7,4 1,1 tys. ocen
7,4 10 1 1055
6,9 9 krytyków
Symfonia o umieraniu
powrót do forum filmu Symfonia o umieraniu

najbardziej absurdalny, jak ona utrzymała pracę jako asystentki dentysty, po tym jak skacowana usnęła i upadła przy pacjentce, doprowadzając do jej zranienia przez dentystę, jak ten lekarz mógł zdradzać z nią żonę, widząc jak zeszmaca się, nie szanuje swojej własnej rodziny (rzyganie na koncercie) i chrzani swoje życie nie ponosząc żadnych (scenariuszowo) konsekwencji swojego postępowania, naprawdę nie wiem co chciał powiedzieć mi reżyser przez jej historię

ocenił(a) film na 9
marckoza

Chciał pokazać, jakie skutki dla dzieci, przede wszystkim już dorosłych mają toksyczne relacje rodzinne. Lekarz w tym wszystkim miał minimalne znaczenie.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Co nie zmienia faktu, że wątek ten wybrzmiał najgorzej, bo efektem jest tylko alkoholizm (standardowy zabieg), w dodatku rzeczywiście absurdalnie przedstawiony, bo Ellen zawala na robocie nie tylko ten raz, bo za drugim prawie duszą pacjentkę z dentystą. Jej zachowanie też było absurdalne, bo ja bym po czymś takim zgłosił co najmniej skargę i stamtąd wyszedł, a ona przepłukała jamę ustną i położyła się na fotel z powrotem. Na ten wątek nie było mam wrażenie większego pomysłu, poza faktem córka-alkoholik.

ocenił(a) film na 9
Pauleta

Realistyczne to nie było, fakt