Niewątpliwie tematyka opisów intryguje. Przyciąga. Sam początek wyglądał dosyć zachęcająco, ta psychodeliczna muzyka, czarownice i klątwa. Był potencjał. I to by było na tyle, bo zrobiono z tego filmu jakiś cyrk, fabuła się gdzieś straciła, główna bohaterka nie potrafiła a nawet nie próbowała się ratować, wszystko miesza się ze sobą, jest niewyraźne, bez wyrazu. Według mnie to ten film zaczął robić ktoś inny a skończył ktoś inny. Dramat, a nie horror. Nie polecam.
Ja już okres dojrzałości mam dawno za sobą, ty też raczej z tego wyrośniesz nie przeczę że jestem infantylny ale te słowo nie jest uzywane jednoznacznie w zabarwieniu parojatywnym
Zwłaszcza, że jest to mój wpis, i porządzić się tu możesz tyle co w zbiorze swoich pirackich filmów Krysziu ;]
Z ręką na sercu przepraszam że zepsułem ci temat bo inaczej nie mozna tego potraktować, na serio już nigdy nie dam sprowokować się debilowi i tyle
Heh raczej na poziomie upośledzonego embriona, ale gdy dotknie cię parę tragedii zaczniesz bardziej rozumiec psychodeliczny klimat :)
Uwierz mi że pisanie tego też nie było miłe to dla mnie nauczka na przyszłość nigdy nie brać na poważnie trollów internetowych, teraz wolę pisać bardziej lakonicznie, spotkanie takiego debila jak on zmieniło moje postrzeganie internetu
Przepraszam bardzo ale i pan i ten drugi człowiek - Marshal- jesteście na podobnym poziomie merytorycznym. To wyzywanie się- żenada jak w jakimś patologicznym domu dziecka. Bardzo proszę- to jest internet- owszem wolna sfera wypowiedzi- ale niech chociaż jedno miejsce w tym internecie będzie wolne od przygłupów.
Żadne miejsce nie jest wolne od przygłupów, przygłupy to przecież zdecydowana większość społeczeństwa, a żadnej merytoryki to ja tam nie widziałem. A tak w ogóle to wypierdalaj :)
Jak widzisz, Krysziu pożegnał Cię jedynym swym argumentem "wpier.." ;] Zauważ, ze jeden krzyczy jak rozwydrzone dziecko, przeklina i zachowuje się jakby go dopiero co wypuścili z psychiatryka, drugi jest zdystansowany i kulturalny ;]
Krzyczę jak rozwydrzone dziecko spokojnie siedząc przed kalwiaturą i uśmiechajac się myśląc o tym jak się wczuwacie :)
Skąd konkluzja że się wczuwam, gdybym się wczuwał to bym odnalazł Marshala i rozczłonkował jego ciało na częsci pierwsze bo jestem taaaaaakim psychopatą, ciebie też zabiję i całą twoją rodzinę, wszystkich znajomych, a tak na serio to na serio żałuję że wypowiadałem się pod tematem nigdy więcej, świadomość tego jak ludzie są głupi musi mi wystarczeć, ewentualnie zostaje obrażanie ludzi w realu to znacznie łatwiejsze
Czekaj czekaj,,, Ty mi grozisz?
To się kwalifikuje pod zastraszanie, karalne w tym kraju ;P ;-)
To już rozumiem, dlaczego spodobał Ci się film :D
Mówisz, że nie ma to jak przejść się na cmentarz i wykopać świeżą denatkę?;-)
Może lepiej zastanówmy się jakim cudem taka wysoka samoocena równoważna jest z tak usilnie skrywanymi kompleksami... To już nie jest śmieszne, to należy leczyć. Sam przecież Krysziu powiedziałeś, że nie jesteś normalny .
Nie wiem wytłumacz przecież wy wiecie o mnie wiecej niż ja sam :) Tak powiedziałem ze nie jestem normalny, heh już o tym pisałem ale gdybym ja wam dawał "dobre rady", ja tam wierzę w wolnośc a wy bezrefleksyjne marionety szczekajcie dalej :)
"je*ac idiotów", "laicy", "wypierdlaj", "powinieneś się powiesić", "jesteś tępy i ograniczony", "hejterku" (LOL) "dzieciństwa nie mam już od dawna" (o.O), "normalnośc kojarzy mi się jedynie ze stadem bezmózgich baranów/lemingów/mróek"(kolejne gratulacje)
No i co, jak tu "traktować po czymś takim kogoś poważnie"? Widzisz chłopie..
człowieku, brak mi słów do Twojej retoryki .
gratuluję zaszczytnego poziomu kultury, toś pokazał klasę :D
Ja nie oczekuję szacunku od ludzi waszego pokroju co chyba oczywiste, nie traktuję też takich ludzi poważnie więc też chyba logiczne jest to,że nie jestem brany na poważnie, choć gdybyście mieli choć trochę rozumu to byście zrozumieli o czym piszę, ale to nieważne zdychajcie :) Mi brak słów na większość ludzi więc mniej więcej wiesz co czuję, a co do kultury to nie jest ona dla mnie wyznacznikiem czegokolwiek właściwie, szczerze mówiąc to naprawdę zazdroszczę wam głupoty im człowiek głupszy tym bardizej szczęsliwy taka stara znana prawda.
No i dalej bierz internet w 100 % na poważnie powodzenia
Brawo!! Lubię to, lubię to, lubię to :-)
Widzę, Milordzie, że znajdujemy się na podobnym szczeblu rozwoju inteligencji, zdolności ripostowania, obiektywnej oceny i sprawnego kwantyfikowania ELEMENTÓW ;-) Gratuluję!
Laikiem i debilem jesteś Ty koleś, a tolerancji to w Tobie za grosz.
Każdy ma prawo do własnego zdania i tylko PROSTAK nie potrafi się zgodzić z czymś antagonistycznym aniżeli własne "WidziMiSię". Co do zdolności percepcji... Eeee? Człowieku, Ty wiesz w ogóle o czy mówisz? Chyba nie znasz elementarnych definicji słów, którymi chcesz zabłysnąć.
Mówisz, że mamy za zdrową psychikę? ZAWSZE SPOKO. Eej. PWMarshal, idziemy na piwo? Trzeba to oblać;-) Ciebie "Kryszciu" nie zabierzemy, bo wiesz jak jest, z psycholom "nie warto poświęcać najmniejszej uwagi" ;]
A dziękuję :) Mam tolerancję do niektórych rzeczy a do niektórych nie jak każdy, Marshal nie ma za grosz tolerancji i szacunku do twóczości Roba Zombie. Dyskusja z tamtym typem nauczyła mnie wiele i nie dam się jużnigdy wciągnąć w dyskusję z idiotami, najlepiej śmiać się z nich na odległość i unikać kontaktu by zachować resztki wiary w ludzką inteligencję. Skoro każdy ma prawo do własnego zdania to ja też je mam, a co do ludzi "normalnych" to najczęściej im ktoś bardziej tępy tym bardziej normalny.
"Im ktoś bardziej tępny tym bardziej normalny"....
No ja nie mam takiego zdania. Lubię poprowadzić INTELIGENTNE rozmowy na POZIOMIE.
Reflektujesz?
No właśnie.
Bardzo chętnie skoczyłbym na piwko :-). Być może w wakacje wybiorę się na południe Polski, to bardzo chętnie skorzystam z zaproszenia i będziemy mogli powspominać nasze dyskusje z samozwańczym guru - kryszti.
Pozdrawiam
Jestem za :D Tymczasem poleć mi jakiś dobry film ;) zabieram się własnie za Mechaniczną Pomarańczę ;) wstyd się przyznać, ale jeszcze nie widziałam :D
Ja również niektóre "klasyki" widziałem dopiero w dość zaawansowanym wieku, także nie ma w tym nic dziwnego. Niestety od kilku ładnych lat, a być może nawet od kilkunastu, chcąc obejrzeć jakiś starszy film trzeba się sporo natrudzić i naszukać, bo niestety teraz wszystko ukierunkowane jest na "robienie kasy" i łatwiej w tv obejrzeć 14 powtórkę hitu z serii "zabili go i uciekł", niż coś klasycznego i mniej komercyjnego.
Jeśli chodzi o filmy, które mogę polecić to zawsze w takim wypadku sprawa jest trudna, bo jak wszystkim wiadomo (wszystkim, oprócz użytkownika kryszti) gusta są różne, także proszę nie znienawidź mnie, jeśli któryś z filmów, które Ci polecę nie spełni Twoich oczekiwań :-) (podejrzewam, ze większość już widziałaś). Tak więc pomijając ogólnie znane i często wyświetlane filmy, które widział każdy to polecam: Zagubiona autostrada, Mr. Nobody, Requiem dla snu, Z dystansu, Mother and child, Motyl i skafander, Pi, Amores perros, Wielki błękit, Nostalgia anioła, Gran torino, Polowanie, Niemożliwe, Puhdistus, Rozstanie...
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Hmm... Jak Ci na imię? :D
Czuję, że zapowiada się filmowy weekend:)
Nie znam tych filmów,czytałam jedynie książki niektórych z tych tytułów:D
Nie omieszkam się podzielić swoją opinią jak je zobaczę.
Dziękuję!:)
Również życzę miłego:)
Na imię mam Paweł i już dawno temu skończyłem 9 lat, więc z wyjściem na piwo nie będzie problemu - co do filmów to mam nadzieję, że niektóre się spodobają...
Ogólnie jestem skłonny do spokojnej kulturalnej dyskusji i nie jestem aż takim psychopatą, po prostu mam alergię na ludzką głupotę i ograniczenie, a PWMarshal... chyba nie muszę pisać kto ma widzieć to widzi że jest zwykła bezrozumną marionetą kierująca się obytymi debilnymi społecznymi schematami. Jeżeli ktoś naprawdę czuje gatunek horror niech nie patrzy na oceny debili
Dziecko drogie - w swoim życiu widziałem więcej, niż ty wszystkich filmów razem wziętych i dlatego przestrzegam innych przed tym kiczem i tandetą. Zrozumiałeś? Chociaż nie, nie zrozumiałeś, bo przecież tylko ty się znasz na horrorach, nikt inny :-)
Nie nie zrozumiałem, są idioci i idioci ,ty jesteś aż niepojęty, nie wiem skąd wyciągasz różne debilne wnioski na temat mojego życia. Oglądam horrory od dziecka. A ty wydaje się ze za mało w życiu przeszedłeś i przeczytałeś by rozumiec pewne rzeczy, szkoda ze nigdy nie wpadłeś że wiele rzeczy wydaje ci się bezsensowną tandetą z powodu twóich ograniczeń umysłowych a nia dlatego że rzeczywiście to było kiczem i tandetą. Jest masa ludzi znająca się na horrorach i nie należe do największych znawców... ale ty? Serio przerzuć się na inny gatunek.
I w ogóle ten post nie był do ciebie więc wypi*rdalaj, szkoda że nie chce pisac ze mna nikt kto ma sprawny mózg i nie jest laikiem tylko akie coś jak ty:(
Przecież nikt nie ma takiego sprawnego umysłu jak ty, mało tego - taki geniusz i znawca, który mógłby się z tobą równać nigdy się nie narodzi. Może napisz do moderatora, żeby dał ci jakąś specjalną, oddzielną stronę dla wybitnych intelektualistów :-)
Słuchaj typie to ty kreujesz mnie na jakiegoś geniusza a nie masz jakiegokolwiek pojęcia o moim światopogladzie, to że uwazam ciebie za idiotę nie znaczy że jestem jakiś niezwykle inteligentny, jest masa ludzie ode mnie inteligentniejszych a przede wszystkim mądrzejszych, nie jestem specjalnie bystry... ale ty! NIe rozumiem ani trochę twojego debilnego toku rozumowania więc nawet nie próbuje nic w przeciwieństwie wymyślac o twoim życiu o czym nie mam pojęcia, dlaczego niby to że jesteś tępy ma sprawiać że jestem geniuszem? Ogólnie zazwyczaj jest dosyć miły dla ludzi, ale sam jesteś sobie winien hejterze/trollu, hejtrollu :)
Sorry, ale jesteś tak monotonny i nudny, że w połowie czytania zasnąłem - mógłbyś napisać coś nowego?