hmmm....niewiem jak wy, ale ja tego nigdy nie umiem doogladac...pare razy lecialo to w TV i za kazdym razem do polowy nie wytrzymalem w sumie co sie dziwic jak jedna wersja trwa 3 czy 4 godziny...jak mozna to cale obejzec? to juz wole bajki z disney channel ogladac:))
pozdro
Zapewne jesteś jeszcze troszeczkę za młody, żeby oglądać poważne kino.
Przez co nie rozumiesz głębi i przesłania. Zapraszam do oglądania disney
channel do Władczy pierścieni wróć za jakieś 10 lat, zobaczymy co wtedy
powiesz.
ok ok każdy ma prawo, ale jak wspomniałeś, że wolisz disney channel to
pomyślałem, że kolejny dzieciak.
To może oglądaj "Modę na sukces", "Klan" i "Plebanię" lub denne serialiki z Disney Channel, tam odcinek trwa zaledwie ok. 25 minut.
Jako, że "Władca Pierścieni" to pełna rozmachu ekranizacja arcydzieła literatury fantasy zachwyty są jak najbardziej na miejscu. A skoro piszesz, że nie "Władca" nie podoba ci się, bo jest za długi, to wymieniłem produkcje, które tego niewybaczalnego błędu popełnionego przy Władcy nie powielają.
skoro wyrazilem swoje zdanie i nie lubie ogladac filmu ktory trwa 3 i pol godziny to dlaczego odrazu schodzisz to jakiegos 25 minutowego filmu? najdluzszy film jaki widzialem to 'Avata'r i 'Ciekawy przypadek Benjamina Buttona' a tak to lubie filmy tak do 2h.
Wybacz, ale jeśli ktoś ocenia film na nie, bo jest za długi.. to TROCHĘ przykre ;)
Dla mnie Władca Pierścieni mógłby trwać cały dzień i nie znudziłby się mi :)
Każdy ma swoje zdanie, ale jeśli się film nie podoba, to trzeba umieć to jakoś racjonalnie wytłumaczyć.
czas filmu dla mnie nie gra roli (jak film jest dobry to czas i tak szybko zleci ;D)
miałam tak np. w przypadku filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona. szok że minęło ponad 3 godziny ;P
LOTR dla mnie nr 1
''Ciekawy przypadek Benjamina Buttona''
super film. Nic sie nie wynudzilem ani nic! tak sie wczulem w film, ze wogole nie wiedzailem co sie ze mna dzialo.
mi sie zawsze lotr dłużył i nie mogłem sie wczuc w klimat filmu. Szkoda bo lubie fantasy i gry cRPG ale ten film mnie nie zahipnotyzował.
Dokładnie! WŁADCA (jak dla mnie) to arcydzieło jedyne w swoim rodzaju - oglądałem ten film już chyba nie dziesiątki, ale setki razy i wogóle mi się nie nudzi mimio że znam dialogi praktycznie na pamięć. Zdecydownie wolę wersje rozszerzone, a ostatnio nabyłem wersje z dodtakimi które trwaja po 3,5 godz do każdej z częsci i to jest poprostu nie do ogarnięcia co oni zrobili na potrzby tego filmu!!!
ARCYDZIEŁO które powstało dzięki ogrmonej pracy setek ludzi...
Mój post to była odpowiedź do wypoowiedźi "chocolatejoy" ... nie wiem czemu wyskoczył na dole...
a jak go mam oceniac ? porpstu oceniam go zle bo dla mnie za dlugi i nudny. Wyrazilem dosc dobry argument ?
Przy ocenie należało by też uwzględnić ogrom pracy jaki musiał być wykonany
w tym filmie,grę aktorską, muzykę. A nie tylko film mi się nie podoba bo
jest nudny to ocenie go słabo. Widzę, nie potrafisz obiektywnie oceniać
filmów. Poza tym pozwól, że spytam dlaczego twoim zdaniem jest za długi,
dla innych w tym i dla mnie lepiej jak film jest dług?
ogrom pracy mnie nie obchodzi. Moze sobie wydac na ten film 500 milionow dolarow a jak bedzie kiepski to bedzie ocena 5/10. Powiedzmy np film ''Wojna smokow''. Ocenia sie wg 'ciebie' jak sie film podobal a nie jacy i jak tam aktorzy grali itp... bo aktorzy moga byc najlepsi a film bedzie do dupy.
Rozumiem, że film może cie nużyć, historia się nie podobać ale człowieku po
to jest 10 stopniowa skala ocen aby wszystkie części składowe filmu
wypunktować. Mnie na przykład nie podoba się Titanic, film mnie nuży i
nudzi ale nie zmienia to faktu, że jest to bardzo dobry film i nie mógłbym
go ocenić poniżej 7. Trochę obiektywizmu, a nie nie podoba się to ocenie
najgorzej jak się tylko da!?
Zgadzam sie z Tobą "ivalor" ! Ja Tytanica też nie trawie, co nie znaczy że jest to kicz, bo film jest zrobinoy bardzo dobrze tylko juz chyba za często był w teliwizji i zrobiła się z niego taka coroczna świąteczna powtórka! Pewnie gdyby nie był tak popularny większości ludzi by się nie "przejadł" no a tak to jest z nim jak jest!
Panu "xavor'wi" brak zdecydowanie obiektywizmu i recjonalnego podejścia do oceny filmów...niestety tacy ludzie zaniżaja tylko średnią tak wybitnym produkcją jak THE LORD OF THE RINGS
Hmm...no, no widze, ze fani WP sie zebrali i zaczyna sie...a zreszta...jaki obiektywizm ? przeciez oceniam od 0 do 10 jak sie mi film podoba a nie ile pracy w niego wlozyli...np. nie podoba mi sie WP i daje mu 5/10 bo nie jest az taki zly ale nie jest najlepszy - WG MNIE!
to samo jakby bylo np w film wlozyli 200 milionow dolarow film to najgorsze gowno jakie moglo byc i dam mu np. 7/10 bo duzo pracy w niego wlozyli. Czyz nie ocenia sie jak sie film podobal ? Nie ma przy ocenach takich ''dopiskow'' - niezly, dobry, b.dobry, rewelacyjny ? to sie ma wszystko oceniac wg swojego zdania.
Nie oglądaj filmów w TV, bo dobre filmy zazwyczaj mają żenujące tłumaczenie. A po drugie to ten film trzeba zrozumieć.
ja w sumie się też nudziłam, ale miałam ten konfort, że oglądałam całą trylogię na dvd więc sobie przewijałam, co mnie nudizło i teo było dużo:D:D W efekcie to najbardziej mnie tylko ciekawił wątek Aragorna i Arweny
Prosiłbym o nieżalowanie(neologizm) na tym forum, takie zachowanie i naduzywanie słowa typu "żal" jest charakterystyczne dla prymitywnych dzieci neo podążających za równie prymitywna modą.
Film trzeba zrozumiec...to wiem, ale akurat w tym przypadku nie trzeba wielkiego talentu zeby zrozumiec tego gniota.
Uważasz że film jest gniotem czy co ?
Jeśli tak to ty nim jesteś i już .
Obejrzałeś film do połowy i się dziwisz .
Na końcu to dopiero się dzieje .
Najpierw cały obejrzyj a później komentuj .
Dla mnie to najlepszy film .
I już ,
A książki czytałeś ?
Daj spokój akasia10 :) Opiniami takich ludzi jak xavor nie warto się przejmować...wejdź sobie na jego profil i zobacz co ten człowiek uważa za arcydzieła - mumie, starszne filmy, Ace Vantury czy inne "wielkie produkcje" takie jak spider many czy czterdziestoletniego prawiczka! Że już nie wspomnę o jego Awatarze - Jason Statham - no poprostu genialny aktor! Także mówię Ci nie warto :)
Widzę, że jednak ten Xawor to dziecko neo, nie potrafi zrozumieć ani obiektywnie ocenić filmu to nazywa go gniota. Szkoda, że takich dzieci jest na filmwebie coraz więcej ostatnio.
do zioleklukas :
mater . on takie filmy ogląda ? ;pp
okropne .
WP rządzi !
:]
no , szkoda że takich ludzi jest więcej ;/
No niestety świat jest pełen głópców którzy nie rozumieja że ich móżdżki sa jeszcze za mało rozwinięte aby oglądać niektóre filmy:) Wiesz co ostatnio oglądałem film który mnie kompletnie rozwalił swoja prostotą i geniuszem. Prosta Historia - Davida Lyncha:) Film jest niepowtażalny. Oczywiście to nie klimat LOTR ale dla mnie to film z kosmosu - wszystko jest w nim tak niepowtarzalne że ja po obejrzeniu siedziałem jak ciołek na napisach końcowych i myślałem.... Dla mnie film z kosmosu. Naprawdę polecam na jakiś wolny wieczór. Albo Cię on zanudzi albo zachwyci- to zalezy od Twojej wrażliwości- mnie poprostu rozwalił! Pozdrawiam:)
heh.no wlasnie widac wy, ktorzy macie ''wielkie mozgi'' jaracie sie jakimis stworkami ktore, chyba chca jakiegos durnego pierscienia szukac czy cos. A ksiazki nie czytalem.
Fani sie zebrali...zaczelo sie. Ogladnijcie taki film jak np 'Ciekawy przypadek benjamina buttona' to moze zrozumiecie :)
A jak nie to wlaczac dvd i jarajcie sie stworkami :)
A co to stathama to juz napewno lepszy aktor niz ten glowny w tym wladca pierscieni :) teraz gra w filmie ze Stalon'em, schwarzenegger'em i innymi super aktorami.
Przypadek batona... no widzisz, z kolei ja o mało nie zasnąłem na tym filmidle i moim skromnym zdaniem jest to koszmarnie nudny film. Wymęczyłem do końca, bo wcześniej słyszałem wiele dobrego, ale sam film nie zainteresował mnie nawet przez 5 minut i skończyło się wielkim rozczarowaniem. No, ale to tylko moje zdanie.
Oczywiście Ty masz prawo mieć swoje zdanie na temat LOTRa. Ale, z całym szacunkiem, nie prowokuj ludzi nazywając ich ulubiony film gniotem, bo to chwyt poniżej pasa i z boku wygląda to na prawdę żałośnie. Jest tutaj zbyt wielu żałosnych mutantów (nie bierz do siebie, bo widziałem, że sporo osób naskoczyło na Ciebie), najeżdżających na wszystkie bardziej popularne produkcje tylko po to, żeby mieć z kim "pogadać" - czytaj: porzucać błotem i mięsem.
taa to najlepsze...
Ziolelukas...Straszny film jest juz lepszy bo chociaz sie na nim usmieje. A na WP mozna sie wynudzic na smierc.
Błąd w rozmachu pisania. Czasem się zadarzają- oczywiście u- otwarte w wyrazie głupców! Pozdro dla wszystkich fanów spider mana i scary movie. Ambitne kino- rewelacja!:)
No i wynudź się na śmierć !
Dziadzie pier* !
Książek nie czytałeś , całego filmu nie oglądałeś i gadasz takie durnoty .
Ty jeszcze lepsze filmy lubisz .
Jakieś romantyczne filmy .
Chłop .
;/
Hah , no spoko .
Jak chcesz to sobie oglądaj bajki Disney Channel , ale nie przyrównuj ich proszę do tak wspaniałych filmów .
Rozumiem każdy ma swoje zdanie , ale dlaczego oceniasz coś czego nie widziałeś w całości ?
Wybacz , ale mnie to irytuje .
Poczytaj sobie książkę to może zrozumiesz dlaczego to jest takie fajne , a nie komentujesz bez potrzeby .
Jakbyś nie zauważył te filmy to wspaniałe dzieła i nielicznym się nie podobają , więc nie zakładaj takich wątków z łaski swojej .
"nie trzeba wielkiego talentu zeby zrozumiec tego gniota."
haha nie no tekst miesiąca :) xavor jesteś debeściak :)
Zgadzam się mój rekord to godzina. A tak wysoka ocena tego filmu to nieporozumienie dałam mu 2/10
Dziwisz się , że zbierają się tu fani WP ?
Nic dziwnego . Wpisuję sobie na film webie hasło ; Władca Pierścieni i wyskakuje mi taki wątek . Jestem wielką fanką tych filmów i uważam , że nie mogę przeoczyć takiej wypowiedzi . Myślałam , że podasz jakieś konkretne powody , dlaczego oceniasz tak ten film , ale niestety się zawiodłam . ,,bo jest nudny i długi " - to jest po prostu śmieszne .
Ah . I jeszcze coś . Jeśli możecie to nie oceniajcie tych filmów skoro ich nie obejrzeliście , bo zaniżacie średnią .
Zgadzam się z tobą .
Lepiej najpierw cały film , serial itp zobaczyć a potem wyrażać swoje zdanie .
mam propozycje,może po prostu niech nikt nie odpowiada na tak durne wątki...? założycielowi tematu i tak się niczego nie wyperswaduje, nie wytłumaczy, ani do niczego nie przekona. po co się niepotrzebnie denerwować? ja w takich chwilach tylko mogę wzdychać z żałością i cieszyć się, że jestem kimś kto potrafi docenić wartość naprawdę dobrych filmów, a mówiąc o WP - arcydzieł. a, i mówiąc "durne wątki" bynajmniej nie chodzi mi o krytykę, co prawda przyznaję, że mam problem z zaakceptowaniem krytyki tej trylogii, jakakolwiek by nie była, ale potrafię uszanować czyjąś odmienną opinię, o ile jest racjonalnie i inteligentnie uargumentowana ("długi i nudny") i zachowuje pewien szacunek dla fanów ("gniot"). ktoś kto jako arcydzieło ocenił Ace Venturę czy Mumię na pewno do takich osób nie należy.
Czy to forum jest tylko dla fanów ? chcecie zebym obejzal do konca? to postawie 3/10 bo zasne. To samo moge powiedziec na Straszny film ze to arcydzielo. A na to ze jaracie sie jakimis stworkami to raczej chyba wy jestescie tu niedorosli bo chyba nie rozumiecie takiego filmu jak ''straszny film''...Ace ventura to akurat troche glupi film. Zobaczcie ze wszystkim filmom ktore ogladnąłem wystawiam 10/10.