskowych na temat zabójstwa Kennedy'ego czy 11 września nie będą zawiedzeni! Dużo mądrych tekstów: "Nie ma podziału na republikanów i demokratów. Jest tylko podział na biednych i bogatych" albo "Z nimi nigdy nie wygrasz. Jedyne co możesz zrobić to wziąć spluwę do ręki i załatwić to jak na dzikim zachodzie.". Ciekawy film sensacyjny - warto przejść się do kina. Powiedziałabym, że (oprócz o wzniosłych ideach i o praktykach rządu, co i tak jest oczywiste) jest to film o profesjonaliźmie. Gość naprawdę swoim przygotowaniem do zawodu, zachwyca. Był to chyba pierwszy film, na którym główny bohater nie całował się z kobietą, która uratowała mu życie! Brawo! A kobieta naprawdę była ładna. W każdym razie byłam mile zaskoczona, jest to ładna, zgrabna i logiczna forma.

ocenił(a) film na 8
3Grosze

Podpisuję się, co prawda film w stylu zabili go i ucik ... ale zgrabnie zrobiony. I ... faktycznie wątek romantyczny był bardzo taktowny.

użytkownik usunięty
3Grosze

"Trzyma w napięciu od początku do końca!" - chyba przedmiesiączkowym.
Film fajny, ale przeciętny tak jak przeciętnym aktorem jest Wahlberg.
Ja daję plus za tekst o łopacie :)

ocenił(a) film na 6

Film jest dobry. Jednakże jako ekranizacja ma cholernie duże niedociągnięcia i braki...dlatego ocena idzie nieco w dół. Po przeczytaniu powieści miałem trochę inny obraz całej historii. Secenariusz strasznie ją pociął i fragmentami uprościł. Brakowało ważnych scen - jeżeli ktoś czytał pozycję to wie, że Swagger upozorował swoją śmierć w pewnym kościele. I to jest tylko jeden przykład, a jest ich więcej. Pewne fakty zostały przeinaczone. Kreacje bohaterów różnią się od ich odpowiedników w książce. Niestety jest to klasyczny przykład jak z genialnej powieści można zrobić raczej słabe kino. Słabe w porównaniu z książką.

Jeżeli mam być szczery to powiem wprost - jestem trochę rozczarowany.

A tak propo,wątek romantyczny w książce nie zakończył się na zwykłym przytulasku;)

ocenił(a) film na 7
HimuraKenshin

Na palcach można policzyć ile ogólnie powstało udanych filmów dobrze ekranizujących powieść. Kinematografia ma ponad 100 lat , ale książki nic nie zastąpi ...