7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

http://film.org.pl/prace/straznicy_czasy_sie_zmieniaja.html

ocenił(a) film na 8
MikeWodzowski

Też mi analiza :P Tylko dla ignorantów nie znających historii lub osób które nie czytały komiksu.

ocenił(a) film na 10
Rezun

Przepraszam ze wkleiłem tego linka. Więcej nie będę.

ocenił(a) film na 8
MikeWodzowski

Ależ wklejaj wklejaj, nie ma prawa nikomu nic tutaj zabraniać ;)

Na mnie po prostu nie zrobiło to wrażenia.

ocenił(a) film na 10
Rezun

Spoko.
Mam po prostu nadzieję że ktoś nieznający komiksu to przeczyta.
Może wtedy się zorientuje ze to coś więcej niż ...
I ktoś nie orientujący się w historii USA.
Na mnie zrobiło wrażenie, bo jest ładnie ułożone, opisane i podane :)

użytkownik usunięty
Rezun

"Tylko dla ignorantów nie znających historii lub osób które nie czytały komiksu."

No właśnie. Dla ignorantów, a takich jest tu niestety aż nazbyt wielu.

ocenił(a) film na 8
Rezun

Mi się podoba. Oczywiście parę rzeczy było wiadomych od razu, ale tego z Batmanem nie zauważyłem (a niektórych rzeczy nie do końca kojarzyłem). Zresztą w ogóle czołówka, choć długaśna, była naprawdę dobra (piosenka + historia bohaterów w skrócie).

ocenił(a) film na 10
MikeWodzowski

Dzięki Mike. To było niezłe. Ja przyznaję się, że nie zauważyłem tego nawiązania do Ostatniej Wieczerzy. Podoba mi się też ta anegdota z Armstrongiem.

anyerpenno

chyba nie robi się takich analiz po wizycie w kinie?
chyba takie analizy robi się po ściągnięciu filmu.
ściąganie watchmen mija się z celem moim zdaniem, 100% kino, choć o wartościach artystycznych cośtam można długo pewno

ocenił(a) film na 8
_t4

Ja robiłem na bieżąco w czasie oglądania :D Zresztą co tu analizować jak wszystko podane na tacy.

ocenił(a) film na 8
_t4

"Całe szczęście, niedługo po premierze scena otwierająca film pojawiła się w Internecie, dzięki czemu obejrzałem ją już niezliczoną ilość razy, prawie zawsze zauważając coś, co poprzednim razem umknęło mojej uwadze."

http://www.businessinsider.com/watchmen-opening-credits-are-on-the-internet-fore ver-now-clip-2009-3