7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Powiedzcie mi tak szczerze, co wam się w nim nie podobało lub czemu warto obejrzeć i powiedzcie konkretnie czemu, a nie bo nudny mało akcji, to nie daje żadnego obrazu filmu. Pomóżcie, bo nie wiem czy wart jest mojego zachodu by go obejrzeć, bo jest to dość skomplikowane w moim przypadku. Jestem w rozterce bo film lata z ocenami w górę w dół a na forum raz są same pochlebne a raz jadące komentarze

ocenił(a) film na 10

lubisz inteligentne kino to idź, w takim razie bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 10
gulik_2

I nie przesadzaj, opinie są albo 1/10 albo 10/10 także podzielone :) jak widać przewaga jest tych dobrych. Także do dzieła, jeden z najważniejszych filmów tej dekady.

ocenił(a) film na 8

Ja o Watchmenach mialem bardzo mgliste pojecie przed seansem. Przyznaje.
Dzieki skrajnym opiniom, czesto typu: "za duzo paplaniny-za malo akcji" wyrobilem sobie odpowiednie nastaienie. To nie jest łatwy film, nie jest tez łatwy w odbiorze ani i nie pozbawiony nierównych momentów.
Polecam ci ten temat, zwlaszcza wyp. Michael_17 z 5 marca 2009 22:12:
http://www.filmweb.pl/topic/1094368/UWAGA!!+g%C5%82osowanie+na+ulubion%C4%85+pos ta%C4%87+%5D.html

Jest w nim niewiele stosunkowo istotnych spoilerów ale moze ci sie przyda ;)

ocenił(a) film na 10
jantar20123

Zgadzam się z kolegą ;) Odpowiednie nastawienie przy tym filmie jest bardzo istotną sprawą. I co najśmieszniejsze przed pójściem do kina również przeczytałam wypowiedź (Michael_17) o poszczególnych "bohaterach", którym do ideałów jest baaaardzo daleko i muszę przyznać bardzo mnie to zainteresowało i miałam większą ochotę zobaczyć ten film ;)