PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34582}

Transporter

The Transporter
2002
7,3 274 tys. ocen
7,3 10 1 274413
6,3 30 krytyków
Transporter
powrót do forum filmu Transporter

1/10 - syf

ocenił(a) film na 1

dno- kipski jak cholera, marna podróba bonda,scenariusz , aktorstwo, usmiałem sie nie ogladnąłem nawet całego bo sie nie dało
szkoda dalej pisać

użytkownik usunięty
lucyfer22

Wiesz czego się spodziewałem? Nie wymagałem dużo od Transportera. Myślałem, że obejrzę film na miarę chociażby któregoś z najgorszych z serii z Bondem (wtedy byłoby już nieźle)

Niestety strasznie się zawiodłem.

ocenił(a) film na 9

porownanie tego filmu z bondem.... ahahah wyjebie sie zaraz na plecy:D
spadac ogladac pokemony.... hahaha kurwa co za ludzie;]

ocenił(a) film na 1
lucyfer22

Owszem, film sensacyjny ma przyciągać widza tylko problem w tym, że ten film nie przyciąga. Film jest nudny, przewidywalny. Czyli porostu klasyczny usypiacz. GORĄCO NIE POLECAM

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

no zobaczymy...jutro oglądam na polsacie o 21:00. zobaczymy czy warto było. ale nie mówie ze nie lubie tego typu kina akcji. xXx mi sie podobało, Smierc Nadejdzie Jutro czy 13 Dzielnica też. więc zobaczymy. Obie strony tego konfliktu maja w ulubionych jakieś super filmy. Ja tam lubie i Misję, Ojca Chrzestnego, Gladaitora, Foresta Gumpa, Szregowca Ryana (filmy ambitne niewątpliwie) i Prestiż, Zawód:Szpieg, Deja Vu, Efekt MOtyla (filmy z inteligentną fabułą) i 13 Dzielnicę, xXx, Jamsy Bondy (rozrywkowe, nierealne filmy akcji)...
filmy akcji typu xXx, xXx:2, James Bond, 13 Dzielnica sa robione tylko i wylącznie dla ROZRYWKI. nie dla inteligentnych rozerek psychologicznyh..
pozdro.. :) zajrzyjcie do mnie i moich ulubionych i zostawcie komentarz :)

użytkownik usunięty
davemaster

Obejrzałem, i do niedzieli będę chodzic w worku pokutnika. 3/10 za zapasy w oleju.

davemaster

hahaha

Prosze Cie ... Deja Vi i Efekt Motyla mają 'inteligentną fabułe'? Nie wiem dokładnie co to znaczy ale domyśliłem sie. Fabuła Deja Vu jest tragicznie głupia, a może lepiej tragicznie zepsuta, po prostu scenariusz jest do bani. Co do filmów akcji to owszem też czasem lubie obejrzeć coś w celu wyłącznie rozrywki ale to musi przypominać film. Oprócz fabuły istnieją w filmie takie rzeczy jak zdjęcia, muzyka, montaż, gra aktorska, klimat i wiele innych. Te cechy ma każdy film nawet najmniej ambitny i z ch realizowania wypada go rozliczyć.

I jeszcze jedno wytłumacz mi co to są 'inteligentne rozterki psychologiczne' bo za nic nie moge tego rozszyfrować xD

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Film nawet mi się podobał. Nie wiem czemu- może lubię bezsensowne filmy? ;)

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

każdy ma swoje zdanie od tego są fora:) a mnie film sie podobał 8/10

ocenił(a) film na 3
slodziutka

Ja dałem temu filmowi 3/10 i to chyba tylko z litości.
Największym problemem tego filmu nie jest brak realizmu czy latające po dziwnym łuku rakiety, tylko poprostu głupie sceny (walka w smarze) i co najgorsze denna, ciągnąca się jak flaki z olejem fabuła. Co do efektowności filmu, to on w ogóle nie był efektowny, może poza scenami w ciężarówkach. Scena walki w smarze razi taką głupoą, że od razu człowiek wysiada, ale np. scena walki w autobusie została zamordowana przez ten fatalmy montaż. Obrazki latają chaotycznie przed oczami tak, że człowieka w odpowiednio zaciemnionym pokoju bardziej niż film pochłania walka ze smen. Do tego dochodzą beznadziejne gadki o zasadach i generalnie fatalne dialogi (dużo niby ich nie ma, ale jak już są to uszy więdną).
I niech nikt mi nie mówi że nie lubię kina akcji. Uwielbiam M:I:2, "Szklane Półapaki", jestem fanem Bonda (chociaż ten raczej błędnie został tu wrzucony do kryterium: kino akcji - ale skoro tak, to i ja o nim piszę). Dobre kino akcji/sensacja to poprostu dobra rozrywka. Jak film składa się ze zmontowanych jak teledysk scen walk, to faktycznie takie kino wymaga specyficznego widza.
P.S
żeby fabuła chociaż trochę wciągała, nieodzowne są jakieś zwroty akcji, które zaintrygują widza, tak że zacznie się zastanawiać co dalej. Czy ktoś jest w stanie wymienić taki moment w tym filmie, to poproszę. Tylko mi nie piszcie o wybuchu BMW - to żaden punkt zwrotny w fabule. Swoją drogą to ciekawe, że główny bohater taki specjalista, a przeżył tylko przez przypadek;)

ocenił(a) film na 1
Wampir_

Zgadzam się, również bardzo się zawiodłem. Ten film to katastrofa, no ale tak to jest gdy się ma wojskowe wyszkolenie i robi się to w mniej niż 12 godzin :)))

ocenił(a) film na 8
slodziutka

Howk, chciałem tylko napisać, że jestem debilem.

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

10/10
Bardzo fajny film...
Jest to film akcji, który moim skromnym zdaniem ma ciekawą fabułę i dobrze dobranego aktora do roli głównej!
Jeśli to jest syf to co można mówić o całej serii Jamesów Bondów w których logika to bardzo pożądane słowo.
Jeśli ktoś pisze podróba Bonda to znaczy, że mija się z rozumem w ślepej uliczce!
Bond miał diametralnie inny charakter i podejście...
Jeśli chodzi o 2 to wielkie nieporozumienie...
1 ma to "coś".

ocenił(a) film na 9
phil_anselmo

trzymajcie mnie bo usiade ;D to jest film akcji. moze te z brucem lee sa mniej absurdalne? litosci.... ambitne filmy to sa takie ktore oglada tak male grono ludzi ze nawet nigdy ich na oczy nie widzieliscie bo byscie usneli. smiac to mi sie chce z tego 1/10. ciekawe jakie wy AMBITNE filmy ogladaliscie. pewnie pszczolke maje. dla mnie transporter to dobre kino akcji, takie mialo byc i jest. :P

malenka1722

maleńka jesteś Wielka , dobre słowa :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
phil_anselmo

Napewno nigdy niedalbym temu filmowi 1/10, jednak 6 to jest maks wedlug mnie. Za kij nie zasluguje na tak wysoka note.

ocenił(a) film na 7
nildur

Bardzo fajna rozrywka:-)ja sie usmialem i dobrze bawilem na tym filmie, a o to chyba chodzi,ja dalem 8/10 :D

ocenił(a) film na 2
eulogy_pl

Zgadzam się z założycielem. Dno. Aż szkoda mówić.

phil_anselmo

Podróba Bonda - dobre!!! :D Oglądałem ten film kilkanaście razy i jakoś
nigdy Jamesa w nim nie dostrzegłem... Film jest świetny ale w kategoriach
bajki - o realizmie czy szczytach sztuki filmowej można zapomnieć. Za to
coś się w nim dzieje, auta, strzelanie, pościgi. W sam raz do poduchy,
niewymagające kino i tyle.

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Dla mnie ten film jest genialny a Bond to syf :)

ocenił(a) film na 10
phil_anselmo

gadasz glupoty, po prostu nie znasz sie na filmach,... ile masz lat? 10? i w takim wieku oceniasz filmy ? Ocenianie takich filmow powinno byc od 18 lat , haha. Glupio to wychodzi kiedy 10-cio latki dostaja sie do internetu...

phil_anselmo

yyy nawet nie wiem co napisać, tak mnie to rozwaliło, to "gadanie" doczytałem tylko do postu żelaznego (któremu winszuje za ładny wywód), dalej nie wytrzymałem, :) śmiać mi się chce gdy czytam post typa który uważa że każdy kto ogląda takie czy inne filmy to debil, to ja się pytam kim ty jesteś, że masz prawo obrażać ludzi których nie znasz, komunikujemy się prze internet co stwarza możliwość bycia anonimowym ( i cenię sobie tą anonimowość), ale bez przesady, nie lubisz tego typu kina spoko masz prawo, ale nie obrażaj ludzi, skoro ich nie znasz, jeśli w sądzie ludzi by oceniano za to jakie filmy oglądają , połowa ludzi zamknięto by w psychiatryku albo skazali na śmierć jako psycholi- morderców (Piła, Hostel i inne horrory).

Ja jeśli chcę obejrzeć coś z rozkminka to idę do teatru, albo włączam jakiś film dramat lub coś w tym stylu, jeśli chcę zobaczyć jak główny bohater obija kilku typów, bo mu nacisnęli na odcisk włączam kino akcji i podchodzę z dystansem, bo przecież to film.

Uwielbiam Fantastyka, i dla ciebie pewnie to też jest kicz i kał, bo nie realne, i co? mam racje? jeśli nie to zwracam honor. Każdy ma prawo mieć własne opinie, Ale nie obrażajmy się szczególnie kiedy się nie znamy.

Cisną mi się na usta, słowa jednego z bohaterów filmu Job (bardzo dobra komedia według mnie) pozwolę sobie zacytować "Myślisz że jesteś fajny??" i dopowiem od siebie: bo wyzywasz ludzi od debili, jeśli tak to grubo się mylisz, szkoda mi słów na takie zachowanie. Ludzie ogarnijcie system ( albo jak to woli skompilujcie się :) ), a później dopiero piszcie. Ale koniec już na ten temat. przepraszam za pisownie jeśli popełniłem jakiś błąd. Jeśli kogoś uraziłem też przepraszam, Pozdrowienia dla Ogarniających, i tych którzy podchodzą do tego co widzą z dystansem.

A teraz na temat film, WEDŁUG mojej Opinii film znakomity dlaczego po Pierwsze Luc Besson, czego się nie dotknie, na pewno nie spartoli ( najwyżej słabszy dzień miał :) ) po drugie Jason Statham, bardzo dobra gra aktorka, zimny, obojętny, (tak właśnie wyobrażał bym sobie takiego "specjalistę" od przesyłek), ale nie pozbawiany uczuć i humoru (specyficznego humoru) żałuje że nie zagrał 47 w Hitmanie ( jako wierny gracz serii uważam że lepiej by pasował, choć na Timothy Olyphant nie mam co narzekać, ale to już inna bajka :) ). A po Trzecie I to Najważniejszy powód to BMW 735 '99. Wózek Cudeńko jak BMW :) pozdrowienia dla fanów 4-kółek.

ocenił(a) film na 10
DZC

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Zgadzam sie :P Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
DZC

pisz co chcesz ziomek....ten film to SYF.....i to nie jest kino akcji, to jest kino syf. Jak oni się jeszcze nie wstydzą robić sequel'e , które są jeszcze bardziej żenujące od jakże "wybitnej" pierwszej części.

ocenił(a) film na 5
szponter

Ho ho ! Ładna dyskusja się tu nawiązała. Wkurzają mnie ludzie co jeżdżą po dobrych filmach akcji, bo uważają się za nie wiadomo jakich krytyków. Transporter zaliczam do kina mało wymagającego, luźnego, w sam raz na piątkowy wieczór z osobami towarzyszącymi, kubełkiem popcornu i paroma litrami coli lub napojów wyskokowych. I jeśli oto chodzi ten film nadaje się świetnie. Dużo akcji i to dobrej jakości, pasujący główny bohater, wszystko jest tak naciągane że aż miło się ogląda. Fabuła szczątkowa ale też daje radę (jak na film akcji ;) ).
Moim zdaniem - chcesz się odprężyć po dniu pełnym nauki ?? Obejrzyj ten film. :)

8/10 -- No tak naprawdę to 7+, ale niech ma ^^ Polecam.

ocenił(a) film na 2
Gulasz

Mnie też wkurzają ,ale sorry ja nie jeżdżę po dobrych filmach akcji ,ja jeżdżę po żenującym syfie, który może się równać jedynie z niemieckimi filmami akcji ,np. takimi dziełami jak "Poszukiwacze Bursztynowej Komnaty" , i fenomenalnymi serialami " Kobra" tudzież " Der Clown".

szponter

piszesz, że syf spoko twój gust, nie podważam go ale podaj argumenty. z chęcią je rozkminie. "ziomuś" :)

ocenił(a) film na 2
DZC

beznadziejne, niebywale wręcz żenując-nierealistyczne sceny akcji,kaskaderskie: walka na ciężarówkach, wskakiwanie samochodem na lawetę jak z katapulty, a przy tym żadnych wgnieceń( kurwa zupełnie jak w Need For Speed'zie). Co do II części :zasłanianie się drzwiami( drewnianymi) jak laska ładuje do ciebie z uzi czy z czegoś w tym stylu, i drzwi oczywiście wytrzymują. No i rodzynek( nie wiem ,może coś dalej było jeszcze równie wybitnego, ale po prostu po tej scenie wyłączyłem i usunąłem film z kompa): zdejmowanie bomby z pod samochodu z pomocą haka robiąc beczkę w powietrzu na sekundę przed detonacją.....bezcenne:D.

ocenił(a) film na 10
szponter

zrozum kolego, niektorzy posiadaja takie zdolnosci a akurat reżyser tego filmu uzdolnił tym głownego bohatera. Pozdrawiam.

szponter

no i jak pięknie, można? można! aż takiego posta pochwale, podałeś argumenty przez które odrzucasz ten film ( a raczej serie) podałeś te argumenty <jupi> ^^ dobra już poważnie. Przyznaje sceny które podałeś są nie"realistyczne", ale jakoś mnie one nie przekonują by nie obejrzeć, może nie zwróciłem uwagi na to :) .pozdrawiam,
a tak na marginesie spytałbyś się fizyka czy matematyka czy to jest możliwe, pewnie odpowiedział by ci że potrzebuje kilku istotnych danych, i zobaczy czy coś się da zrobić. na pewno zwykły człowiek takich rzeczy by nie zrobił, trzeba napisać do "Pogromców Mitów" oni sprawdzą i będziemy wiedzieć czy np. scena z bomba i samochodem jest możliwa...

ocenił(a) film na 10
DZC

Uważam, że byłoby to możliwe. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
DZC

Jasne wszystko jest możliwe( za krótki post)

ocenił(a) film na 2
DZC

O i jescze jedno, coś co idealnie opisuje ten film:
"Prosze Pana ,siedzę sobie proszę Pana w kinie....Pan rozumie?. Tak patrze sobie,siedzę sobie w kinie proszę Pana.....normalnie....patrze, patrze na To..........i aż mi chce się wyjść z kina..proszę Pana..i wychodze"

szponter

ten cytat dobry jest dobry, a co do możliwości Trzeba napisać do Myth Busters ( jeśli pomyliłem się w nazwie poprawić proszę ), i tyle a póki co ja inni cieszymy się że jest taki film jak Transporter a szponter nie i podaje( trzeba mu przyznać) słuszne powody ku temu, które akurat mnie nie ruszają. ale tak to już jest jedni lubią takie kino inni takie kino, i każdy ma prawo do komentowania, krytykowania. Komentujmy, krytykujmy, ale z klasa i inteligentnie.

Pozdrawiam Wszystkich bez wyjątków. "Niech szmoc będzie z Wami" ^^
------------------------------------------------------------------
a tak na marginesie to ciekawi mnie jaką scenę z jakiego filmu uważacie za najbardziej absurdalną i nierealistyczną?? może żeby tutaj nie zaśmiecać proponuje pisać odp w moim profilu tam jest wolny temat więc jak ktoś chce niech pisze.

ocenił(a) film na 10
Gulasz

Równiez uwazam tak jak Ty. Widze ze mamy podobny gust- Avatar Tommyego Angelo z mafii :P

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Ludzie! obejrzyjcie sobie Transporter 3 - to jest syf! Transporter I jest spoko!

phil_anselmo

Wybaczcie ze poruszam tak stary temat. Ale mi filmik sie podobal, wiem ze jest masa przesadzonych scen, ale trzeba umiec przymykac na nie oko. Poza tym zwroccie uwage na to - skad wziela sie ocena 7,91?? Ponad 5700 osob chyba nie jest debilami i nie wystawia wysokiej oceny tak tylko zeby sobie wystawic. Mimo roznicy zdan - POZDRAWIAM

użytkownik usunięty
Swiergu

To, że 5700 osó uznało, że film jest 7-8/10 i z tego powodu jest on co najmniej dobry jest żenującym argumentem za "Transporterem".

Jeżeli chodzi o filmy akcji to normalne , ze nie ma się wielkich wymagań, tylko że ten film nawet w swojej kategorii jest słabiutki poczynając od fatalnej gry aktorskiej, fabuły, dialogów i scen akcji (również), które niczym nie zachwycają, tylko zwyczajnie nudzą (lub smieszą).

Film akcji, który jest nudny a na dodatek bardzo słabiutki. 3/10 i tylko dlatego, że widziało się gorsze filmy. "Transposter" film klasy C i dość blisko D.

phil_anselmo

Chyba Ci się filmy popierd.... gościu ! To jest temat o filmie Transporter I więc nie żal się na braki dwójki ! Więc przestań chrzanić i przyznaj wysoką notę bo to ścisła czołówka jeśli chodzi o filmy akcji (transporter 1 )

ocenił(a) film na 2
ubersoldat

Obejrzałem go ostatnio w telewizji i omal nie usnąłem wyczekując zakończenia. W swojej kategorii, to jeden z gorszych filmów. Natomiast z kategorii komedie, to po prostu arcydzieło. Nie wiem kiedy ostatnio się tak uśmiałem oglądając te kiczowate sceny walki. Dla mnie totalne dno.

ocenił(a) film na 10
AdamCFC

Jak byles rozespany i nie uwaznie ogladales film to sie nie dziwie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
astok0

A mnie sie film podobał odebrałem go jaka typowa rozrywke

ocenił(a) film na 10
phil_anselmo

Jak dla mnie bardzo dobry film chociaż jest dużo akcji niemożliwej 9/10 :)