7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104666
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Błazen

ocenił(a) film na 8

Ja się kurde pytam, co za idiota przetłumaczył "The Comedian" na "Błazen"?! Totalna olewka oryginału. To aż razi w oczy (uszy). Chodzi mi o lektora na DVD.

ocenił(a) film na 8
Quetzalc0atl

dzięki Bogu, od lat nie oglądam filmów z lektorem- a to faktycznie sraka maksymalna i zupełna olewka oryginału

Quetzalc0atl

i to właśnie kolejny powód, dla którego oglądam filmy tylko z napisami, bądź w oryginalnej wersji ;)

ocenił(a) film na 9
Kaileena_Farah

Błazen?! :o No nie gadaj... A w wersji z napisami na tym DVD jest już git? Komediant?

ocenił(a) film na 8
Palpatine

W wersji z napisami jest OK.
za krótki <br/>

ocenił(a) film na 9
Quetzalc0atl

A Rorschach to pewnie pan kleks :D
Niestety, polskie DVD czesto maja masakryczne tlumaczenia.

ocenił(a) film na 10
mutant6

Pan Kleks, rozwaliłeś mnie teraz:P
Dzięki za poprawę humoru:P

ocenił(a) film na 9
Dorikin

Już dorwałem tego steelboxa... :) Przejrzałem parę scen filmu. Rzeczywiście tłumaczenie, które dano lektorowi jest koszmarne. Zero wulgaryzmów (wszystko kompletnie złagodzone), "Błazen", bardzo uproszczone kwestie. Na szczęście napisy są chyba te same co pół roku temu były w kinie. Tam wszystko jak należy. :)

ocenił(a) film na 9
Quetzalc0atl

Błazen, Ozymandias, Duszyczka (sick!), Nocna Sowa, Rorszak to jest nic.
Pod koniec Dr Manhattan i Laurie odwiedzają Sally Jupiter, Manhattan wita się z nią słowami w stylu "Miło mi <Miss Jowisza>", toż to nawet śmieszne nie jest.

użytkownik usunięty
gregov

Pod koniec kto odwiedza Sally Jupiter? Dr Mahattan? WTF?

ocenił(a) film na 10

Może chłopak pomyślał że Nocna Sowa to Dr. Manhattan:)

ocenił(a) film na 9
Dorikin

Haha, ale się zakręciłem, oczywiście chodziło mi o Dreiberga. Wszystko przez tę Miss Jowisza ;)

użytkownik usunięty
gregov

Dlatego nie oglądam filmów z lektorem...

"Pan Kleks" <rotfl>