...produkcja filmów o superbohaterach, wybitnych, często nieskazitelnych jednostkach, moralnie jednoznacznie dobrych, w końcu doprowadziła do tego że powstał film który jednostkom mówi "głośno i wyraźnie "nie!!""...jedyna postać która mogłaby pretendować do miana starodawnego superbohatera , Rorschach, ginie wręcz w symboliczny sposób...film jest trudny w odbiorze, nierówny, niekonsekwentny wielokrotnie.Niezła muzyka, świetne zdjęcia,nieziemskie efekty, niecodzienny pomysł na film. Trochę dramat społeczno-psychologiczny, trochę gorzka komedia, trochę film filozofujący itd.Jak dla mnie za duży natłok...chyba wszystkiego. Na pewno za długi. Oceniam go 8/10 , ale potrafię zrozumieć tych co dają 1/10. Film absolutnie pobudza i zachęca do dyskusji...mozna gadać i gadać i gadać :) zapraszam.Piszcie.
nie zapominaj, że jest to jedynie ekranizacja komiksu sprzed lat... mowsz, ze za dlugi...jak dla mnie ZA KRÓTKI... brak mi watkow pobocznych, no i to wplynelo na zmiane zakonczenia, ktora jest moim zdaniem gorsza niz oryginalna puenta :) zgadzam sie z ocena i reszta wypowiedzi, daje 8/10 i polecam, jednak nie kazdemu...
do zalozyciela tematu, dorwij w swoje rece komiks, tam znajdziesz dla siebie wiecej niz w filmie...pozdr