Jak podaje BOX OFFICE nowy film Baya zarobil do tej pory... $162,125,000
28 czerwca - $ 5,500,000
29 czerwca - $ 43,225,329
30 czerwca - $ 64,725,000
1 lipca - $ 97,690,000
2 lipca - $132,275,000
3 lipca - $162,125,000
Porównując Transformers:DOTM vs Transformers: ROTF po 5 dniach - $200,077,255 vs
$162,125,000.
Być może ceny biletów na pokazy 3D są powodem mniejszego zysku.
Lista BOX OFFICE na dzien 3.07.11
1 The Hangover Part II $248,118,000
2 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides $233,703,000
3 Fast Five $208,309,000
4 Thor $177,931,000
5 Transformers: Dark Of The Moon $162,125,000
Pieniadze to nie wszystko "Kris_nba" :) T3 moga jak dla mnie zdublowac nawet LOTR'a ale nie o banjiaminy tu chodzi. O Transformersach za kilka miesiecy, lat ludzie zapomna. Ot fajna bajka z dobrymi efektami. Do LOTR'a bedzie wracac wiele pokolen jak np do filmow typu "12 gniewnych ludzi", "Zabic drozda", "Ben Hur"... sa to filmy ponad czasowe bo maja nie tylko wiernych fanow ale przede wszystkim bogata w prawdy zyciowe tresc i przeslanie.
To tylko moje zdanie ale czy wazne jest ile film zarabia? dla producentow owszem... to jest ich glowny cel-oni sa nastawieni na jak najwieszy zarobek, taka praca. Jednak nam odbiorcom nic do tego. Jesli chodzi o moje zdanie w kwestii "niesmiertelnosci" "Władcy Pierścieni" to jestem pewien w 100 procentach ze moje slowa sie sprawdza. Nie oszukujmy sie... poza efektami specjalnymi, niezla muzyka i fajnym nawiazaniem do bajek z przed 15-20 lat seria filmow "Transformers" nic nie wnosi nowego do kinematografii. "Władca" natomiast jest monumentalnym dzielem ktory zebral rzesze fanow nie tylko wsrod fanow ksiazki Tolkiena lecz takze innych grup odbiorcow. Osobiscie do "Transformers" nie mam nic - dobrze zrealizowane kino si-fi z fajnymi efektami, fajnie sie oglada... ale TYLKO PIERWSZA CZESC. Druga i trzecia powiela schemat. Dochodza nowe autoboty i decepticony, jakosc efektow jest przy tym coraz to lepsza ale fabula i aktorstwo sa marne niestety. Gdyby nie dobrze dzialajacy marketing sadze ze film nie doszedlby tak wysoko w kwestii budzetu. Swoja wypowiedz pisze z calym szacunkiem dla fanow kreskowek serii "Transformers".
Ty naprawdę w dziecinstwie z raczek mamusi wypadles! TO JEST TEMAT O BOX OFFICE!!! IQ na poziome retarda! ehhh
Wiem o czym jest ten temat. Przeczytaj uwaznie wszystkie moje posty. Z toba nie mam ochoty dyskutowac z prostego powodu... nie jestes dojrzaly do rozmowy z kimkolwiek. Masz swoj swiatek to w nim siedz i nie wychodz nieproszony. I milcz jak dorosli rozmawiaja.
BTW... fajnie ze znalazles sobie jakies inne hobby i bawisz sie w prognozowanie zamiast ciagle obrazac 99 procent uzytkownikow filmwebu...
Za pozwoleniem ale to nie jest temat stworzony do waszych kolejnych kłótni a to przez ciebie całe te zamieszanie więc wybacz ale jeśli chcesz wyrazić swój zachwyt trylogią "Władcy Pierścieni" to możesz to robić w innym temacie. Ten nie jest do tego odpowiedni, nawiązując jednak do tego szanuje ten film lecz tylko tyle. Osobiście uważam że nie ma powodu się czym zachwycać. Jeśli chodzi natomiast o to ile dany film zarobi to zrozum że niektórych ludzi to interesuje
Oto normalny i WIARYGODNY czlowiek. Piotr nie mam zamiaru wtracac sie w wasze rozmowy ani wyrazac zachwytu. Film o ktorym mowie broni sie sam. Widac to po rankingu (mimo ze troche naciagany). Krotko i na temat: sprawdzalem tylko czy fanatyczny Syrinx bedzie ponownie obrazal ludzi na forum mimo ze to NIE Z NIM pisalem. Tylko tyle potrafi: obrazac i prowokowac do kolejnych kłotni bo racjonalnego myslenia wogole w nim nie ma. Tak na marginesie nie ja zaczalem klotnie tylko on nie potrafi uszanowac odmiennego zdania kogos innego. Odnosnie Ciebie i Twojego zdania na temat "Władcy" to nie mam nic przeciwko, kazdy ma prawo je wyrazac. Podobnie to czego dotyczy ten temat uwazam nawet za cos fajnego. Sa gusta i gusciki :) ja wole porozmawiac na tematy zwiazane z realizacja filmu od strony technicznej czy dzwiekowej. Pozdrawiam
Trylogie LOTR'a mam w ulubionych filmach :) Legendarne dzieło , ale to temat box office i tym się zajmijmy . Tak jak pisze "Piotr_filmweb_2" "Jeśli chodzi natomiast o to ile dany film zarobi to zrozum że niektórych ludzi to interesuje" i ja się do takich zaliczam . Nie ma to jak Box Office :) Teraz tylko czekać na łączny wynik z tym weekendem .
Jak napisalem w poscie powyzej niie mam nic przeciwko takiej rozrywce :) osobiscie wole porozmawiac na tematy zwiazane z realizacja filmu :) wiec temat zarabiania pozostawiam Wam :) pozdrawiam :)
slaby jestes dzieciaku :) turlaj kapsla to po pierwsze, a po drugie nie rozpowszechniaj tresci o blednej zawartosci ortograficznej bo kolejny debil wejdzie na forum, właczy twojego linka i bedzie zyl w przekonaniu ze slowo "ch...j" pisze sie przez samo "h". BEZ ODBIORU trollu przez male t...
hannibal86-Kogo obchodzi twoje "nieśmiertelne Władca Pierścieni".LOTR to lepszy film,ale co to ma do tematu?
Zachowujesz się jak urażone dziecko,to że więcej TF3 zarobi to nie koniec świata.
24 mln$ do LOTR po weekendzie.3D nieźle namieszało w tym roku poza USA.
Kamil przeczytaj moje wszystkie posty :) troche mnie nie zrozumiales chyba. mnie naprawde NIE OBCHODZI ktory film wiecej zarobi :) wyrazilem tylko swoje zdanie ze wartosci filmu nie powinno sie przeliczac na pieniadze tylko na wartosc merytoryczna i jego tresc. Tylko tyle. A jesli ktos mnie inaczej odebral to sory :) nie mam zamiaru sie klocic o to, ktory film jest lepszy bo one bronia sie same. jesli chodzi o Transformers to kiedys bylem fanem serii bajek, a film podobal mi sie bardzo (ale tylko pierwsza czesc!!!) wiec nie widze powodu aby ktos byl urazony ze zabaralem glos w dyskusji. pozdrawiam :)
stary oni cały czas ci próbują powiedzieć, że to temat o box office i nikogo nie obchodzi co tobie się bardziej podoba, bo to nie ku..a na temat. Jak cię nie interesują wyniki finansowe, to już tu się nie wypowiadaj i nie zwalaj winy na syrinxa, bo nikt się nie kłócił póki się nie pojawiłeś.
stary... wiem czego dotyczyl temat... ludzie czy wy musicie sie tak spinac? wiecej luzu a nie tylko jeden drugiemu chce cos tlumaczyc itd. oki ze to temat o box office .ale to nie oznacza ze nie mozna wyrazic swojego zdania w zwiazku z tym! nie sadzilem ze to ze napisalem ze nie pieniadze sa najwazniejsze spowodowalo tyle uniesien. opanujcie sie...
P.S. klotnie z syrinxem nie ja zaczalem, to po pierwsze. pisalem z kims innym a on sie wtracil (to ze mam z nim na pienku to juz inna sprawa). po drugie klotnia juz byla i zupelnie nie na temat ale w tej chwili dla niektorych to juz nie wazne. przeczytaj sobie caly temat to zrozumiesz.
1,095.5mld , film nadal bardzo dobrze zarabia , upadek LOTR'a jest pewny . Podsumowując będziemy mieli 2 filmy , które przekroczą 1,1mld a 3 ponad 1mld - gruuubo .
W przyszłym roku pewnie będzie podobnie.Dzięki 3D wielkim hitom spokojnie udaje się teraz przekraczać granice 700 mln$ co z USA daje ponad 1mld$.
Oczywiście nie można wszystkiego przypisywać 3D (wiadomo że dużo doje) ale wyniki ponad 1mld osiągają tylko największe hity roku (nie chodzi mi o fabułę itp.) bo pomijając 3 hity tego roku najlepszym jest Kung Fu Panda 2 z wynikiem "tylko" 623mln więc różnica jest naprawdę duża .
No wiadomo że 3D to nie wszystko,ale takim hitom(kontynuacją,którego poprzednie części zarabiały 800-950mln$ dużo daje.
Pewny ? Raczej upadek bardzo wątpliwy. Popatrzmy:
USA : 348,5 mln $
W ten weekend DOTM zarobił 0,6 mln $. Zdjęcie filmu z ekranów to czas około 3 tygodni. Do tego czasu zarobi w porywach i cudach najwięcej 4 mln $. łączny wynik dajmy około 352 mln $.
Reszta świata : 747 mln $
W weekend zarobek 6,1. I podobnie film zniknie z ekranów za 3 tygodnie. Zarobi jeszcze około 17 mln $.
Łączny wynik 764 mln $
Cały Świat : około 1116 mln $. Blisko, ale to nie jest żaden upadek.
pewny! ROTK 1119,1 jak pamietam, jak zobaczysz wyniki za weekend foreign to zrozumiesz czemu i w dodatku charakterystyka box office japan i china w dodatku w innych krajach tez zarabia! a popatrz ile czasu dorabiali piraci os miliarda do nieclaych 1,040 sadze ze T3 przebije 1120 i dobije do 1125
Jeszcze "Tylko" 20,8mln do ROTK! do końca miesiąca spadnie do 10mln a to powinno zebrać już we wrześniu!
mały stresik przed wynikami za ten weekend chociazby estimates brak 10.6mln do ROTK czy roznica spadnie do 5mln ? chyba nie do 8? pewnie tak ale co pozniej...moze wznowienie w IMAX cos pomorze :)
i bardzo mnie to cieszy! pewnie nie przeskoczy jeszcze ROTK do konca tego tyg czyli wyniki we wtork badz srode ale na bank zrobi to do konca przyszlego:)
ROTK upadł :) TF3 dojedzie do1 120mld$ i będzie ładny wynik :) Kto obstawiał , że film tyle zarobi ? Odpowiadam - Nikt ! :D
P.S. TF4 tylko kwestią czasu ;) dadzą kupę kasy dla "Beja" i nagra kolejną część ...