7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Beznadzieja.

ocenił(a) film na 3

3/10 Bardzo mało akcji. Film ciągnie się niemiłosiernie (2h 30min).
Może być ciekawy dla ludzi lubiących komiksy jako rysunki i na ekranie. Dla reszty szkoda czasu i pieniędzy.

ocenił(a) film na 8
treborek

Myślę, że film może być ciekawy dla ludzi którzy lubią coś więcej niż bum bum. dla reszty rzeczywiście szkoda czasu.

użytkownik usunięty
Rezun

A fabuła? Przesłanie? Intryga? Zdjęcia? Montaż ? A Manhattan ?
Dla tych rzeczy warto obejrzeć ten film.
Ci co narzekają na mało akcji chyba nigdy nie oglądali filmów
zdobywających Oscary ;)

ocenił(a) film na 9

tak to jest jak polskie bydło wpadnie do kina, u mnie na seansie poza łysymi w dresach byli nawet ludzie z małymi dziećmi...nic tylko pogratulować takim rodzicom...
zawsze bolało mnie to jak nie docenia się u nas komiksów, ale to jak wiele osób nie posiada dystansu do filmów, jak wielu wogóle nie rozumie o co w filmie chodzi...to jest po prostu żałosne...
Watchmen to chyba najlepsza ekranizacja i z pewnością jeden z ważniejszych obrazów ostatnich lat, które było dane mi obejrzeć...
rewelacja

ocenił(a) film na 9
G_R_Z_3_C_II_U

Trafnie to ująłeś. Podpisuje się pod tym.

ocenił(a) film na 10
treborek

No niestety, ekranizacja komiksów Marvela to to nie jest...

I dobrze!

Film absolutnie rewelacyjny

Dorikin

zgadzam się w stu procentach film Świetny, Rewelacyjny!!!czekam z niecierpliwością na dvd!!!!

ocenił(a) film na 9
winiar_3

wiecie że długo poczekamny na drugą taką realizacjie i to takiego komiksu?... ehh

użytkownik usunięty
Numer_44

Wątpie żebyśmy kiedykolwiek zobaczyli coś podobnego.Watchmeni są wyjątkowi

ocenił(a) film na 9

Ale jest kilka komiksów które jeszcze zasługują na ekranizację, ale z racji obecnego kinowego trendu się nie nadają na realizację.