Jak podaje BOX OFFICE nowy film Baya zarobil do tej pory... $162,125,000
28 czerwca - $ 5,500,000
29 czerwca - $ 43,225,329
30 czerwca - $ 64,725,000
1 lipca - $ 97,690,000
2 lipca - $132,275,000
3 lipca - $162,125,000
Porównując Transformers:DOTM vs Transformers: ROTF po 5 dniach - $200,077,255 vs
$162,125,000.
Być może ceny biletów na pokazy 3D są powodem mniejszego zysku.
Lista BOX OFFICE na dzien 3.07.11
1 The Hangover Part II $248,118,000
2 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides $233,703,000
3 Fast Five $208,309,000
4 Thor $177,931,000
5 Transformers: Dark Of The Moon $162,125,000
Poszerzyłbym twoje obstawiania do jakichś 340-360 mln$, bo film w przyszłych tygodniach może jeszcze powalczyć.
"może gdyby na świecie film był grany w każdym kraju także w wersji 2d to te 370 mln $ było by bardziej realne"
A co mają wyniki z innych krajów do USA?
7lipca : 202 mln +/- 7mln
faktycznie było $213,975,424 wiec niecale 5mln wiecej niz maksymalnei zakladalem i to dobrze ze wiecej:)
10lipca : 247 mln +/- 5mln
faktycznie było $261,078,700 czyli ok 9mln wiecej niz maksymalnei zakladalem i to mnie jeszcze bardziej cieszy i czekam na dalsze wyniki ale jest pewne ze bedzie ponad 270 mln 14lipca i to na pewno ok 10mln wiecej:) a cos juby pisales ze do 21lipca 300milionow nie zrobi ? heheheh
14lipca : 270mln +/- 7mln a było 281,550,252 czylo ok 4,5 mln wiecej niz maksymalnei sadzilem:P
21lipca: 305mln +/- 7mln
28 lipca: 328 mln +/- 10mln
31(pełny miesiąc plus dni z czerwca) 340mln +/- 11mln
i do końca wyświetlania 440mln +/- 15mln i tutaj widac ze 400mln moze byc problemem potter itp ps kto kuzwa chodzi do kina na potera?? eh
chodzilo mi o 2d w sesie calosci zarobku TF3, ciezko bedzie uzyskac chyba 1 mld $
A to teraz ma to sens. I racja, ciężko będzie uzyskać miliard, ale wydaje mi się, że jeżeli w ten weekend poza USA Tf3 nie odniesie jakiegoś ogromnego spadku to da radę (ma już 700 mln$)!
JAJA HP 92mln za jeden dzien? masakra ale sadze ze to sped po niedzieli beda ogromne spadki! opinie ma slabe wiec pewnie na weekend zleca sie glownie fani a pozniej spadki beda ogromne ale ciekawi mnie czy w usa trzasnie 400mln
Opinie ma słabe? W jakim ty świecie żyjesz, film zbiera fenomenalne recenzje (na które nie zasłużył) i na IMDb rusza w TOP100 najlepszych filmów.
Przy takich rekordach pokazów północnych i pierwszego dnia, ostatni Potter spokojnie powinien pobić rekord weekendu i to w przedziale 175-185 mln$. A wtedy nawet przy sporych spadkach ma ogromne szanse na przekroczenie 400 baniek (na co na razie nie liczę).
Tf3 jednak w piątek zarobi mniej i ogólnie widzę przyszłość filmu w najjaśniejszych barwach na poziomie 355 mln$. Tak więc rywalizację z HP powinien przegrać. Poza USA Potter bije wszelkie rekordy, więc tam raczej nikt nie ma z nim szans i w ten weekend film Bay'a może odnieść duży spadek. Oj czarno widzę sprawę z miliardem...
opinie tych co na nim byli:P ps aja to widze tak ze potter po wekendzie mocno spadnie! nie tylk ow usa a t3 jeszcze zdążą nadrobic do 1MLD worldwide
Total Lifetime Grosses
Domestic: $302,800,000 39.7%
+ Foreign: $460,000,000 60.3%
obecnie wynik TF3 na świecie to $762,800,000
w ostatnich dniach TF3 podskoczył z formą, mimo, że w kinach szaleje Harry P.
17.07 $6,282,000
16.07 $8,640,000
15.07 $6,328,000
Jesli chodzi o Harry'ego to jest walec
15.07 $92,100,000
16.07 $134,950,000
no i wczoraj chyba rekord zrobił
17.07 $168,550,000
HP po 3 dniach:
Total Lifetime Grosses
Domestic: $168,550,000 35.4%
+ Foreign: $307,000,000 64.6%
= Worldwide: $475,550,000
Cześć wszystkim.
Wiem, że to nie temat tego filmu ale skoro porównujemy Boxa TF3 i HP to co myślicie o Fast Five ??
Jak dla mnie nieźle namieszał i jest niespodzianką $601,682,685 w All-Time Worldwide Box office...i obecnie 58 miejsce w rankingu...
Pozdrawiam:)
Total Lifetime Grosses
Domestic: $308,775,871 39.4%
+ Foreign: $473,988,648 60.6%
= Worldwide: $782,764,519
Dane na dzień 19 lipca... Zbliżamy się do kwoty 310 mln $ w USA, i 800 mln $ na Świecie
Nadal w kinach króluje HP, lecz każdego dnia spadki odnotowuje
TF w ost dniach różnie:
19.07 $3,058,004
18.07 $2,839,070
17.07 $6,391,044
16.07 $8,622,714
15.07 $6,314,787
No we wtorek Tf3 ładnie zarobili (znowu ponad 3 mln$), ale strata do "Zemsty upadłych" wynosi już 36,5 mln$ i nic nie zwiastuje tak małych spodków w kolejnych tygodniach jakie miał poprzednik (35-47%).
The Weekend Warrior typuje kolejny ponad 50% spadek i już tylko 10 milionów w ten weekend:
http://www.comingsoon.net/news/weekendwarriornews.php?id=79894
Domestic: $302,800,000 39.7%
+ Foreign: $460,000,000 60.3%
= Worldwide: $762,800,000
>>> USA
Po 54,9% (czyli kolejnym, dużym) spadku film w ten weekend zarobił 21,3 mln$ i zaczyna mocno przegrywać w starciu z drugą częścią (ta analogicznie zarobiła w weekend o $3M więcej i na jej koncie widniała kwota $339M). Tf3 ma $302M, więc już w tej chwili można jasno stwierdzić, że w USA nie uda się mu dostać do czołowej piętnastki box office'u. W przyszłym tygodniu kolejna duża premiera, więc nie zapowiada się na poprawę wyników. Choć do tej pory byłem optymistą, to teraz sądzę, że finałowi trylogii Bay'a nie uda się pokonać także wyniku uzyskanego przez numer #16 na liście - "Park Jurajskiego" ($357M). Ale o tym zadecyduje postawa filmu w sierpniu (bo szanse nadal ma). To i tak ogromny sukces, a "Transformers 3" powinno zająć w tym roku drugie miejsce (chyba, że ostatni Potter zacznie odnosić astronomiczne spadki, wtedy będzie pierwszy)!
>>> Świat
"Otwarcie filmu było 10 mln$ gorsze od "Spider-Mana 3" i 17 mln$ od "Księcia Półkrwi". Teraz, chronologicznie do wyniku pająka filmowi Bay'a brakuje niespełna 2 mln$, do Pottera troszkę więcej. Trzeba jednak zauważyć, że tamte filmy w trakcie drugich weekendów odniosły o wiele większe spadki i zarobiły 84,3 mln$, i 74,3 mln$ (Tf3 w ten weekend 93 mln$ po 58% spadku). A przed Autobotami jeszcze 2 duże premiery (Chiny, Japonia)." - tak podawałem tydzień temu i niestety spełnił się najgorszy scenariusz. Film Bay'a w ten weekend po 59% spadku zarobił już tylko $39M, a na jego koncie znajduje się $460M (w analogicznym czasie HP6 zarobił $42,7M i miał już $492,3M na swoim koncie). Premiera Pottera jak widać jeszcze mocniej odbiła się na autobotach na rynku zewnętrznym. Oczywiście przed nim jeszcze dwie duże premiery (za tydzień Chiny, za dwa Japonia), ale szanse na przekroczenie $600M maleją z każdym dniem...
>>> Ogół
Pierwsza część już została pokonana, a Tf3 w bardzo szybkim tempie zarobił $763M. Do "Zemsty upadłych" i miliarda jak widać brakuje już niewiele, a film wyświetlany jest dopiero trzeci weekend. Jednak bardzo duże, ostatnie spadki mocno ostudziły tą sytuację. Jeśli w USA tak jak przewiduje film nie zarobi $360M, to na rynku zewnętrznym musiałby zarobić $650M, a jak już wspomniałem film coraz bardziej traci widownie i jeśli mocno mu nie pomogą ostatnie dwie premiery może mieć trudności z przekroczeniem $600M! Tak więc już po pierwszym weekendzie wyświetlania filmu wiedzieliśmy, że powinien on zarobić przynajmniej $900M i ma szanse na miliard, a po dwóch tygodniach nic się nie zmieniło. Film w przeciągu najbliższych 2 tygodni powinien przekroczyć $900M, ale dopiero za dwa tygodnie dowiemy się czy da radę zarobić miliard...
Może dodam coś jeszcze, gdy wyniki się potwierdzą, ale to dopiero jutro. Następne podsumowanie za tydzień...
Moim zdaniem miliard dla Transformers 3 to kwesta czasu. W USA przegra z 2 częścią, jednak nie dzięki USA miliard ma być osiągnięty. Ja prognozuje wynik w USA na 355-360mln, natomiast reszta świata(oprócz Chin i Japonii) dorzuci jeszcze przynajmniej 90-100mln, a w tych dwóch krajach też zarobi przynajmniej 100mln, jedyna opcja tak piszesz Juby, że te kraje zawiodą, wtedy z miliarda nici. Trzeba zaznaczyć, że to scenariusz realistyczny a nie optymistyczny.
Dlatego podają $460,000,000, a nie co do dolara. Pewnie w środę będą potwierdzone wyniki (niewiele wyższe/niższe)!
jak na razie transformery mają już niecałe 800 tysięcy więc myślę że wejdą na 3 miejsce rankingu wszech czasów;]
800 tysięcy? A może 800 milionów? :P
A na trzecie miejsce, ani nawet na szóste nie ma żadnych szans...
no na6 nie ma:/ Swoją droga jak do konca miesiaca nie zgarnie 350mln w USA to marne szanse sa na 400 total! a szkoda! jesli nie bedzie 350 do konca miecha obnizam swoje przewidywania do 390mln w USA jesli nie bedzie 340 to daje maksymalnie 385mln do konca!
Twoje przewidywania mnie dobijają. :P
Nie widzisz, że film traci do dwójki 36,5 mln$, czyli gdyby zaczął zarabiać tak jak "Zemsta upadłych" zarobiłby w sumie 365,6 mln$, ale póki co zarabia mniej (i jeśli chodzi o spadki w kolejnych tygodniach, póki co nic nie zapowiada poprawy).
Wniosek: Film nie powinien przekroczyć 360 milionów, a ty nadal wierzysz w szanse na 400? :P
nie pwoiedzialem ze teraz wierze w 400mln ale twoje 360 mnie powala! jak do konca miesiaca jestem pewnien ze bedzie mial 340 minimum!!!! poki co moje przewidywania sie sprawdzaja i opisalem je powyzej! a wynik total byl dla mnei mniej istotny bo to juz jest wrozenie z fusow!:P zapewne sprawdzis ei do konca miesiaca tak jak wczensije gdzies pisalem a co bedzie dalej bog jeden wie;)
340mln +/- 11mln ale raczej powyzje 340 niz ponizej!
$313,789,450 DO 21 LIPCA TO DAJE niecale 2mln iwecej niz maksymalnei zakladalem! jednak nie czekajac juz do wynikow 28lipca i 31lipca stwierdzam ze film nie osiagnie nawet 390mln. 350mln bez problemu sadze ze zatrzyma sie w okolicach 370+/-5mln ...a szkoda:/ co do miliarda to 950mln to minimum tego co zarobi a czy bedzie 1mld hmmm ciezko bedzie!
Film w piątek dodał 3,5 mln$ (dwójka chronologicznie miała 4,2 mln$) a w weekend zapowiada nam się ponad 50% spadek (kolejny) w czasie gdy druga część uzyskała mały, 43,5% spadek popularności. A zatem przewaga pomału ciągle rośnie, a na dziś dzień wynosi 37 milionów.
Tak więc gdyby film nieoczekiwanie z nieznanych przyczyn zaczął odnosić mniejsze spadki tak aby zarabiać identycznie jak część druga zarobiłby 365 milionów $. To oczywiście mało możliwe, więc szanse na przekroczenie 360 mln$ maleją z każdym dniem i do końca przyszłego tygodnia wyniosą zero (ale 350 baniek cały czas jest jak najbardziej prawdopodobne)!
A sprawa z rynkiem zewnętrznym przedstawia się następująco. W tej chwili na koncie filmu znajduje się $496,070,967. Gdyby było już po wszystkich premierach, to siłą rozpędu film mógłby powalczyć maks. o 580 milionów. Jednak w tym tygodniu premiera w Chinach a za tydzień Japonia, więc jeśli film odniesie na tych dwóch ważnych rynkach sukces to $600M powinien przekroczyć bez problemu. Jednak aby zarobić miliard potrzeba poza USA przynajmniej 640 milionów, a to sporo i na razie ciągle nie można powiedzieć czy uda się filmowi aż tyle zarobić.
Nazwijcie mnie optymistą, ale moja prognoza to 360mln w USA, natomiast poza to 670mln. Zresztą niedługo się przekonamy kto miał rację.
Z innej beczki: Jestem zszokowany postawą Pottera, tzn. pierwszy tydzień był fantastyczny - 226mln, ale w drugi weekend może nie przekroczyć 50mln, to mniej niż pierwsza część Insygniów, jeśli zarobi w ten weekend powiedzmy 47mln, to będzie miał na koncie 273mln. Dlaczego o tym piszę w temacie o Transformers, cóż, TF 3 w drugi weekend też miał 47mln i 261mln ogółem. Po zeszłym weekendzie byłem przekonany, że Potter wygra z Transformersami w USA, jednak teraz myślę, że chyba mu się nie uda. Co jak co, ale mały czarodziej szybciej traci widzów niż roboty, poza tym, najbardziej kasowa część Pottera zarobiła mniej niż najmniej kasowa część Transów. Jeśli więc Potter tego nie zrobi, to chyba tylko Zmierzch może zdetronizować TF 3, bo innego takiego hitu w tym roku już nie widzę.
Nie dzielmy skóry na żywym niedźwiedziu. Weekend dla Pottera się jeszcze nie skończył, poza tym wiadomo było, że po takim rekordzie przyjdzie duży spadek, a w następnych tygodniach może być dużo lepiej. Tak czy siak zapowiada się imponująca walka o stołek lidera w tegorocznym BO.
"Zmierzch" to raczej nie ta liga. Jeśli film zarobi 320 milionów to już będę zdziwiony, a o wyższej sumie od Tf3 lub HP7.2 można pomarzyć.
670 mln$ poza USA? Jeśli w Chinach i Japonii film przyniesie rekordowe dochody to czemu nie? ;D Ale sam uważam, że 640 to chyba maks na co film stać.
Maksymalnie to co moze jeszcze zarobic w USA oraz CHINACH i Japoni to lacznie 190mln! ale to absolutny maks! za to minimum jakie zgarnie to 130mln! zapewne bedzie to cow w okoicach 155mln .Zastanawijace ile zgarnie jeszcze z innych rynkow obcych poz chinami i japonia! sadze ze moze jeszcze zgarac od 30 do 60mln.
No cóż, miliard dla TF 3 przesądzony, muszę to powiedzieć, a nie mówiłem. Poza USA w ten weekend zarobił 62mln (z czego 40mln w Chinach) i ma już 882,4mln. Ja przy moich obliczeniach zakładałem, że w ten weekend z premierą w Chinach(moje założenie ok. 20mln), zarobi 40mln+, a jest 20 mln więcej. Teraz nawet przy 50% spadkach i bez Japonii, miliard by pękł, a tak to podwyższam moją prognozę na rynku zewnętrznym do 700-710mln :P
też tak uważam że TF 3 ma już miliard w kieszeni:)
W USA film dobije do 340 mln $
Poza : 680 mln $
Łączne wpływy : 1020 mln $
To są oczywiście moje prognozy:)
j_d64 szanuje Twoje prognozy, ale 340mln w USA jest niemożliwe, w sensie że za mało. Filmy w lato w dni powszednie zbierają około połowy wyniku z weekendu, więc 325,8 +6mln 331,8mln, plus ok. 6,5mln z przyszłego weekendu to 338,3mln, więc jakim cudem miałby zrobić potem tylko 1,7mln. Te 340mln może nawet mieć do końca przyszłego weekendu, przy dobrych wiatrach
Szok! 62 miliony i aż 40 z debiutu w Chinach! Miliard jest już pewny, szczególnie biorąc pod uwagę nadchodzącą primerę w Japonii. W USA sytuacja filmu się poprawiła, więc jeśli w następnych tygodniach spadki nie przekroczą 45% film powinien dobić do tych 360 milionów. Poza USA natomiast jest szansa na walkę o $700M (ale bardziej wierzę w $660M)! Tak czy siak miliard padnie...
w usa moze byc ciekawa sprawa bo premiery duzych flmowj juz byly i moze odrabiac straty i utrzymywac dlugo dzienne zyski powyzej 2mln! w ten sposob moglby dobic do moich 365-375mln chhoc dalej po cichu licze na wiecej!
ja też liczę na więcej, jednak 360-365mln to chyba maksimum, chyba że film zaczął by notować spadki mniejsze niż 40%
Domestic: $325,789,000 36.9%
+ Foreign: $556,600,000 63.1%
= Worldwide: $882,389,000
>>> USA
Trzeci weekend przyniósł zaskakująco mały 43,7% spadek, dzięki czemu Tf3 zarobiło kolejne 12 milionów dolarów. To oczywiście oznacza i tak, że strata do "Zemsty upadłych" się powiększa (teraz wynosi 38 mln$), ale na szczęście coraz wolniej. W dodatku ostatnia część Pottera, która po rekordowym otwarciu miała stać się numerem #1 tegorocznego box office'u kompletnie zawiodła w swój drugi weekend, dzięki czemu film Michaela Bay'a nie tylko zachowuje szanse na przekroczenie 360 milionów na rynku wewnętrznym ale także może pozostać na miejscu najpopularniejszego filmu sezonu (o ile Potter w przyszłych tygodniach dalej będzie odnotowywał duże spadki)...
>>> Świat
W tym tygodniu nie będę już cytował swoich poprzednich wypowiedzi, mówiąc ile film traci do "Księcia Półkrwi" itd. Aż 62 miliony dolarów w weekend to o ponad 20 więcej niż się spodziewałem!!! 40 milionów z samych Chin, gdzie rekord otwarcia Tf3 pobito aż o 70%! Spore przekroczenie granicy $600M byłoby w takiej sytuacji możliwe nawet bez przyszłotygodniowej premiery w Japonii. Jeszcze nie wiemy jak mocno tam się otworzy Tf3, ale teraz film spokojnie może powalczyć o przynajmniej $660M poza USA, a może nawet wywalczy 6 miejsce w tej klasyfikacji pobijając "Epokę Lodowcową 3D" - 690,1 mln$...
>>> Ogół
Do tej pory po fenomenalnym otwarciu mówiło się tylko o tym, że film ma jakieś szanse na przekroczenie miliarda (ale nic w tej kwestii nie było pewne). Wszystko zależało w głównej mierze od rynku zewnętrznego, bo dzięki 3D to właśnie tam dochody filmów wzrosły najbardziej przynosząc nam w ciągu ostatnich 2 lat, 4 miliarderów. I wygląda na to, że w 2011 roku będziemy mieli ich aż trzech, przez co granica pobicia miliarda nie będzie robić już na nikim większego wrażenia (tym bardziej, że pobijana jest cały czas o nie więcej jak 70 mln$ :P). Tf3 już na pewno dołączy do tej grupy (brakuje mu jeszcze tylko 118 mln$) i kto wie, może ma szanse powalczyć z wynikiem końcowym o drugie miejsce w tym roku z "Piratami z Karaibów 4" (póki co 1,032.6 mln$, i ciągle jeszcze rośnie), ale na pierwsze nie ma szans (Potter walczy o 1,2 mld$)...
Wydaje sie ze w USA do konca miesiaca zrobi 335-340mln a na zewnetrzym rynku trzasnie 630-650mln czyli łacznie da to 965-990mln. Najpewniej bedzie to 970mln!!!
A Titanic dalej pozostanie niezatopiony przez jakiegoś innego reżysera :) Barierą jest już 1.2mld dla wszystkich innych filmów i robi się tam powoli ciasno ;)
Robi się ciasno bo filmy ostatnio tak często przekraczają miliard nawet nie o 70 milionów tylko i wyłącznie dzięki 3D. Od czasu "Avatara" wynik ostatniego Pottera może zrobić jakieś wrażenie (walczy o 1,3 mld$), bo "Alicja", "Toy Story 3", "Piraci 4" i Tf3 bez 3D nigdy by miliarda nie zarobiły, a ich wyniki końcowe bardziej niż robić wrażenie po prostu irytują.
Czekam na film, który tak jak pierwsza czwórka miliarderów, przekroczy tą barierę bez trójwymiaru. A jeszcze większe wrażenie zrobi na mnie miliard, z którego ponad 50% to zysku z USA jak u "Mrocznego Rycerza"...
PS:
"wiesz nie kazdemu sie oplaca robic taki szum medialny jak robil cameron z avatarem i titaniciem!"
Właśnie, że się opłaca, tylko nie każdy umie zrobić taki szum! :P
W tym roku na liście wszech czasów będzie pierwsza 10 z ponad 1 mld$.Niedługo bariera 1 mld$ nie będzie robić wrażenia bo za 3-5 lat prawię pierwsza 20 filmów będzie ponad 1 mld$ z przekroczeniem o 20-60 mln$ :/ dzięki 3D.Przepaść między 2 filmem wszechczasów a 3 to aż 700 tyś$,które przedzieli HP7.2 i nie dzięki 3D ;)(co cieszy).
Juby_-Ciekawe czy The Dark Knight Rises przekroczy 500mln w USA jak TDK :).Choć wynik z reszty świata na pewno będzie wyższy od poprzednika.
Dark Knight Rises przekroczy 500mln w USA z palcem w nosie :) , ciekaw jestem ile Hobbit zarobi w przyszłym roku .
P.S. Tytanic wymiata , bez 3D i z 1997 roku :D
nowy batman moze miec problemyz 500mln wusa bo wiadomo ze przynajmniej 200 zarobil dzieki wykitowaniu wiadomo kogo:)) ale film byl genialny wiec moze na fali zachwutu 2ga czescia bedzie oszalamiajace otwarcie ale co z 500mln ? raczej watpie!
Syrinx jak czytam twoje komentarze to aż kupę mi się chce zrobić. :P Skąd ty masz te dane, że film zarobił 200 mln$ bo Ledger umarł co? Może jeszcze sprecyzujesz do jednej dziesiątej miliona tą liczbę? :P
Nikt nie wie jak duży czynnik odegrała śmierć Ledgera (już bardziej jego fenomenalna rola), ale te 200 mln$ możesz sobie wiesz gdzie wsadzić...?
pamietajz e zrobienie takiego szumu tez kosztuje wiec nie kazdemu sie oplaca taki stosunek zyskow do strat!!!! no i ryzyko!!! titanic i avatar to wyjatki ze sie udalo!
Cameron umiał zrobić szum, o Avatarze była mowa już kilka lat przed.Największy fenomen,to że każdy chwalił efekty specjalne Avatara i każdy go polecał każdemu.
Zarobki Transformers 3
Total Lifetime Grosses
Domestic: $329,134,061 36.0%
+ Foreign: $585,100,000 64.0%
= Worldwide: $914,234,061
W poniedziałek i wtorek doszło 30mln, kolejne 25-30mln w środę i czwartek i przy dobrych wiatrach miliard może być osiągnięty już po weekendzie. Ciekawostką jest, że BOM podaje, że TF 3 w weekend miał zarobek 76mln czy jakiś tak, więc w ten weekend z premierą w Japonii 50 pare mln wydaje się realne.
Studio Paramount ogłosiło, że jest to ich najlepiej sprzedający się film na rynku zewnętrznym i wciąż podnosi poprzeczkę :)