Strzelec

Shooter
2007
7,4 122 tys. ocen
7,4 10 1 121763
7,1 17 krytyków
Strzelec
powrót do forum filmu Strzelec

Zaczynając przygode ze "Strzelcem" nie mialem aspiracji zobaczyc ambitne kino i po seansie dociekac co autor mial na mysli. Oczekiwalem dwoch godzinach czystej, nie skomplikowanej rozrywki i dostalem dokladnie to co mialo byc. "Strzelec" to film akcji w najczystszej postaci, czerpiacy garsciami z klasykow gatunku. Aktorstwo jak na tego typu film bylo lepiej niz dobre, osobiscie mam sentyment do Wahlberga za Rock Star i Planete Malp, Glover byl niezly, a calosci dopelniala byla "Lara Croft" czyli Rhona Mitra (az milo popatrzec). Fabula trzyma sie kupy, a to, ze pewne jej elementy wygladaja nieprawdopodobnie to wedlug mnie tylko poprawia odbior filmu. Nie lubie niezrozumialych zarzutow ze jakis film jest "nie realistyczny" - czy naprawde chcielibyscie ogladac na duzym ekranie to co moze wujej Staszek zlozyc w garazu, albo poscig samochodowy w wykonaniu taksiarza z zaprzyjaznionej korporacji ??? Co w tym byloby fascynujacego ? Realizm ktorego nie dalo by sie ogladac bez zazenowania ?
Wracajac do filmu - wszystkim ktorzy lubia tego typu kino, czy tez maja ochote na naprawde dobra rozrywke polecam "Shootera" w ciemno !

ocenił(a) film na 7
Batman_7

SZAKUNEC!!

w końcu osoba na forum która potrafi docenić dobre kino akcji

best regards

PS Wahlberg był również dobry w Infiltracji i MARKY MARK?!(wrzuć w googla)

ocenił(a) film na 8
Batman_7

naprawdę bardzo dobry film, zgadzam się w 100% Od dawna nie oglądałem tak wyśmienitego kina akcji... Oczywiście 10/10 Arcydzieło!