PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99390}

To właśnie miłość

Love Actually
2003
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268706
7,4 60 krytyków
To właśnie miłość
powrót do forum filmu To właśnie miłość

Czy możecie

ocenił(a) film na 4

mi wytłumaczyć, za co ludzie aż tak sobie cenią ten film? Bardzo lubię komedie romantyczne, ale ta nie przypadła mi do gustu. Daję 4/10

ocenił(a) film na 10
aniaa1502

Jak dla mnie to świetny film.
Chyba nie obejrzałeś filmu do końca.

NikosCW

Bo to jest film o różnych rodzajach miłości i to jest cudowne do tego
trzeba jednak dorosnąc na razie póki nie wydoroślejesz oglądaj Zmierzch za
jakiś czas kiedy dojrzejesz przejdzie ci a wtedy zrozumiesz piękno tego
filmu.

ocenił(a) film na 4
aniaa1502

Ja też nie wiem. Owszem, nie obejrzalam tego filmu do końca (widziałam godzinę filmu), bo już nie mogłam wytrzymać. Mnie te historie po prostu nudziły i nie widziałam tam nic zabawnego (moze tylko kilka tekstów), ale to moje zdanie. :D

alice_cullen_

A ja obejrzałem do końca i też nie rozumiem tak wysokich ocen tego filmu. Nie była to klapa ale bez przesady, że taki dobry ... według mnie przynajmniej.

aniaa1502

Film obejrzałam w całości i... oceniłam go 2/10. Tylko ze względu na aktorów dobrnęłam do końca. Miałam nadzieję, że akcja się rozwinie i przedstawione historie nabiorą nieco głębi. No cóż, przeliczyłam się. To jeden z gorszych filmów, jakie ostatnio obejrzałam.

ocenił(a) film na 9
Shruikan

W tym filmie nie chodzi o głębie. To z założenia miało być kilka prostych i przewidywalnych historyjek. I właśnie ta lekkość tego filmu tak zachwyca. No i oczywiście ciepły, przytulny klimat w nim panujący. Przynajmniej dla mnie, choć za komediami romantycznymi nie przepadam.

ocenił(a) film na 10
aniaa1502

jak dla mnie najsłodsza i najukochańsza komedia romantyczna i bezwzględnie,nieodmiennie stała pozycja w moim repertuarze świątecznym z gorącą czekoladą i rodziną obok. można się rozczulić,zaśmiać,posłuchać dobrej muzyki i pooglądać zawsze boskiego Alana Rickmana,kręcącego tyłeczkiem Hugh Granta i Atkinsona w krótkim,ale jakże cudnym epizodzie. dla mnie bomba,ale wiadomo,każdy ma prawo do swojego zdania ;)

miruker

Dokładnie... w tym filmie nie chodzi o ukryte podteksty, głębokie przesłanie. Te historyjki mają bawić, pocieszać, poprawić humor. Szczerze? Oglądałam kilka razy i zawsze skutkowało to uśmiechem na twarzy i lepszym nastrojem.

aniaa1502

Shit, Actually. Też dałem 4/10, chwilami fajnie się oglądało ze względu na kilku dobrych aktorów, ale mimo wszystko film od razu po końcówce (ciągnącej się w nieskończoność) ucieka z głowy. Niewiele już z niego pamiętam, a widziałem kilka dni temu.

ocenił(a) film na 8
StupendousMonument

Po obejrzeniu tego filmu zrobiło mi się lekko i przyjemnie na duszy, a myślę, że o to tu głównie chodzi:) Film w sam raz na świąteczny wieczór.
daję 8/10

ocenił(a) film na 10
aniaa1502

ja cenie ten film za poczucie humoru, dialogi, za to ze nie jest typowa komedia romantyczną, i że jest optymistyczny, bo każda historia tak różna od innych konczy sie dobrze

aniaa1502

Cenię sobie za to, że nie jest to typowa, głupkowata amerykańska komedia, ale ciepły film o miłości i rożnych jej formach. Oglądałam kilka razy. A to, że moja przyjaciółka, która komedii romantycznych nienawidzi i jest raczej fanką bardzo ambitnego kina, obejrzała "To właśnie miłość" z nieukrywaną przyjemnością.