"snajper" :P
no tak na poważnie to jeszcze wróg u bram jest niezły tylko troche czasy nie te. Poza tym "liberty stand still" może nie do końca ta tematyka ale snajper tam ma kluczową rolę...
Jak dla mnie mistrzostwo to Honor zabójcy, z Dolphem Lundgrenem, ogładałem jedynie raz, coś koło 10 lat temu w tv, a do dziś pamiętam jak bardzo mi sie wtedy spodobał.. Naprawde film pamiętam dość dokładnie, i z chęcią zobaczył po raz kolejny, kto do tej pory nie miał styczności z w/w filmem naprawde polecam. Może wielkiej akcji z fabuły to i tam nie ma, a podjarałem się nim jedynie jako dzieciak, i zapadł mi głębiej w pamięci, ale trzeba obadać, a to z nawet małej ilości filmów o tematyce strzelców.. ;)
P.S. Do dziś mam przed oczyma obraz dziury w klacie jak z armaty, po wystrzale ze snajpey z bliskiej odległości :) I co takie filmy, robią z psychiką dziecka.. :P
Tożsamość Bourne'a I i II,Assasins- z Banderasem i Stallone, Spy Games, Za linią wroga, Cienka czerwona linia....
Jest tego masa :)
Ja ci moge polecic film "Ballistic - Ecks vs. Sever"
Dość przyjemnie mi sie ten tytuł ogladało.
A tematyka podobna;]
Ballistic? Hymm... no niewiem ja bym powiedział że film bardziej matrixowy niż o snajperach, ale pani made in china wymiatała fajnie ;)
Witam!
Tez jestem milosnikiem filmow, w ktorych snajperzy "zdejmuja" okreslone z gory cele :)
Takim filmem, ktory zapadl mi w pamiec, byl "Sabotaż" [Sabotage z 1996 r.]
http://fdb.pl/f45408,Sabotaż,(1996).html
Gosc w tym filmie ma naprawde extra snajperke - o ile mona to jeszcze nazwac snajperka :)
Polecam, naprawde swietny film. Mi, jako milosnikowi filmow o snajperach, bardzo sie podobal.
Natomiast nie polecam filmu "Snajper w Waszyngtonie - 23 dni grozy".
http://fdb.pl/f1676,Snajper,w,Waszyngtonie,-,23,dni,grozy,(2003).html
Nie zaden snajper, tylko gosc z karabinem maszynowym wyposazonym (na sile) w celownik. I w dodatku strzela do swoich ofiar z kilkudziesieciu metrow bez korzystania z tlumika. Glupota, myslalem, ze to bedzie cos lepszego zwazywszy na interesujacy tytul filmu. Zawiodlem sie :/
Pozdrawiam.
"Liberty Stands Still" Wesley'em Snipes'em. Chociaz to film mniej obliczony na efekciarstwo a bardziej na "przeslanie" ;)