PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349590}

Strzelec

Shooter
2007
7,4 122 tys. ocen
7,4 10 1 121619
7,1 17 krytyków
Strzelec
powrót do forum filmu Strzelec

Główny bohater poważnie ranny biega po mieście, kąpie się w rzece, robi sobie samodzielnie operację używając części samochodowych. To android, cyborg, czy mutant? Z tego jednego powodu odradzam.

dzikiezwierze

Po mojemu, jest po prostu dość dobrze wyszkolonym żołnierzem (w specjalności snajper), który realizuje podręcznikową wiedzę z załóżmy ok. 10-15 letnim doświadczeniem. Sam chyba nawet wspominał wdowie, po swoim partnerze, że nauczono go jak przeżyć.
Prędzej przyczepiłbym się do tego agenta FBI, który mając 3 tygodnie stażu w agencji i kilka dni, które spędził z głównym bohaterem, staje się żołnierzem i snajperem.

ocenił(a) film na 7
ponczi88

Bredzisz od rzeczy...

huo_sanchez

To może uzasadnij swoje stanowisko?

dzikiezwierze

Zerowa wiarygodność? Czy to jest film dokumentalny? Albo zaznaczone, że oparty na faktach?

ocenił(a) film na 5
frych3

To nie w tym rzecz, że film ma tylko zapewnić rozrywkę, szczególnie próbujący zahaczać o jakby nie było ważne (chociaż w tym wypadku trochę skarykaturyzowane) tematy. Jak mam ochotę pooglądać bajeczki o walce z systemem, to włączam "V jak vendetta". Innymi słowy realizm by filmowi wyszedłby tylko na dobre...
Dla przykładu "Ocalony" zdawał się być bliższy realiom (podkreślam BLIŻSZY), przynajmniej w pewnych aspektach wydaje mi się, że jest.

ocenił(a) film na 7
MiB90

Zgadzam się... 'Ocalony' to faktycznie majstersztyk - niesamowity dźwięk i zdjęcia. Resztę pozostawmy bez osądów, wszak podczas oglądania przeżyć można było fantastyczną akcję na wzgórzach Afganistanu, bo przecież jaka by była przyjemność z oglądania czterech bohaterów, którzy zginęli od pierwszej kuli?? Zostawmy też rozważania na temat tego, czy bosmanowi Marcusowi pomogli Afganie czy też nie... Nie ma sensu się nad tym głowić, oceniajmy kino, a nie historię. Dodatkowy plus 'Ocalonemu' oddaję za 'nowomodę' związaną z epilogiem do filmu w postaci zestawienia aktorów i bohaterów prawdziwych, co dodaje wiarygodności. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 6
dzikiezwierze

zasugerowany wysoką nota na fw pokusilem się o obejrzeniE. Główny bohater którego gra Wahlberg to chyba brat bliźniak Rambo. Facet dostaje 2kulę wylatuje przez okno po czym wpada do rzeki samochodem i dalej żyje? bez jaj... fajne widoki i niezła gra aktorska daje 6. ogólnie jestem na nie ale to mojca subiektywna ocena

ocenił(a) film na 7
dzikiezwierze

Też długo się dziwiłem, że film ten jest w TOP'500... ale aż do końcówki - ta akcja, te zdjęcia, ten wybuch - to jest właśnie kino akcji, do tego z dobrą obsadą i wojskowym tłem. Tyle, nie ma się co napinać, że jest mało realny, gdyż poprostu ten film się dobrze ogląda.

ocenił(a) film na 7
dzikiezwierze

Piosenkarz z NKitB. Stara szkoła.

ocenił(a) film na 7
Uh_Huh

nie z NKOTB, tylko jego brat, Marky Mark.

ocenił(a) film na 7
subo

Wahlberg first came to fame as the younger brother of Donnie Wahlberg of the successful boy band New Kids on the Block. Mark, at age thirteen, was one of the group's original members, along with Donnie, Danny Wood, Jordan Knight, and Jonathan Knight. However, he soon quit after staying three months in the group. It was his departure that eventually allowed Joe McIntyre to take his place as the fifth member of the group.

ocenił(a) film na 9
dzikiezwierze

Dziwne w takim razie, że tak podoba Ci się "W sieci zła". Jak zracjonalizujesz ten film?