7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

jak dla mnie film genialny, komiksu trzyma się mocno chociaż niektóre rzeczy pominięto lub spłycono, na szczęście nie ma to większego wpływu na odbiór :D Wiadomo że film to film i te 160min na pełny komiks po prostu by nie wystarczyło. Zakończenie, delikatnie tylko zmienione moim zdaniem nawet na plus ale to zobaczcie i ocenicie sami.

Zrealizowany jest rewelacyjnie, niektóre ujęcia jakby wyrwane z kart komiksu... ciarki na ciele mialem przez jakies 30% filmu chyba. Zagrany też moim skromnym zdaniem super, aktorzy dobrani idealnie i sprawdzili się równie dobrze.

Ja jestem bardzo bardzo bardzo zadowolony, naprawdę 10/10. Podobał się nawet mojej dziewczynie która komiksu nie czytała.

Jedna rzecz która mi nie przypadła do gustu to scena miłosna w Archim... nie ta muzyka, nie ten klimat. Poza tym naprawdę uważam że reżyser dał radę!

Idźcie do kina i nie przejmujcie się opiniami ludzi którzy piszą że słaby film a tak naprawdę oczekiwali biegającego po nowym yorku kolesia w niebiesko czerwonych gatkach ratujący dziewice przed przerośniętymi komarami.

To jest komiksowe arcydzieło i film w swojej formie przekazu trzyma poziom!

użytkownik usunięty

Aha no i jeszcze jedno Rorschach fuckin ruless! :D I dla tych co się martwili Dr Manhattan nie dostał spodenek chociaż nie wiem czy bym nie wolał ;)

ocenił(a) film na 8

Co do sceny miłosnej. Świetna była. Ukazywała całą beznadziejność tego stosunku. prawiczek podczas kryzysu wieku średniego i nimfomanka próbujaca ukryć że nią jest tak jak matka- to musiało tak wyglądać... CHoć w komiksie faktycznie było to bardzo zmysłowo potraktowane, to jednak tutaj bardziej mi pasowała ta żałosna -zabawna wersja.

Film swietny :)

użytkownik usunięty
Subterranean

Może masz rację, ale do klimatu całości filmu jakoś... za bardzo śmieszne i myślę że zupełnie niepotrzebne. Można było w tym czasie pokazać inny wątek ;)