Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181719
4,9 28 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

I'M AM VERY WESOŁY

ocenił(a) film na 10

Właśnie wróciłem z kina to co zrobił Bay to z samym szacunkiem ale dla mnie jest on najlepszy udowodnił że Ameryka potrafi robić film i to nawet dobre i nie wkleił żadnego swojego wątku pod koniec filmu o patriotyźmie jak większość to robi i to mi się podoba.
Walka Autobotów i Deceptikonów była zarąbista i długa, a efekty powalające !!! nie to co w przeciwieństwie z Dragonballem walki Goku z Picolem, która była tak nędzna że chciało się wyć z straty pieniędzy.
Ale pomijając ten fakt w tym filmie nie zabrakło nawet scen komicznych, które były naprawde śmieszne i było się można pośmiać w tym przypadku BRAVO do twórców scenariusza.

PS. Mamuśka Sama Witwickyego dawała czadu i to nieźle buah !

ocenił(a) film na 10

14 lat bo co ???
Shia zagrał rewelacyjnie była to jego rola życia i dzięki Micheal Bay stał się jedną z najjaśniejszy gwiazd Hollywood i nikt tego nie zaprzeczy bo tak jest.

użytkownik usunięty
FOX_09

"14 lat bo co ???"

A, no bo widać.

Rozumiem, że takie gwiazdy jak Al Pacino, Gary Oldman, czy nawet z troszkę młodszych Johnny Depp czy Edward Norton są od niego słabsi? I nie ma co porównywać?
A może to nie są gwiazdy Hollywood?
Wybacz, że wyciągam tak wielkie nazwiska, ale chcę pokazać Twoją ślepotę. Musisz jeszcze trochę dojrzeć i obejrzeć parę filmów, żeby zacząć doceniać aktorstwo.
Shia LeBouf się nie umywa do, jak to nazwałeś, najjaśniejszych gwiazd Hollywood i nic nie wskazuje, żeby się w najbliższym czasie stał. Musi się jeszcze sporo nauczyć, bo póki co, niestety, słabiutko.

Nie widzisz z kim rozmawiasz?
"Gościu ciekawie jak ty byś zrobił film o Transformersach, napewno 1000 razy gorszy więc nie oceniaj tak tego film bo to arcydzieło w swoim wydaniu."
"jesteś poważnie popieprzony stawiając filmowi 4/10 "
"jest z Tobą coś nie tak może nawet i z mózgiem ale nie będę wnikał w szczegóły."
To są jego argumenty i szacunek do innych użytkowników. O jego skali wartości nie wspominając.
Ciekawe czy zna takich aktorów, jak Christopher Lee, Peter Cushing, Max von Sydow, Rod Taylor, Adrien Brody. Śmiem wątpić.
Inna sprawa, że LeBouf gra całkiem niźle. Ja bym nie powiedział, że on był jednym z minusów tego filmu. Ale to i tak nic nie zmienia!

FOX_09

@FOX_09
Sposób w jaki piszesz swoje posty oraz twój nick (i avatar) mówią same za siebie.
Własną osobą pokazujesz komu podoba się TF2...

"I'M AM VERY WESOŁY" - gratulacje, znasz już 3 słowa po angielsku teraz naucz się je składać do kupy i będzie super.

"Shia LaBeouf w roli Sama Witwickyego jest interesująca i dopracowana iż pasuje do tej roli idealnie." - Skoro Shia jest taka interesująca i DOPRACOWANA to sie z nią iż umów.

"Zmysłowa Megan Fox świetnie pokazywała swoje wdzięki na dużym ekranie bo ma czy się chwalić i nie wyobrażam sobie nikogo w tej roli, stworzyła świetną kreację z S. LaBeufem wcielając się w rolę Mikaeli."
- aktor ma grać, a nie pokazywać wdzięki, reszta bez komentaża...

"Transformers 2 deklasuje wszelką konkurencje pod względem rozbudowania, różnorodności oglądania i skali wszystkiego co widzimy na ekranie." - wpsaniała różnorodność oglądania i skala i w ogóle!

"bo podobna w 2012 roku ale to nic nie i wiadomo." - ...

Wracaj do szkoły, bo nawet jak na 14-latka bredzisz i, co gorsze, nie potrafisz pisać po polsku, o angielskim nie wspominając.

Nie wiem po co porównujesz efekty w TF2 do Dragonballa, który miał podobno prawie 7 razy mniejszy budżet. To zupełnie inna liga.

ocenił(a) film na 4
FOX_09

Witam wszystkich użytkowników portalu ( to mój pierwszy post ). Specjalnie dla ciebie się zalogowałem Fox bo nie mogę wytrzymać ze śmiechu , czemu utrwalasz tak typowy wzorzec (przepraszam cie za zwrot ale tak to widzę) głupiego nastolatka , który jak ma film z masą efektów za 7oo milionów to uważa go za arcydzieło kina( z całym szacunkiem ale nie wiesz co to słowo znaczy)? Mnie film nie rozczarował ,a dla czego? Bo nic się po nim kompletnie nie spodziewałem(no może poza efektami ), 1 była słabym filmem (oprócz efektów) i 2 -fenomen działalności Hollywoodu - film jeszcze gorszy (oprócz efektów)za więcej kasy i przynosi jeszcze więcej kasy :), 3 bo na pewno będzie skoro na 2 Hollywood zarabia dużo , a on robi filmy tylko dla kasy ,będzie jeszcze gorsza scenariuszowo (oprócz efektów)transformery będą jeszcze pewnie walczyć z marsjanami .
A i ten tzw. ,reżyser" nie robi najlepszych filmów , a główny bohater jak o nim powiedziałeś że to "jego rola życia i dzięki Micheal Bay stał się jedną z najjaśniejszy gwiazd Hollywood i nikt tego nie zaprzeczy bo tak jest" to pewnie jest jego rola życia bo w niczym lepszym i dobrym nie wystąpił, nie jest także gwiazdą(pomimo że bycie gwiazdą w Hollywood nie wiele znaczy bo to produkuje tylko komercyjne szmiry i filmy naprawdę dobre tam to rzadkość) a jego aktorstwo przypomina mi jedynie aktorstwo(jeżeli mogę to tak nazwać)sióstr Olsen. Aktorem bardzo dobrym możesz nazwać np.Steva McQueena lub Dustina Hoffmana(jeżeli wiesz co to za ludzie), naprawdę nie trzeba daleko szukać , a arcydzieła filmu to np.Czas Apokalipsy, Łowca jeleni, 12 samurajów,Papillon czy np.z s-f Łowca androidów,Obcy- pasażer Nostromo,
Popieram też poprzednich rozmówców że dyskusja z tobą nie ma sensu może jak podrośniesz lub dojrzejesz i będziesz dostrzegać w filmach coś więcej oprócz efektów...(to chętnie z tobą pogadam i tak a marginesie -czy się zalogowałeś na tej stronie żeby dać temu filmowi 10 czy wcześniej ?)

BloodHamster

Serdecznie witamy nowego użytkownika konta na filmweb ;D
To tak:
"Transformers 2 deklasuje wszelką konkurencje pod względem rozbudowania, różnorodności oglądania i skali wszystkiego co widzimy na ekranie..."
To tylko moje domysły, ale przypuszczam, że wyciął fragment z jakiejś recenzji i pozamieniał poszczególne fragmenty. No sory.
Co do reszty, no cóż.Ja wszystko rozumiem, ale zanim zacznie się udzielać na filmweb, trzeba przede wszystkim nauczyć się dyskutować i przyjmować krytykę.

ocenił(a) film na 4
BloodHamster

haha jaka wtopa nawet nie wiem jak to mi się pokręciło "7 samurajów"przepraszam za tą literówkę;) i tak apropo to poprę domino "trzeba przede wszystkim nauczyć się dyskutować i przyjmować krytykę. "

ocenił(a) film na 10
BloodHamster

Haha ale się uśmiałem ale Johnny Depp masz na myśli tego co grał w Piratach ale wybacz ty naprawde masz uraz mózgu przecierz to jest przykład beztalencia który na dodatek jest przereklamowany.

FOX_09

Koleś jest trollem, zignorujcie go!

ocenił(a) film na 6
FOX_09

Wybacz ale jesli zachwycasz sie Shia a mowisz ze Johnny Depp to beztalecie to "jesteś poważnie popieprzony". Kto wedlug ciebie ma talent?

BloodHamster podales jako przyklad 7 samurajow ale po co? Tam przeciez nie ma wielkich wybuchow, masy efektow CGI itp. wiec oczywiste ze film mu sie nie spodoba.

ocenił(a) film na 6
zaleski17

http://www.filmweb.pl/topic/1163758/MROCZNY+RYCERZ+TO+KICHA+Op.html

Polecam ten temat aby posmiac sie z FOX_09. Skoro TDK z fabula jest dla ciebie przecietny, to jakim cudem TF2 bez fabuly jest lepszym filmem?

ocenił(a) film na 7
zaleski17

Ech, kolejny film akcji/sf ktory rozgrzewa do czerwonosci forum filmwebu... Ludzie, opamietajcie sie troche w tych sporach. Jedni chca stawiac temu filmowi straszne noty, probujac zapewne porownywac go do ambitnego kina i zapewne Ci wlasnie znalezli sie w kinie troche przez pomylke, nie wiedzac na jaki film ida...

Inni znowze zachwycaja sie tym filmem traktujac jak osmy cud swiata. Ci jednak przynajmniej wiedzieli po co ida do kina i na jaki film: szybki film akcji sf, z efektywnymi zdjeciami, wybuchami i cala ta otoczka, o seksownej bohaterce nie wspominajac i przyzwoitej dawce malo ambitnego (ale bawiacego) humoru. Dla mnie ten film byl wspaniala rozrywka, lekka, delikatnie odmozdzajaca i o to mi wlasnie chodzilo. Jednak nawet w kategorii filmow akcji/sf nie uwazam by byl to film nad wyraz genialny. Na pewno jednak przyzwoity. Dlatego daje 8/10 (dodatkowy punkcik za Megane Fox, he he )...

columbus1

Czytaj columbus!

ocenił(a) film na 4
MR_ciachciach

Columbus ja wiedziałem na jaki film idę , że jest głównie nastawiony na akcję i efekty, ale nawet mnie zdziwił jego poziom (np.w porównaniu do dwójki,która też nie jest dobra),co nieznaczny że jest taki zły jak np. Atak rekinów: Megalodon !!! To jest dopiero porażka co zasługuje na jeden więc Transformers: Zemsta upadłych nie jest taki zły i u mnie ma 4/10, a ludziom co albo dają 10 albo 1 to współczuje , jeżeli film mi sie nie podobał to nie znaczy że daję 1 pozdrawiam wszystkich:)

ocenił(a) film na 10
FOX_09

stoprocent racji!!:) bylem na epoce, a przed chwilka wrocilem z transformersow. Dwa razy bardziej sie usmialem!! i dostalem dwa razy wiecej zabawy i efektow w porównaniu do jedynki!! BRAWO dla ekipy ktora stworzyla ta historie!!10/10 szacun;)
pzdr dla was