PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349590}

Strzelec

Shooter
2007
7,4 122 tys. ocen
7,4 10 1 121619
7,1 17 krytyków
Strzelec
powrót do forum filmu Strzelec

vince niepokonany

ocenił(a) film na 7

film w podobnych ze względu na marka? geeeez... zmieńcie to

ocenił(a) film na 10
Zrodlo

Chodzi o to, że w "Vincie Niepokonanym" ("The Invncible") z 2006 r. Mark Wahlberg wcielił się w zawodnika drużyny "Philadelphia Eagles", Vince'a Papale. W "Strzelcu" jest ubrany w czapkę i koszulkę z logo tej drużyny.

ocenił(a) film na 8
ginnny_w

To "powiązanie" jest znikome, więc film nie powinien gościć w menu ZWIĄZANE - przynajmniej moim zdaniem...

ocenił(a) film na 8
ginnny_w

A poza tym, menu ZWIĄZANE zarezerwowane jest dla innych części danej produkcji, bądź filmów, na podstawie których powstał konkretny projekt.

ocenił(a) film na 10
NYPD

Zaskarż osobę, która zaakceptowała moją kontrybucję, i serwis www.imdb.com

ocenił(a) film na 8
ginnny_w

Gdyby dodawać ZWIĄZANE twoją techniką, zrobiłby się tu niezły bajzel. Powołujesz się na IMDb - w porządku. Jest tylko jedno ALE. Dział "movie connections" zawiera coś takiego jak FOLLOWS (cześci poprzednie) i FOLLOWED BY (ewentualne kontynuacje). I tylko te tytuły powinny być akceptowane przez weryfikatorów (kto ci to w ogóle przyjął?). A ty na siłę wciskasz coś z działu REFERENCES, gdzie podawane są dane typu: "w filmie koleś ma na ścianie plakat z innego filmu". Parodia!

ocenił(a) film na 10
NYPD

A podobno nie można powtarzać ciekawostek. przy niektórych filmach widzę te same rzeczy po 2 lub nawet 3 razy, więc mnie się nie czepiaj. Np. przy "Shooterze" jest już podana ciekawostka, że istniał gość, na którym wzorowano postać Boba Lee Swaggera. Czy ktoś nie doczytał odpowiedniego działu? Odpuść.

ocenił(a) film na 8
ginnny_w

Tak się składa, że jako pierwszy dodałem tę ciekawostkę (bazując na Wikipedii). BTW - nie moja wina, że ktoś jest "mało inteligentny" i w ciemno (bez wcześniejszego sprawdzenia w odpowiednim dziale) wciska zdublowane informacje. Swoją drogą, po raz kolejny zawinił weryfikator, który takową kontrybucję zaakceptował...

ocenił(a) film na 10
NYPD

Lepiej nie bazuj na Wikipedii, bo często zdarzają się tam błędy np. co do dat.

ocenił(a) film na 8
ginnny_w

Jak do tej pory jeszcze się na niej nie zawiodłem... zresztą, każdą znalezioną tam informację i tak staram się zweryfikować na podstawie innych źródeł. Ale dzięki za "ostrzeżenie".

ocenił(a) film na 8
ginnny_w

PS - widzę zaledwie niewielki związek pomiędzy dublowaniem ciekawostek, a nieumiejętnym wstawianiem filmów do działu ZWIĄZANE... obie czynności to chała.

ocenił(a) film na 10
NYPD

"The Invincible" dla mnie jest jakoś związany z filmem "Shooter". Skończy tą dyskusję, bo nie ma sensu.

ocenił(a) film na 8
ginnny_w

I, niestety, tylko dla ciebie...

ocenił(a) film na 10
NYPD

Widać nie tylko dla mnie, bo ktoś to zaakceptował.

ocenił(a) film na 8
ginnny_w

To musiał być jeden z tych "werów", którzy - jak najmniejszym nakładem sił - akceptują wszystko, co popadnie, byle tylko zaliczyć punkty. Co najgorsze, robią to bez odpowiedniego sprawdzenia danej informacji... to nie pierwszy już taki przypadek (na porządku dziennym jest przyjmowanie opisów z masą błędów ortograficznych czy zdublowanych ciekawostek). Widzę, że Ty też zarobiłeś swój punkt...

ocenił(a) film na 10
NYPD

Jak widać i dopiero zaczynam zdobywanie punktów.

ocenił(a) film na 7
ginnny_w

haha. juz nie ma.