Widziałem ten film w wersji reżyserskiej z 10 razy. Za każdym razem skupiałem się na czym innym i naprawdę jest na czym. Bardzo głęboki, bardzo filozoficzny i psychologiczny. Zagłębiać się można w historię każdego bohatera bo każdy jest potraktowany konsekwentnie. Znakomite kino w dobrym klimacie. Za pierwszym razem jak się ogląda ma się wrażenie, że jest się nabieranym, nie tego można się spodziewać po filmie o superbohaterach.
Ja widziałem go w wersji ultimate, która jest pół godziny dłuższa od reżyserskiej i się nie chwalę :P
Może i ultimate. Dodatkowa historia czarnego frachtowca, o tę wersje mi chodzi.
hmm? Widziałem wersję 2h42min - podobno to ta reżyserska. Jest jeszcze dłuższa?! O co chodzi z tym czarnym frachtowcem: bo tego nie kojarzę.
Wersja Ultimate trwa 3 i pół godziny i tą właśnie oglądam. Jest animowana historia wpleciona o Czarnym frachtowcu. Dopełnia obraz znakomicie. Oczywiście piractwa nie popieram i wyrzekam się, ale znajomy dawnego znajomego znajomego mojego znajomego, który dawno już nie żyje i nie pamiętam jak się nazywał, mówił że można ściągnąć tę wersję jako jako torrent Watchmen.com ;)
Hm... Thx. To moze ja sam z tego skorzystam a kiedy juz to zrobie, udostepnie innym, jako uploader na jednym z forow - wszak ja jestem kuzynem znajomego dawnego znajomego znajomego Twojego znajomego, ktory jeszcze zyję a nazywam się "Zapomniany" (4god10) i który nie ma takich oporów, jak Ty.
Ahoy Pirates!