7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Co to się dzieje?

ocenił(a) film na 10

Czemu teraz w filmach są wątki o totalnym kataklizmie? Rosjanie atakują? USofA atakuje?. w "Watchmen Strażnicy" wątek jest że rosjanie atakują i że zamieżają zniszczyć ludzkość. W filmie z Keanu Reeves w "Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia" też |kosmici| przylatują bo jesteśmy zagrożeniem dla samych siebie. Wiem że nie mogę porównywać reżyserów Zack Snyder z Watchmen`ow i Scott Derrickson z Dnia ale co się dzieje że wszyscy poruszają ten temat? przecież jak się zniszczymy to kto będzie pamiętał o tych filmach?

ocenił(a) film na 8
mrlech

tom cruise i ci których uratuje oczywiście

ocenił(a) film na 8
Roxkox

tom cruise nikogo nie uratuje bo zły międzygalaktyczny lord xenu wysłał na Ziemię swoich poddanych T. Parkera i M. Stone'a :P

mrlech

ha tak to jest jak sie komiksu nie miało w rekach. A to jest adaptacja komiksu ,bardzo wierna.

ocenił(a) film na 10
hudylobo

hudylobo do której wypowiedzi jest twoja odp. jak do mojej to źle interpretujesz. czytałem komiks

mrlech

Oba wspomniane przez Ciebie filmy opierają się na starych motywach. Powód jest prosty:
"Dzień w którym..." to remake starego obrazu
"Strażnicy" - oparty jest na podstawie komiksu odtwarzającego klimaty i tendencje tamtych lat w USA. Stąd motywy "zimnej wojny" i zagrożenia konfiktem.

ocenił(a) film na 10
tamlinn

ale to sią tylko dwa filmy przykładowe. może jest ich więcej ja naliczyłem narazie 5

mrlech

moda?
Trudno budować argument dla ogólnych tendencji.
Podaj tytuły, a może znajdzie się wytłumaczenie.

mrlech

No skoro czytałeś to zle to interpretuje. Ale skoro wiesz jaki jest komiks to czego się spodziewałeś po filmie, mnie nie zawiódł.

ocenił(a) film na 10
hudylobo

mnie właśnie film nie zawiódł. ja się tylko pytam czemu w filmach ludzkość ma wyparować?;]

mrlech

Ponieważ jest durna i złożona z samych egocentrycznych jednostek. Poza tym sami się niszczymy każdego dnia; nie trzeba żadnych kosmitów ;)

ocenił(a) film na 10
szaki208

no i takie podejście do życia mi się podoba;]

ocenił(a) film na 8
mrlech

Głupie pytanie.
Bo tak Alan Moore wymyślił w scenariuszu do komiksu.

Co mieli go zmieniac w tak durny sposób jak w "Pięści Boga" zamienili Islamistów na Rosjan?