Jak podaje BOX OFFICE nowy film Baya zarobil do tej pory... $162,125,000
28 czerwca - $ 5,500,000
29 czerwca - $ 43,225,329
30 czerwca - $ 64,725,000
1 lipca - $ 97,690,000
2 lipca - $132,275,000
3 lipca - $162,125,000
Porównując Transformers:DOTM vs Transformers: ROTF po 5 dniach - $200,077,255 vs
$162,125,000.
Być może ceny biletów na pokazy 3D są powodem mniejszego zysku.
Lista BOX OFFICE na dzien 3.07.11
1 The Hangover Part II $248,118,000
2 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides $233,703,000
3 Fast Five $208,309,000
4 Thor $177,931,000
5 Transformers: Dark Of The Moon $162,125,000
kAC vEGAS 2 JEST PIERWSZY!?- nieporozumienie:)... szkoda ze Piraci nie są pierwsi, ale licze że Transformers 3 zrzuci KacVegas z 1 miejsca:)
zrzuci na pewno, ale na krótko, najbardziej kasowym filmem w USA będzie Harry Potter DH2.
W 2011 nie będzie już tak dużych premier które mogłyby zagrozić TF3 i HP DH2
pamietaj ze wszyscy byli przygotowani na premiere 1lipca wiec te wczesniejsze dni moga byc myslace ! w dodatku mniejsz aliczba kopi T3 niz T2 a co do przewidywan w swoim watku na ten temat juz opisalem! dla mnie to wyglada tak 162miliony do konca weekendu vs ok 150mln do konca weekendu T2 ...dlatego trzeba bedzie czekac na wynik do czwartku łącznie i po 10dniach liczac od piatku czyli lacznie za dni 1-10lipca! wtedy zobaczymy co i jak sadze ze T3 przebije w USA T2 a napewno przebije poza USA! pozdro
Nie wiem po co zakładałeś enty wątek o tym samym, ale nie chce mi się szukać poprzednich więc już tu się wypowiem...
W USA film zaszokował.
>>> Syrinx ładnie bredzisz z tym, że wszyscy byli przygotowani na premierę w piątek, skoro zdążyli ją przełożyć jeszcze przed pierwszym TV Spotem, na którym film reklamowali JUNE 29. :P A mniejsza ilość kopii wynika z tego, że film wyświetlany jest głownie w 3D, i ceny zwykłych biletów też są droższe niż w 2009 roku, więc to kolejna głupia wymówka. :P
Na film nie było takiego parcia jak na część drugą. MTC i TWW wystawiły jak co tydzień swoje prognozy i był bardzo negatywne. Jednak dzięki temu, że większość ludzi twierdziła, że film jest dużo lepszy od dwójki, widownia nie zmalała w weekend, a czeka nas jeszcze poniedziałkowe święto (zapewne ponad 20 mln$).
Przy takim rezultacie, jeśli Tf3 nie będzie odnosić dużych spadków i trzymać się podobnie do poprzednich części, to może finalnie przekroczyć 340, a nawet 350 milionów $ (to "najoptymistyczniejsza" wersja). HP jest finałem dziesięcioletniej serii, film jest krótszy co zwiększa ilość seansów w ciągu dnia, i po raz pierwszy w 3D, więc będzie to wyrównana batalia i póki co ciężko powiedzieć kto wygra. Do tej pory stawiałem na film Bay'a, ale teraz nie jestem tego już taki pewien. Przekonamy się chyba dopiero 18 lipca...
Na rynku zewnętrznym Tf3 zaszokowało jeszcze bardziej. 5 otwarcie w historii i 210 mln$ na koncie. Z wyższych otwarć tylko "Spider-Man 3" nie przekroczył granicy $600M. To daje wiele do myślenia. Ogólne wyniki Tf3 (372 miliony) to 3 otwarcie w historii. Te które otworzyły się lepiej uzbierały finalnie 890 i 934 mln$. Możemy być więc pewni, że film pokona poprzednie części i przekroczy $900M! Teraz kwestia, której w ogóle do tej pory nie brałem pod uwagę, czyli miliard dolarów.
Jeśli w USA film zarobi $350M, to wystarczy mu $650M aby przekroczyć 1 mld$ (jako 9 film w historii). To jednak bardzo dużo i nie wiem czy film da radę. Jednak takiego otwarcia nikt się chyba nie spodziewał, więc wszystko jest teraz możliwe, o ile HP nie odbierze filmowi zbyt wielu widzów, to przyjmuje taką możliwość...
Póki co obstawiam tak:
przychody z USA: 340 mln$
+ z reszty Świata: 620 mln$
= wynik końcowy: 960 mln$
Poza USA w tym roku film powinien spokojnie wywalczyć 3 pozycję za "Piratami z Karaibów 4" (800 mln$) i ostatnim Potterem. To samo tyczy się jego ogólnego wyniku ("Piraci 4" 1,040.0 mln $, HP7.2 jest pewniakiem na miliard). W USA natomiast powinien być wyżej, oto mój typ:
#1 "Transformers 3" - 340 mln$
#2 "Harry Potter 7.2" - 330 mln$
#3 "Zmierzch 4.1" - 315 mln$
#4 "Kac Vegas 2" - 265 mln$
#5 "Piraci z Karaibów 4" - 240 mln$
Swoje przewidywania będę korygowało co kolejny poniedziałek...
ale bredzisz! oczywiscie ze nie byli przygotowani! ja sioe tematem interesuje a dowiedzialem sie kilka dni wczesniej! ludzie sugerowali sie pierwsym terminem (wiekszosc) dlatego zarobki beda bardziej rozlozone w czasie ni w przypadku T3 gdzie wszyscy z gory wiedzieli ze bedzie seans w srode. co do ceny biletow nie jest ona duzo wieksza a ilosc kopi kilkaset sztuk mniejsza! z reszta jak pisalem oczekamy do 10lipca i zobaczym,y jak to sie ułozy! see ya
Chyba w przypadku T2. :P
Premierę zmieniono około 20 maja, więc na każdym oficjalnym plakacie i na każdym TV SPOCIE, wszędzie jako data premiery widniał 29 czerwca! Tak więc, każdy kto nie widział o premierze filmy tylko z internetu sprzed 20 maja, wiedział, że premiera jest już w środę, a IMAXowe pokazy zaczynały się o 21:00 we wtorek...
TF3 widać nabrało tempa i trzyma poziom
Worldwide: $399,125,000 to wynik między dniami 28 czerwca - 4 lipca.
Po korekcie dalej podtrzymuje! (zwiazanej z pomylka co do dnia premiery)
wynki do dnia (łacznie z dniem wskazanym)
do
7lipca : 202 mln +/- 7mln
10lipca : 247 mln +/- 5mln
14lipca : 270mln +/- 7mln
21lipca: 305mln +/- 7mln
28 lipca: 328 mln +/- 10mln
31(pełny miesiąc plus dni z czerwca) 340mln +/- 11mln
i do końca wyświetlania 440mln +/- 15mln
trzymam kciuki za 500mln mam nadzieje ze pojdzie droga Avatara i w nastepne piatek-sobota-niedziela zgarnie łacznie duzo ponad 50milionow!
:) trzeba zrobic foto z apelem do wszystkich fanow na swiecie by konkretnego dnia np sobote w ktora puszcza harego potera albo chociaz za tydzien by poszli do kina jeszcze raz:) Ja na pewno pójdę , a dawno nie mialem takiego parcia by pójść jeszcze raz do kina na film , z tego co pamietam to bylo to t2 , a wczesniej hmmm ktorys z epizodow SW i Pearl Harbor;)
bylem 2 razy, nie zaluje kasy, pojde i 3 i 4 raz:) a nie bede ssac z neta wersje ktora lepiej by wyszla na moim tel
net w dzisiejszych czasach to zaraza! ludzie zamiast chodzic na dobre filmy do kina ciagna czesto kiepskiej jakosci i pozniej bredza cos 3 po 3! takie filmy oglada sie tylko w KINIE!! albo na 50calowej plazmie w full hd i to nie z byle jakiej odtwarzarki itp. pluc wypasione kolumny i oczywiscie oryginalna plyta!!!
Hehe, takie prognozy są nierealne. Film będzie miał 300 - 350 mln $. Trzymaj kciuki za te 300 mln, bo to już bardziej do wykonania.
Ha ha ha. A ja myślałem, że rozmawiam tu z kimś kto wie co to jest Box Office. Ale się uśmiałem, jak czytałem wasze komentarze. 440 mln$? 500 mln$? Czemu od razu nie typujecie 800 milionów? ;D
Tf3 ma naprawdę imponujące otwarcie, miło mnie ono zaskoczyło. Wygląda na to, że mimo bardzo mocnej konkurnecji, nawet przy dużych spadkach film powinien pobić część pierwszą i zarobić przynajmniej 320 mln$.
Zapomniałem dodać maksymalną prognozę. Jeśli film będzie miał dużo mniejsze spadki w przyszłych tygodniach od poprzednika to wynik końcowy może być imponujący. "NAJ" i to tak, że już bardziej się nie da, film może przebić "NAJ"więcej - 370 milionów, tym samym walcząc o pierwszą piętnastkę w amerykańskim BO.
Sumy, które wy podajecie są przy tych recenzjach i przy takiej konkurencji (która odbierze wkrótce większość ekranów 3D) po prostu NIEREALNE. "Avatar" to film z premierą w grudniu, w wakacje BO kieruje się innymi prawami. Na razie "Mroczny rycerz" to jedyny film, które w okresie wakacyjnym przebił 500 baniek, ale ten film jest ubóstwiany w Ameryce.
Najpierw zapoznajcie się lepiej w temacie BO, i lepiej przemyślcie swoje teorie.
"i do końca wyświetlania 440mln +/- 15mln" - a to dobre ;D
wyniki do 7lipca $213,975,424 z widelkami to niecale 5mln wiecej niz zakladalem!;) cieszy mnie to
wyniki do 10lipca tez beda na bank wieksze cieszy mnie to niezmiennie:)
kilkadziesiat osob ktore znam i byly na tym filmie myslalo do ostatniego tygodnia ze premiera 1lipca:P chcieli rezerwowac bilety na piatyek a tu juz mozna bylo od srody itp:P wiec ...zobaczymy:)
Ale Ty mówisz o premierze w USA czy w Polsce? Bo premiera w USA była 29 czerwca w środę(przełożona z 1 lipca lipca). U nas film wchodził 1 lipca a od 29 czerwca miał pokazy przedpremierowe. W większości kin 2-3 seanse pod wieczór, ale w sieci Multikino film był grany jak w normalnej dystrybucji od rana do wieczora.
Z Potterem jeszcze żadna częśc Transformers nie wygrała w BO i tym razem oczekuję, że będzie podobnie. Z Piratami też raczej nie wygrają.
Ale mówisz o światowym BO, bo w USA Tf3 wygrała z obydwoma (z Potterem nawet 2 razy). ;D
W światowym Harry Potter ma potencjał na pobicie "Powrotu Króla" (1,119.1 mln$) i walkę o 3 pozycję wszech czasów. "Piraci z Karaibów 4" dociągną już maksymalnie do 1,050.0 mln$, co da im 6 miejsce (siódme jeśli przegrają z Potterem).
Tf3 niespodziewanie dobrze sprzedaje się poza USA (dzięki 3D), ale za dwa tygodnie, czarodziej z Hogwartu odbierze innym filmom wszelkich widzów. Wygląda na to, że film Bay'a poza USA przekroczy $600M, więc może jako 3 film w tym roku przekroczyć miliard, ale póki co celuje tylko w 920-970 mln$ i dopiero za dwa tygodnie będzie można określić, czy mu się uda. Jednak z konkurencją w tym roku nie wygra...
Nad TF3 niestety wisi czarna chmura o nazwie "Revenge of the Fallen" która mocno nadszarpnęła reputację serii i może się to odbić na wynikach TF3, który od poprzednika jest filmem znacznie lepszym. Dobrze by jednak było by film zarobił jak najwięcej bo wtedy Paramount i Hasbro nie będą zwlekać z kontynuacją, która bez Baya może wyjść lepiej (o ile oczywiście ster przejmie ktoś odpowiedni).
fakt faktem ale po opiniach ze t3 jest "lepszy: od t2 mozliwe jest sukcesywne zarobkowanie rozciagniete w czasie itp
To jedyne rozsądne przewidywania w tym temacie. Przykro mi fani robotów, ale Potter i Captain America zabiorą lwią część sal 3D i wielkie zarobki DOTM się zakończą.
Uważam że TF 3 w USA jest w stanie wyciągnąć nawet 380mln, ale maksymalnie, najmniej 340mln. W 2 weekend spadek nie powinien być wielki, do kin wchodzą komedie, poza tym wskazuje na to wynik z weekendu 1. Film po słabszej środzie i czwartku, miał bardzo dobry weekend, więc pokutuje dobra opinia, dlatego spadek na 50mln wydaje się realny. Natomiast na świecie nie widzę możliwości aby film zarobił mniej niz 650mln
Oficjalne wyniki po 6 dniach:
Domestic: $180,651,397 43.2%
+ Foreign: $237,359,667 56.8%
= Worldwide: $418,011,064
Poza USA jest jeszcze lepiej, ale nie zapominajmy, że HP6 miał wyższe otwarcie a zarobił i tak "tylko" 632 mln $. Dlatego sądzę, że Tf3 mierzy w podobny, może trochę lepszy wynik. W USA 320-370 mln$, ale żeby dokładniej określić ten przedział, trzeba poczekać 2 tygodnie i zobaczyć jak sobie będzie radził...
Wyniki po 7 dniach
Domestic: $194,088,858 42.7%
+ Foreign: $259,969,435 57.3%
= Worldwide: $454,058,293
Jak widać TF 3 powinny przekroczyć 500mln do czwartku, a po weekendzie to pewnie 650mln pęknie
Domestic: $214,025,000
+ Foreign: $297,084,874
= Worldwide: $511,109,874
Jeszcze nie potwierdzono ostatecznie wyników z USA z czwartku. Jednak mimo wszystko wygląda to dobrze. Film w na obu rynkach idzie jak burza. Na wewnętrznym może liczyć nawet na 350 mln$, jeśli spadek w ten weekend nie będzie zbyt duży, z kolei na rynku zewnętrznym jest jeszcze lepiej. Sumy, które zarabia film sprawiają, że do niedzieli na koncie filmu może znajdować się nawet 380-390 mln$, a wtedy droga to przekroczenia 650 mln$ i wejścia do czołowej dziesiątki tego zestawienia otwarta (póki co zamyka ją "Toy Story 3" - 648,2 mln$).
Nie wspominając już o rosnących szansach na uzyskanie przez film miliarda dolarów na całym świecie (pół już jest)! ;D
To racja że po tym weekendzie będziemy wiedzieli więcej, jednak jestem prawie pewien, że film nie zanotuje jakichś wielkich spadków. Należy zaznaczyć, że TF 3 nie miał jeszcze premiery w Japonii i Chinach(koniec lipca), a tam pierwsza część zarobiła odpowiednio 34,3mln i 37,2mln, natomiast druga 22,7mln i 65,8mln. Do końca lipca powinien na świecie przekroczyć pół miliarda, a w tych dwóch krajach zarobi spokojnie 10mln +
"Do końca lipca powinien na świecie przekroczyć pół miliarda"
No co ty nie powiesz? Bo mi się wydaje, że wczoraj już przekroczył, co zresztą napisałem wyżej (kolejny raz przekonuje się, że użytkownicy FW nie umieją czytać ze zrozumieniem). :P
Może nie wyraziłem się jasno, ale Ty nie musisz być zaraz bucem. Pisząc: Do końca lipca powinien na świecie przekroczyć pół miliarda, a w tych dwóch krajach zarobi spokojnie 100mln +(przy okazji walnąłem byka nie 10 a 100 miało być) miałem na myśli poza USA. Mój błąd ale Ciebie to nie usprawiedliwia :P Natomiast jeśli chodzi o BO nie bój się znam się na tym. Większość wyników filmów, czy rekordów mam w głowie(głownie jeśli chodzi o USA) przynajmniej zbliżone bo nie co do dolara. Chociaż wyniki w polskich kinach też znam. Kiedyś bawiłem się w Box Office Derby i całkiem nieźle mi szło. Nie chodzi o to żeby się chwalić, ale wkurza mnie jak się szarogęsisz i wszystkim mówisz jak to się nie znają
Calm down!
Jak chcesz pograc w derby ponownie, to zapraszam:
http://www.filmweb.pl/user/Mr_MarQx/blog/467896
A do końca lipca będzie miał poza USA dużo więcej niż $500M (tyle może przekroczyć jeszcze przed premierą "Captain America")!
Może takie małe podsumowanie, po niepotwierdzonych wynikach z tego weekendu:
Domestic: $261,000,000 40.5%
+ Foreign: $384,000,000 59.5%
= Worldwide: $645,000,000
>>> USA
Po 51,9% spadku film pozostał liderem box office'u i zarobił bardzo dobre 47 mln$. Na jego nocie znajduje się więc już około 261 mln$ co daje mu pierwsze miejsce w tym roku. W klasyfikacji wszech czasów (nie uwzględniającej inflacji) jest to na razie 53 wynik, ale jak daleko film Bay'a może zajść? Nie wiemy jak duży wpływ na film będą miały premiery ostatniego Harry'ego Pottera i Kapitana Ameryki, ale przy umiarkowanych spadkach sądzę, że Tf3 może powalczyć o TOP15, którego aktualnie zamyka "Pasja" z wynikiem 370,3 mln$. Ale to i kilka innych spraw (czy film będzie numerem #1 w tym roku i wygra z Hp7.2) okaże się nie wcześniej niż za dwa tygodnie.
>>> Świat
Otwarcie filmu było 10 mln$ gorsze od "Spider-Mana 3" i 17 mln$ od "Księcia Półkrwi". Teraz, chronologicznie do wyniku pająka filmowi Bay'a brakuje niespełna 2 mln$, do Pottera troszkę więcej. Trzeba jednak zauważyć, że tamte filmy w trakcie drugich weekendów odniosły o wiele większe spadki i zarobiły 84,3 mln$, i 74,3 mln$ (Tf3 w ten weekend 93 mln$ po 58% spadku). A przed Autobotami jeszcze 2 duże premiery (Chiny, Japonia). Ciągle ciężko oszacować więc końcowy wynik filmu na rynku zewnętrznym, bo nie wiadomo jak mocno odczuje on najbliższą premierę ostatniego Harry'ego Pottera. Jednak na dziś dzień mój "najoptymistyczniejszy" typ to jakieś 640 mln$!
>>> Ogół
Film pobił tegoroczne rekordy "Piratów z Karaibów 4" i w niesamowicie krótkim czasie pokonał barierę 400, 500 i 600 milionów dolarów. Obecnie na jego nocie znajduje się 645 mln$ (druga pozycja w tym roku), a więc do miliarda już niedaleko. Wyżej w swoich maksymalnych typach podałem 370 mln$ z USA i 640 mln$ ze świata, czyli można by przypuszczać, że wróże filmowi minimalne przekroczenie miliarda dolarów (jako 9 film w historii). Jednak jak już wspomniałem, jest to bardzo optymistyczny scenariusz, a nie wiemy jak mocno na "Transformerach" odbije się premiera ostatniego Pottera. Jako pewnik można jedynie powiedzieć, że film przekroczy 900 milionów $, a w tym roku przegra tylko z "Piratami na nieznanych wodach" (obecnie 1,021.7 mln$, ale suma powiększy się jeszcze o blisko 25 milionów) i Harrym Potterem 7.2, który ma potencjał na pobicie rezultatu "Powrotu Króla" (1,119.1 mln$) i zostanie tegorocznym numerem #1!
Może dodam coś, gdy wyniki się potwierdzą, ale dopiero jutro. Następne podsumowanie za tydzień...
Z Dnia 11.07.2011 r.
Domestic: $266,944,138 40.3%
+ Foreign: $395,689,053 59.7%
= Worldwide: $662,633,191
I juz małe podsumowanie tego co zakladalem i jak jest faktycznie!:)
7lipca : 202 mln +/- 7mln
faktycznie było $213,975,424 wiec niecale 5mln wiecej niz maksymalnei zakladalem i to dobrze ze wiecej:)
10lipca : 247 mln +/- 5mln
faktycznie było $261,078,700 czyli ok 9mln wiecej niz maksymalnei zakladalem i to mnie jeszcze bardziej cieszy i czekam na dalsze wyniki ale jest pewne ze bedzie ponad 270 mln 14lipca i to na pewno ok 10mln wiecej:) a cos juby pisales ze do 21lipca 300milionow nie zrobi ? heheheh
14lipca : 270mln +/- 7mln
21lipca: 305mln +/- 7mln
28 lipca: 328 mln +/- 10mln
31(pełny miesiąc plus dni z czerwca) 340mln +/- 11mln
i do końca wyświetlania 440mln +/- 15mln
'do końca wyświetlania 440 mln'
Film ma zbyt duże spadki żeby tyle zarobić. ROTF miał na końcu 402 mln i ma lepsze dzienne zarobki niż w tym samym czasie DOTM. W tej chwili część 3 traci do części 2 aż 33 mln. I to się jeszcze powiększy.
Końcowy wynik DOTM to około 350 mln.
Dodaj to ze DOTM jest w kinach 3D co za tym idzie cena biletu, jak na film 3D to i tak dobry wynik. Nie wieadomo jak by bylo w wersji 2D gdzie cena biletu jest mniejsza
z tego co wiem w USA jest kilkaset kopi w wersji 2D ps tak napisalem 440 i to przed premiera z widelkami plus minus 15 wiec nawet jak zarobi ok 420-425 to bedzie git a 300-330 jak co nie którzy pisza trzasnie bez problemu! dodam Pawel P 7 ze interesowaly mnie wyniki za te dni co podalem nawet jak nie osiagnie 425-440 to i tak trafialm bardzo ładnie z wynikami! i nie krece co chwila jak sa inforamcje o wynikach ...przewidzialem wszystkie te wyniki do "dnia" kilka dnia ok tydz przed premiera!
TF3 na dzien 12.07
Total Lifetime Grosses
Domestic: $273,009,241 40.2%
+ Foreign: $406,212,715 59.8%
= Worldwide: $679,221,956
12 lipca TF3 wzgledem dnia odnotowal skok +3.4%
11 lipca $5,865,438 = $6,065,103 12 lipca
Ładnie typujesz wyniki w kolejnych dniach Syrinx... dlatego dziwi mnie jak możesz typować tak debilny wynik końcowy? :P
Film traci na dziś dzień 32,5 mln$ do dwójki, zarabia mniej każdego dnia od poprzednika (nie licząc ostatniego wtorku) i w trakcie dwóch najbliższych weekendów odniesie duże spadki ze względy na premiery HP7.2 i CA.
Widzę w najlepszej perspektywie walkę o TOP15 w USA, czyli zarobek minimalnie przekraczający 370 mln$, ale bardziej prawdopodobne będzie jakieś 5-10 milionów mniej. A ty wyskakujesz z 420-450 milionami? Człowieku, przy takich recenzjach i takiej konkurencji? Zastanów się...
"Spider-Man 2" miał chronologicznie 6 mln$ mniej od Tf3, ale przy swoich bardzo pozytywnych recenzjach i świetnych ocenach na IMDb (których film Bay'a nie ma), a także dzięki słabej konkurencji odnosił małe spadki (35-45%) i zarobił373 mln$. Tf3 już w trakcie drugiego weekendu odniosło 52% spadek, a jest w 3D, które to ekrany będą mu zabierane przez kolejne premiery. Tf3 już zmniejsza swoją przewagę nad Pająkiem z 2004 roku, więc w końcowym rezultacie nie może go pokonać! :P
Przepraszam, źle się wysłowiłem. Nie "nie może", tylko "nie powinien" go pokonać. Taka opcja jednak istnieje, lecz na pokonanie te i ewentualne pobicie wyniku "Powrotu Króla" (377 mln$) są marne szanse. A nawet jeśli, to bez szans na 400, ani nawet na 390 (nawet 0,01%)... :P
powtarzam jeszcze raz typowałem to przed premierą ! a co do granicy 400mln jakos dalej twierdze ze ma ok50% szans na osiagniecie ! zobaczymy czy potter zabierze duzo z wynikow..mam nadzieje ze nie!!! watpie by kina calkowicie zdjely z repertuaru t3 na rzecz potera sadze ze raczej tak czy inaczej wiekszosc pozostawi chociaz jeden seans na jeden ekran... i ze w nastepnym tyg wyniki dniowe beda lepsze niz w t2! co ciekawe nie sadzilem ze tak dobrze reszta swiata przyjmie t3:p
"Transforemrs 3" poległo w starciu z Potterem. Finał sagi o czarodzieju zmiażdżył rekord dnia otwarcia (podobno aż 95 mln$), przy czym film Bay'a w piątek dodał tylko 5,6 mln$ (dużo mniej od "Zemsty upadłych" i małe szanse na 20 mln$ w ten weekend).
Jeśli film nie przekroczy do końca weekendu 300 milionów, a spadek w weekend będzie ponad 60%, to maleją sznase na to aby Autoboty finalnie przkeorcyzł $350M i w dodatku przegrają w tym roku walkę o stołek lidera z ostatnim HP!
UPDATE! W piątek jednak przychody sięgnęły 6,8 mln$ i w weekend powinno być ponad 20 mln$, a ogólnie film do niedzieli powinien przekroczyć $300M.
To jednak nie zmienia faktu, że film odniesie kolejny ponad 50% spadek, przez co nawet moja najbardziej optymistyczna wersja na końcowe $370M wydaje się mało prawdopodobna...