PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197530
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

ehhem

ocenił(a) film na 1

nastawiłem się na dobre kino, obejrzałem 40 minut filmu i... po prostu rzygać mi się zachciało, nie spodziewałem się, że aż tak mnie to odrzuci.. tolerancja tak, akceptacja nie .
całe szczęście, że nikt mnie do oglądania nie zmusza, odszedłem już od telewizora ;]
a szkoda, bo ogólnie pewnie film dobry, ale po prostu tego `nie zniese` .

ocenił(a) film na 8
G_R_Z_3_C_II_U

hm ciekawa jestem dlaczego tak się dzieje... mnie nie obrzydzaja ani całujące się dziewczyny ani faceci... xd chociaz teoretycznie jako kobieta odnoszac się do twojej opinii powinnam wrecz brzydzic się calujacaymi kobietami z racji zgodnosci płciowej xd aa zaznacze jeszcze ze nie jestem bi ale hetero czyli w rozumieniu wiekszosci spoleczenstwa jestem 'normalna' .. homoseksualizm nie został wynaleziony w XIX w. .. skoro jest juz tak dlugo to musi cos w ty byc.. moze po prostu czas pogodzic sie z tym ze istnieje i chociaz postarac sie zmienic swoje zapatrzenie na ta kwestie... eh trudny temat.. do przemyslen .. bez wypisywania na forach o swoich 'obrzydzeniach' to nie fair....

ocenił(a) film na 10
vinsanity

normalny facet nigdy nie bedzie brzydzil sie widzac takie sceny....jedyne kto moze sie brzydzic to zakompleksieni niesznujacy siebie ani innych faceci...prymitywny prosty facet z kompleksami moze tylko sie oburzyc i wzdragac...drodzy panowie to tak jakbyscie gardzili swoim cialem itp...zal wielki zal.......zreszat niesprowadzajcie wszystkiego do seksu......w tym filmie chocdzilo głownie o uczucia.......prymitywny typ maczo dalej wami kieruje.....zal mi takich słabych, tchorzliwych faceci, to jednak prawda ze spora czesc kobiet ma wieksze jaja od wiekszosci facetow hetro...ktos mysli ze jak mam wielkie muły, 20cm w rozporku, pije, pali, bije jezdzi wypasiona fura, pluje na innych to jest cool....a to nieprawda to nieprawda.......powtorze zal i wstyd...jak dobrze ze zaliczam sie do tej bardziej inteligentnej, meskiej grupy facetów.....gardzic gejami moga tylko cioty.....aha ciota to nie gej ciota to zakompleksiony facet typu hetro, ktory czuje sie za wielkie figo fago aja jest zwyklym cienasem bez wiekszych uczuc i odczuc, ktory mysli ze prawo piesci swiadczy o meskosci....wstyd

ocenił(a) film na 1
Paul24

owszem, bedzie... nie tylko facet, kobieta tez moze czuc obrzydzenie...
obawiam sie kolego, ze nie ma to ZADNEGO zwiazku z wygladem wlasnym, jest to poprostu normalna rekacja na widok czegos zdeprymowanego na ekranie, badz tez poza nim... czlowiek tolerancyjny musi miec pewne granice swojej tolerancji, jednak tworcy tego filmu umyslnie je przekroczyli, stad tez takie protesty wymierzone w ten film... pisalem juz wczesniej, ze uwazam to za slaby film, chcialem napomniec jednak, ze glowny watek milosny zaczal sie od alkoholu i przygody pod namiotem kiedy to postac grana przez heatha zostala wykorzystana, moim zdaniem podobnie jak w parach heteroseksualnych "milosc" ktora pojawila sie pozniej zostala wywoalana iluzja i wewnetrznymi rozterkami spowodowanymi ta jedna noca, takze nie uwazam tego za dobry film milosny...niewazne...

panie paul24, czytalem twoje wypowiedzi w innych tematach, te o "ideologii" hitlera, wierze w Boga i to, ze poparlby on zwiazki homoseksualne, to co przeczytalem powyzej dalo mi do zrozumienia, ze masz falszywe wyobrazenie swojej wlasnej osoby, nie chce Ci tu ciupać publicznie, ale czlowieku, zastanow sie co Ty wypisujesz... atakujesz cala meska plec, zarzucasz nam strach i zakompleksienie, taka agresja jest przejawem homofobii, tak jest, dokladnie...
ponadto zalecam popracie swoich nie majacych ladu i skladu "tez" i podzialow na cioty, geje i gej-cioty, jakimikolwiek argumentami...moze ktos Cie wtedy zrozumie.

ocenił(a) film na 10
G_R_Z_3_C_II_U

Witam....tu nie kto inny jak Paul24....jakze panska reakcja mnie nie dziwi to bylo takie przewidywalne ze to co pisze na marginesie bardzo madrego, logicznego i tresciwego nie spodoab sie co poniektórym ignorantom, jest pan tego megaza..bistym przykłądem zaczne moze od tego ciupciana bardzo zabawny text....ma na chce mnie ciupciac, bardzo prosze niech pan to robi, bede zaszczycony, no chyba ze chodzilo panu o inna forme ciupciania to prosze mi wiezyc tu bede niugiety, zrazil mnie pan swoja prostota komentarzy ale nie otym mowa...spróbuje sie ustosunkowc do kilku kwestii, choc jest to bezsensowne w pana przypadku ale niech strace.......homoseksualizm nie jest zadna forma deprawacji, zboczenia, nie chce mi sie ciagle tego tłumaczyc, ociezali umosłowo z klapakmi oczami i tak nie pzryjma zadego za rgumentu, choc takowych jest mnostwo, co do prostestow to prosze mi wiezyc ze pomimo ze zyjemy w cacofanym pseudo religinym najbardziej obłudnym pod wzgledem wiery w Boga kraju ten film odziwo spotkal sie z wielka aprobata nawet coponiektórych konserwatystow....na tym forum mnostwo ludzi bardzo chawli to dzieło, zaczyna coraz wiecej rozumiec, pan do nich nienalezy ale to pana problem i pasnski wstyd, chco oczywiscie ze jest pan bezwstydny to narzaie tego nie czuje ale kiedys sumienie podejrzewam zaboli...trudno mi tolerowac zło które pan prezentuje swoimi przepelnionymi pogarda i nienawiscia opiniami, i tak naprawde najbardziej boli ze dalej jest przyzwolenie na hitlera w ludziach n o ale coz zlo na swiecie bylo od zawsze....jak trzeba byc smutnym i zdewocialym ze o braku ludzkosci w sercu czlowiekiem aby uzna c ten film ale przedewszystkim losy z zyciaa wziete za slabe....ma pan klapki na oczach jesli nie zauwazyl pan w tym filmi milosci dobra i czystosci, milosc w boahterach rodzial sie od poczatku znajomosci, to ewidentne ale nie dla wszystkich ...scena w namiocie to bylo ich pierwsze zmierzenie sie z samym soba byla to miesznak emocji starchu leku, wstydu pozdania, niech pan sobie wyobrazi ze dusi pan w sobie to wszystko latami ciekawe czy byl by pan taki cool....na parwde trudno mi sie czyta co pan pisz eto takie słabe i nieludzkie, z kazdym pana kolejnym slowem jestem coraz bardziej przerazony pana wewnetrzna pusta i jakimkolwiek logicznym ale przedewszystkim duchowym brakiem ....film ten ukazuje milosc w najlepszej postaci.....to nie sa zadne rozterki, takie rozterki to maja hetroseksualne siksy ktore zalicza kolejnego faceta na dyskotece albo koles który zlaicza enta panne...nie mam zadnego fałszywego wyobrazenia wlsnej osoby.....ja widze prawde, kieruje sie dobrem i milosci w zyciu czego nie mozna powiedzie np o panu, pan potepia, nie szanuje, pogardza, kieruje sie nienawiscia brakiem empatii, nie atakuje calej meskiej plci, w skoncu sam jestem mezczyzna i to za..bistym, znam wielu wartosciowych mezczyzn, nie zmienia to jednak faktu ze wielu to prymitywy, czego bardoz sie wstydze, bo to zle swiadzcy o nas, ale coz taka prawda....
kim jest ciota sie pan pyta drogi panie......tak wiec ciota to facet pozbawiony wyzszych uczuc, to facet ktoremu brakuje szacunku wobec ludzi, ciota to facet ktory chce brylowac czujac swoja sile i akceptacjie ogólu atakujac słabszych w tym przypadku gejow ale nie chodzi tu otoze geje sa słabsi ale jest ich poprostu mniej i cierpia przesladowanai, ciota to facet co bije swoaja zone, czyli szuka potwierdzenai swojje meskosci wyzywajac sie na innych, duzo mozna by otym pisac, fakt ze facet kocha drugiego nie ma nic wspolnego z byciem ciota......to poprsostu milosc i koniec.....duzo napisalem na ten temat prosze przeanalizowac dokladniej to oczym mowie, bo ajk narazie to jedynie pan kieruje sie ignorancja i na sile cos próbuje mi wmówic.......argumentow mam duzo i owielu juz wspomnialem na tym forum......pozdrawiam...zycze jasnosci myslenia...i wiecej milosci wobec ludzi

użytkownik usunięty
G_R_Z_3_C_II_U

Można czuć zakłopotanie, zniesmaczenie przy tego typu scenach, ale obrzydzenie, pogardę?! Bardzo „wrażliwy” jesteś... pewnie ta cecha nie pozwoliła Ci zrozumieć sedno filmu. Ciekawe czy czujesz obrzydzenie na filmach, w których leje się krew, krzywdzą ludzi i dokonuje się patologii?! To jest wyznacznik Twojej wrażliwości, a obrzydzenie w trakcie scen a TBM to zwykłe poniżenie i brak zrozumienia.
Polecam oddawać się częstszej refleksji, bo gdyby każdy tak jednoznacznie podchodził do tematu homoseksualizmu, zauważając tylko w relacjach męsko-męskich seks, to u każdego, nawet u Ciebie można by znaleźć taka cechę, nawyk, wadę lub defekt urody, który można by kpić i Ciebie poniżać. Tego typu zachowanie to faszyzm, a to jest karalne i trzeba z tymi ludźmi walczyć.
Twój oponent ma naprawdę sporo racji...

ocenił(a) film na 7
Paul24

@Paul24, zanim weźmiesz się za odpisywanie na kolejne komentarze proponowałbym Ci abyś popracował chwilę nad estetyką wypowiedzi, ale przede wszystkim zwróć uwagę na znaki przestankowe(.,;). Styl formułowania wypowiedzi jest wyrazem szacunku, bądź jego braku do osób czytających Twoje komentarze.

Nie wiem skąd się biorą Twoje uprzedzenia do facetów, skoro (patrząc do nicku) sam do nich należysz. Piszesz, że zaliczasz się do bardziej inteligentnej grupy facetów, ale czym to się objawia? Bo dla mnie facet to facet, nie robi mi różnicy czy jest normalny, zakompleksiony, nieszanujący siebie, prymitywny, prosty itd. Chyba masz jakieś problemy z postrzeganiem rzeczywistości, gdyż to z Twojego komentarza powiało kompleksami.

Nie wiem, czy moderatorzy nie powinni zablokować możliwości dodawania komentarzy przy tym filmie (tj. w filmie z udziałem naszego prezydenta i byłego premiera), gdyż to jest droga do nikąd pozbawiona nawet namiastki konstruktywnej dyskusji.

ocenił(a) film na 10
vinsanity

Jesli chodzi o moja forme wypowiedzi to nie widze zadnego problemu, nie zwracam uwagi na interpunkcje bo nie oto chodzi, trzeba byc strasznym bufonem zeby patrzec na przecinki czy literowki, dla mnie liczy sie pzrekaz, to co czuje, dziele sie tym na forum to wszystko.....ten
argument byl bardzo słaby, to tak jakbys próbowal mnie zdyskredytowac, osmieszyc, byla to niudolna próba....jeszce wiekszym obciachem i kolejna prostacka forma osmieszenai mnie jest zarzucanie mi kompleksów......nie mam takowych ale nie bede tego drazyl bo cokolwiek bym nie napisal zostanie odebrane albo jako forme obrony ewentualnie jako udawadnianie na siłe ze nie ma mompleksów co pzryniesie efekt odwrotny, problem polega na tym ze ja pisze bardzo logicznie i szczegółowo, dokladnie analizuje, przedestawiam racjonalne stwierdzenia, z którymi wielu nie moze sie zmierzyc.........nie zcytasz mnie dokąłdnie bo napisalem ze nie mam nic do facetow sam nim jestem z czego jestem dumny ale nie zmienia to faktu ze czesto czuje sie zazenowany postepowaniem i stylem bycia oraz myslenia wielu z naszej płci ze tak powiem.......smieszy mnie wiele sterotypów dotyczacych faceta smieszy mnie to jak wielu z facetow goni za tym aby wpasowac sie wtak zwane meskie cechy...głupota, ja meskosc postzregam po swojemu, (postrzeagam ja bardziej pod wzgledem duchowym)..... moze to neiskromne ale czuje sie ztym zajefajnie dobrze........
Ps jesli ktos ma cos blokowac to wylacznie pzresiakniete nienawiscia komenty innnych ...pozdrawiwm...i prosze wez wyluzuj z ta pisowania...bo to smieszne, takie mało meski hahahahah...zartowalem

ocenił(a) film na 7
Paul24

To, że ktoś zwraca uwagę na pisownię jest mało męskie? Wolne żarty. To jest wyłącznie kultura i wychowanie. Wolałbym, żeby nie trzeba było przypominać o tym nikomu.

Widzę, że złagodziłeś ton, co oznacza że częściowo przyznajesz się do tego, że przesadziłeś w tamtym komentarzu. Zarzuciłem Ci kompleksy, gdyż opluwanie innych od siebie mężczyzn jestem w stanie wytłumaczyć sobie tylko w ten sposób. Martwi mnie to, że wszyscy którzy tak zaciekle walczą o "tolerancję" dla homoseksualistów, mylą to pojęcie z akceptacją. Zapominają przy tym o prawdziwej tolerancji dla odmiennych poglądów przy prowadzeniu dyskusji na tym forum.

ocenił(a) film na 10
uxs

Jak napisalem był to zart....jestes za bardzo sztywny, brakuje ci dystansu, przestan tak kurczowo trzymac sie tej etykiety.......moze tego nie widac ale zawsze bardzo duza wage przywiazywalem do estetyki a juz na pewno do estetyki jezyka i wypowiedzi....odrywam sie od tego od czasu do czasu bo nie mam zamiaru byc wiezniem wszystkiego.....zawsze trzeba tak zawsze trzeba inaczej...wolne zarty.....jezeli chodzi o kulture i dobre wychowanie to napewno na deficyty nie cierpie.....ale nie to jest watkiem tej dyskusji
Co do tamtego komentarza to moze faktycznie był dosc chaotyczny ale czy przesadzilem, nie sadze mysle ze w ntłoku mysli nie ułozyłem wszystkiego tak jak chcialem, ale wydaje mi sie ze przeslanie było klarowne, moze tylko forma miala kilka skaz........nie opluwam innych mezczyzn czy kobiet......wiesz ze jak z reguły ktos pisze juz taki jestem zajebisty to jest to pewien rodzaj ironi, ale nie oto tu chodzi......jak napisalem szanuje mezczyn sam nim jestem, pisze tylko o pewnych zjawiskach ktore sa widoczne wsród naszych i to jest dla mnie wstyd ogromny, trudno jest byc obojetnym na pewne kwestie........szkoda ze wielu facetow nie próbuje popracowac nad swoim zachowaniem ze mysla ze agresja itp to najlepsze co moz echarakteryzowac mezczyzne.....ta agresja czy nienawisc to niebezpieczna bron ktora rani innych.....skoro ja potrafie zyc inaczej, nie kieruje sie nienawiscia, agresja nie chce krzywdzic to czemu inni tego nie robia...bo tak jest im wygodniej...pisze tylko tym....nie potepiamgatunku hahahah
ja walcze tylko o szacunek, równosc ludzi homo ,,,,,zasluguja na nia jak wszyscy innni hetero......czlowieka cechuje to jakim jest w srodku nie czy kocha kobiete czy mezczyzne...sznuje poglady oile sa racjoanlne jesli jest to stek bzdur, jesli jest to nienawisc i pogarda bez powodu....nie godze sie na to....

ocenił(a) film na 10
vinsanity

Ps piszesz ze mam problemy z postrzeganiem rzeczywistosci...uwiez mi na słowo owa rzeczywistosc widze bardzo wyraznie......niemniej jednak nie godze sie na to co sie dzieje,stad przedstawiam swoj punkt widzenia, który mysle ze pomogłby co poniektórym cos zrozumiec co w konsekwecji mialoby wpływ na innnych ludzi, tylko tak mozna uleczc ten swiat..... nie zmuszaj mnie do akceptacji zła.....i nie jest to zadne przesadne stwierdzenie, tego zła w ludziach jest duzo, mysle ze za duzo, ludzie pogardzaja innymi i czuja sie z tego powodu dumni, nigdy nie zrozumiem dlaczego tak wielu meżczyzn ale i rowniez kobiet gardzi gejami, którzy krzywdy nikomu nie robia, daza do dobrego...a przyzwalaja na bicie kobiet np.....jeszcze bardziej mnie zastanawia ze ludzie sa w stanie bardziej zaakceptowac matke która wyrzuca swoje dziecko na smietnik niz pare gejowska która mieszka w sassiedztwie....tak to dziwne...ale to chyba otym spiewal juz Pan Nieman w piosence dziwny jest ten swiat........niestety człowiek czlowiekowi wilkiem........pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Paul24

z tego co piszesz panie Paul wnioskuje, ze uwazasz sie za czlowieka bardzo tolerancyjnego, jednak zamiast zrozumiec innych ludzi sam ich potepiasz, to co mowia, pisza, robia, krytykujesz... wiec przykro mi to mowic, ale sam jestes taki jak Ci opisywani przez Ciebie pogardliwi ludzie... zastanawia mnie jakie sa granice twojej tolerancji? bo daje sie zauwazyc odrazu, ze napewno uwazasz, ze sa wieksze niz u innych... ponadto nie uwazam, zeby film Brouback Mountain, byl najlepszym filmem przedstawiajacym milość jako uczucie, jesli tak to jest to naprawde bardzo przykre... nie ogladam wielu filmow tej kategorii, ale sadze, ze jest wiele lepszych...mam nadzieje, ze bedzie Ci dane obejrzec jakis ktory uznasz za prawdziwszy niz milosc przedstawiona na parze gejow...
ponadto twoja wizja postzregania swiata jest przerazajaca, kazdy czlowiek przepelniony nienawiscia do drugiego, kazdy mezczyzna prostacki i glupi, i ten motyw z akceptacja "matki" i par gejowskich... trzeba Cie uswiadomic, ze tak nie wyglada swiat, jest to mocno przesadzone co piszesz, dales tam komus dobra rade, sam z niej tez skorzystaj i wez troche dystansu...zostaw problemy gejów i tolerncji ludzkiej sobie samym, przeciez nie jest tak zle...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
vinsanity

Może po prostu to nie był dobry moment dla Ciebie na obejrzenie tego filmu. TBM to nie jakiś filmik, który można zobaczyć ot tak sobie w wolnej chwili. Nie obraź się, ale może nie dojrzałeś jeszcze do takiego kina. Nie mając nic złego na myśli :*

vinsanity

Ja nie wiem... Na każdym forum zawsze ktoś musi się kłócić.
Wszyscy wypowiadają własne zdanie. Nie ma sensu na siłę kogoś przekonywać a później wykłócać swoje racje. Wątpię czy coś takiego w ogóle do kogoś dotrze.
Pozdrawiam cieplutko :*
P.S. Więcej dystansu kochani bo nabawicie się wrzodów ;)

StrawberryJelly

A ja powiem krótko... Odrzucmy to czy ktoś jest gejem, murzynem, żydem czy komuchem... Tu akurat gejem... Dla mnie liczy się CZŁOWIEK i to jakim się jest CZŁOWIEKIEM... Nie interesuje mnie co takie osoby robią w lóżku... Jesli zachowują się względem mnie ok, ja nie mam nic do nich... Mam kilku znajomych homoseksualnych i są wśród nich ludzie do których nic nie mam a są też tacy których nie umiem pojąć ale to tak jak każdy człowiek - nikt nie jest bez wad :)

I na koniec dobra rada - zapamiętajcie sobie słowa ks. Twardowskiego - Spieszmy się kochać ludzi bo tak szybko odchodzą

i przykazanie miłości - Bedziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego

Nikt nie każe wam bić braw gejom, uwielbiać ich - PO PROSTU TRAKTUJCIE ICH JAK LUDZI a nie jak potwory

Ja przynajmniej się staram :)

Pozdrawiam

michlo

A co do samego filmu.... Musze go obejrzeć jeszcze raz bo bylem tak padniety że nawet nie wiem w którym momencie usnąłem... :) Ale początek zapowiadał się ciekawie :P

vinsanity

ehhhhh mówić o tym, a to oglądać, to dwie różne sprawy. zwłaszcza te akty miłości;/ yhhhhh... można to było subtelniej nagrać... nieprzekonał mnie ten film a nawet troche zniesmaczył;/. Heath Ledger odkupił się w Mrocznym rycerzu. Jake Gyllenhaal narazie sę jeszcze nie odkupił... może w Prince of Persia?...

vinsanity

Ty gościu jesteś typowym polskim homofobem!porostu za głupi by zrozumieć ten film,poco go oglądałeś myślałeś ze co to będzie?

EHNATON2

Nastepny palant ktory nie wie co to dobry film . Jestem pelen podziwu dla tych aktorow , ze zagrali w takim swietnym filmie ,a ty wyjezdzasz z takimi pierdolami . Nie sztuka tu oceniac ze jak zagrali w takim filmie to juz nie wiadomo kim są. troche rozsadku mimo tego , ze jestem facetem to film mnie wzruszyl. a ty se ogladnij go jeszcze raz.

ocenił(a) film na 10
vinsanity

"Żeby życie miało smaczek, raz dziewczyna raz chłopaczek.

dante12042010

buhehehehehe:D.............. a w sumie też macie o czym gadać:P

ocenił(a) film na 9
vinsanity

"oczywiście, nie zamierzam wystawiać filmowi oceny, jeśli go w całości nie obejrzałem"- niektórych pruderyjność nie zna granic... Żal, żal, żal

ocenił(a) film na 8
vinsanity

Film z ciekawości obejrzałem na TVN i zgodzę się twórcą tematu. Dla mnie to jest choroba i jakieś namowy do tolerancji są dla mnie chore jak całe pokolenie gejów. A film obejrzałem cały, chyba też z ciekawości, oceniłem na 8/10 z uwagi na znakomite aktorstwo.

ocenił(a) film na 10
Kulawy_Johny

Miło, że chociarz doceniach grę aktorów.
Ten film jest dla bardziej inteligentnych ludzi niż założyciel tematu.
Nie chodzi tu nawet o to, że to dwóch mężczyzn, ale o tródną miłość.
Równie dobrze ta historia mogłaby dotyczyć kobiety i mężczyzny.
Nasze społeczeństwo jest takie nietolerancyjne.
Przecierz każdy ma prawo do szcęścia.

ocenił(a) film na 8
TheMary

co do aktorów to zmarły Heath Ledger udowodnił że jest znakomitym aktorem film jak mówili na TVN "niezwykły" i tu się zgodzę ale może i jestem nie tolerancyjny ale to ludzie skrzywieni psychicznie i nic tego nie zmieni bo nawet tak lekarze i psycholodzy mówią ale bez przesady nie będę ich wieszał czy coś są chorzy po prostu i tyle

Kulawy_Johny

Założyciel tematu pewnie ma 14 lat i na widok każdej sceny erotycznej zasłania oczy. A tak szczerze mówiąc, to pewnie oglądał z wielką ciekawością film, a zwłaszcza kiedy były sceny seksu, to pewnie przylepił oczy do telewizora, ot ludzka ciekawość. Koleś, jesteś głupi chyba jak but. Rzygać Ci się chciało? Ojej biedny, to naprawdę straszne, a tak naprawdę to całowanie się dwóch mężczyzn nie wyszło tak źle. Spodziewałam się czegoś bardziej wulgarnego, a to było romantyczne. Chciałeś wywołać zainteresowanie, a wiadomo, że każdy homofobiczny wątek na forum filmu o tematyce homoseksualnej wzbudzi niemałe zainteresowanie. Tylko jest jeden problem. Na każdy rozsądny kontrargument gubisz się i powtarzasz ciągle to samo. Nie oceniaj książki po okładce tak i filmu po 40 minutach, w co wątpię, aby tak było. Film nie był tak przesycony erotyzmem jak się spodziewano. A scena seksu z namiotu, nie dość, że ciemno, to jeszcze niewiele widać, także nie wiem co wywołało u Ciebie mdłości, chyba Twoje odbicie na ciemnym ekranie.

Karen_Walker

Te sceny były wstrętne i odrażające . Ale homoideologia twierdzi że piękne i normalne . Jak dla kogo .

MilesQuaritch

Rany, już dajcie spokój. Tam prawie nic nie było widać. Osobiście w ogóle się zdziwiłam, kiedy się dowiedziłam, że wiele osób uważa, że scena w namiocie to taka "mocna" scena. Scena jest krótka i bardzo lakonicznie przedstawiona. A czy piękna to nie powiedziałabym. Po prostu zwyczajna. Jak dla mnie za mało uzasadniona emocjonalnie. I w ogóle dla mnie film wypadł średnio. Temat bardzo mi się podoba, bo jest ciekawy i ciekawa jest sama historia. Jednak muzyka bardzo mi nie pasowała - zwłaszcza w pierwszej połowie filmu, może nawet pierwszych 2/3 filmu, pod koniec robi się lepiej. Uważam, że psuła nastrój będąc zbyt sentymentalną. Niech by była melancholijna, ale nie taka prosta i słodka - no nie pasowała mi, nadawała scenom wręcz ironiczny charakter. Natomiast co do aktorstwa Jake był dla mnie bardzo przekonujący, a Ledger niestety nie. Dobrze grał takiego prostaczka, akcent świetny, ale zabrakło mi jakichś przebłysków emocji, kiedy był w towarzystwie kochanka. Cały czas zachowywał się tak samo, a przecież miał mieć te chwile bycia innym - bardziej otwartym, swobodniejszym, rozluźnionym. No niestety zawiódł mnie pod tym względem. Tak więc nie należę do osób bardzo chwalących ten film za kunszt aktorski i realizację, za to pochwaliłabym ciekawą historię. A co do tych pocałunków i tej jakże ubogiej tak drastycznej dla coniektórych wrażliwych filmwebowiczów sceny, to naprawdę nie wiem o co tyle szumu. Te histeryczne ataki obrzydzenia nie pasują do normalnych dorosłych ludzi.

Eleonora

Ten film propaguje homoseksualizm . To narzędzie Diabła . Był odrażający . Więc nie mów że scena była normalna . Chyba dla Ciebie .

MilesQuaritch

kurcze pomyślałabym, że sobie jaja robisz - prowokacja taka, jakich na filmwebie wiele, ale Ty chyba na poważnie :)))))))))

...a może jednak nie na poważnie?

MilesQuaritch

Tak patrzę na Twój blog no i sama nie wiem, czy Ty piszesz na poważnie. Z jednej strony fascynacja bronią, a z drugiej jakieś teksty o konsekwencjach grzechu pierworotnego...a teraz wyskakujesz z diabłem :)

...o i piszesz Diabeł z dużej litery - też ciekawa rzecz. Czyli z wielkim szacunkiem. Czy cała ekipa, albo chociaż scenarzyści tego filmu są Diabłem, czy znaleźli się pod wpływem Diabła?

...a pochwalę Ci się, że mam oryginlną ksylografię, której miniaturkę masz w pierwszym rządku obrazków w tym "Złym temacie" na blogu - pewnie mi zazdrościsz ;PPP

Eleonora

No widzisz ? Zafascynowałem Cię ? Więc może lepiej ze mną nie rozmawiaj bo jestem internetowym psychopatą ? Szybko ! Odejdź od klawiatury !

MilesQuaritch

hehe no do zafascynowania to raczej Ci daleko, ale zadziwiłeś mnie ;P coś tak w stylu Młodzieży Wszechpolskiej

Eleonora

Twój blog jest jakiś chory , Elenoro . Jakieś cytaty o seksie z martwymi ludźmi , porno - rysunkowe zdjęcia z domieszką krwi i makabry , jakieś wampiry wysmarowane krwią ... Kim Ty jesteś ?!

Chore i anormalne fascynacje ...

MilesQuaritch

hahaha

kombinuj dalej :)

BTW co to są rysunkowe zdjęcia?

MilesQuaritch

aaaaa odnośnie tego pytania kim jestem to pewnie narzędziem Szatana :)

...bo mogę być Szatana, a nie Diabła? bo trochę lepiej brzmi :> ... czy mój blog jest tym narzędziem, czy jak - bo ja się nie znam hmm....

Eleonora

"coś tak w stylu Młodzieży Wszechpolskiej "

Boże , oklepany argument ... co jeszcze ? Że noszę mundur ze swastyką ?

Trochę to żmieszne i płytkie , co tutaj prawisz ...

MilesQuaritch

Dziwnie rozumujesz. To nie żaden argument (bo niby na co?) tylko skojarzenie. A skoro mówisz, że oklepane to rozumiem, że wielu osobom się tak kojarzysz.

Eleonora

Hamburger Czyngis KHAN weś się od dziewczyny odwal prostaku!!!!!! Na każdym forum na jakim się wypowiadasz ludzie uważają Cię za psychopatę. matka pewnie wsadzała Cię do reklamówki i pocierała o krawężnik, żebyś myślał, że Cię kocha. Porażka z tobą, twoje teksty i argumenty są cienkie jak śpiew kastrata, czepiasz się jej bloga, mamy demokracje kondonie dziurawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! YOU WHORE !!!!!!!

Karen_Walker

HAHAHAHAHA piękny ten tekst z pocieraną reklamówką ;PPP muszę zapamiętać :P
Z tymże ja nawet tego nie odebrałam jako ataki. No, ale dziękuję ślicznie za stanięcie w mojej obronie :)

Eleonora

Kochana, My NORMALNI ludzie musimy sobie pomagać. Aż strach wypuszczać dzieci na ulicę, skoro po Ziemi chodzą takie czuby jak ten hitlerowski żyd krypto gej CHAMburger. Stoczyłam z nim niejeden bój, za każdym razem twierdził, że będę palić się w piekle i, że jestem zgubiona ahaha. Czasami się zastanawiałam, czy to prowokacja, czy głupota, ale z tego co widzę, to jednak to drugie zdecydowanie. Idiota udaje inteligentnego, a tymczasem dzieci niepełnosprawne nie ubliżając im oczywiście są dużo bardziej wrażliwe i inteligentne od niego. Jakbyś poczytała kochana jego farmazony na innych forach, ahahahaha tyle śmiechu nie miałam nawet słuchając Tadzia w RM :P
Koleś by chciał, żeby mu zrobić orkę średniowiecza w rowie, ale nikt go nie chce. Współczuję mu, jego matce, bo się pewnie wstydzi go, albo dalej trzyma w reklamówce ahhahahahah.

Karen_Walker

Paniee Chamburger z Wieśmaka, to co teraz mnie czeka za te niekatolickie słowa? Stos? Ukrzyżowanie? Klątwa papieska? Ukamieniowanie? Wieczność w piekle? Liczę na oryginalność, bo ostatnio coś poziom twoich apokaliptycznych gróźb nieco opadł i zmalał, pewnie jak wszystko w twoim przypadku ahahha.

Eleonora

Dziwne masz te skojarzenia ...

Czy ty lubisz diabła ? Czy jak ?

MilesQuaritch

To było do Eleonory .

A Ty się tak pienisz , muszko i żmijko że aż po każdym poście mnie ścigasz ... nie wiem kto tu jest nienormalny . Spokój mi tu bo pasiora wyciągnę i skórę złoję . A teraz plecy myć i do spania !

MilesQuaritch

A dlaczego mycie pleców jest takie ważne? Tam siada Diabeł???

MilesQuaritch

Skarbie, oczywiście, jak my wszyscy . To ekscytujące, jestem pewna, że jeszcze dziś mnie odwiedzi na herbatkę. Kupiłam już biszkopciki, oczywiście polskiej produkcji. Myślę, że będziemy się świetnie bawić rycząc ze śmiechu czytając twoje żenujące pierdoły na forum ahahahha. Gdybym mogła przyznałabym Ci tytuł Mandaryny internetowego forum.

MilesQuaritch

Po prostu byłam zainteresowana kwestią narzędzi Diabła. Jak je rozpoznajesz i w ogóle.

Eleonora

Oj, Kochana, Chamburdel od razu pewnie wyobraził sobie Ciebie jako czarownicę odprawiającą rytuały, aby przywołać diabła i z nim szerzyć zło. Idiota nie wie, że dobrze wiedzieć z czym się ma do czynienia i warto zdobywać każdą wiedzę. Ale dużo mówi o mocach nieczystych, a nic o nich nie wie, tylko się boi, bo bierze się to z niewiedzy. Porażka . Prezydent Kaczucha powinien wprowadzić żałobę, że w tym kraju są tacy ludzie. A pasem złoić to ty sobie możesz swoją wydmuszkę tam na dole. Buahahahha

Eleonora

To proste : ten film nie niesie z sobą żadnych wartości , insynuuje że homoseksualizm jest normalny . A nie jest .

MilesQuaritch

A kim ty jesteś żeby decydować o tym, co normalne a co nie skoro sam odbiegach od jakichkolwiek norm społecznych? Nikim, więc sajonara burdelówo.