No i patrz. Udowodniłeś, że seria "Terrifier" zaadresowana jest głównie do takich jak Ty, co nie oznacza, że nikt w miarę rozsądnie myślący jej nie obejrzy, ale jednak główny target to głupcy co zdecydowanie tym filmom umniejsza.
Przyznaje że wypiłem parę piw za dużo, poniosło mnie i mogłeś poczuć się urażony... Ale zobacz jak się rozwinąłeś dzięki temu! Twoje zdania już prawie mają sens! <3
Chcesz dostać? Myślę, że przed chwilą otworzyłeś kolejną butelkę i daruj sobie ten tani protekcjonalny ton.
No patrz jaki skory do przemocy!;p Czarli nie bij proszę, ja jestem tylko głupim entuzjastą horrorów! Jesteś najlepszy!
Cytując klasyka "gadaj z głupim to cię osra";) Pamiętajmy że to ich racja jest najmojszą! Gdyż to oni -oczytani w amerykańskiej statystyce z popoularnonaukowych wydawnictw... tylko oni znają niepodważalną, objawioną elitarną prawdę najprawdziwszą !I próbowali Cię ostrzec ale nic nie docierało...I nie ma pola do dyskusji! ;p Tymczasem fajnie się czytało Twoje wypowiedzi, szanuję za próby dotarcia do motłochu, pozdrawiam!
Ogładalas dużo materiałów True crime i jak to na Ciebie wpłynęło? To że na kogoś wpłynęło to znaczy że mamy zakazać takich filmów lub materiałów True crime? Bez przesady. Materiały True crime mnie np raczej jeszcze bardziej uwrażliwiły żeby rozglądać się czy ktoś nie potrzebuje pomocy, by nagłaśniać zaginięcia i inne rzeczy i owszem dbam o swoje bezpieczenstwo ale nie oglądam się cały czas za siebie. Nie wpłynęło to na mnie mocno lękowo.
I niech Ci czasem do głowy nie przychodzi dyskutować z KRYTYKIEM!!! Bo krytyk WYRAŻA i DAJE OCENĘ!!! Na przyszłość racz najpierw zasięgnąć języka w kwestii, czym możesz, a czym nie możesz się zachwycać :)
Ale dyskusje są ważne, szczególnie ważne jeśli paradoksalnie ludzie się nie zgadzają w nich…
nie oglądaj tego typu filmów, jeśli dla Ciebie są bezsensu. gdyby to co piszesz miało jakiekolwiek znaczenie, gatunek horror oraz z większej mierze thriller zniknąłby z produkcji, a nawet myśli reżyserskich. są badania na której podstawie, dowiedziono, że spożywanie mcdonalds jest szkodliwe, a nadal ludzie jedzą i się tym cieszą. Nie zabieraj rozrywki innym, tam gdzie Ty jej nie widzisz.
Cała kultowa seria krzyk, jason, koszmar z ulicy wiązów to totalna sieczka i mordowanie, jakoś ludzie oglądali i będą oglądać tego typu filmy, a Twoja zj3bana ocena 1 " bo nie lubisz slasherów", "bo badania" "bo jak ktoś może to oglądać" może zniechęcić osoby zainteresowane takim gatunkiem, bo pomyślą, że przecież inni zainteresowani już oglądali i dali ch00jową ocenę więc nie ma sensu marnować czasu
Buahhahahaha a od kiedy krytycy pracują tylko na FW xD ja mam lepsze rzeczy do roboty Cypisku ty jeden ;) ja nie jest od podbijania tu gwiazdek.
Po 1 to nie jesteś żadnym krytykiem skończ sobie to odpowiadać. Po 2 gdybyś miała lepszy rzeczy do roboty to byś nie napisała tutaj +/- 40 komentarzy
Wiesz lepiej to o czym ja mam z Tobą rozmawiać? Czego ty oczekujesz ode mnie? Że się będę z koniem bić. Kłócić z tobą? Uważaj sobie co chcesz, wyraziłeś zdanie? A ja je usłyszałam (przeczytałam). Tyle.
to po co wybierac sie na taki seans , przeciez wiadomo bylo , ze to będzie harkorowy film
Tak jak napisałam wyżej, bo taką mam pracę. A po drugie. To że nie gustuję w horrorach nie znaczy, że nie mogę wyrazić opinii że ten film jest dla mnie bezużyteczny.
Jak się uważasz za krytyka to może zacznij krytykować film tj. scenografie, prace kamery, postacie w filmie, efekty a nie to czy takie filmy negatywnie wpływają na społeczeństwo czy tez nie, czy zadając pytania w stylu jak ludzie mogą oglądać taką przemoc i czerpać rozrywkę z tego. Jesteś po prostu dupa a nie krytyk.
A uważasz, że ja tego nie oceniam, tylko dlatego, że poruszyłam jakiś aspekt psychologiczny? A Ty uważasz, że krytyk filmowy się tylko ciuszkami i makietami interesuje? A nie walorami psychologicznymi czy moralnymi, które z filmu płyną? To znaczy, że kompletnie nie wiesz na czym polega praca krytyka! Film to forma sztuki i jest wiele aspektów, które krytycy poruszają i mają prawo poruszać. Film otwiera drogę do różnych debat. I tak powinno być.
Bardzo proszę nie mówić mi co i w jaki sposób ja mam robić. Ja mam prawo tak jak i ty wyrazić swoje zdanie i nie musi być oni pochlebne.
To podziel się tym jak oceniłaś, prócz tego że jak można takie coś oglądać i że ma negatywny Wpływ na ludzi bo to już wiemy:)
Patryku ja się chętnie dowiem co się Tobie podoba w tej serii, jestem bardzo ciekawa :) bądź jak najbardziej szczegółowy :)
Ja nie jestem krytykiem, tak jak Ty,, napisałaś że nim jesteś, zapytałem się o twoje zdanie ale coś więcej niż to że film deprawuje społeczeństwo i że to gówno a Ty jedyne co potrafiłaś to odbić piłeczkę i jeszcze zarzucić mi że nie mam nic sesnownego do powiedzenia, prawdziwy krytyk z Ciebie:)
Jak będę miała skończony tekst to z chęcią wyślę Linka na kolanie tego nie pisze
To po co na to szłaś skoro wiesz co to za film i nie lubisz gore? xD Przysięgam, użytkownicy filmweba powinni mieć robione testy IQ przed możliwością wystawiania ocen.
Dlatego z FW robi się ściek przez takie zaniżanie ocen. Gdybym się tylko nimi sugerował to bym ominął w cholerę sporo dobrych filmów.
Ale przepraszam bardzo - zaniżanie filmów? Jakie zaniżanie, ten film to gniot i oceniam go na 1 ponieważ takie jest moje zdanie, ktoś może mnie zbanować bo? Komuś innemu nie podoba się moja ocena? Proszę nie bądź dzieckiem. Na szczęście żyjemy jeszcze w czasach gdzie można mieć swoje zdanie.
Widzę, że ocenę zmieniłaś, moim zdaniem nawet jeśli film jest ,,chory'' czy brutalny, ale ma pewne zalety nie powinno się go oceniać na 1
Zamartwiałbym się o twoje IQ bo nawet z czytaniem kłopot - napisałam wyraźnie - bo taka jest moja praca.
Więcej xD profesjonalny krytyku filmowy gratuluję pracy i współczuję zarazem bo każda Twoja bezsensowna opinia zapewne spotyka się z ogromem hejtu za bdziry które wypisujesz pod filmami , więcej xD dodaje temu pikanterii brawo krytyku filmowy zaznaczam profesjonalny "xDDDD"
Masz prawo wykazać się sam, proszę bardzo, droga wolna. Krytykiem może zostać każdy, nie ma najmniejszego problemu ani żadnych przeszkód. O filmie może mówić każdy bo filmy są dla ludzi, a opinie zawsze będą subiektywne i trzeba to uszanować, a nie odbierać personalnie, jako przytyk.
Przykro mi, że tak personalnie ubodło Cię to, że nie pieje z zachwytu nad tym „dziełem…
Po prostu Daria nie lubi horrorów ;) Przejżałem oceny i filmy grozy dostają od niej kiepskie oceny. Oczywiście każdy ma prawo do swojej oceny, byle nie obrażać innych użytkowników, którym ów film się podoba, bądź nie :)
Nie to nie jest prawda, filmy grozy mają dobre oceny ode mnie, szmiry mają słabe osoby. Których w tym gatunku jest niestety dużo, z resztą widać jakie ogólnie oceny od krytyków te filmy dostają…znasz realnie ile filmów grozy, które średnią ocenę mają 7? A 8 czy 9 to już raczej ze świecą szukać.
Oczywiście że horrory mają z reguły mniejsze średnie ocen. Jestem osobą, która nie zwraca na średnie z reguły uwagi. Staram się wybierając dany film, po prostu na to nie zwracać uwagi.
Poza tym... już tutaj na filmwebie "Terrifier 3" ma dwie oceny 7, czyli dobre ;)