7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Kiedy przymierzała okulary Puchacza, te na podstawie jej odcisków palców zidentyfikowały ją. Nie zdążyłem wszystkiego przyczytać, ale nazwisko kończyło się na "czyk".

ocenił(a) film na 9

Tak Juspeczyk o ile mnie pamięć nie myli. Zmieniał nazwisko by ukryć swoje polskie pochodzenie, więcej info nie mam.

Hilarious

Nie znam komiksu ale cos jest bez sensu?? które z rodziców Nocnej Zjawy II było polakiem. Bo z filmu wynika ze byli nimi Sally Jupiter i Komediant. Więc które jest polakiem? :D

ocenił(a) film na 9
psychoraper

ups pomyłka Sally Jupiter zmieniała nazwisko, o nią mi chodziło z rozpędu nie zauważyłem, że autor pisał o Laurie.

ocenił(a) film na 10
psychoraper

Jusperczyk matka. Zmieniła nazwisko w celu ukrycia pochodzenia... Właśnie wyczytałem w komiksie

ocenił(a) film na 9
Szarlih1

Z innych polskich odniesień, pod koniec filmu na jednym z ekranów Ozymandiasa widać program informacyjny z polską flagą i napisem "Dr Manhattan zabija miliony".

ocenił(a) film na 10
smolki5

Ciekawostka: Kiedy w komiksie Rorschach zwraca się do Laurie "panno Jupiter", ona krzyczy na niego, że ma na nazwisko Juspeczyk i że jej matka zmieniła je, by ukryć swoje pochodzenie. W filmie nie zaznaczono tego jakże patriotycznego podejścia do Polski ;)