7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

TYLKO 3 GLOSY

ocenił(a) film na 6

Tylko 3 glosy i Transformers bedzie najlepszym filmie skatalogowanym w Filmwebie. Ojciec Chrzestny ma tylko 8,785 :P

ocenił(a) film na 1
dariusman

Dobrze wiedzieć, u mnie był wczesniej na 6/10 ale w takim wypadku dla dobra ogółu i żeby się już nie ośmieszać będę musiał ustawić jedyneczkę =)

ocenił(a) film na 9
brandy_2

najpierw musi byc polska premiera zeby film wszedl do top100

ocenił(a) film na 6
Leszczyk

Aha, rozumiem.

ocenił(a) film na 2
dariusman

I jeszcze jedno miejsce w top 100 nie jest według średniej oceny filmów np.
wspomniany przez ciebie "Ojciec chrzestny" jest na pierwszym miejscu jego średnia ocena wynosi 8,86 natomiast film "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" ma średnią ocene 9,03 i jest na miejscu ósmym.

Dlatego iż miejsce danego filmu jest ustalane na podstawie oceny wyliczonej w następujący sposób:

[g / (g + 1000)] * s + (1000 / (g + 1000)) * S

g - liczba oddanych głosów na film
s - średnia ocena danego filmu
S - średnia ocen wszystkich filmów

ocenił(a) film na 6
brandy_2

Twoja akcja skutkuje, srednia mu sie obniza drastycznie. Chyba dam dzeisiatke z semtymentu do robotow :p

ocenił(a) film na 6
dariusman

To bylo do brandy'ego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
dariusman

Ojciec Chrzestny ma 18336 oddanych głosów.
Zanim Transformery tyle nabiją ich ocena może spaść poniżej 8, albo i niżej - niestety...

9+/10 za przyjemność oglądania.
Czasem potrzeba na chwilę wyłączyć mózg i oglądać na lajcie - tak jest z tą produkcją, a lajcik jest naprawdę wielki!

ocenił(a) film na 6
Speedfan

Speederman zgadzam sie...to bez sensu dawac 1 tylko dlatego zeby obiżyć ocene filmu...:/ żałosne...

ocenił(a) film na 6
Aleera_2

Brandy jest poprostu zalosnym niedowartosciowanym idiota i do tego pewnie jest zapryszczony i do cna zakomleksiony. Najlepiej jesli niewchodzilby wogole na FW>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 2
danus1986

Do Speederman i danus1986 czy wy musicie obrażać innych użytkowników wyłącznie z tego powodu że się nie zgadzacie z ich zdaniem ??

osobiście popieram brandy`ea.Pprzecież to brzmi jak ponury żart "Transformers" na pierwszym miejscu w top 100

Rozumiem Speederman po twoim ostatnim komentarzu Speederman że na FW już cię nie zobaczymy.

Speedfan

czy ktoś mi może powiedzieć czy w filmie bonecrusher wypowiadał jakieś zdanie skoro ma aktora podkładającego głos ? bo o ile wiem to tylko ryczał coś tam na autostradzie

ocenił(a) film na 10
puchoo

Przy potwierdzeniu Allsparka ... cos tam warczał jak wyjeżdzał : "Bonecrusher rolling" i to tyle ;/

ocenił(a) film na 10
dariusman

Ja na FW byłem , jestem i bede :D :P:P No i to juz postanowione ;]

ocenił(a) film na 2
Speedfan

a pisałeś "BRANY - WWOOOOOOOONNNN !!!!!!!!"

ocenił(a) film na 10
Stachu_c

Po co w ogóle jest ten ranking "TOP" każdy lubi co innego mniej lub więcej, ja na przykład lubię "Władcę pierścieni: Dwie wierze" a jest na miejscu 500+, a według mojej oceny ten film jest lepszy od "Ojca Chrzestnego". Najlepiej w ogóle nie sugerować się tym rankingiem.

ocenił(a) film na 6
dominid3

Ten ranking jest dlatego, zeby stwierdzic, co ludzie generalnie lubia: Moim zdaniem ten wzor ktory podal Speedman jest dobry, choc i tak wystepuja wpadki (np. nieslawne 6 miejsce Zaca Efrona z przed kilku dni)

ocenił(a) film na 6
dariusman

domind, niska pozycja Dwoch Wiez tez jest wpadka. Taka wpadka jest tez to, ze Tim Burton dopiero przedwczoraj awansowal do TOP 100 Ludzi. A co do "pierwszego" miejsca Transformers... nie wiem, widzialem tylko zwiastuny, po ktorym nabralem apetyt na solidna rozrywke :) Niestety pewnie skonczy tak jak 300. On na poczatku byl na 30 miejscu, zeby po 2 tygodniach spasc na 200.

ocenił(a) film na 10
dariusman

Dobra gówno mni eobchodzi FW-ebowskie TOP 100 filmów i tak Transformers jest w moim TOP 3 najlepszych filmów jakie obejrzałem w ciagu ostatnich 5 lat ;]

ocenił(a) film na 8
Speedfan

Mnie tak samo nie interesuje to jaką ocenę będzie miało transformers,dla mnie ten film wymiata całą konkurencję ze względu na muzykę i efekty i tyle.

ironhide1

Nie wiem, mi się nawet podobało, ale dałem 6/10. Bez przesady, nie wiem jak można tak głupkowatemu filmowi dać więcej ;) W każdym razie efekty i sceny rozwałki boskie :)

ocenił(a) film na 6
dariusman

Ktos napisał ze Musi Byc Polska Premiera /...Reservoir Dogs Tarantino nie miał Swojej PREmiery w Polsce a mineło 15 lat ...;]

ocenił(a) film na 9
Finalny_Odbiorca

ja nie kumam, jeśli film nie opowiada o kobiecie horej na raka, albo nie ma poważnego klimatu to już film musi buć h.ujowy, tudzież nie ma prawa dostać sie na top 10. Pytam się k.urwa dlaczego, dlaczego smuty i poważne g.ówna mają być najlepsyzmi filmami świata ? Dlaczego za.jebisty film rozrywkowy z fajnymi kreacjiami, dialogami, gagami , wciągającą historią, efektami i muzyką nie może być w wysoko w TOP. Sto razy trudniej zrobić jest coś optymistycznego, bądź wesołego, a już trudniej jest wymyślić dobry gag czy sceny przy której można się uśmiechnąć, a które nie są żenujące (Transformersy w ogródku:)). Trudniej jest zrobić to niż smutny film o wieźniach, czy seryjnym mordercy. A pierwsza 10 i nie tylko,nie licząc Foresta Gumpa to takie właśnie filmy. Oczywiście są one bardzo dobre, ale na litość czemu tylko takie mają tam być ??

ocenił(a) film na 6
Redgard

Redgard masz racje:)
Jesli film ma cos w sobie i naprawde jest niezły powinien byc na wysokim miejscu. I nie musi to byc film z jakimś życiowym przesłaniem,musi byc fajny bo to TOP a nie Lista Najmądrzejszych I Najambitniejszych Filmów Wszech Czasów.

ocenił(a) film na 2
Aleera_2

Śmiać mi się chce z waszych komentarzy narzekacie na top 10 bo niema w "transformers" ani żadnego innego czysto rozrywkowego filmu, dlaczego tak jest ?? poniewarz takie filmy NIESĄ arcydziełami, "Ojciec chrzestny" powstał w 1972 roku do dziś wszyscy krytycy, oraz wiele "zwykłych" widzów uważa go za wybitne dzieło, za 30 lat nadal tak będzie a o transformers nikt nawet nie będzie pamiętał.

A wy wypisując takie bzdury tylko się ośmieszacie.

Takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 9
Stachu_c

A mi płakać się chce jak czytam twoje wypociny:)

"bo niema w "transformers" ani żadnego innego czysto rozrywkowego filmu, dlaczego tak jest ?? poniewarz takie filmy NIESĄ arcydziełami," - to wtakim razie to jest film psycholigiczny???? hahaha żenujący jesteś i nie masz pojęcia co to znaczy film rozrywkowy.

"poniewarz takie filmy NIESĄ arcydziełami, "Ojciec chrzestny" powstał w 1972 roku do dziś wszyscy krytycy, oraz wiele "zwykłych" widzów uważa go za wybitne dzieło, za 30 lat nadal tak będzie a o transformers nikt nawet nie będzie pamiętał." - dlaczego nie są??? Bo ludzie się do jego stworzenia nie przykłądają?? Skąd wiesz że za 30 lat nikt nie będzie pamięał o transformersach?? Wróżka je.bana czy co?? Z tego co pamięam Casablanca dopiero po kilkunastu latach została dopuszczona do kina bo wytwórni się nie podobała, a także ludziom na pierwszej premierze i dopiero ponowne puszczenie do kin filmu po właśnie kilkunastu latach przyniosło kaske. a niedawno teraz orzkynięto scenariusz do Casablanci najlepszym jaki powstał na świecie. Czyli ponad 50 lat mineło, żeby uznać scneariusz tego filmy za najlepszy jaki powstał. Więc nic nie jest pewne i nie ośmieszaj się wywodami co będzie za 30 lat, bo tego nawet kalendarz majów nie zakłada:) Hahahahahaha A Transformersy tak czy siak są naprawde dobrym filmem i żaden de.bil który specjalnie zaniża go ocenami 1 tego nie zmieni:) Czas przestać być sentymentalnym dziadem i otworzyć się na kino XXI wieku, które też ma sporo do powiedzenia.

ocenił(a) film na 2
Redgard

"to wtakim razie to jest film psycholigiczny????" - uczmy się czytać ZE ZROZUMIENIEM !!!

"Wróżka je.ba** czy co??" - czy ty nie umiesz sklecić kilku zdań bez przekleństwa ?? sprubuj to nie jest takie trudne.

Dlaczego twierdze że "transformers" odejdzie w zapomnienie ?? ponieważ takie filmy, nie wnoszą nic nowego (no może poza kilkoma efektami specjalnymi), nie zapadają na długi czas w pamięci. Są to produkcje na zapchanie luki w repertuarze kin, Można obejrzeć dla zabicia czasu, ot taka rozrywka dla mas.

"Czas przestać być sentymentalnym dziadem i otworzyć się na kino XXI wieku, które też ma sporo do powiedzenia." - Oczywiście ma sporo do powiedzenia, jednak "transformers" raczej nie ma za wiele do przekazania. Natomiast w XXI w.powstało wiele wspaniałych mających sporo do przekazania filmów np. Wspaniałe dzieła I?árritu, filmy takie jak "Million Dollar Baby", "Miasto gniewu", "Pasja", "Marzyciel" i żeby było coś polskiego "Pręgi" napewno znalazło by się jeszcze bardzo wiele filmów powstałych w przeciągu ostatnich kilku lat lepszych od omawianego tutaj.

ocenił(a) film na 10
Stachu_c

"sprubuj to nie jest takie trudne"

Spróbuj pisać bez błędów i z poprawną interpunkcją, to nie jest takie trudne ;]

Transformers to imho film nr 1 w sierpniu, jeśli nie w całym roku :)

ocenił(a) film na 2
gomez112rs

Tak wiem, nie będę wciskał kitu że tak nie jest. Jednak skoro do tej pory "tak" piszę to już tak zostanie (Mam zaświadczenie że jestem dyslektykiem). No i znacznie gorsze są wulgaryzmu wciskane między zdania zamiast przecinków.

Co do filmu napewno* nie jest najlepszym filmem roku, dużo lepsze są choćby "Przeczucie" oraz "Most do Terabithii". Mimo iż napewno nie uważam ich za arcydzieła.

*Oczywiście moim zdaniem

ocenił(a) film na 9
Stachu_c

Transformers The movie anime wszyscy pamietają, każdy zaineteresowany kojarzy G1 , i każdy na ziemi wie że są bajki o Transformersach. A mija włąsnie koło 30 lat:) Nie widzę powodu, dlaczego nie miał by nikt pamietać o fabularnej fajnej wersji tychże zabawek.

ocenił(a) film na 9
Redgard

i tym samym kończe uczestniczyć w donikąd prowadzących wywodach.