PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181338
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Macie link. http://tnij.org/trnsfrmsrotf

bad_boy14

Barricade wystąpi w dwójce. a Audi R8 to Sideways.

bad_boy14

nie sugeruj sie ta lista jest niepelna,nie ma w niej np.megatrona,blackouta...barricade bedzie albo w postaci sidewaysa.

ocenił(a) film na 10
loploplopl

mam jeszcze dwa pytania . pierwsze to kto to jest ten czarno pomaranczowy robot ktory pojawil sie na stronie filmwebu w grafikach komputerowych ( czy jakos tak) bo mi wydaje sie ze to jest fallen a jezeli nie to prosze o jego jakies zdjecie. a drugie pytanie to w jakiego transformera zmienia sie auto corvette contenntial concept. z gory dzieki

bad_boy14

w corvette zmienia sie autobot sideswipe zobacz go w grafikach przedstawiajacych roboty,jest taki temat ponizej,tam on jest.a ten czarno pomaranczowy robot...to chyba fallen z twarza z plakatu.mozesz sobie porownac te twarz.

ocenił(a) film na 6
ViThElEtZ

1:46 Heh, Starscreamowi się ulało xD

Super, super, ja tam sądzę, że to pobije 1 na maxa! Nie mogę się doczekać. A co to za stary bot? (2:00)

ocenił(a) film na 6
FanOfAkatsuki

A! I jeszcze jedno zdjęcie znalazłam z Ravagem

http://www.transformersmovie.com/transmitter/flash/assets/images/image_7.jpg

ocenił(a) film na 7
FanOfAkatsuki

Wszystko ładnie pięknie ale mam pytanie... Optimus dostając z buta w mordę krwawi a to jest chyba troche dziwne? ;] rozumiem pluć lub płakać np jakiś olej albo płyn do mycia szyb który jest w samochodzie ale czerwony plyn ? krew ? ? ?

ocenił(a) film na 6
RhineHorn

Taaa? A niby, w którym momencie to jest, bo mi chyba umknęło? Wtedy kiedy Megs daje kopniaka Primeowi?

ocenił(a) film na 7
FanOfAkatsuki

Tak dokładnie w tym momencie ;] i to wygląda jakby mu krew wypłynęła a za chwile jak wypluwa ząb to już nic czerwonego sie nie pojawia ;] dziwna scena

ocenił(a) film na 6
RhineHorn

No,no właśnie patrzę...Hmm, dziwne, może to jakiś płyn do mycia szyb w odcieniu czerwieni, bo roboty raczej nie krwawią xD

ocenił(a) film na 7
FanOfAkatsuki

no o zapachu malinowym xD jedyne wyjaśnienie chyba... a dlaczego Starscream opluł Sam'a w jednej scenie ? ;]

ocenił(a) film na 6
RhineHorn

No też chciałabym się tego dowiedzieć xD Może to był rodzaj naplucia w twarz za to, że Megsa zniszczył ^^

ocenił(a) film na 7
FanOfAkatsuki

hehe... Już w trailerze widać dużo takich zachowań ludzkich to co dopiero w filmie ale mam nadzieje ze nie do przesady jak np z ta krwia ;]

ocenił(a) film na 6
RhineHorn

No, to już przesada by była, z Bee jeszcze sceny są śmieszne np. jak w jedynce obsikał agenta Simmonsa, albo teraz jak mu płyn wyciekł, co niby płakał, że Sam go nie chce xD

FanOfAkatsuki

O ile się nie mylę, tak przynajmniej mi powiedziano, to Transy w G1 miały krew :)

ocenił(a) film na 6
Matt_888

To trochę głupie, że roboty krew mają, ale spoko xD

FanOfAkatsuki

może to olej? w jedynce Bumblebee sikał olejem na tego agenta

ocenił(a) film na 6
naza

Mi wydaje się że Bay nie "wlał" w roboty krew tylko to są małe części z twarzy optimusa (gdy wypluwa ząb brakuje mu trochę na facjacie) w tej jakości nie możemy powiedzieć co to jest a zresztą wydaje mi się że pozostałe roboty też powinny krwawić a tak nie jest.
PS. Zapowiada się najlepszy film roku

Nomand_5

Mówisz, że pozostałe powinny krwawić także, no i to robią, na zwiastunie od Baya widać, że Megatron też 'krwawi'. :)

ocenił(a) film na 6
Matt_888

W którym miejscu?
Devastator też nieźle zebrał w pysk a krwi nie widać

Nomand_5

Devastator? Chyba Rampage :) A Megatron krwawi po tym jak dostaje w mordę od Optimusa w końcowych migawkach zwiastuna :)

ocenił(a) film na 6
Matt_888

Sorry Rampage, zawsze mylę nazwy ;)
za krótki <br/>

Matt_888

Jaka tam krew. Poprostu jakis czerwony plyn majacy ja imitowac. Cos im tam w kablach musi plynac.

Dzikopysk

No ja nie mówię, że to krew w stricte tego słowa znaczeniu, jasne że im jakieś płyny tam krążą po egzo szkielecie :D

Matt_888

To pewnie płyn z układu hydraulniczego :)... Nie wiem co miało znaczyć
to splunięcie w wykonaniu Starscreama... Mam wrażenie, że niektóre
modele postaci są nieskończone! Np. jak Prime dostaje po masce i kiedy
leci już w powietrzu to widać za nim trzech Deceptów ale jak na moje oko
to wyglądają jakby nie mieli na sobie "tekstur". Blackout był chyba
czarny?! A wygląda na szary... W przypadku Starscream'a to on już taki
był. Jak myślita?!

ViThElEtZ

Bardzo możliwe to tak jak z Megan i jej tatuażem, który w trailerze Baya jest tylko zaklejony, w filmie wszystko będzie już perfekcyjnie :)

ViThElEtZ

Starscream pewnie spluwa zeby okazac brak szacunku wobec Sama (jak by nie patrzec to swoisty bohater wiec w ten sposob pokazuje pogarde do calej rasy ludzkiej).
Druga mozliwosc: decepci opijali dzien wczesniej powrot Megatrona i akurat w tym momencie Stars'a zemdlilo no i tak mu sie "ulalo" xD

Dzikopysk

Hahaha druga wersja zdecydowanie lepsza xDD

ocenił(a) film na 7
Matt_888

Uznaje za dobry pomysł tą imitacje krwi w postaci płynu, który obiega cały organizm robota i go napędza... to ma sens i jest jakby odniesieniem do żywego organizmu jakimi jesteśmy my i dodaje temu filmowi brutalności... ale nie zrozumiałe jest to, że w pierwszej części nic takie się nie pojawiło np w przypadku gdy Megatron rozrywa Jazz'a w pół lub gdy Optimus dostaje od niego w pysk... Ogółem spoko pomysł ale głupio że wniesiony dopiero w kontynuacji. ;]

RhineHorn

W jedynce szły tylko iskry... Jeszcze dwa miechy... Nie wiem czy iść na
premiere czy poczekać pare dni bo na premierach jest dużo ludzi.

ViThElEtZ

Ja się wybieram na premierę :) nie wytrzymam zwlekając choćby dzień :D

użytkownik usunięty
Matt_888

Co do tej krwi z Optimusa to, w tym pierwszym zwiastunie który się pojawił tam czegoś takiego nie ma. Ciekawe co ostatecznie zrobią z Transformerami. :)

Mylisz się bo "krew" widać zarówno w spocie jak i w pierwszym zwiastunie :)

użytkownik usunięty
Matt_888

Kurde w takim wieku i już ledwo co widzę:P Ok faktycznie myliłem się, ale myślę że jednak w spocie i w tym pierwszym traileru wydaję się jakby jej było mniej... nie wiem takie mam wrażenie. Lecz W tym gdy Opek dostaje po pysku jakoś więcej tego płynu jest.

ocenił(a) film na 7

też mi się tak wydaje ;] na pewno będzie jeszcze kilka poprawek itp ;]

Tu się zgadzam, też mi się wydaje, że w najnowszym zwiastunie jest tego płynu więcej.

ViThElEtZ

Jeżeli chodzi o tą krew, to w 1 byl moment kiedy Optimus walczy z Crawlem(Bonecrusher) na autostradzie, i potem jest ujęcie jak spadają z wiaduktu, i wtedy Optimus dostaje w pysk i na szybie auta zostaje olej lub krew. A treiler wymiata, ta jedna postać na dachu wieżowca do Meg bo dokładnie widać ze te nogi mają w sobie gąsienice. A Starscream ma bardzo małe i chude nogi(jak to brzmi) Jak coś jeszcze wyłapie to podam.

ocenił(a) film na 3
olbinek8

Zgadza się na dachu wieżowca jest Megs,ale ciekawe kto z nim walczy,bo raczej nie wyglądał mi na optimusa,ciekawy wygląd miał i był nawet nieco większy od Megsa.Może Jet Fire,w końcu walka odbywała się wysoko,a Jet Fire może latać jak nam wiadomo dzięki przemianie w Blackbird :)
Ale obstawiałbym też na jakiegoś nowego Autobota.
Ni ujęcie na most gdzie transformuję jakiś transformer i trzyma flagę,nie mogę rozkminić co to za robot,wiecie może?

Ajinur

Być może Jolt... Tylko on mi przychodzi do głowy... Ale to będzie raczej
Decept bo ściąga flage. Nie wiem.

ViThElEtZ

Bay potwierdził nasze przypuszczenia iż jego mini zwiastun był zmontowany ze scen, którym daleko jeszcze do ostatecznego wyglądu. Cytuje "as you can see many of the shots were far from being finished renders"

Matt_888

Już jest pięknie a po poprawkach będzie miodzio... Ale niezłą
niespodzianke Bay zrobił z tym zwiastunem! Jak odpaliłem za pierwszym
razem to byłem w szoku, że wypuścił kawałek filmu.

ViThElEtZ

Przeglądając obsadę filmu moją uwagę zwróciła postać "Kapitana nuklearnej łodzi podwodnej". Może właśnie tak zniszczą Devastatora? Bronią nuklearną. Widzieliśmy, że poruszał się gdzieś po pustyni, może zaryzykują i spróbują go roznieść 'atomem'.

Tak w ogóle cały czas mówimy jak poradzą sobie Autoboty ze wszystkimi Deceptami i Fallenm ale zapominamy iż po stronie Autobotów będzie koalicja światowych wojsk o czym świadczą chociażby role powiązane z "połączonymi sztabami" i zapowiedzi (gdzieś czytałem właśnie o koalicji wojsk światowych).

Matt_888

W zwiastunie Bay'a Devastator pojawia się w miejscu podobnym do
kamieniołomu lub piaskowni. To by pasowało do części z jakich się
składa. Zwróć uwage na tło. Tam jest coś w rodzaju wału.

ViThElEtZ

Podobno ten gość co stoi na moście z flagą to Mixmaster... Dla
niewtajemniczonych to grucha do betonu będąca głową Devastatora.

ocenił(a) film na 6
ViThElEtZ

Nie koniecznie muszą pokonywać Devastatora jako całość i to na dodatek atomówką -_-. Przecież wystarczy, ze pokonają jednego z 6 constructiconów np Mixmastera i Devastator nie będzie mógł się wtedy uformować... proste.

Protector

No tak racja, ja po prostu myślałem jak zniszczyć Devastatora po połączeniu przyjmując iż nie będzie się już chciał rozłączyć :D

ocenił(a) film na 6
ViThElEtZ

W mini zwiastunie Devastator pojawia się na pustyni koło piramidy, dowód:
http://img2.vpx.pl/up/20090421/qwer.jpg

Protector

Faktycznie mój błąd! Excuse me. Licze na wielowątkowość w filmie! W
jedynce jakoś mi tego zabrakło. Wszystko było skupione na
Kości/Wrzechiskrze ale najlepiej brzmi Allspark.

Protector

A nie mówiłem, że to pustynia :)

za krótki

Matt_888

A może to kamieniołom przy piramidzie?! XD