PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349590}

Strzelec

Shooter
2007
7,4 121 tys. ocen
7,4 10 1 121422
7,2 25 krytyków
Strzelec
powrót do forum filmu Strzelec

jakie znacie podobne filmy o takiej tematyce? (snajperzy itd.)

andre_3000_2

"snajper" :P

no tak na poważnie to jeszcze wróg u bram jest niezły tylko troche czasy nie te. Poza tym "liberty stand still" może nie do końca ta tematyka ale snajper tam ma kluczową rolę...

ocenił(a) film na 9
lechito_2

Jak dla mnie mistrzostwo to Honor zabójcy, z Dolphem Lundgrenem, ogładałem jedynie raz, coś koło 10 lat temu w tv, a do dziś pamiętam jak bardzo mi sie wtedy spodobał.. Naprawde film pamiętam dość dokładnie, i z chęcią zobaczył po raz kolejny, kto do tej pory nie miał styczności z w/w filmem naprawde polecam. Może wielkiej akcji z fabuły to i tam nie ma, a podjarałem się nim jedynie jako dzieciak, i zapadł mi głębiej w pamięci, ale trzeba obadać, a to z nawet małej ilości filmów o tematyce strzelców.. ;)

P.S. Do dziś mam przed oczyma obraz dziury w klacie jak z armaty, po wystrzale ze snajpey z bliskiej odległości :) I co takie filmy, robią z psychiką dziecka.. :P

andre_3000_2

Tożsamość Bourne'a I i II,Assasins- z Banderasem i Stallone, Spy Games, Za linią wroga, Cienka czerwona linia....

Jest tego masa :)

andre_3000_2

Wrog u bram !!! Jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem

andre_3000_2

Ja ci moge polecic film "Ballistic - Ecks vs. Sever"
Dość przyjemnie mi sie ten tytuł ogladało.
A tematyka podobna;]

ocenił(a) film na 10
Aeros

"Snajper" pierwszy i drugi z Tomem Berengerem. Wypas filmy.

jacekwielgosz

Są 3 części Snajpera

Aeros

Ballistic? Hymm... no niewiem ja bym powiedział że film bardziej matrixowy niż o snajperach, ale pani made in china wymiatała fajnie ;)

andre_3000_2

Witam!

Tez jestem milosnikiem filmow, w ktorych snajperzy "zdejmuja" okreslone z gory cele :)

Takim filmem, ktory zapadl mi w pamiec, byl "Sabotaż" [Sabotage z 1996 r.]
http://fdb.pl/f45408,Sabotaż,(1996).html
Gosc w tym filmie ma naprawde extra snajperke - o ile mona to jeszcze nazwac snajperka :)
Polecam, naprawde swietny film. Mi, jako milosnikowi filmow o snajperach, bardzo sie podobal.

Natomiast nie polecam filmu "Snajper w Waszyngtonie - 23 dni grozy".
http://fdb.pl/f1676,Snajper,w,Waszyngtonie,-,23,dni,grozy,(2003).html
Nie zaden snajper, tylko gosc z karabinem maszynowym wyposazonym (na sile) w celownik. I w dodatku strzela do swoich ofiar z kilkudziesieciu metrow bez korzystania z tlumika. Glupota, myslalem, ze to bedzie cos lepszego zwazywszy na interesujacy tytul filmu. Zawiodlem sie :/

Pozdrawiam.

do_mi

Jarhead można zaliczyć do filmu o snajperach, ale jest bardziej psychologiczny i mało snajperski ;)

Adi_18

"Liberty Stands Still" Wesley'em Snipes'em. Chociaz to film mniej obliczony na efekciarstwo a bardziej na "przeslanie" ;)

Mat__

wymieniałem "liberty..." troszke wyżej

andre_3000_2

Rambo (Stallone), Commando - gicior film, (Schwarzenegger)- cud chłopak, Przygody Tolka Banana (klasyka), Gdzie jest generał?