PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349590}

Strzelec

Shooter
2007
7,4 122 tys. ocen
7,4 10 1 121619
7,1 17 krytyków
Strzelec
powrót do forum filmu Strzelec

często gęsto na filmwebie zadziwiają mnie takie ciekawostki jak chociażby wysoka ocena bardzo słabego filmu. Właśnie jestem po konsumpcji tej miernoty. Recenzent sz.p. Kubecki chyba dostał w łapę, żeby jak niedociągnięcia wymienić jedynie zbyt poważne podejście do tematu? To wszystko było płytkie a poza tym brakowało stałego elementu tego typu filmów - przelecenia drugoplanowej żeńskiej bohaterki, zaraz po cudownym ozdrowieniu głównego bohatera. Nawet film akcji, żeby był dobry musi mieć dobrą fabułę. Przecież takich filmów nie oglądają tylko bezmózgie mięśniaki. Mark Wahlberg nie popisał się w tym filmie grą aktorską. Jednym słowem film z cyklu "zabili go i uciekł" a ja myślałam, że takie filmy skończyli kręcić w połowie lat 90-tych...

ocenił(a) film na 5

no to źle myślałaś, takie filmy kręcą dalej i będą kręcić i chwała im za to...
ja czasem szukam filmu, gdzie wszystko jest płytkie (jak dla Ciebie z resztą), a skupiam się na stronie wizualnej, bo uwielbiam efekty. naprawdę w głowę zachodzę czego oczekujecie ludzie od tego typu filmów...

ps. faktycznie Wahlberg jakąś panienkę przelecieć... :p

ocenił(a) film na 6
GodFella

Mi sie Wahlberg w tym filmie podbał. Ewidetnie dojrzał aktorsko.

Fabuła była ciekawa choc moemantami przewidywalna. Nie zauwazylas najwazniejszej zalaety filmu. Duzo się tu pokazuje, w jaki sposób działa snajper. Jest tu troche terminologii i zasad dotyczacych snipingu. Ale jestes kobietą więc pewnie nie zauważyłaś.
Z filmu moźna się duźo dowiedzieć o zawodzie snajpera. A to duży plus.