PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519049
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

Takiej śmiechawy dawno nie miałem. Film jest tak śmieszny, że nie sposób go było oglądać bez kilkominutowych przerw. Najlepsze są chyba nazwy typu: Ktośtam, Syn Kogośtam itd.Nie chcemisię pisać o innych kwiatkach typu "i tak temu dobremu w ostatniej chwili uda się ujść z życiem" albo o "rzucaniu czarów". Totalna Żenada. Jak dla mnie kandydat do tytułu najgorszego filmu wszechczasów. I tylu ludziom się to podoba (współczuję im).

ocenił(a) film na 10
Nymphadora_Tonks

Po co odpisujecie na ten durny komentarz?Napisal se takie glupoty ,a wy mu odpisujecie?Niech sie cieszy dziecko.Przeciesz wiadome jest to ,że Wladca Pierscieni to najlepsza trylogia wszechczasow!

sluchaj kazdy film jest sztuka chocby byl nawet taki tandetny jak immortal =P

PS: mam ci powiedziec gdzie widze sztuke tak ??? to ile ty masz koles lat na polskim spales (hahaha)

ocenił(a) film na 1
Deedlith

Niech ci będzie, w takim razie "Moda na sukces" to też sztuka filmowa.

Co to za skróty myślowe? Co ma polski do sztuki a tym bardziej do sztuki we "Władcy pierścieni"?

Ech, szkoda chociaż jednego zdania krytykującego Twoją "opinię" na temat tego filmu, ludzie litości...

użytkownik usunięty
Lubie_chipsy

Acha, szkoda zdania więc jednak nie będziemy dyskutować?:) Czyli powinienem uznać, że mam rację - ten film jest crapem? :)

Nie szkoda zdania dlatego że masz rację, ale dlatego że na forum są tysiące złych opinii o dobrych filmach typu "gówno straszne i chuj". Tego typu filmy chyba po prostu nie są w Twoim typie i Ci się po prostu nie spodobał :) Tak jak np ja nie wytrzymałbym 10 minut telenoweli, a niektóre babcie oglądają 10 razy ten sam odcinek i płaczą na napisach :) Pozdro

ocenił(a) film na 10

Ten najgorszy film wszechczasów otrzymał 2 Oskary i nazywasz go najgorszym filmem młotku z mózgiem wielkości orzecha laskowego!!!!!!

barszym53

Skoro sądzisz że ten film byłtaki zły to wogóle się nie znasz na fntastyce kmiocie.

ocenił(a) film na 8

Ja myśle, że ten kto to napisął, że Władca pierścieni: Dwie wieże to najgorszy film wszsechczasow na stronie na którą zglądają głównie fani tego filmu chciał tylko wywołać tyle burzliwych odpowiedzi. No bo chyba nie myślał, że na takiej stronie, spotka sie z wieloma osobami, które go poprą?
On zrobił to tylko po to, żeby wywołać pewnego rodzju "kłótnie" internetową...

ocenił(a) film na 10

Auto tego tematu to poprostu zal.ru to my współczujemy tobie, ty grzeszysz pisząc takie brednie

ocenił(a) film na 10
Beliar

Autor:Skoro wypisujesz takie bzdety o tym filmie to mogę powiedzieć,że nie masz pojęcia o dobrym filmie,to tyle,bo szkoda czasu na Twoją głupotę.

ocenił(a) film na 10
kondziad

ludzie po prostu nie zwracajcie uwagi na takie wypowiedzi. jeżeli autorowi tematu nie podobał sie ten film to niech tak będzie. jak to sie mówi lepiej nie ruszać kupy bo zacznie śmierdzieć. pozdrawiam fanów lotr'a.

ocenił(a) film na 8
wichor1

Jak dla mnie to była zwykła prowokacja, a ludzie od razu bluzgają. Po prostu śmiechu warte. Jak się jest inteligentnym w 50% lub mniej, jak ja, to lepiej wyśmiać zauważając najpierw co.to.w.ogóle.jest. Inteligentniejsi ignorują takie tematy xD Tacy jak on po prostu są zadowoleni kiedy odpowiada tyle osób, im więcej tym lepiej! Śmieją się z nas ^^

ocenił(a) film na 8

Wszystkie 3 części zostały w sumie 30 razy nominowane do Oscarów, z czego udało im się zdobyć 17 tych statuetek, a ty uważasz WP za najgorszy film wszechczasów?
To jest zwykła PROWOKACJA!!!

"Wszech czasów" pisze się osobno niedorozwoju.

Ty wiesz o czym w ogóle jest ten film? ;/ A "syn Kogośtam" to określenie dobrze dopasowane do miejsca i czasu, w którym rozgrywa się bitwa o pierścień. Więc jeśli myślałeś/łaś że Władca miał być nowoczesną komedyjką to chyba zły film wybrałeś ;/

Nymphadora_Tonks

Co nie znaczy, że nie szanuję Twojego zdania, bo kazdy ma prawo takowe posiadać.
pozdrowionka :)

ocenił(a) film na 10
Nymphadora_Tonks

kURDE SYNKU WEŹ POPATRZ NA SIEBIE TY CHYBA JESTEŚ JAKIŚ INNY BO POMYSŁ PRAWIE WSZYSTKIM LUZIOM NA ZIEMI PODOBA SIĘ TEN FILM TYLKO TOBIE NIE A MOŻE NIE DOROSŁEŚ JESZCZE BY GO OBEJRZEĆ DEBILU Z WIOCHY ZABITEJ DECHAMI!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

Wypowiem się w tej kwestii.
Moim zdaniem autor tej juz dosc starej wypowiedzi chciał sprowokowac wszystkich fanów tego też filmu który moim zdaniem jest arcydzielem w historii kina fantasy.My równiez tobie współczujemy tobie i twojej bezmierenj głupoty którą w tej wypowiedzi uwzględniłeś.Jeśli film ci się nie podobał (a mógł) to zachęcam do przeczytania kśiążki J.R.R.Tolkiena, która (moim zdaniem) przewyższa film.To tak samo jakbym przyczepił się do gwiezdnych wojen (chociaż szczerze mi się nie podobała :P)ale nie zrobił bym tego gdyż fani tego filmu zabili by mnie gdyz sa "fanatykami" (nie mówie o wszystkich ale znam takich).Nie bede sie tez przyczepiał do SW gdyz jest to klasyka. Pozdro dla wszytskich fanów LOTR'a.

Czekam z niecierpliwością na hobbita ;] chociaż nie spodziewalem się , że reżyserem będzie Guillermo del Toro. Życie :D

Bla bla bla... Ty to chyba nigdy nie miałeś zetknięcia z dawnymi imionami bo tak się je właśnie dawało np. Frodo syn Droga. (przykład z filmu) . Kolo jak ci się film nie podoba to papa droga wolna. Mi osobiście bardzo podobała się scena walki o Helmowy Jar wg. mnie suuuuper. A podkład muzyczny ? Widzałem wieeeele filmów z duuuużo gorszym a mam tylko 13 lat <lol>

ocenił(a) film na 9

Łączę sie z twoimi rodzicami i nauczycielami w żalu;( nawet nie chce mi sie z ciebie nabijać bo jesteś tylko idiotą

Oj, oj!!! Czyżby Cię matka biła za młodu, że nawet w Takim (wspaniałym zresztą) filmie widzisz szmirę?? Czy ojciec cię gwałcił. Nie wiem, ale wiem jedno na pewno. Ty zamiast oglądania filmów powinieneś sobie znaleźć jakieś inne twórcze zajęcie, np. przewalanie gnoju gdzieś na farmie, albo robienie za czyściciela szamba. Powiedz nam lub napisz co cię skłoniło do takiej durnej prowokacji i kretyńskiego zachowania?!
Po pierwsze ten film nie jest beznadziejny, jak to już napisałeś. To arcydzieło, mogę ci pożyczyć książki jak chcesz, ale myślę, że twój tępawy i zraniony po traumatycznych przeżyciach z dzieciństwa mózg by tego nie pojął... Po pierwsze: fabuła i rozmach (wzorowane na cudownej książce, no bo jak inaczej :)), które mogą wtrącić w osłupienie nie jednego nieoczytanego w prozie Tolkiena (RESPECT) nie mówię o tobie, więc nie szczerz zębów gdy będziesz to czytał, aczkolwiek wątpię, że to potrafisz.
Po drugie muzyka, doskonałe zgranie orkiestry symfonicznej, wspaniała i przyjemna dla ucha kompozycja, cud, miód i orzeszki po prostu:) I po trzecie, najważniejsze, całokształt i urok opowieści.
Może teraz pojmiesz jakim kretyństwem i debilizmem do potęgi było takie obrażanie i beszczeszczenie takiego wspaniałego dzieła. Film to sztuka, a sztuka jest jak Media Markt: nie dla IDIOTÓW! W puencie (jeśli wiesz co to jest) powiem ci, kup sobie nowy dres i nie oglądaj dalej filmów, szkoda prądu dla twego niepojęcie kretyńskiego umysłu...

Iluvatar91

ocenił(a) film na 10
Glaurung

pięknie to ująłeś, aż się wzruszyłem. To się dopiero nazywa przykład do naśladowania w kwestii obrońca Tolkiena. Trzymaj tak dalej.

Cytat kretyna: "I tylu ludziom się to podoba (współczuję im)"

Współczuj sobie, żeś się urodził, współczuj rodzicom, że cię spłodzili...

Iluvatar91

Bardzo bym prosił o nie pisanie takich durnych komentarzy, w których ktoś uważa, że ,,Władca Pierścieni" jest do bani. jest to chyba najlepszy film jaki powstał w ciągu ostatnich lat, a jeśli tobie się on nie podoba to zachowaj to dla siebie palancie.

ocenił(a) film na 9

Ty jesteś półdebilem, sklonowaną owcą, chodzącym gównem! Niech żyje Tolkien! Niech żyje Władca Pierścieni! Śmierć wrogom Władcy Pierścieni!Śmierć wrogom fantasy! Śmierć wrogom Tolkiena!

ocenił(a) film na 10
Iselor

Iseldor wiesz kogo mi przypominasz? Templariusza, który uważa że jego wiara jest jedyną prawdą na ziemi i pogan zabijałby bez przemyślenia. Wiesz co trochę przesadziłeś w tym poście ;/ Kocham całą twórczośc Tolkiena, lecz jak ktoś nie lubi Mistrza, jego strata. Bądź lepiej szczęśliwy, że jesteś w gronie tych co fantasy uważają za słuszne.

ocenił(a) film na 10

KREW MNIE ZALEJE ZARAZ! TY IDIOTO! Władca Pierścieni to jeden z najlepszych filmów wszech czasów. Jeśli myślisz że jest śmieciowy, to znaczy że śmietnik masz w mózgu i nie umiesz doceniać prawdziwego piękna filmu. Żal mi ciebie.

Myrmidon_2

Staram się, jak mogę :):):)

Iluvatar91

Glaurung

"pięknie to ująłeś, aż się wzruszyłem. To się dopiero nazywa przykład do naśladowania w kwestii obrońca Tolkiena. Trzymaj tak dalej."

oczywiście chodziło mi o twoje poparcie myrmidon :)

Glaurung

Aha i jeszcze jedno: do chama trzeba po chamsku, bo inaczej nie zrozumie...

Iluvatar91

ocenił(a) film na 10
Glaurung

o rany! W kwestii posta poparcia normalny zjadacz chleba pomyślałby o mnie "co za kretyn popiera tego idiotę co sądzi, że Władca Pierścieni to najgorszy film wszech czasów". W cytacie z mojego posta zapomniałem dodać na końcu Iluvatarze. ^^

Myrmidon_2

Oczywiście Myrmidion, po co za dużo myśleć nad jakimiś sensownymi argumentami, najlepiej go uświadomić, że ma śmietnik w mózgu i dodać jeszcze parę bluzgów żeby się już z gleby nie pozbierał. Żal mi ciebie :/

najgorszy film wszech czasów ? mhm... buehuehueheuheuhe płakać mi się chce ze śmiechu.no cóż, faktycznie aktorzy beznadzieja, sami amatorzy... a poza tym te nędzne sceny walki.. żenada. bitwa? totalne amatorstwo, no Peter Jackson sobie jaja robi normalnie z widowni ;p

ocenił(a) film na 10
corvus1605

poco odświeżasz ten temat? To już jest staroć i nie ma sensu odkopywać...

ci prowokatorzy to sie chyba masturbują, jak ktos ich zmiesza zblotem. innej opcji nie widze :/

Film może niektórych rozczarował, bo spodziewali się jakiegoś świetnego fantasy z niesamowitymi efektami (co by nie było, efekty w LOTR są cudowne).
Przede wszystkim trzeba zacząć, że film jest na podstawie książki Tolkiena.
A Tolkien nie pisał tej książki tak jak np. Harrego Pottera.
Żeby zrozumieć Władcę Pierścieni trzeba go oglądać przez pryzmat rzeczywistości. Tu chodzi o wartości, zachowania ludzkie itp. Tu nie chodzi o "fajny film/książkę".
Warto poczytać biografię Tolkiena. On po prostu swoje życie i związane z nim przeżycia opisał właśnie w LOTR.

[SPOILER !!!!!]
Weźmy chociażby koniec trzeciej części kiedy to Froda nie chce zniszczyć pierścienia. Oglądając to mówimy - 'ale głupi'. A czy my z taką łatwością możemy się pozbyć naszych nałogów, złych nawyków i wogóle ŹRÓDŁA ZŁA?
Wiele ludzi mówi "wiem, że papierosy mnie zabijają, ale będę dalej palić".
Dlaczego, dlaczego?
Właśnie to jest ukazane w LOTRZE - filmie - arcydziele bez dwóch zdań.
[/SPOILER - koniec]

Film może się komuś nie podobać, bo oglądał, że tak powiem ekran tylko, a nie to co istotne.
Ale jeżeli ktoś mówi, że film zasługuję na 1/10 to już zdecydowanie jest to jakiś łysy dresiarz, który przychodzi do kina żeby macać panienki.
Sam film moim zdaniem zasługuję na 8/10.
Uwzględniając jeszcze to o czym ten film naprawdę mówi - 10/10.

Arcydzieło. ( A naprawdę nie rozdaję tej oceny od tak).

ocenił(a) film na 10
achmes

Przeciesz nie ma co dyskutowac,to jest po prostu arcydzielo.

ocenił(a) film na 10

Żenująco słaba prowokacja